• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biktim bu irkciliktan

Nasil yani isim soy isimden mi anlamis Türk oldugunu da telefonu suratina kapatmis?? Belki o kisinin ailesine veya kendisine de biz Türkler tarafindan irkcilik yapilmistir. Hic böyle de düsündünüz mü? Cocukken Türk arkadasinin ailesi tarafindan ahlaksiz gavur denmistir belki kendisine? Malesef önyargi var ve kirilmasi cok zor. Bana hic denk gelmedi irkci davranislar tavirlar. Çuvaldizi biraz da kendimize batirmamiz lazim. Bazen ben bile gördügüme duyduguma yuh diyorum.

Almanya'ya ilk isci olarak gidenler garibanlarmis. Dil yol bilmeden hic tanimadiklari bir kültürün icinde bulmuslar kendilerini. Hakli olarak kendilerini ve ailelerini korumak adina kapali yasamislar. Cocugumuzun ahlaki bozulmasin diye yabancilarla görüsmemisler. Cocuklar 17-18 yasina gelince nisanlayip 20'sinde evlendirmisler. Flört sevgililik mümkün degil tabi. Onlar da kendi cocuklarini ayni sekilde yetistirmisler. Yani yabancilar ahlaksiz, gavur ve asla yanyana bile bulunulmaz onlarla gibi sacma fikirlerini cocuklara da asilamislar. Almanlar da kendilerini böyle gören insanlari niye sevsin. O ülkede yasayacaksan kurallarina uyacaksin. Zorunlu yüzme dersi olur yok ben cocugumu göndermem, cocuk arkadasinin evine gitmek ister yok gidemezsin onlar domuz eti yiyorlar. Sinemaya gitmek ister yok onlar ahlaksiz kim bilir neler yapiyor karanlik sinemada.... Okul daha baslamadan kagitlar gelir ve orada sorarlar domuz eti hassasiyeti var mi diye. Var dersen özel yemek cikartirlar senin cocugun icin. Kim kendi toplumunun milletinin böyle asagilanmasini hos görür? Alman kizlari hep o...u, Türk kizlari cok namuslu. Sana namussuz geliyorlarsa dön kendi ülkene.

Bizimkilerin yaptigi da irkcilik degil mi? O ülke o toplum sana uymuyorsa döner gelirsin ülkene. Her imkanini kullan, coluk cocuk düzen huzur icinde yasa ama yine de pis gavur de. Vatandaslik hatta oturum izni alabilmek icin ne taklalar atiliyor bir bilseniz. Adam yillar önce hasbel kader gelmis, vatandaslik almis simdi ülkeye yasal olmayan yollardan kacak sokuyor. Adam basi para aldigi gibi kacak calistirdigi iscinin maasindan komisyon aliyor her ay. Kendilerine yapilan sosyal yardimlar icin enayi bunlar ya her ay ödüyorlar esek gibi denir mi? Malulen emekli olabilmek icin bir gözü kör numarasi yapan da var, issizim deyip sosyal yardim parasi aldigi halde yine bizimkilerin isyerinde kacak calisip paraya para demeyen de var. Cocuk parasi alabilmek icin Türkiye'de köydeki yegenlerini nüfusuna alan var. Adamin zihinsel engelli cocugu var diye aileye her yil ulasim karti veriyorlar. Tüm ülkede istedigin yere git bu biletle. Ki Avrupa'da ulasim pahalidir. Kari koca bu bileti gidip parayla satiyor baskasina. Kimse kusura bakmasin bizim millet de az üc kagit cevirmiyor burada.

Esimin ailesi 70'li yillarda gitmisler. Cocuklarinin egitimine cok önem vermisler, yabanci gavur dememisler her milletten insanla görüsmüsler. Kayinvalidem kendine ayakkabi alamamis ama cocuklarini eksik birakmamis. O gavur bu namussuz demeyip her kültürden cocukla arkadaslik yapmalarina izin vermisler. Devletin ücretsiz verdigi her kursa götürmüs. Tenis, yüzme, piyano, yabanci dil kurslari... Esim Türkce haric 4 dil konusur ve IT sektöründe üst düzey calisan, görümcem yine ayni dilleri konusur ve dr. kendisi. Ha bu dillerin biri de Arapca. 10 sene Cidde'de bir Alman firmasinda calismis kayinpederim.

Ben 7 sene olacak Isvicre'de yasiyorum. Hic irkciliga denk gelmedim. Arkadas cevrem olsun cocuklarin okulu ögretmenleri olsun hep güleryüzlü davraniyorlar. Burada da Türk dedin mi hafif yüzleri düser cünkü trenlere kacak binen, sosyal devleti sonuna kadar sömüren, karisinin sirtinda sandalye kiran millet olarak acik ara önde gidiyoruz cünkü. Alisveris merkezine marketine gitsen bal dök yala, sabah 05.30 'da her yeri siler süpürürler. Yazin serin kisin sicak tutarlar. Bizim Türk marketlerinde her yeri b.k götürdügü gibi kasadaki kizlar montla titreye titreye calisir cünkü isitmak demek para demek. Banane iscinin sagligindan üsümesinden derler. Asya'li göcmenlerden kimse sikayetci degil cünkü kurallara uyuyorlar, saygililar ve olay cikarmiyorlar. Karilarini cocuklarini dövüp katakulli pesinde kosmuyorlar bütün gün.

Özetleyecek olursam bu irkciligin olusmasinda bizim de sucumuz var. Hep onlar kötü hep onlar irkci diyemeyiz.

Hart harfi ile katiliyorum. Isin üzücü tarafi ne biliyormusun? Türkiye ye gidenlerde hepsi "Aa Türkiye ne güzel, ileri görüslüler, burada olanlardan daha farkli" diyorlar ki cok dogru. Avrupadaki cogu Türkler halen 1950 yeni köyden cikmis gibi davraniyorlar. Konu sahibi kendisi söylüyor, tek Türk o, o bölümde, cogu Türkler okumuyor cünkü. Düsün devlet tüm imkanlari veriyor, burs olsun, ücretsiz egitim olsun,.. Gidilmiyor iste. Türklerin derdi "eh madem sosyal devlet, bana baksin" oluyor. Ve mesela biraz ise gidip, kendini attirip issizlik parasini alirlar. Okula yazilip burs alip fakat okula gitmezler.

Zaten kizlar icin üniversite ortami, erkek tanisma ortami oluyor. Tanisip hemen nisan (aman aman laf cikmasin) sonrada evleniliyor. Halen erkekler Türkiyeden bir kiz ile evlenmek ister, daha "temiz" diye. Bunun üstüne ülke atiyorum bir futbol macinda bile kazansalar sevinmiyorlar "biz hep kazaniyorduk zaten, gavurlar daha yeni ögreniyorlar kazanmayi eheuhehe"

Ha irkcilik var mi? Var. Bu her ülkede olur. Disardan gelenleri herkes sevmez. O yüzden inat daha fazla calismali, cabalanmali. Ama bizim Türkler cabalamiyor ki bile. Ki Almanyada yine iyi, politikada, baska is alanlarda nice Türk var. Diger avrupa ülkelerinde bu böyle degil. Bu duruma sahsen ben cok üzülüyorum.

Son düzenleme:
arkadasim ben de almanyada iki cocuk okutuyorum,hayat kolay degil...siz yüzmüs yüzmüs kuyruguna gelmissiniz,simdi sakin pes etmeyin...türkiyede ögretmenlik yapmak burda okuyan cocuklar icin bi haksizlik degil mi.ben hep mutlu oluyorum bizim cocuklarimiz okuyup biyerlere geldiginde..insallah benim evlatlarim da meslegini eline alip iyi yerlere gelirler...burdaki cocuklara da örnek olurlar...heryerde almanlar üst noktalarda,karar mercii onlar...bi sekilde bu döngüyü yine biz degistirebiliriz diye düsünüyorum...evet kolay degil ama böyle gelip böyle gitmesin...gün gelsin bizim evlatlarimiz müdür olsun ama almanlara yaranmak icin kendi kimliginden vazgecerek degil...isci cocuklari icin artik sinif atlama zamani gelmedi mi...

Ne kadar da medeniler miş! Zır cahiller egoistler ne ararsan var bunlarda kim kimi dışlamalı acaba? Kendi soykırımlarına iğrenç yüz karası tarihlerine bi baksınlar . Hoşşt de geç başını yere eğme sakın!

Hart harfi ile katiliyorum. Isin üzücü tarafi ne biliyormusun? Türkiye ye gidenlerde hepsi "Aa Türkiye ne güzel, ileri görüslüler, burada olanlardan daha farkli" diyorlar ki cok dogru. Avrupadaki cogu Türkler halen 1950 yeni köyden cikmis gibi davraniyorlar. Konu sahibi kendisi söylüyor, tek Türk o, o bölümde, cogu Türkler okumuyor cünkü. Düsün devlet tüm imkanlari veriyor, burs olsun, ücretsiz egitim olsun,.. Gidilmiyor iste. Türklerin derdi "eh madem sosyal devlet, bana baksin" oluyor. Ve mesela biraz ise gidip, kendini attirip issizlik parasini alirlar. Okula yazilip burs alip fakat okula gitmezler.

Zaten kizlar icin üniversite ortami, erkek tanisma ortami oluyor. Tanisip hemen nisan (aman aman laf cikmasin) sonrada evleniliyor. Halen erkekler Türkiyeden bir kiz ile evlenmek ister, daha "temiz" diye. Bunun üstüne ülke atiyorum bir futbol macinda bile kazansalar sevinmiyorlar "biz hep kazaniyorduk zaten, gavurlar daha yeni ögreniyorlar kazanmayi eheuhehe"

Ha irkcilik var mi? Var. Bu her ülkede olur. Disardan gelenleri herkes sevmez. O yüzden inat daha fazla calismali, cabalanmali. Ama bizim Türkler cabalamiyor ki bile. Ki Almanyada yine iyi, politikada, baska is alanlarda nice Türk var. Diger avrupa ülkelerinde bu böyle degil. Bu duruma sahsen ben cok üzülüyorum.
Evet aynen böyle bende avustralyadayım 20-30 yıl önce gelmiş insanlar hiç çalışmadan emekli olmuşlar devletin verdiği ücretsiz ve üstüne para bağladığı eğitimi bile almıyorlar daha 30 varmadan emekli olmuş çoğu ya sigortalara açılan davalar çoğu sigorta parasıyla ev bark sahibi olmuş okuyanıda yermeler bak ben okumadan bir yere geldim edasıyla kınama tamam konu sahibi bazı yerlerde haklı bir türk kötü birşey yapsa sanki hepsi yapmış gibi suçlama huyları var yabancıların özellikle müslümanlara savaş açmışlar gibi acayip ırkçılık yapıyorlar tvlerde bangır bangır bağırır müslüman bunu yaptı diye bir kerede olsun diğer dinden olanları demez ama müslüman biri birşey yapsa günlerce tvlerde o konuşulur söylenir isim konusundada konu sahibi haklı olabilir ben yaşamadım ama türk bir ablanın oğlu pilot oldu sırf ismi müslüman ismi diye iş vermediler dedi ve bunu epey kişiden duydum ne derece doğru bilemiyorum başıma gelmedi evet çoğu yerde bizler kendimizi güzel temsil edemiyoruz ne yazıkki kararsıza katılıyorum

Yazıp yazıp sildim ama şunu söylemek istiyorum, zamanında veya belki de halen bazı türklerin yapmış-yapıyor olduğu şeyleri sırf ''Türk'' adı altında birleştiremeyiz. Bahsettiğimiz olgu milyonlarca insanı kapsıyor, hepsinin aynı olmasını beklemek imkansız. Bu yüzden de ama türkler de şöyle şöyle yapmış diyerekten almanların bu saçma hareketlerini normalleştirmek aşırı derece de saçma ve ırkçılığın son noktası bence. Önce bir tanımaya çalışırsın, tamam türk ama neyin nesi kimin fesi, bize bir kötülüğü var mı yok mu, ondan sonra uyumsuzun teki çıkarsa istediğin gibi davran. Bir milletin yüzde doksan dokuzu aynı davranışları sergiliyor olsa bile kalan yüzde biri bu yüzden dışlayamayız.

Bir de sırf yüzyıllardır bir yerde yaşıyor diye o toprağı sahiplenme burası sadece benim deme hakkı yok kimsenin bence, bu dünya hepimize ait, uyum sağlamak ve düzeni bozmamak şartıyla herkes istediği yerde yaşayabilir diye düşünüyorum. Bu kuralların dışına çıkmadıkça konuda bahsedilen tutumlar yersiz ve ırkçıdır benim için. Almanyada yaşayıp da düzeni bozan insanları huzursuz eden türk de çok duydum, almanların ön yargılarını anlayabiliyorum ama onların anlamadıkları şey bir karara varmadan önce o kişiyi ölçüp tartmak gerektiği.

Yazıp yazıp sildim ama şunu söylemek istiyorum, zamanında veya belki de halen bazı türklerin yapmış-yapıyor olduğu şeyleri sırf ''Türk'' adı altında birleştiremeyiz. Bahsettiğimiz olgu milyonlarca insanı kapsıyor, hepsinin aynı olmasını beklemek imkansız. Bu yüzden de ama türkler de şöyle şöyle yapmış diyerekten almanların bu saçma hareketlerini normalleştirmek aşırı derece de saçma ve ırkçılığın son noktası bence. Önce bir tanımaya çalışırsın, tamam türk ama neyin nesi kimin fesi, bize bir kötülüğü var mı yok mu, ondan sonra uyumsuzun teki çıkarsa istediğin gibi davran. Bir milletin yüzde doksan dokuzu aynı davranışları sergiliyor olsa bile kalan yüzde biri bu yüzden dışlayamayız.

Bir de sırf yüzyıllardır bir yerde yaşıyor diye o toprağı sahiplenme burası sadece benim deme hakkı yok kimsenin bence, bu dünya hepimize ait, uyum sağlamak ve düzeni bozmamak şartıyla herkes istediği yerde yaşayabilir diye düşünüyorum. Bu kuralların dışına çıkmadıkça konuda bahsedilen tutumlar yersiz ve ırkçıdır benim için. Almanyada yaşayıp da düzeni bozan insanları huzursuz eden türk de çok duydum, almanların ön yargılarını anlayabiliyorum ama onların anlamadıkları şey bir karara varmadan önce o kişiyi ölçüp tartmak gerektiği.

Bizimkiler mesela hic tanimadan etmeden bilmeden elin kadinina kizina o...u damgasi yapistirabiliyor ama. Hangi Türk aile Alman bir kiz icin aman ne saygili ne terbiyeli demis acaba. Ogullarina tek söyledikleri yat kalk sonra da at basindan. Almanya icin konusursak sosyal devleti en cok sömüren, tüm aciklarini yakalayan ve iyi niyetlerini suistimal edenler biziz kimse kusura bakmasin. Baska millet kesin yapmiyor diyemem ama büyük cogunluk bizde. Ben tamamen tarafsiz bakiyorum. Kayinvalidem de ben daha Türkiye'de yasarken anlatirdi dis bilerdim kadina. Milliyetci duygularim kabarirdi, zor tutardim kendimi yeter be amma konustun hep biz miyiz kötü dememek icin. Simdi 7 yildir buradayim ve az bile söylüyormus kadin.

Cocuk parasi yardimi alabilmek icin köydeki yegenlerini nüfusuna geciren var diyorum. Bunu akil eden cahil cesaretiyle de gerceklestirip Almanlari dolandirdim diye etrafina hava atan da evet bizim milletimiz.

ben size nedenini anlatıyım.
Türkler oralara göç ettiğinde gittiler kendilerine türk mahalleleri kurdular.alman halkıyla entegre olmadılar.yıllarca oralarda yaşayıp almanca öğrenme zahmetine dahi girmediler.medeniyet namına hiçbir şey öğrenmediler.çoğu kıro ve medeniyetsiz bir şekilde yaşamaya devam ederek(şalvarlarla gezeni mi dersin, otobüslerde ketçap mayonezli soğanlı dönerler yiyenleri mi ararsın, her türlü ayılık var) alman halkını da rahatsız ettiler.çocuk yapıp yapıp ürediler, devletten paralar aldılar, devleti dolandırdılar ve özet olarak çalışmaya giden vatandaşlar devlete fayda sağlamaktansa mali ve kültürel yük haline geldiler.ben şimdi ülkemde bi suriyelinin neden benden daha iyi yerlere gelmesini isteyim ki.yıllardır ben benim anam babam dedelerim bu ülkeyi kalkındırdı, vergisini verdi.elin suriyelisi gelip havadan neden benim yaptıklarıma ortak olsun ki.üstüne bi de benden iyi kazansın oldu.tabi bunların yanında çarşaflıları falan saymıyorum da.

bazıları diyo ki kılık kıyafet medeniyet midir vıdı vıdı.arkadaşım avrupa her şeyden önce bir hristiyan birliğidir.öyle olmasa onlar da gider arabistanda yaşarlardı.yani istemiyolar müslümanlığı demek ki, istemiyolar çarşafı, istemiyolar islamı.kendi gibi olmayanları istemiyolar işte neden bu zorlama anlamıyorum.yani belirli sosyo-kültürel ve dini dinamiklere sahip ülkelere gidip ben böyleyim diyemezsin anlatabiliyo muyum.ya uymak zorundasın o kültüre, ya da dışlanırsın, istenmezsin, ırkçılığa maruz kalırsın.bunu senin için söylemiyorum.türkler yıllarca böyle yaptığı için söylüyorum,çünkü o insanların gözünde sen de ne kadar eğitimli olsan da bunlardan birisin.

biz mesela bi hristiyana, hadi hristiyanı da geçtim kendi ülkemizde bi aleviye karşı bile ne kadar saygılıyız ki yani elin hristiyanının kendi ülkesinde bizi sevip saymasını bekliyoruz?
Özellikle son cümlene çok katılıyorum. Yani ben de ülkemde mülteci istemiyorum mesela, Alman da istemiyor olabilir. Ülkemiz zaten ekonomik bakımdan iyi değilken bir de bir sürü vasıfsız insan geldi, işsizlik had safhada vasıflısının da gelip Türk vatandaşının yerini doldurması çok da adil değil.

Bizimkiler mesela hic tanimadan etmeden bilmeden elin kadinina kizina o...u damgasi yapistirabiliyor ama. Hangi Türk aile Alman bir kiz icin aman ne saygili ne terbiyeli demis acaba. Ogullarina tek söyledikleri yat kalk sonra da at basindan. Almanya icin konusursak sosyal devleti en cok sömüren, tüm aciklarini yakalayan ve iyi niyetlerini suistimal edenler biziz kimse kusura bakmasin. Baska millet kesin yapmiyor diyemem ama büyük cogunluk bizde. Ben tamamen tarafsiz bakiyorum. Kayinvalidem de ben daha Türkiye'de yasarken anlatirdi dis bilerdim kadina. Milliyetci duygularim kabarirdi, zor tutardim kendimi yeter be amma konustun hep biz miyiz kötü dememek icin. Simdi 7 yildir buradayim ve az bile söylüyormus kadin.

Cocuk parasi yardimi alabilmek icin köydeki yegenlerini nüfusuna geciren var diyorum. Bunu akil eden cahil cesaretiyle de gerceklestirip Almanlari dolandirdim diye etrafina hava atan da evet bizim milletimiz.
Tamam da ben bunların olmadığını iddia etmiyorum ki zaten, herkes böyle değil, bu terbiyesizlikleri herkese yamayamayız diyorum. Elbette ben de farkındayım neler döndüğünün, kendi ülkemizden belli değil mi zaten. Ama şimdi türklerin çoğu bunları yaptı diye mesela başka bir ülkeye gittiniz diyelim size orda çifte standart uygulanmasını ister misiniz? Başkasının yaptığı haltların cezasını çekmek insana çok koyar eminim. Benim bu tür konularda milliyetçilik damarım hiç kabarmaz hatta pek yoktur bende, ben de tamamen objektif bakmaya çalışıyorum olaya. Bu tür şeyler yapan insanlara yaptırımlar uygulansa gıkımı çıkarmam sonuna kadar hakediyorlar, ama tamamen masum birine aynı şekilde muamele edilmesi beni sinirlendiriyor açıkçası. Türk olmasıyla vs ilgili değil bu.

Cok iyi anliyorum seni bende yurtdisinda yasiyorum ve son senemde stajim varken okadar kötüydülerki bana resmen yabancilarin yüksek yerde veya birseyler basarmalarini istemiyorlar. Cok direndim cokk ve hep sustum duymamazliktan geldim sonucta stajerdim ve yasim daha gencti. Onlarda ne yaptilar ne ettiler bana kötü notlar verdiler böylece gereken puani alamadim ve bölümümü birakmak zorunda kaldim :( O zamanlar bu durumda ben bile cocuklardan sogumaya baslamistim oysaki isimi cok seviyordum.
Viel Glück..lass dich nicht unterkriegen

Bafelix benim konumda anlaşamadık ama bu konuda katılıyorum sana hatta avustralyada müslüman kadınlar biz çalışmayız diyorlarmış dinimize aykırı dinimizde bayanın çalışması yok demişler bunuda işçi bulmada çalışan arkadaşım söyledi farklı isimlerle işçi bulmaya kayıt olup iki maaşmı almayan var ne entrikalar ne doplaplar çevirenler geçen bile hatta arkadaş hem param kesilmesin istiyor hemde devlet bilmeden gidip çalışayım istiyor eee kestir devlet paranı git vergili utanmadan korkmadan çalış dedim iki bayan birden çemkirdiler kötü birşey demişim gibi herkes alıyormuşda devletten onlar enayiymiş daha çokkk böyle örnekler liste uzarda gider heee almanlarında yaptığı hoş değil eğitim veren türklerimizde var heralanda çalışan onlardan geçinmesini biliyorlar ama sorun tek türkün suçunu bütün türklere mal etmeleri

Bir de sırf yüzyıllardır bir yerde yaşıyor diye o toprağı sahiplenme burası sadece benim deme hakkı yok kimsenin bence, bu dünya hepimize ait, uyum sağlamak ve düzeni bozmamak şartıyla herkes istediği yerde yaşayabilir diye düşünüyorum.

Konudan alakasız olacak ama Eleonore burda devlet kavramına baştan aşağı karşı çıkıp anarşizme kaymışsın sanki:KK51:

Evet aynen böyle bende avustralyadayım 20-30 yıl önce gelmiş insanlar hiç çalışmadan emekli olmuşlar devletin verdiği ücretsiz ve üstüne para bağladığı eğitimi bile almıyorlar daha 30 varmadan emekli olmuş çoğu ya sigortalara açılan davalar çoğu sigorta parasıyla ev bark sahibi olmuş okuyanıda yermeler bak ben okumadan bir yere geldim edasıyla kınama tamam konu sahibi bazı yerlerde haklı bir türk kötü birşey yapsa sanki hepsi yapmış gibi suçlama huyları var yabancıların özellikle müslümanlara savaş açmışlar gibi acayip ırkçılık yapıyorlar tvlerde bangır bangır bağırır müslüman bunu yaptı diye bir kerede olsun diğer dinden olanları demez ama müslüman biri birşey yapsa günlerce tvlerde o konuşulur söylenir isim konusundada konu sahibi haklı olabilir ben yaşamadım ama türk bir ablanın oğlu pilot oldu sırf ismi müslüman ismi diye iş vermediler dedi ve bunu epey kişiden duydum ne derece doğru bilemiyorum başıma gelmedi evet çoğu yerde bizler kendimizi güzel temsil edemiyoruz ne yazıkki kararsıza katılıyorum

Simdi söyle birsey var, nerede azinlaktasan, orada ilgi cekersin, önyargi olusur. Türkiyede bu mesela kürtler, aleviler ve simdi Süriyeliler ile oldu. Amerikada ise siyahlarda bu konuda cok cekti. Bundan dolayidir azinlikta olanlar ne yazikki 'yerli halktan' daha cok calisip, cabalamak zorundadir, adi cikmissa, temizlemek zordur.

Sorun iste burda. Türkler cabalamiyor artik. Yani sonucta bende Türküm ve ben cabaliyorum ve ben özel felan degilim elbette benim gibiler var fakat bizde azinliktayiz. Azinligin icinde bir azinligiz, saka gibi. Hadi diyelim cabalamasinlar, yahu bu ulkeye bile kendini ait hisetmiyorlar. Atiyorum hollandada yasayan türk'e hollandali oldugunu söylersen hakaret olarak algilar. Ve burda 3üncü, 4üncü generasyondan bahs ediyoruz. Türkiyeyi sadece tatillerde gören generasyon. Hic bir etkinlige katilmaz, mesela cocuk icin etkinlikler varsa, atiyorum kitap okuma gibi, cogu zaman hic bir Türk görmezsin, yada en fazla 1,2 tane. Dedigim gibi bir futbol maci oldugunda ülkelerini tutmazlar ama Galatasaray bir mac kazandi mi trafigi kilitlerler....

Eh o zaman halk der " bu nankör Türklere biz niye bakalim, gitsinler ülkelerine" ve bazen bende artik hak veriyorum.

Tamam çoğunluk kötü olabilir ama çoğunluğa göre yorum yapıp,insanları ezmek ırkçılık olur.Benzeri bizim ülkede de var şu aralar ama hepsi kötü olsa biri iyi olsa bile genellemek hata olur.Bu konuda kimseye hak vermiyorum o yüzden.Sırf tanımadığım ve ülke düzenini bozan bir insanla aynı ırka mensubum diye beni eziyorlarsa kusura bakmayın o insanlar cehalet kokuyordur bu kadar netim bu konuda,ister Alman olsun,ister Amerikan.

Simdi söyle birsey var, nerede azinlaktasan, orada ilgi cekersin, önyargi olusur. Türkiyede bu mesela kürtler, aleviler ve simdi Süriyeliler ile oldu. Amerikada ise siyahlarda bu konuda cok cekti. Bundan dolayidir azinlikta olanlar ne yazikki 'yerli halktan' daha cok calisip, cabalamak zorundadir, adi cikmissa, temizlemek zordur.

Sorun iste burda. Türkler cabalamiyor artik. Yani sonucta bende Türküm ve ben cabaliyorum ve ben özel felan degilim elbette benim gibiler var fakat bizde azinliktayiz. Azinligin icinde bir azinligiz, saka gibi. Hadi diyelim cabalamasinlar, yahu bu ulkeye bile kendini ait hisetmiyorlar. Atiyorum hollandada yasayan türk'e hollandali oldugunu söylersen hakaret olarak algilar. Ve burda 3üncü, 4üncü generasyondan bahs ediyoruz. Türkiyeyi sadece tatillerde gören generasyon. Hic bir etkinlige katilmaz, mesela cocuk icin etkinlikler varsa, atiyorum kitap okuma gibi, cogu zaman hic bir Türk görmezsin, yada en fazla 1,2 tane. Dedigim gibi bir futbol maci oldugunda ülkelerini tutmazlar ama Galatasaray bir mac kazandi mi trafigi kilitlerler....

Eh o zaman halk der " bu nankör Türklere biz niye bakalim, gitsinler ülkelerine" ve bazen bende artik hak veriyorum.
Türkler etkinliklere katılmıyorlar evet sebebini bende bilmiyorum. Bende ne kadar mesleğim olsada kendimi ingilizcede yeterli görmediğimden ingilizce eğitimimi bırakmıyorum bu yıl türkler olarak koskocaman kampüsde toplasan 5 türk çıkmaz ingilizce eğitimine gelen gelen yada başka bölümlerde okuyan öğretmen bile diyorki sizin ülkenizde kullandığınız dil ingilizce türkçemi diyor yok türkçe orjinal ingilizce çok kişi bilmez dedim neden türkler gelmiyor o zaman dedi bilmem dedim evet başka faaaliyetlere katılmıyorlar birkaç ay önce sırf türk festivali yapıldı ona bile katılan 10 kişi var ya yoktu kabul etmeliyizkiii tembel bir toplumuz oysaki atamız daha ilkokulda andımızda söyletmeye başladı çalışkanım durmam kelimesini

Dediklerinize katılıyorum, böyle bir sonuç oluşması normal ama doğru değil. Genlerimizde mi sorun var yoksa eğitimde mi bilemiyorum ama böyle bir sonuç oluşmuş. Aileden aktarılan bir şey olduğunu düşünüyorum, yabancıları ''gavur'' olarak görmek sanırım basamağın ilk adımı, iyi örnek oluşturan türklerin de aynı muameleyi görmesi benim derdim, şimdi yanlış anlaşılmasın birden türkleri kötülemeye başladın falan demesinler :KK53: Ben de çoğunun uyumsuz geçimsiz insanlar olduğunu kabul ediyorum evet. Bu konu hakkında da baya kafa yordum aslında napsak toplumu düzeltebiliriz falan diye, ama öyle olaylar oluyor ki insanlara anlatmak bıkıyorum, aman zaten 80-90 sene sonra s...r olup gideceğim bu dünyadan diyorum.

Şöyle bir şey var, mesela bu şikayet edilen milletlerin çoğu fakir ve müslüman ülkelerden, o yüzden iki sebebi var bence 1) medeniyet görmemiş olmak 2) kafasına göre din uyduranların beyin yıkamaları, mesela atıyorum müslüman olmayanlarla arkadaşlık etmek günah vs gibi söylemlerde bulunan ve buna inanan insanlar. Çözüm her ikisi için de eğitim. Ama bu bildğimiz üniversite eğitimi değil, bakın bu ülkenin kuralları şunlar şunlar, medeniyet şu demek, bu böyle yapılır, sizin var sandığınız şeyler aslında dinde yok diye gerekirse zorla anlatmak. Bir kaç nesil sonra düzeleceğimizi umuyuorum.

Sadece Türkler degil ki almanyayi sömüren calismayan devleti kaziklayip oturdugu yerden yiyen.. bunlarin cogunu almanlarin kendisi yapiyor :KK70:.. hatta devletin verdigi issizlik maasi bizim aldigimiz maasdan daha iyi en iyisi hic calismayayim diyor bu almanlarin cogu ve tv lere cikip bunun konusu bile tartisiliyor yani. Hatta forum bile kurmuslar devleti nasil sömürecekler hangi haklarini kullanabiliyorlar diye :KK70:
Bu konunun irklarla vs alakasi yok zaten. Insanlarin kendisiyle alakasi var.. calismadan yiyip icmek isteyen insan cok ki eger firsatini bulursa böyle kullaniyor iste. Hangi milletten olursa olsun..
Birde bu irkcilik konusu sehirden sehire degisiyor almanyada..tipki türkiyede ki gibi. Hani heryerde irkcilik da yok almanyada. Irkcilik yapsalar dahi en fazla ceneyle yaparlar. Almanlarin geneli saf insanlar..yani öyle agresif tavirlari yok genelin..o yüzden he deyin gecin bence..tabi her hafta düzenli olarak camii yakan almanlarda var yinede..zor ya.
Birde bende almanyada dogmus büyümüs biriyim ve almanlari severim. Bende nadir de olsa maruz kaliyorum hala irkciliga ve üzülüyorum gercekten dokunuyor. Öyle türk mahallesinde büyümedim (ki o türk mahallesi dedigimiz seyi devlet yapiyor..yabancilara ev veya container yapiyorlar topluca hepsini oraya yerlestiriyorlar ..hala da öyle..suan suriyelelere yapiliyor mesela) ee ozaman entegre olmasini nasil beklersin insanlarin? Ruslara da aynisini yapiyorlar benim yasadigim sehirde rus ilcesi veya kasabasi var resmen..sadece rus ukrayna aileleri yasiyor orda ..eee onlarda entegre olmuyor capulculuk yapiyor almancalari bile yok varsa da kötü .. zaten tersi olmasi mümkün degil öyle ic ice yasadiktan sonra.

Son düzenleme:
Türkler etkinliklere katılmıyorlar evet sebebini bende bilmiyorum. Bende ne kadar mesleğim olsada kendimi ingilizcede yeterli görmediğimden ingilizce eğitimimi bırakmıyorum bu yıl türkler olarak koskocaman kampüsde toplasan 5 türk çıkmaz ingilizce eğitimine gelen gelen yada başka bölümlerde okuyan öğretmen bile diyorki sizin ülkenizde kullandığınız dil ingilizce türkçemi diyor yok türkçe orjinal ingilizce çok kişi bilmez dedim neden türkler gelmiyor o zaman dedi bilmem dedim evet başka faaaliyetlere katılmıyorlar birkaç ay önce sırf türk festivali yapıldı ona bile katılan 10 kişi var ya yoktu kabul etmeliyizkiii tembel bir toplumuz oysaki atamız daha ilkokulda andımızda söyletmeye başladı çalışkanım durmam kelimesini

Daha öncede demistim 1950 köyden yeni cikmislar gibi diye. Köyde etkinlikmi vardi? :KK14:Ya Bircok Türk'e sorsan cocugun hangi sinif'a gittigini, hangi bölüm okuduklarini bile bilmiyorlar. ya bir taraftan diyorum elbette genellemek kötü fakat gercekten burda yasamayan anlamiyor.

Burdaki halk yine iyi herseye ragmen. Ben mesela hic irkcilik görmedim.

Konudan alakasız olacak ama Eleonore burda devlet kavramına baştan aşağı karşı çıkıp anarşizme kaymışsın sanki:KK51:
Valla nereye kaydım bilmiyorum ama kafayı oynatmadığıma şükrediyorum :KK53:

Devlet kavramına karşı çıktığımı düşünmüyorum aslında, yani atıyorum biz burda yaşıyoruz ve pkknın devlet kurmasını istemiyoruz mesela değil mi, burda yaşıyoruz yüz yıllardır burası bize ait çünkü, bizim atalarımız çalıştı didindi bu günlere gelmek için. Benim görüşüme göre burda yaşadığımız için burayı yönetmek, kuralları koymak, kısaca geliştirmek ekmek biçmek vs gibi şeyler bizim hakkımız oluyor, mesela almanların gelip bu dünya hepimize ait demedin mi kardeşim biraz da biz alalım anadoluyu siz çıkın demesi gibi bir durum değil de, bir almanın gelip hiçbir karşıtlık yaşamadan burda bir türk gibi yaşayabilmesi benim demek istediğim.

Ya aslında bilmiyorum doğru mu düşünüyorum, insanın düşünceleri zamanla daha da oturuyor ben daha gencim 20 yaşındayım, tamamen saçmalıyor da olabilirim o yüzden, ilerde eeh yeter be diyip bu görüşten istifa etmem de olası :rolleyes:

Back
X