• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biktim bu irkciliktan

iyi de cherry son zamanlarda harem hose diye pantolanlar cikarmadilar mi?onlar bildigimiz salvar.sadece kumaslari modern.bir de kesimleri biraz modernlestirmisler.olmus sana tarz pantolon.özellikle zumba ya da hip hop danscilari giyerse gayet hos duruyor.ben de kendime bit tane aldim:)))dans ederken giymek icin.cooook rahat.bir de benimkisi nepal üretimi.modern den cok hippi gibi duruyor.
irkcilar hippilerden de nefret ederler.

Arkadaş şalvarın köylerde tarlalarda ekin biçmek için giyilen pijamadan hallice bi giysi olduğunu bilmiyo maalesef.O yüzden heralde uçağa şalvarla binen tipleri normal karşılıyo.

Avrupa'da yaşamıyorum ama bir kaç sefer gittim, ona rağmen ne tipler gördüm kalkıp fakir edebiyatı yapmanın amacı ne anlamadım. Orada kariyerini yapan adapte olan başarılı olanlar var ama maalesef benim Türküm demekten utanacağım tipler de çok. Tek kelime öğrenmeden yaşamaya çalışan, adapte olmayan, adapte olmayı asimile olmak olarak görüp buradki hayattan dahi daha keskin yaşayanlar var. Tüm bunları da görmezden gelip fakir edebiyatı yapıp ama yazık diyip medeniliği bunda görmek anlamsız. Bu snopluk değil.

iyi de cherry son zamanlarda harem hose diye pantolanlar cikarmadilar mi?onlar bildigimiz salvar.sadece kumaslari modern.bir de kesimleri biraz modernlestirmisler.olmus sana tarz pantolon.özellikle zumba ya da hip hop danscilari giyerse gayet hos duruyor.ben de kendime bit tane aldim:)))dans ederken giymek icin.cooook rahat.bir de benimkisi nepal üretimi.modern den cok hippi gibi duruyor.

Burda da hipster abiler ablalar giyiyor.
O zaman üstüne basma etek de giy alt kimliğin ortaya çıksın:KK47::KK47:

Yani irkcligin ve nazizmin kitabini yazmis bir ulkede bir yabanci nasil davranmalidir?
Tipik bir irkcinin profili nedir?
Tipik bir magdurun profili nedir?
Saldiri nerede ne zaman olusur?Ne sekilde?
Onyargilar nasil olusur?
Bu sorulara cevap bulmak gerekir. Ama dedim ya 78 milyon tembel tenekeler milletiyiz.
Irkclik en hafif sakadan, en agir saldiriya gore genis bir yelpazede ilerleyen bir olusum.
Adamlar Eugenics diye bir bilim uretmisler, kafatasi uzerinden irklara ayiran.
Elbette bilimsel olarak curutulebilir cogu Eugenics iddialri ama, gelin gorun ki, irkci olmak istiyene hersey bahane.
Kulturel irkcilik baska, genetik irkcilik baska mekanizmalara dayali olabiliyor.
Gundelik irkcilik bunlarin bir bilesimi olsa gerek.
Sosyolog hanimlar???? neredesiniz.

ben nerede oldugunuzu merak ettim.mesela dogu almanya`nin bazi sehirleri gercekten tehlikelidir.Yabanci düsmanligi fazladir.Kuzey`e giderseniz insanlari daha acik fikirlidir.Yabanci düsmanligi pek yoktur.Bayern tutucudur fakat yabanci düsmani olduklari söylenemez.Ben bazi yerlerde yabanci düsmanligi olduguna inaniyorum ama böyle ögretmenkler odasina türkler de mi giriyor biraz asiriya kaciyor.Bence bu durumda cok rahatlikla sikayet edebilirsiniz.

Bir de size tavsiyem her zaman hakkinizi arayin.Size haksizlik yapiyorlarsa sesinizi yükseltip sikayet edeceginizi söyleyin.Böyle bir durumda geri adim atacaklarina inaniyorum.

Tam olarak sehri söylemiyim ama yabancilarin cok oldugu bir yerdeyim. Düsseldorfa yakin. Yani Nrw tarafindayim. Sikayet etsem basima daha büyük isler acilacagina eminim. Cünkü cok sinsi yapiliyor hersey. Ispat etmesi zor diyim...

Hakkimi yedirmemeye calisiyorum ama yinede yeniyor malesef :(
Coook sorunlar yasiyorum. Hayattan bikmis mutsuz huzursuz bir insan haline geldim. Birakip kurtulayim diyorum ozamanda 5 senem bosa gidecek tekrar baslama hakkim olmayacak. Disimi skaym bitsin diyorum ama gecelerim bile huzursuz geciyor. Zaten ne yapip edip bana kötü notlar verip ögretmen olmama izin vermezler diyorum.. kisacasi cikmazdayim. Allahima dua ediyorum bitsin ögretmen olayimda o okuldan cikayim diye..

yapmayin sakin birakmayin.bu sizin hakkiniz ögretmen oldugunuzda baska bir yere gidip yeniden baslarsiniz.Kendinizi rahatlatacak, kafanizi dagitacak bir seyler bulun.Sürekli bu durumu düsünmekten vazgecin.Telkin edin kendinizi.
Umarim en kisa zamanda atlatirsiniz.

yapmayin sakin birakmayin.bu sizin hakkiniz ögretmen oldugunuzda baska bir yere gidip yeniden baslarsiniz.Kendinizi rahatlatacak, kafanizi dagitacak bir seyler bulun.Sürekli bu durumu düsünmekten vazgecin.Telkin edin kendinizi.
Umarim en kisa zamanda atlatirsiniz.

Insallah tesekkür ederim.. insallah emeklerimin karsiligini alirim ve ögretmen olup o okuldan kurtulurum. O günü iple cekiyorum. Allah kimseyi böyle duruma düsürmesin..

Kafami dagitmak icin ugrasiyorum ama elimde degil aklim hep o konuda. Ya yapamazsam basaramazsam düsüncesi aklimdan cikmiyor.. birde üstüne o insanlarla karsilasmam.. Allah büyük insallah bu günleri atlatirim..

Insallah tesekkür ederim.. insallah emeklerimin karsiligini alirim ve ögretmen olup o okuldan kurtulurum. O günü iple cekiyorum. Allah kimseyi böyle duruma düsürmesin..

Kafami dagitmak icin ugrasiyorum ama elimde degil aklim hep o konuda. Ya yapamazsam basaramazsam düsüncesi aklimdan cikmiyor.. birde üstüne o insanlarla karsilasmam.. Allah büyük insallah bu günleri atlatirim..

Sakın bırakma kız. Hödüklere sebep ekmek parandan vazgeçme sakın.

Sakın bırakma kız. Hödüklere sebep ekmek parandan vazgeçme sakın.

Birakmak istemiyorum, cocuklari seviyorum, dersleri hazirlamayi planlamayi ve birseyler ögretmeyi seviyorum. Onlarda beni seviyor biliyorum.

Ama sanki bosa cabaliyormusum gibi geliyor.. kötü not vercekler ne icin ugrasiyorsun diyorum kendi kendime..

Allahim bana sabir versin..

Avrupa'nin bazi bolgeleri hijyende geri idi, muhtemelen Romalilar henuz ugramamisti cunku. Kanalizasyon Turklerin icadi degil, Romalilarin cok eskiden beri kullandigi bir sistemdir. Bati ve Guney Anadolu Dogu Roma harabelerini ziyaret ettiyseniz gorursunuz bu mukemmeligi. Bizim tarihimizde hijyen cok gelismis olsaydi yakin zamana kadar cocuk olumleri bu kadar cok olmazdi. saglikta Florence Nigthingale hastanelere girip el atmasaydi, askerler salgin hastaliklardan oleceklerdi. Evet bizde hamam meselesi cok onemli, bunu orta asyadan getirip Bizans hamamiyla sentezlemis olabiliriz ama ona bakarsaniz Iskandinavyada Sauna, Japonya'da kaplica, Roma'da da hamam kulturu antik caglardan beri vardi. Yani bu "onlar pis biz temiz" savina cok da katilmiyorum.

Kanalizasyonu Türkler buldu demedim .
Onlar pis biz temiz olayini da sürekli bir arkadas yok biz pismisiz, salvarla geziyormusuz falan yazinca aciklama zaruriyeti hissettim. Kimsenin gecmisi o kadar temiz degil Degil. Birilerini yücelltirken birilerini yererken bir baksinlar tarihe istedim.

"Pis Suriyeliler, niye geldiler ülkemize" derken biz ırkçılık yapmıyor muyuz sanki?
Yapiliyor.
Zavalli Suriyelliler, ulkeye girdiklerinden beri perisanlar ve suc orgutlerine alet oldular demek irkclik degil.
Arada ince bir cizgi var. Bir de, kimsenin basina dilemem ulkelerini onlar gibi terketmelerini. Olabilecek en kotu sey budur.

Birakmak istemiyorum, cocuklari seviyorum, dersleri hazirlamayi planlamayi ve birseyler ögretmeyi seviyorum. Onlarda beni seviyor biliyorum.

Ama sanki bosa cabaliyormusum gibi geliyor.. kötü not vercekler ne icin ugrasiyorsun diyorum kendi kendime..

Allahim bana sabir versin..

Hele dur. Seni sevmeseler bile göz göre göre hakkını yiyeceklerini sanmam. Sen elinden geleni yap, olmazsa hakkını ararsın.

Elaray sizi incitmek /rencide etmek istemem. Cevaplamak zorunda degilsiniz.
Acaba dis gorunusunuz tesetturlu mu? Modern mi giyiniyorsunuz?
Kaba bulduysaniz bu soruyu gormezden gelin, simdiden ozurler.

Sadece şalvar olsa yine iyi şalvar üstü etek
Eşofman üstü eteği de unutmamak gerek, burda eteğin işlevini anlayamamışımdır.
Milletimizi koruyacağız diye ne edeceğimizi şaşırdık :D Ama yoğurdum ekşiyse ekşi derim ben arkadaş.
Mesela ben de rahatsız olmak değil de komik bulduğum bir şey var, hani şu entari gibi bir şeyle gezinen erkekler var ya sığınmacılardan, çok komik geliyor bana da. Neden mi? E çünkü modern Türk kültürüne uygun değil. Ya da baştan aşağı simsiyah giyinen, ellerine yaz ortasında simsiyah saten eldiven takan, gözü dahi görünmeyen bir bayan görünce de aynısı oluyor. Uymuyor işte arkadaş kabak gibi sırıtıyor işte. Daha nelerin uymadığını yazarım da şimdi saldıran olur, susuyorum. Korktuğumdan da değil de artık tartışmaktan yoruldum.
E Alman da istemez tabi, uymayanı. Şimdi ben ayıcıklı pijamamla atlasam metroya seyahat etsem, hepiniz birbirinizi dürtüp gösterirsiniz di mi :D E şalvar da pijama, hem de deseni, kesimi Almanlara hiç uymuyor bile.
Ek olarak eşofman üstü etek, pantolon üstü etek cidden onu ben de anlamadım. Böyle aşırı kalın, opaklığın sınırını aşmış bir çorapla etek giymeye kalksam ilk annem evden çıkarmaz herhalde, bırak eşofmanı :D

bir anlami var pantolon bacaklari koruyor, etek kalcalari ortuyor: NAMUS. ortuldugunu veya korumaya aldigini dusunuyorlar. Yahu sosyolog hanimlar neredesiniz??

Back
X