• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biktim bu irkciliktan

işin gerçekten zor. bu düşünceler gittikçe artıyor sanırım oralarda. 3 farklı milletten gelenler olarak hepiniz aynı muameleyi görüyorsunuz değil mi? düşünce yapıları değişmeyecek. zaten tarihte neler yaptıkları malum... disinizi biraz sıkıp, bu tip insanların az olduğu yerlerde çalışmaya başlamanız daha uygun. Allah yardım etsin.

Amin tesekkür ederim. Aynen hepimiz farkli muamele görüyoruz.. öyle yapmaya calisiyorum insallah bir an önce biter stajim ve kurtulurul bu ortamdan..

BU IRKÇILIĞI ÇOK GÖRMÜYORUM.

KENDİ ÜLKEMİZDE, AYNI MİLLETTEN OLSAK BİLE FARKLI MESHEPLERE, SİYASİ GÖRÜŞLERE SAHİP İNSANLAR DIŞLANIYO, Bİ NEVİ IRKÇILIĞA MARUZ KALIYO.

BİZ DEĞİLMİYDİK YILLARCA MESHEP SAVAŞLARININ ARASINDA KALAN?

DAHA KENDİ ÜLKEMİZDE SAĞ ELİN SOL ELE SAYGISI YOKKEN, BAŞKA MİLLETLERDEN SAYGI GÖRMEMEMİZ NORMAL.

İŞİNİZ ÇOK ZORMUŞ. UMARIM HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLUR.
O İNSANLARLA OLABİLDİĞİNCE MUHATTAP OLMAMAYA ÇALIŞIN.

Almanya da genel olarak Turk lere karsi böyle bir tutumun mevcut oldugunu az cok tahmin edebiliyorum her ne kadar orda gic bulunmamis olsam da.Ben İngiltere de okudum, ordaki okullarda staj yaptim. Ben de ogretmenim. Degil irkci bir tutumla karsilasmak, Türk oldugum ogrenilince hep ekstra bir canayakinlik ve ilgiyle karsilandim.Avrupa nin her yerinde tutum bir degil yani.

Şöyle ki Almanları da ben bir noktaya kadar haklı buluyorum. Bu insanlar ülkelerinde neden bizim insanlarımızı ağırlamak zorunda? Yani Almanlar neden bizimkileri ülkelerinde barındırmak, sosyal şartlar sağlamak, ekonomik olarak desteklemek zorunda? Almanları da bıktıkları için suçlayamayız bence bir noktaya kadar. Toplanın ülkenize gidin demek hakları aslında.

Konu sahibesi size gelince bence geçin gitsin aldırmayın sinirinizi bozmayın. İşinizi en iyi şekilde yapmaya odaklanın.

Sunlarin sirtindaki kambur gibi bahsetmeyelim ne olur bizler icin. Cünkü ikinci dünya savasindan sonra zaten insana isciye ihtiyaclari vardi. bizi kendileri istediler. Ve düzenimizi zamanla oturunca kimsenin birsey demeye hakki klamkz, bu insani sömürmek olur, calistir ve at. Onlar da yani bizler insaniz, calistigimiz yerde tabiki kaliriz ve kalmak da isteriz. Calistirirken iyiydi ama ya sonrasi, bunu düsünemediler ve bizi kabul etmek zorunda kaldilar. yoksa yahudulerden sonra ki ikinci büyük ayiplari bu yaptiklari isci sömürüsü olurdu, lakin hicbir insan robot degildir ki islerini bitirip ardindan cöpe atilsin.
Yani ülkelerinde bariniriz, kefaletini ödedik. O kadar insan sömürüldü bilgisiz oldukklari icin. sorun bakalim simdi insan haklarini savunan Avrupa zamanindaki Türk iscilerine neler yaptirmislar. Egitim herseydir, egitimsiz kaldiklari icin halkimiza haksizlik etmeyelim.
Ha su an egitimli yetisen Türk vatandaslari da yüksek mevkilerde nasil eziliyorlar, önlerine geciliyor onu da bir soralim. Sonuc gercekten icler acisi.
Malesef irkcilik her yerde.

Bende bişeyler yazmak isterim bu konuda tamam illaki var ayrımcılık ama söyle bişey de var benim gördüğüm kadar ben 20 seneye yakındır burdayım hiç bir ırkçılık mazur kalmadım sükür.Ama bizim insanlarımız da kendilerini ayrı tutuyorlar .Mesala ben işte kiliseleri,yada böyle eski yapıları gezmeyi çok severim ve kiliseye girdiğim için ayiplandim!!!!Düsünebiliyormusunuz yada klise olucak ama dil konusu ya dil öğrenmeye teşvik ediyorlar sanki çok kötü bişeye zorlaniyorlar gibi karşı çıkıyorlar en azından çevreden gördüğüm kadar.Bilmiyorum ama gerçekten bazen ben bile kendi vatandaşlarımıza sasiriyorum.

Ha diyeceksiniz ki yokmu var bunuda biliyorum ama yukarda bir arkadasi nda yazdığı gibi kendi ülkemizde bile var bu yani o yüzden sasiriyorum acikcasi

herkesin kafasına silah daya sen onu seveceksin sen bunu seveceksin diye o zman .... Avrupadakiler Türkleri sevmiyorlar naapacaksın ? tek tek zorla sevdirecek misin ?

Sevmek zorunda degil. Bir insanin hele ki böyle bir zamanda, saygi duymasi ve irki yüzünde isine engel olmamasi beklenir

BU IRKÇILIĞI ÇOK GÖRMÜYORUM.

KENDİ ÜLKEMİZDE, AYNI MİLLETTEN OLSAK BİLE FARKLI MESHEPLERE, SİYASİ GÖRÜŞLERE SAHİP İNSANLAR DIŞLANIYO, Bİ NEVİ IRKÇILIĞA MARUZ KALIYO.

BİZ DEĞİLMİYDİK YILLARCA MESHEP SAVAŞLARININ ARASINDA KALAN?

DAHA KENDİ ÜLKEMİZDE SAĞ ELİN SOL ELE SAYGISI YOKKEN, BAŞKA MİLLETLERDEN SAYGI GÖRMEMEMİZ NORMAL.

İŞİNİZ ÇOK ZORMUŞ. UMARIM HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLUR.
O İNSANLARLA OLABİLDİĞİNCE MUHATTAP OLMAMAYA ÇALIŞIN.

bizi bize düşürduler. bizde oyuna geldik. hepsi bu. ama bundan sonra yapacağımiz birsey var; çocuklarımızı bilinçli yetiştirmek.. en önemli görev. Kadınlar olarak bunu bizden başkası yapamaz. her konuda; şiddet, cinsel suçlar, ayrımcılık hepsi. insana saygılı merhametli vicdanli çocuklarla olacak bu..

Sevmek zorunda degil. Bir insanin hele ki böyle bir zamanda, saygi duymasi ve irki yüzünde isine engel olmamasi beklenir
adamlar yapamıyor abi ne yapacaksın avrupalı demek peygamber demek değil ki herkesi kuşatsın bilmem ne adam sevmiyor işte .... napacaksın oturup ağlayacak mısın ??? kendileri de diyorlar nefret ediyoruz diye... bana da çok söyleyen oldu türklerden nefret ediyoruz ailece diye...

Almanya da genel olarak Turk lere karsi böyle bir tutumun mevcut oldugunu az cok tahmin edebiliyorum her ne kadar orda gic bulunmamis olsam da.Ben İngiltere de okudum, ordaki okullarda staj yaptim. Ben de ogretmenim. Degil irkci bir tutumla karsilasmak, Türk oldugum ogrenilince hep ekstra bir canayakinlik ve ilgiyle karsilandim.Avrupa nin her yerinde tutum bir degil yani.
Sok oldum. Size kimse " ne zaman ulkenize donuyorsunuz" diye sormadiysa Ingilizlari pek tanimamissiniz derim.

adamlar yapamıyor abi ne yapacaksın avrupalı demek peygamber demek değil ki herkesi kuşatsın bilmem ne adam sevmiyor işte .... napacaksın oturup ağlayacak mısın ??? kendileri de diyorlar nefret ediyoruz diye... bana da çok söyleyen oldu türklerden nefret ediyoruz ailece diye...

Valla bütün dünyada onlardan nefret ediyor ikinci dünya savasindan sonra, baska ülkelerde alman kimligini saklayanlar dahi var.
Biz cok üzülüyorduk bizi sevmiyorlar diye tüh.
Konu sahibi de zaten beni sevmiyorlar diye acti konuyu. alanlar bizi niye sevmiyor derdimiz bu tabi :D
nefret etsin canim umrumda degil ama essek gibi saygi duyacak. Insan haklari diye cak cak ötmeye gelince hepinizden medeniler bunlar.
Bunu diyen saygi duyacak.
O zaman kabul etsinler biz naziyiz, irkciyiz diye.
Sen bilmiyorsun herhalde nasil gizli irkcilik yaptiklarini. Kabul etsinler irkciyiz diye zaten konu kapanir. Insan haklari olsun, biz moderniz olsun herseye cak cak ötüyorlar. Hani nerde diye sorarlar adama.

adamlar yapamıyor abi ne yapacaksın avrupalı demek peygamber demek değil ki herkesi kuşatsın bilmem ne adam sevmiyor işte ....
Valla bütün dünyada onlardan nefret ediyor ikinci dünya savasindan sonra, baska ülkelerde alman kimligini saklayanlar dahi var.
Biz cok üzülüyorduk bizi sevmiyorlar diye tüh.
Konu sahibi de zaten beni sevmiyorlar diye acti konuyu. alanlar bizi niye sevmiyor derdimiz bu tabi :KK70:
nefret etsin canim umrumda degil ama essek gibi saygi duyacak. Insan haklari diye cak cak ötmeye gelince hepinizden medeniler bunlar.
Bunu diyen saygi duyacak.
O zaman kabul etsinler biz naziyiz, irkciyiz diye.
Sen bilmiyorsun herhalde nasil gizli irkcilik yaptiklarini. Kabul etsinler irkciyiz diye zaten konu kapanir. Insan haklari olsun, biz moderniz olsun herseye cak cak ötüyorlar. Hani nerde diye sorarlar adama.
?????????????

Turkleri 1071'den beri Avrupa ve Anadolu'da istemiyorlar. Neden?
Cunku yayilmaci emperyalist bir tavirla Viyana'ya kadar dehset sacmis bir milletiz. Bugunun teror orgutlerinin devlet boyu olanindan bir eda ile "fetih" yapmaya kalkismisiz.
Drina Koprusu'nu okuyan var mi? Ya da Evliya Celebi gunluklerini.
Bizim bugun cahil paspal imajimizin disinda, atalarimiz ne yazik ki bize miras olarak cok buyuk dusmanliklar birakmislar.
Hayir bir memlekti isgal edeceksen, ona full duzen ve dirlik getireceksin, lokal kulturle kendi kulturunu kaynastirip refah seviyesini yukselteceksin. Bir cesit yeni ulke sentezleyeceksin. Oyle bir girisimde bulunulmus? Hayir. Hosgorulerinden mi? Hayir, muhtemelen tembelliklerindelien ve cahilliklerinden. Sonuc? Dogu Avrupa ve Balkanlarda kan govdeyi goturmus, arkasindan da Anadoluda. Bu sefer Aydinlanmadan gecip elinde yuksek teknoloji olan milletlerin isgaline, icimizdeki etniklerin de isyanina ugramisiz.
Bizi sevmemelri icin sadece goruntu/ses/tavir kirliligi disinda koskoca bir kanli tarih yatiyor.

Turkleri 1071'den beri Avrupa ve Anadolu'da istemiyorlar. Neden?
Cunku yayilmaci emperyalist bir tavirla Viyana'ya kadar dehset sacmis bir milletiz. Bugunun teror orgutlerinin devlet boyu olanindan bir eda ile "fetih" yapmaya kalkismisiz.
Drina Koprusu'nu okuyan var mi? Ya da Evliya Celebi gunluklerini.
Bizim bugun cahil paspal imajimizin disinda, atalarimiz ne yazik ki bize miras olarak cok buyuk dusmanliklar birakmislar.
Hayir bir memlekti isgal edeceksen, ona full duzen ve dirlik getireceksin, lokal kulturle kendi kulturunu kaynastirip refah seviyesini yukselteceksin. Bir cesit yeni ulke sentezleyeceksin. Oyle bir girisimde bulunulmus? Hayir. Hosgorulerinden mi? Hayir, muhtemelen tembelliklerindelien ve cahilliklerinden. Sonuc? Dogu Avrupa ve Balkanlarda kan govdeyi goturmus, arkasindan da Anadoluda. Bu sefer Aydinlanmadan gecip elinde yuksek teknoloji olan milletlerin isgaline, icimizdeki etniklerin de isyanina ugramisiz.
Bizi sevmemelri icin sadece goruntu/ses/tavir kirliligi disinda koskoca bir kanli tarih yatiyor.

At üstündeki tarihi kendi sartlari icerisinde inceledigimizde o sartlar altinda cok normal seyler yasindi. Savaslar, savastan sonra yagmalar falan o zamanin sartlari icinde cok normaldi. Tabi simdi gözümüze kanli geliyor fakat yanlis degerlendirme olur böyle yaparsak.
Avrupa daha yakin zamana kadar camdan diski atan, kanalizasyondan bir haber ilerledi. bir rönesans reformla bizim kac yüzyillik tarihimize medeniyet konusunda denk dahi düsemez. Onlar kendi devrimlerini tamamladilar, biz böyle bir tarihe sahipken bile simdi onlarin gözünde mi pis ve cahil olduk. Medeni gördügümüz milletler cok yakin yüzyilda pislikten hastaliklarle, kendi hakina zülmeden krallarla ugrasmistir. Yani simdi bunlara medeniyet konusunda sak sak edenler kendi tarihlerini bilmiyor demektir.
Tabi size cevap olarak yazmadim, yazdikca uzadi sadece =) Polemik icin yazmadim, sohbet havasinda oldu gercekten de

Arkadaslar buraya yasadiklarimi derdimi anlatmisim destek görmek amaciyla.. gereksiz yerlere cekilmesine uzatilmasina hic gerek yok..

Arkadaslar buraya yasadiklarimi derdimi anlatmisim destek görmek amaciyla.. gereksiz yerlere cekilmesine uzatilmasina hic gerek yok..

Bu irkciliktan cok nasibimizi almisiz icimiz dolmus kusura bakma buraya döktüm ben d eicimi. Yasadiklarini esim de is yerinde yasiyor emin ol. Özellikle yüksek yerlere gelmeleri bilincli bir sekilde engelleniyor.
Iyileri de var, cok sükür. Dünyada iyiler de var kötüler de bu sekilde bakiyorum zaten. Insanin kötüsü her irkta mevcut. Allah sabir versin, umarim istediginiz hedefe ulasirsiniz.

Bu irkciliktan cok nasibimizi almisiz icimiz dolmus kusura bakma buraya döktüm ben d eicimi. Yasadiklarini esim de is yerinde yasiyor emin ol. Özellikle yüksek yerlere gelmeleri bilincli bir sekilde engelleniyor.
Iyileri de var, cok sükür. Dünyada iyiler de var kötüler de bu sekilde bakiyorum zaten. Insanin kötüsü her irkta mevcut. Allah sabir versin, umarim istediginiz hedefe ulasirsiniz.

Yok canim ne kusuru, sadece olay tartismaya dönmesin. Herkesin bu konuda görüsü farkli. Yasamayanda anlamaz. Allah sana ve esinede kolaylik versin. Eminim heryerde var irkcilik.tabi iyisi de kötüsüde var genelleme yapmamak lazim..

Back
X