- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
Milletimizi koruyacağız diye ne edeceğimizi şaşırdıkAma yoğurdum ekşiyse ekşi derim ben arkadaş.
Mesela ben de rahatsız olmak değil de komik bulduğum bir şey var, hani şu entari gibi bir şeyle gezinen erkekler var ya sığınmacılardan, çok komik geliyor bana da. Neden mi? E çünkü modern Türk kültürüne uygun değil. Ya da baştan aşağı simsiyah giyinen, ellerine yaz ortasında simsiyah saten eldiven takan, gözü dahi görünmeyen bir bayan görünce de aynısı oluyor. Uymuyor işte arkadaş kabak gibi sırıtıyor işte. Daha nelerin uymadığını yazarım da şimdi saldıran olur, susuyorum. Korktuğumdan da değil de artık tartışmaktan yoruldum.
E Alman da istemez tabi, uymayanı. Şimdi ben ayıcıklı pijamamla atlasam metroya seyahat etsem, hepiniz birbirinizi dürtüp gösterirsiniz di miE şalvar da pijama, hem de deseni, kesimi Almanlara hiç uymuyor bile.
Ek olarak eşofman üstü etek, pantolon üstü etek cidden onu ben de anlamadım. Böyle aşırı kalın, opaklığın sınırını aşmış bir çorapla etek giymeye kalksam ilk annem evden çıkarmaz herhalde, bırak eşofmanı![]()
Kiyafet kültürden de gelir. Yahu isteyen istedigini giyer. Ben bu kadar kendi kültüründen, köylüsünden utanan bir millete sahit olmadim. Olmayayimda, hic hos degil.
Ya bu almanyada bira festivalleridde hala herkes geleneksel giyiyorlar bir tik daha modernlesmis haliyle. Kimse onlara gülünc demiyor. Adamlar gerine gerine giyiyorlar. Her yerde geleneksel kiyafet satiliyor bu festivaller icin. Rahat rahat giyiyorlar. Biz giyince herkesin bi gülüncüne zoruna gidiyor. Günlük hayatta da giyeriz. Insanlar kültürlerinden neden vazgecsinler efendim.
Kimsenin de ayy kimono da ne kadar gülünc bir kiyafet yaa dedigini duymadim. ama bizim köylümüzün giydigi kullandigi ne varsa demode, toplumda beyenilmiyor. Belli markalarin belli ürünlerini almayan, modaya caga uygun olmayan, dünyadaki tek kültür meselesinin disinda duran kim varsa pis kaka ettik. Kültür en büyük zenginlik ve güzellik. Kiyafet de bunun bir parcasi.