Hart harfi ile katiliyorum. Isin üzücü tarafi ne biliyormusun? Türkiye ye gidenlerde hepsi "Aa Türkiye ne güzel, ileri görüslüler, burada olanlardan daha farkli" diyorlar ki cok dogru. Avrupadaki cogu Türkler halen 1950 yeni köyden cikmis gibi davraniyorlar. Konu sahibi kendisi söylüyor, tek Türk o, o bölümde, cogu Türkler okumuyor cünkü. Düsün devlet tüm imkanlari veriyor, burs olsun, ücretsiz egitim olsun,.. Gidilmiyor iste. Türklerin derdi "eh madem sosyal devlet, bana baksin" oluyor. Ve mesela biraz ise gidip, kendini attirip issizlik parasini alirlar. Okula yazilip burs alip fakat okula gitmezler.
Zaten kizlar icin üniversite ortami, erkek tanisma ortami oluyor. Tanisip hemen nisan (aman aman laf cikmasin) sonrada evleniliyor. Halen erkekler Türkiyeden bir kiz ile evlenmek ister, daha "temiz" diye. Bunun üstüne ülke atiyorum bir futbol macinda bile kazansalar sevinmiyorlar "biz hep kazaniyorduk zaten, gavurlar daha yeni ögreniyorlar kazanmayi eheuhehe"
Ha irkcilik var mi? Var. Bu her ülkede olur. Disardan gelenleri herkes sevmez. O yüzden inat daha fazla calismali, cabalanmali. Ama bizim Türkler cabalamiyor ki bile. Ki Almanyada yine iyi, politikada, baska is alanlarda nice Türk var. Diger avrupa ülkelerinde bu böyle degil. Bu duruma sahsen ben cok üzülüyorum.