• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım ''borsa'' merakından...

kkubraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
344
45
26
Eskişehir
sevgilim ve babası borsa merakı olan insanlar. benim ailemde yok böyle şeyler. ben haram olduğunu düşünüyorum, değil denilse de... sevgilim 2 yıl önce borsada batmış, hala borç ödüyor. babasının borsa sayesinde aldığı 2 evi var. ve bu durum beni çok rahatsız ediyor.

sevgilim hala akıllanmadı. geçen akşam borsadan kart alacakmış da, keşke alsaymış batar sanmış ama o yükselmiş de... ben de iyi olmuş dedim. belki de benim rızam yok diye olmuyor dedim. ben desteklemiyorum dedim. destekle ya da destekleme ben bunu oynayacağım, umrumda değil diyor.

düşünsenize. birlikte çalışıcaz, milyarlarımız olacak. bir tıkla gidecek hepsi... ya da kazanacak o parayı çatır çatır yicez. ben böyle bi gelecek istemiyorum...

bir kişi de çıksa, böyle laf olur mu ayrıl dese, inanın o noktadayım. dünden beri o ana küs, ben ona... haksız mıyım?

Çoook tehlıkelı ışler bunlar bı ara enıştemden duya duya ben bıle merak sarmıştım
ama ıyıkı hıç bulaşmadım.

resmen bağımlılık bu nasıl ınsanlar ıçkıye,uyuşturu, ıddaa oyunlarına vs. bağımlı oluyorsa bu da bağımlılık yapıyor
Tedavı olsa, yanaşır mı buna ?

Son düzenleme:
Bu resmen bağımlılık. Yarın öbür gün evlendiğinizde çocuğunuzun rızkını borsaya yatırıp kaybederse ne olacak? Ben olsam bu riski alamaz ayrılırdım.

kolay para kazanacakta hayır görecek snaıyor haydan gelen huya gıder ama bunu anlaması için baya bı kaybetmesi gerekıyor sanırım kumardan farkı yok bana göre

haydan gelen huya gidermis..
ben olsam goze alamazdim evliligi..

Konu haram-helal değil...

Ben anlamıyorum zaten bu erkeklerin para hırsını kısa yoldan köşeyi dönme telaşını
Kumar gibi bi alışkanlık bu da neticede bence iyi düşün böyle insanlarla ilişki kurmak da zor olur zannımca hayat ona endeksli ve kafa sürekli orda bence acele etme ciddi kararlar alırken geleceğini göremiyorsan hiç girme o yola

Bu bir bağımlılık. Internet üzerinden sürekli takip eden bir yakınım vardı..
Ne kaybetti ne kazandı bilemem ama ben de onaylamıyorum...

amacım o değildi ama sevgilin para kazanmak istiyor sen bence haram diyorsun her şey haram ona bakarsak sevgili edinmek namahrem erkekle konuşmak da dahil... neyse erkek para kazanmak zorunda yasadışı bir iş değil sonuçta bir çok şirketin borsada hissesi var ha bir bakkal dükkanı açmışsın ha borsada hisse almışsın aynı risk derecesi taşır.

bir keresinde kendi paranı ne yaparsan yap ama ben bu iş için paramı vermem dedim. vay efendim enin paran benim param demeye başlamışım. böyle diyeceksem hiç evlenmeyecekmişim.

ona borsa oynama deyişimi, o kendisine olan bir güvensizlik olarak algılıyor. sanırım daha önce kaybettiği için kaybetmeyeceğini de göstermeye çalışıyor. ama ben kazanmasından ya da kaybetmesinden ziyade, bu işin içinde oluşundan bile fazlaca rahatsızım.

ben kazandığımı bilirim. param varsa alırım, yoksa özenmem. yıllarca biriktirdiğim parayı da bir tıkla kaybedemem.

Eskiden bi akrabamda böyle bağımlı olmuştu.Hatta kendi evini satmıştı daha iyisini alırım diye; sona o parayı da borsaya yatırmıştı 10000 tl civarı para kaybetmişti.O akıl dersi oldu daha da bulaşmadı borsaya.Belki sevgilininde böyle bir akıl dersine ihtiyacı vardır:ssz:

valla bu yok kumara girdi yok borsaya girdi diye sızlanan kadınların derdi para kaybetmek kazansa mesela kimsenin gıkı çıkmaz ama biraz kaybetti mi hemen bağrış çağrış sevgilin kazansın paraları değme keyfine sonra :)

ülkenin en zenginleri hep borsada neden diğer insanlarda kazanmasın sonra fakir diye aşağılıyorsunuz erkekleri okuyoruz burada..

amacım o değildi ama sevgilin para kazanmak istiyor sen bence haram diyorsun her şey haram ona bakarsak sevgili edinmek namahrem erkekle konuşmak da dahil... neyse erkek para kazanmak zorunda yasadışı bir iş değil sonuçta bir çok şirketin borsada hissesi var ha bir bakkal dükkanı açmışsın ha borsada hisse almışsın aynı risk derecesi taşır.

haram mevzuunun üzerinde neden o kadar durdun anlayabilmiş değilim. borsanın beni tedirgin ettiğinden bahsederken kullandığım kelimelerden sadece biri... yöneticinin de dediği gibi, mevzuu haram- helal mevzuu değil. konuyu tekrar okumanı öneririm.

valla bu yok kumara girdi yok borsaya girdi diye sızlanan kadınların derdi para kaybetmek kazansa mesela kimsenin gıkı çıkmaz ama biraz kaybetti mi hemen bağrış çağrış sevgilin kazansın paraları değme keyfine sonra :)

ülkenin en zenginleri hep borsada neden diğer insanlarda kazanmasın sonra fakir diye aşağılıyorsunuz erkekleri okuyoruz burada..

borsadan gelecek 1 kuruş parayı istemiyorum. bu tarz şeylerde kazanmaktan da, kaybetmekten korktuğum kadar korkuyorum. her neyse... konu nereye geldi. konuyla alakası olmayan yorumlara cevap vermiyorum...:ssz:

erkekler parasızken kadınların onlara değer vermeyeceğini düşünürler ki birçok kadın da fakir erkekle işim olmaz diyerek bu düşüncelerini perçinler o yüzden de para kazanmaya çalışırlar yani yarın sevgilin çulsuz kalsa bu sefer ıyy fakir bu ne yapayım bunla dersin bundan korktuğu için borsada zaman geçiriyor....

bir keresinde kendi paranı ne yaparsan yap ama ben bu iş için paramı vermem dedim. vay efendim enin paran benim param demeye başlamışım. böyle diyeceksem hiç evlenmeyecekmişim.

ona borsa oynama deyişimi, o kendisine olan bir güvensizlik olarak algılıyor. sanırım daha önce kaybettiği için kaybetmeyeceğini de göstermeye çalışıyor. ama ben kazanmasından ya da kaybetmesinden ziyade, bu işin içinde oluşundan bile fazlaca rahatsızım.

ben kazandığımı bilirim. param varsa alırım, yoksa özenmem. yıllarca biriktirdiğim parayı da bir tıkla kaybedemem.

Borsa çok farklı bir yatırım aracıdır, altın veya döviz alıp kenara atmaya benzemez, borsaya yatırım yapma demeniz erkek arkadaşınızı inatlaşmaya yöneltiyor olabilir, o yüzden ben sizin yerinizde olsam yatırım yaparken riski dağıtmalısın derim, tüm birikimi borsaya yatırmak bir anda hepsini kaybetmeye de sebep olabilir, o yüzden illa borsa da yatırım yapmak istiyorsan sermayeni doğru kullanmalısın, birikiminin hepsini bir hisseye yatırma, bir kısmını yatır, kalan birikimini başka alanlarda değerlendir derseniz ikna olur gibi geliyor bana, zira siz ne kadar diretirseniz diretin hisse alacaksa buna engel olamayacaksınız.

Eskiden bi akrabamda böyle bağımlı olmuştu.Hatta kendi evini satmıştı daha iyisini alırım diye; sona o parayı da borsaya yatırmıştı 10000 tl civarı para kaybetmişti.O akıl dersi oldu daha da bulaşmadı borsaya.Belki sevgilininde böyle bir akıl dersine ihtiyacı vardır:ssz:

ilişkimiz 1.5 yıllık. biz tanıştığımızda borç ödüyordu, hala ödüyor, düşün. ama daha oynamadığına pişman... ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Back
X