Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçen hafta konu açmıştım aynı olaylara maruz kalmamla ilgili.
Ancak artık takmıyorum.
Ne güzel takmamaniz. Ben bunu basaramiyorum. Resmen hergün iskence cekiyorum bugün ne olacak acaba diye karin agrilari cekiyorum..
Bu konuda ansiklopedi yazabilirim.Ingilizleri iyi tanidigimi düşünüyorum ve bu zamana kadar ırkçılık diye nitelendirebilecegim bir davranislariyla karsilasmadim.ama siz karsilastiniz sanirim?
OOOO Oktoberfest... alirim bir biraYani adamlar da beni sevmemekte haklı tabi.
İyi gelirli işim var hansların kısmetini elinden aldım
Şehrin en iyi yerinde yaşıyorum
Okullarına gittim eğitimin kaymağını sıyırdım
Yakışıklı hanslara göz süzdüm karnavalda festivalde takıldım dans ettim
Buranın kaymağını sıyırdım yani
Yaneee siz de kaymağı sıyırıyorsanız adamların ülkesinin adamlar sizi sevmemekte haklı tabi de....biz bunlara kulak tıkayıp kaymağı yemeye devam edelin![]()
Salvar giymek ne zamandan beridir ayilik olduburcubahar0635 ?
Ya da doner yemek ne zamandan bu yana kroluk? Tespitleriniz oylesine asagilayici ki okuyunca guzel memleketimin saf ve temiz insanini sirf yermek amacli yazdiginizi dusundum. Herkes ulkesinde yabanci istemiyor olabilir, ama bu irkcilik yapmayi gerektirmez. Koylu gibi dolasiyorsa ne olmus yani? Kime ne zarar vermis? Ne gibi eksisi dokunmus?
Herkes kendi ekmeginin derdindeyken bu denli sert mizacta yorum yapmaniza anlam veremedim dogrusu. Zamaninda Hitler'in yaptigi kafatasci zihniyet sizi de etkisi altina almis olmali..
İrkciligin her turlusune karsiyim! Ulkemdeki multeciyi de ezmem, baska bir ulkede de ozgurce yasamak isterim! Kimse kimsenin hakkina parasina malina mulkune goz dikmiyorsa medeniyet bunu yapmayi gerektirir.
Medeniyet bunu gerektirir diyorsunuz ama şalvarı medeni görüyorsunuz o da ilginçmiş. Ben burada anavatanda bazı Türklerin tavırlarından rahatsızım adamlar da haklı.
Yere tüküren, orasını burasını kaşıyan, yanından az minili kadın geçse yiyecek gibi bakan, papağan gibi çekirdek çitleyip her yeri batıran, yüksek sesle konuşan gülen tiplerden rahatsızım.
Ha mesela geçen fransa metrosunda gel gel diye çığırtkanlık yapan ve bunun komik olduğunu düşünen bir densize sinir oldum. Orada da Fransızlar eminim sinir olmuştur. Burada yapsa biri ben kesin ama saygısızlar derim. Gürültüyle çevreyi taciz etmek komik değil. Ayarsız nerede nasıl davranacağını bilmeyen insan görgüsüzdür kırodur. Kalkıp da fakir edebiyatı yapmanın anlamı yok. Ne fakirler biliyorum ben efendilikte seni beni geçer. Köylüler de öyle gürültücü ve saygısız değildir. Bunları yapan adam nerede ve hangi milleten olursa olsun görgüsüzdür.
Turklerin maruz kaldigi irkcilik, o kadar cok cesitli ki kitaplar yazsak sigmaz.
Avrupalisi bir baska vurur, Hintlisi Iranlisi Cinlisi baska. Tur tir irkcilik sec begen al.
Ancak bu konuda toplanmis veri/makale var mi bilmiyorum.
Yani malzeme cok, arastirma yok... 78 milyon arka tarafinin uzerinde sebze gibi oturmayi basaran bir milletiz.
Olay biraz farkli yerlere kaymis, ama destek olmaya calisanlara tesekkür ederim.
Sanki uyum saglamayan pis gezen salvar giyen biriymisim gibi konu cok farkli yerlere gelmis. Öyle degil hanimlar. Elbette her türlü kisisel bakimima temizligime dikkat ediyorum. Mesele bu degil zaten. Mesele türk olmam ve bu yüzden cok farkli muamele görmem...
Gercekten böyle durumla karsilasacagim aklima gelmezdi. Beklemezdim. Hatta cok türk ve baska yabancilarin oldugu bir yerdeyim ve yinede dislaniyorum okulda...
Okul degistirmeyi cok istedim sordum sorusturdum ama mümkün degilmis. Yasadiklarimi ispatlamasida pek kolay birsey degil acikcasi..
Tek dilegim stajimi gecebilmek. Ve bitirdikten sonra burada daha fazla kalmamak. Insallah Allahim o günleride basip eder. Cok cok kötü bir durum gercekten kimsenin yasamasini istemem..
Arkadaş şalvarın köylerde tarlalarda ekin biçmek için giyilen pijamadan hallice bi giysi olduğunu bilmiyo maalesef.O yüzden heralde uçağa şalvarla binen tipleri normal karşılıyo.
Sadece şalvar olsa yine iyi şalvar üstü etek
Eşofman üstü eteği de unutmamak gerek, burda eteğin işlevini anlayamamışımdır.
Bu arada benim çalıştığım ortamda da türki cumhuriyetlerden gelen öğrenciler var
Türk öğrencilerimiz de onları dışlıyor. Hocalar da onlar zaten yetersiz başarısız şeklinde düşünüyor. Ki malesef de öyleler
Avrupa'nin bazi bolgeleri hijyende geri idi, muhtemelen Romalilar henuz ugramamisti cunku. Kanalizasyon Turklerin icadi degil, Romalilarin cok eskiden beri kullandigi bir sistemdir. Bati ve Guney Anadolu Dogu Roma harabelerini ziyaret ettiyseniz gorursunuz bu mukemmeligi. Bizim tarihimizde hijyen cok gelismis olsaydi yakin zamana kadar cocuk olumleri bu kadar cok olmazdi. saglikta Florence Nigthingale hastanelere girip el atmasaydi, askerler salgin hastaliklardan oleceklerdi. Evet bizde hamam meselesi cok onemli, bunu orta asyadan getirip Bizans hamamiyla sentezlemis olabiliriz ama ona bakarsaniz Iskandinavyada Sauna, Japonya'da kaplica, Roma'da da hamam kulturu antik caglardan beri vardi. Yani bu "onlar pis biz temiz" savina cok da katilmiyorum.At üstündeki tarihi kendi sartlari icerisinde inceledigimizde o sartlar altinda cok normal seyler yasindi. Savaslar, savastan sonra yagmalar falan o zamanin sartlari icinde cok normaldi. Tabi simdi gözümüze kanli geliyor fakat yanlis degerlendirme olur böyle yaparsak.
Avrupa daha yakin zamana kadar camdan diski atan, kanalizasyondan bir haber ilerledi. bir rönesans reformla bizim kac yüzyillik tarihimize medeniyet konusunda denk dahi düsemez. Onlar kendi devrimlerini tamamladilar, biz böyle bir tarihe sahipken bile simdi onlarin gözünde mi pis ve cahil olduk. Medeni gördügümüz milletler cok yakin yüzyilda pislikten hastaliklarle, kendi hakina zülmeden krallarla ugrasmistir. Yani simdi bunlara medeniyet konusunda sak sak edenler kendi tarihlerini bilmiyor demektir.
Tabi size cevap olarak yazmadim, yazdikca uzadi sadece =) Polemik icin yazmadim, sohbet havasinda oldu gercekten de
Sadece şalvar olsa yine iyi şalvar üstü etek
Eşofman üstü eteği de unutmamak gerek, burda eteğin işlevini anlayamamışımdır.