biktim bu irkciliktan

Medeniyet bunu gerektirir diyorsunuz ama şalvarı medeni görüyorsunuz o da ilginçmiş. Ben burada anavatanda bazı Türklerin tavırlarından rahatsızım adamlar da haklı.
Yere tüküren, orasını burasını kaşıyan, yanından az minili kadın geçse yiyecek gibi bakan, papağan gibi çekirdek çitleyip her yeri batıran, yüksek sesle konuşan gülen tiplerden rahatsızım.
Ha mesela geçen fransa metrosunda gel gel diye çığırtkanlık yapan ve bunun komik olduğunu düşünen bir densize sinir oldum. Orada da Fransızlar eminim sinir olmuştur. Burada yapsa biri ben kesin ama saygısızlar derim. Gürültüyle çevreyi taciz etmek komik değil. Ayarsız nerede nasıl davranacağını bilmeyen insan görgüsüzdür kırodur. Kalkıp da fakir edebiyatı yapmanın anlamı yok. Ne fakirler biliyorum ben efendilikte seni beni geçer. Köylüler de öyle gürültücü ve saygısız değildir. Bunları yapan adam nerede ve hangi milleten olursa olsun görgüsüzdür.

Medeniyet bir insanin şalvar giyebilme, poşu takabilme özgürlüğüdur. Sizin belirlediğiniz kurallara göre giyinmelerini isteyip sonrada da heh medeniyet bu yea diye bir düşünce sistemi olamaz hanımefendi. Yine ayrıca medeniyet salt kılık kıyafet kisvesi altinda değerlendirilecek kadar basit bir oluşum değildir.

Arkadaş şalvarın köylerde tarlalarda ekin biçmek için giyilen pijamadan hallice bi giysi olduğunu bilmiyo maalesef.O yüzden heralde uçağa şalvarla binen tipleri normal karşılıyo.

Şalvar anadolu kültüründe kadınların pantolon rahatlığıyla giydiği günlük bir kıyafettir. 80 küsür yaşındaki babannem giyer. Tarlada da calismisligi yoktur. Giyip istediği yere de gider. İster uçağa biner ister çarşı pazara gider. Sizde ayicikli pijamalarinizla dışarı çıkabilirsiniz misal. Üniversitede derslere girebilirsiniz. Bu kimseyi ilgilendirmez.

Şalvar anadolu kültüründe kadınların pantolon rahatlığıyla giydiği günlük bir kıyafettir. 80 küsür yaşındaki babannem giyer. Tarlada da calismisligi yoktur. Giyip istediği yere de gider. İster uçağa biner ister çarşı pazara gider. Sizde ayicikli pijamalarinizla dışarı çıkabilirsiniz misal. Üniversitede derslere girebilirsiniz. Bu kimseyi ilgilendirmez.

E farkında olmanız da güzel şalvarın ayıcıklı pijamayla aynı görüntüde olduğunu.
Benim babannem de köylü kadın hiç bir yere şalvarla gitmezdi, dışarıda giydi ayrı etekleri vardı.
Kendi kayınvalidem de karadenizin en tepelerinde bir köyde doğmuş büyümüş şalvarı köyü hariç hiç bir yerde giymiyor.
Bu biraz nerede nasıl davranacağını bilmekle alakalı bir şey. Yerine göre davranmasına yerine göre giyinmesini bilmek önemlidir, biz buna görgü diyoruz.
Görgüsüzlükleri özgürlük kisvesi altına sokmamak lazım. Nasıl ki pijamayla gezme özgürlüğümüz olduğu halde pijamayla insan içine girmiyorsak şalvarla da gezebiliriz ama gezmemiz de hoş değil.

Sizi okadar iyi anlıyorum ki, iyi insanlarda var elbet, kötü insanlarda var.Almanya'da yaşıyorum, eşim önemli bir pozisyonda çalışıyor, işyerinde seviliyor, çünkü onlara katkı saglıyor.Vergimizi veriyoruz, ülkeyi kalkındırıyoruz ama birşey oldumu siz yabancısınız, etiketi yapıştırılıyor.Benim komşularımın içinde bir adam var, inanıyorum ki nazi, ben kapalı bir bayanım beni gördümü cin çarpmışa dõnüyor, oturdugumuz ev bize ait bunu hazmedemiyor.Ama iyi olanlarıda var, sonuçta yüzümüze gülselerde onlar asla bir müslümanı sevmez.Sizin başarılı olmanızı bence kabul edemiyorlar.Eskiden insanımız onların temizlik işlerini çok yaptıgı için.Sakın pes etmeyin, moralinizide bozmayın, ilgili yerlere şikayet edin.

Medeniyet bir insanin şalvar giyebilme, poşu takabilme özgürlüğüdur. Sizin belirlediğiniz kurallara göre giyinmelerini isteyip sonrada da heh medeniyet bu yea diye bir düşünce sistemi olamaz hanımefendi. Yine ayrıca medeniyet salt kılık kıyafet kisvesi altinda değerlendirilecek kadar basit bir oluşum değildir.
Evet evet o poşularını takıp ağzından salyalar akıtarak gezsinler herşey bitti poşu takma şalvar giyme özgürlüğü eksik kaldı zaten başımıza ne geldiyse o krolar yüzünden geldi gayette medeniyeti kro kisvesi altındaki o yaratıklarla ölçüyorum nesillerinin tükenmesi dileğiyle :)

Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..

Güncelleme:
bir sene olmus bu konuyu acali. O zamanda cok üzgün ve saskindim. Suan cok daha kötü bir haldeyim. Yasadiklarimdan bikmis hayattan sogumus bir durumdayim. Artik psikolojim bozuldu. Her türlü haksizliga ugradim hakkim yenildi. Inancimi kaybetmek istemiyorum. Allah büyüktür elbet. Ama tüm cabalarima ragmen hakkimin yenilmesine dayanamiyorum.. sinavlarim genellikle cok iyi gecti. Seminerden notlarim süper. Gel görelim okulda notlarim b..tan.. öyle seyler yazilmiski karneme var olmayan seyler.. hic sasirmadim en basindan tahmin ettigim gibi oldu hersey. Sadece daha kötüsü geldi basima.. ögretmenlerden yakiniyordum ama malesef ögrencim bile irkcilik yapti.. kizmiyorum ona hasta oldugu icin.. ama yoruldum cok yoruldum.. NE zormus ögretmen olmak. Önüme bu kadar tas koyulacagini düsünmezdim..
Sen orda çocuklarımız okulda dışlanıyor bizim sizlere ihtiyacımız var sakın pes etme burada da auslander okumasın bizlerin ayağınaa hep taş bağlıyorlar

Sizler dış görünüşe bakarak bu şöyle bu da böyle diyebilecek insanlarsanız mümkünse yazımı okumayın zaten, ben istemiyorum :) Hayatımda hiç şalvar giymedim ve o başta belirttiğim ayara göre çok üst düzey statüde modern bir aileye sahibim. Ve annemle genel konuşmalarımda kullandığım cümle: "Anne sen o kadar okumuş etmişsin nasıl milleti kıyafetlerine göre yargılarsın nasıl anne nasııılll?!!" Genel olarak toplumda da gözlemlediğim kadarıyla 'mmm.. Evet.. Bu kesin okumuştur. Bir insan ancak okuyarak bu kadar cahil olur. ' dediğim o kadar çok homo sapiens gezinen homo erectuslar var ki... Ben hayatımda hiç şalvar giymedim poşu da takmadım. Ama giymek isteyen insanların haklarını savunmak için ve mümkünse sizler gibi homo erectusları kendimden uzak tutmak için ömrümün geri kalanını öyle geçirebilirim. elmas_ elmas_ ablacığım seni de pamuklara sarıp sarmalamalı doğrusu. Alıp çoğaltılıp memlekete dağıtılması gereken güzel insan modeli cânı gönülden tebrik ederim gerçekten görüşlerin için. Ayrıca... O bilmem neli pijamalarla falanla benim Nene Hatun'umun giydiği başıma taç edeceğim, milliyetimin nişanesi, Osmanlı yadigarı şalvarımı da aynı kefeye koymanız "öööööğğğ" dedirtti sayın the others erectuslar. (yaklaşık 21 dakika önceki) Allâh'ım sonradan okudum o son yorumu da... Ağızlarından salyalar akarak mı :KK70: Abii siz troll müsünüz dalga mı geçiyorsunuz bu nasıl elle tutulur gözle görülür bir cehalet :KK70: Sen kraliyet soyundan gelmesin sanırım? Ancak bu şekilde bu kibre sahip olur herhalde insan. O kadar tahrik edici ve o kadar basit bir üslubunuz var ki... Siz bu kafayla var olduğunuz müddetçe bir ileri iki geri gideriz. Ne yazık... Üzülüyorum sizin gibilerle aynı sokakta caddede yürüyorum diye. Umarım hiç aynı toprağa basmamışızdır.

Benzetmelerle ne kadar da medenisiniz,kültürde medeniyet te,insanlık da akıyor salya gibi ağzınızdan.. .

Sizler dış görünüşe bakarak bu şöyle bu da böyle diyebilecek insanlarsanız mümkünse yazımı okumayın zaten, ben istemiyorum :) Hayatımda hiç şalvar giymedim ve o başta belirttiğim ayara göre çok üst düzey statüde modern bir aileye sahibim. Ve annemle genel konuşmalarımda kullandığım cümle: "Anne sen o kadar okumuş etmişsin nasıl milleti kıyafetlerine göre yargılarsın nasıl anne nasııılll?!!" Genel olarak toplumda da gözlemlediğim kadarıyla 'mmm.. Evet.. Bu kesin okumuştur. Bir insan ancak okuyarak bu kadar cahil olur. ' dediğim o kadar çok homo sapiens gezinen homo erectuslar var ki... Ben hayatımda hiç şalvar giymedim poşu da takmadım. Ama giymek isteyen insanların haklarını savunmak için ve mümkünse sizler gibi homo erectusları kendimden uzak tutmak için ömrümün geri kalanını öyle geçirebilirim. elmas_ elmas_ ablacığım seni de pamuklara sarıp sarmalamalı doğrusu. Alıp çoğaltılıp memlekete dağıtılması gereken güzel insan modeli cânı gönülden tebrik ederim gerçekten görüşlerin için. Ayrıca... O bilmem neli pijamalarla falanla benim Nene Hatun'umun giydiği başıma taç edeceğim, milliyetimin nişanesi, Osmanlı yadigarı şalvarımı da aynı kefeye koymanız "öööööğğğ" dedirtti sayın the others erectuslar. (yaklaşık 21 dakika önceki) Allâh'ım sonradan okudum o son yorumu da... Ağızlarından salyalar akarak mı :KK70: Abii siz troll müsünüz dalga mı geçiyorsunuz bu nasıl elle tutulur gözle görülür bir cehalet :KK70: Sen kraliyet soyundan gelmesin sanırım? Ancak bu şekilde bu kibre sahip olur herhalde insan. O kadar tahrik edici ve o kadar basit bir üslubunuz var ki... Siz bu kafayla var olduğunuz müddetçe bir ileri iki geri gideriz. Ne yazık... Üzülüyorum sizin gibilerle aynı sokakta caddede yürüyorum diye. Umarım hiç aynı toprağa basmamışızdır.

Bir şehit kardeşi olarak o poşu ve şalvar giyenlerin kim olduklarını ben gayet iyi biliyorum da sanırım siz anlamak istemiyorsunuz ya da anladınız işinize gelmiyor böyle destan yazacağınıza biraz beyninizi çalıştırın bence ya da yüreğinizle yazın poşuyu genel de kimlerin taktığını bu vatan maalesef çok acı şekilde öğrendi sizin bu kadar entelektüel yazıp ta bilmemeniz de ilginç :)

Cok üzüldüm gercekten senin adina bende almanyadayim bukadar asiri irkcilikla hic karsilasmadim hatirladigim kadari ile... sen hangi sehir desin okadar dazlak var orada?? Bide ögrencilerin kücük herhalde ilk okul felan ? Hic yabanci ögrenci yokmu senin sinifinda ? Yabanci ögrencilere de mi yapiyorlar ayni muameleyi??

Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..

Güncelleme:
bir sene olmus bu konuyu acali. O zamanda cok üzgün ve saskindim. Suan cok daha kötü bir haldeyim. Yasadiklarimdan bikmis hayattan sogumus bir durumdayim. Artik psikolojim bozuldu. Her türlü haksizliga ugradim hakkim yenildi. Inancimi kaybetmek istemiyorum. Allah büyüktür elbet. Ama tüm cabalarima ragmen hakkimin yenilmesine dayanamiyorum.. sinavlarim genellikle cok iyi gecti. Seminerden notlarim süper. Gel görelim okulda notlarim b..tan.. öyle seyler yazilmiski karneme var olmayan seyler.. hic sasirmadim en basindan tahmin ettigim gibi oldu hersey. Sadece daha kötüsü geldi basima.. ögretmenlerden yakiniyordum ama malesef ögrencim bile irkcilik yapti.. kizmiyorum ona hasta oldugu icin.. ama yoruldum cok yoruldum.. NE zormus ögretmen olmak. Önüme bu kadar tas koyulacagini düsünmezdim..
İstedıklerı kadar ırkcılık yapmıslar benım bıldıgım 2 mılyon ınsan yaşıyor Almanyda belkı çok daha fazla

Bir şehit kardeşi olarak o poşu ve şalvar giyenlerin kim olduklarını ben gayet iyi biliyorum da sanırım siz anlamak istemiyorsunuz ya da anladınız işinize gelmiyor böyle destan yazacağınıza biraz beyninizi çalıştırın bence ya da yüreğinizle yazın poşuyu genel de kimlerin taktığını bu vatan maalesef çok acı şekilde öğrendi sizin bu kadar entelektüel yazıp ta bilmemeniz de ilginç :)
Bir gazi kızı ve şehit torunu olarak sizi sadece kınıyorum saygıdeğer bağyanefendi. "Orada bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de bizim köyümüz!" gitmedik doğuya, görmedik hâlâ bizim köyümüz mü? Dön bir bak istersen... Kanayan yarayı kaşırsanız iyileşmez bayan. Sarmanız lazım. Sen kalkıp da dersen ki "yöö bunların salyası akıyöö" adam tabiiki seni sevmez. Bana de bahsettiğin ırkla alakam olmamasına rağmen ben senden iğrenirim. Anlatabiliyor muyum? kimse kimseye nefretle doğmaz. Bu kazanılır bir duygudur. Ve genelde de karşılıklıdır. Biraz beynini yüreğini çalıştır falan demişsiniz de bayan... Bazı yürüyüşlerde o bahsettiğiniz insanlar tarafından ailemle birlikte saldırıya uğradığımız günü hatırlıyorsam beynim yerindedir sanırım, ha? Ne yapmamı önerirsiniz peki? Gidip öldüreyim mi hepsini? Bomba atalım mı oraya? Masumların kemikleri kırılırken çıkan çıt çıt seslerine sağır sizin o çok çalışan yüreğiniz değil mi..? Çünkü aksamayan beyniniz bunu emrediyor sayın bayan. Siz... Siz asla anlayamazsınız beni başta da belirttim okumayın. Okuma ya Huu! Benim Vatanımın her zerresi kutsaldır ki Vatan sevgisi de imandandır. Bir savaş olsa Babamı annemi bırakıp gidecek ama masum kardeşlerime, vatandaşlarıma kıymayacak kadar Müslümanım, Elhamdülillah. Ailemin çoğusunun monşer olduğuna bakmayın az buçuk ifadelerimden benim onlara da ters olduğumu anlarsınız. 18 senenin sonucunda şuanki görüşlerimi elde ettim. Oysa siz 72 sene sonra belki bu yazımı işleyebileceksiniz. Ben masum insanlara Babama ve Büyükbabalarıma rağmen kıyamam. Çünkü ben de bir insanım ve Babamın anlattıklarından biliyorum "köylüler bana ekmek verirdi sahip çıkardı" bu ne demek biliyor musunuz sayın feylefos bayan? Sizin çalışan beyniniz o köyü yok etmek istiyor. Son umut ışıklarını da size yâr etmem hanımefendi, üzgünüm. Şimdi gidin siz aynaya bakıp iç organlarınızın çalışmalarını kontrol edin.

Medeni:
1. Hayat tarzı, bilgi seviyesi bakımından yüksek durumda bulunan.
2. Şehir veya kasabada oturan, şehri, şehirli.
3. Kibar, edepli, terbiyeli, faziletli.
4. Göçebe veya vahşî olmayan, yerleşik.

bu tanıma göre zaten köylü olan medeni olamıyor, toplumun belirli normları var.Bunun dışına çıkanlar medeni olarak adlandırılamaz.

Şalvar:

1. apışlığı, apış arasına gelen yeri çok bol olan, bele uçkurla bağlanan, geniş üst donu.
Tanımdan da anlaşılabileceği üzere, şalvar don olarak tanımlanıyor.Siz donla uçağa binmeyi ve sokaklarda gezmeyi normal buluyorsanız bir şey diyemeyeceğim.Ben ayıcıklı pijamamla sokaklarda gezmiyorum, siz denerseniz bana da haber verin lütfen.Tepkileri yazın sonra.

Bir gazi kızı ve şehit torunu olarak sizi sadece kınıyorum saygıdeğer bağyanefendi. "Orada bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de bizim köyümüz!" gitmedik doğuya, görmedik hâlâ bizim köyümüz mü? Dön bir bak istersen... Kanayan yarayı kaşırsanız iyileşmez bayan. Sarmanız lazım. Sen kalkıp da dersen ki "yöö bunların salyası akıyöö" adam tabiiki seni sevmez. Bana de bahsettiğin ırkla alakam olmamasına rağmen ben senden iğrenirim. Anlatabiliyor muyum? kimse kimseye nefretle doğmaz. Bu kazanılır bir duygudur. Ve genelde de karşılıklıdır. Biraz beynini yüreğini çalıştır falan demişsiniz de bayan... Bazı yürüyüşlerde o bahsettiğiniz insanlar tarafından ailemle birlikte saldırıya uğradığımız günü hatırlıyorsam beynim yerindedir sanırım, ha? Ne yapmamı önerirsiniz peki? Gidip öldüreyim mi hepsini? Bomba atalım mı oraya? Masumların kemikleri kırılırken çıkan çıt çıt seslerine sağır sizin o çok çalışan yüreğiniz değil mi..? Çünkü aksamayan beyniniz bunu emrediyor sayın bayan. Siz... Siz asla anlayamazsınız beni başta da belirttim okumayın. Okuma ya Huu! Benim Vatanımın her zerresi kutsaldır ki Vatan sevgisi de imandandır. Bir savaş olsa Babamı annemi bırakıp gidecek ama masum kardeşlerime, vatandaşlarıma kıymayacak kadar Müslümanım, Elhamdülillah. Ailemin çoğusunun monşer olduğuna bakmayın az buçuk ifadelerimden benim onlara da ters olduğumu anlarsınız. 18 senenin sonucunda şuanki görüşlerimi elde ettim. Oysa siz 72 sene sonra belki bu yazımı işleyebileceksiniz. Ben masum insanlara Babama ve Büyükbabalarıma rağmen kıyamam. Çünkü ben de bir insanım ve Babamın anlattıklarından biliyorum "köylüler bana ekmek verirdi sahip çıkardı" bu ne demek biliyor musunuz sayın feylefos bayan? Sizin çalışan beyniniz o köyü yok etmek istiyor. Son umut ışıklarını da size yâr etmem hanımefendi, üzgünüm. Şimdi gidin siz aynaya bakıp iç organlarınızın çalışmalarını kontrol edin.

Cidden zavallısınız sizin gibilere acıyorum vatan millet laflarını siz ağzınıza almayın olurmu bu işleri bize bırakın bizim kardeşlerimiz çocuklarımız korur bu vatanı benim ne demek istediğimi o kadar iyi anladınız ki altından kalkamadığınız çok belli o dedenizin kemiklerini burda sızlatmayın sizin gibilerle muhatap olmak bile bu vatana ihanettir

Nrw.. gercekten zindan oldu. Biliyorum pes edenler cok oluyor. Anliyorumda pes edenleri. Bende cok git gel yasadim acaba biraksammi sagligimdan olacam diye. Ama senelerim var isin isinde. Bunca sene calistim cabaladim..

Almanyadasiniz dogru anladim dimi?
acaba egitim alanindakilere mi bu kadar ayrimcilik yapiliyor cunku ozel sektorde calisan bir suru arkadasim var ve hicbiri bu sekilde bi muameleye maruz kaldiklarindan yakinmadi.
bende yurtdisindayim,7 senem biticek,Almanyanin komsusunda yasiyorum yillardir..ben isyerinde veya disarida bu sekilde hicbir sIkinti yasamadim ve ciddi anlamda Turk diye bagririr tipim..
kotu insanlara denk gelmissiniz,sabredin elbet bugunler gecer.

yok kız o kadar katı olma. ben de polis eşiyim. hatta aşırı derecede vatanını seven bir insanım. kayınbabam şalvar giyer hep. ya da bizim oralarda tarla da tapan da kafalarına poşu takarlar. ;) hassas olduğun konuda ben de hassassım da hani çok da kıyafete göre biçimlendirme insanları.
Rabbim gani gani rahmet eylesin şehidinize inş.

burda yaniliyorsunuz..o medeniyet degildir..
Medeniyet kilik kiyafetle degerlendirilemez dogru ama yasadiginiz hele ki yabanci olarak yasadiginiz/ siginmaci vs. olarak yasadiginiz yerin yasamina ayak uydurmak durumunundasiniz.
ben Konya`da Mardin`de salvarimi giyerek dolasiyorum ama Munich`te de salvarli dolascam diye bir luks yaratamazsiniz kendinize cunku yerel halki TEPKISELLESTIRIYORSUNUZ..
herkes herkese saygi duymak zorunda ne yazik ki bi utopya,Iran`a Suudi Arabistan`a gittiginizde nasil daha tesetturlu giyinmek zorundaysaniz,batida da bi zahmet onlarin gozune batmayacak sekilde giyinin.
zaten soguk memleket,salvar yerine bi pantolon ve ustune uzun bi kaban giyildigi zaman mahremiyeti ayni olcude korumak mumkun.
ben 7 senedir yurtdisindayim,bu gozler Turk bayragi giymis sokakta tesbihle dolasan tipte gordu,e yuh artik ne gerek var..
ben ulkemde herhangi bi milletin bayragini ustune dolamis birini gorsem irite olurum misal.
yabanci olunan yerde halkin arasina kaynamak en mantiklisi,BEN BUYUM diye sov yapmaya,yok salvar giycem yok tesbih sallicam demeye gerek yok..
Bu gibi yerel etnik seylere de yabanci milletlerin saygi duymasini beklemek veya zorlamak cok sacma ve bu medeniyet degil.

evet gercekten havaalaninda elinde bidon ve yerel kiyafetleriyle ucak bekleyen teyzeler amcalar var,yaslari oldukca ileri,onlara gulumseyerek bakabilirim ama genclerin inatla kendini ispat cabasi hic hos degil.

Son düzenleme:
yok kız o kadar katı olma. ben de polis eşiyim. hatta aşırı derecede vatanını seven bir insanım. kayınbabam şalvar giyer hep. ya da bizim oralarda tarla da tapan da kafalarına poşu takarlar. :KK66: hassas olduğun konuda ben de hassassım da hani çok da kıyafete göre biçimlendirme insanları.
Rabbim gani gani rahmet eylesin şehidinize inş.

Yahu zaten genelleme yapmadım ki her şalvar giyeni terörist sanmıyorum tabi ki arkadaş ta bunu anladı ama işine gelmeyen kısımdan yürüyor bana yok çoluk çocuk demeden öldürelim mi köyleri yakıp yıkalım mı :) biz onlar kadar gaddar olabilseydik soyları kurumuş olurdu zaten ama onlar ki kendi ırklarından insanları bile öldüren minicik bebeğe kurşun sıkan :) birde diyorki tabi ki seni sevmezler :) yahu bu kadar mı rezil olur bir insan burda bana laf sokacak diye teröristleri savunacak hale gelmiş nasıl bir ezikse artık :)

Back
X