biktim bu irkciliktan

Canım seni alır bi yere koyarlar eyvallah da ordan çıkmamak otuz sene kalıp da yaşadığın ülkenin dilini öğrenememek kişinin kendi cehaletinden başka bişey değildir boşa laf çarpma.Ne zorluk çekmişler gitmeselermiş o zaman babasının hayrına mı çekti zorluğu.Silah zoruyla mı götürüldüler.Zorluk çektiyse maaşını da aldı devletin her imkanını da kullandı.Heralde almanyayla türkiyenin şartlarını kıyaslamıcaksın dimi komik olan sensin.

Kimsenin türklere falan bayıldığı yok.kim niye başka milletten birilerini kendi ülkesinde istesin ki?hala iki üç ayda bi ırkçı saldırılar oluyo türklere karşı.bu mu iyi anlaşmak.kendini kandır sen.hiç gülesim yoktu.sevgi görmej istiyosan alman gazetelerinde internette türklerle ilgili haberlerde almanların yaptıkları yorumları oku istersen.Ne kadar seviyolarmış belki bi daha düşünürsün.

Ben katiliyorum, onceki mesajlarimda da buna benzer seyler yazdim. Kimse kimseyi ulkesinde agirlamak zorunda degil ki.
Sen kendi ulkeni batir, b.k et sonra kurulu mis gibi duzeni olan insanlarin ulkesine kapak atmaya calis??!? Adamlar kurduklari sosyal duzeni, refahi kel alaka insanlarla paylasmak zorundalar mi? O zaman Almanya Turklere, Filistinlilere, Hintlere Pakistanlilara, Afrikalilara , ulkesinde mutlu olmayan herkese kucak acsin, buyrun gelin kardes kardes yasiyalim desin???? Tum dunya nufusu Almanya'ya goc etsin , onlar da hepimiz insaniz gerekcesiyle herkesi buyur etsin????

Canım hiç üzülme . Türkiye de yok mu bunlar ? Türk , Kürt , Çerkez , Laz .. Hatta artık Antalyalı , Malatyalı , İstanbullu, Trabzonlu hele İzmirli olmak bile dışlanma sebebi Türkiye nin başka iline gittiğin zaman :( Bence onların dar zihniyetleri ..İnsana insan olarak bakamamak ve bir kaç kişinin oluşturduğu olumsuz durumdan yaptığı genellemeler yüzünden oluyor.

Ben katiliyorum, onceki mesajlarimda da buna benzer seyler yazdim. Kimse kimseyi ulkesinde agirlamak zorunda degil ki.
Sen kendi ulkeni batir, b.k et sonra kurulu mis gibi duzeni olan insanlarin ulkesine kapak atmaya calis??!? Adamlar kurduklari sosyal duzeni, refahi kel alaka insanlarla paylasmak zorundalar mi? O zaman Almanya Turklere, Filistinlilere, Hintlere Pakistanlilara, Afrikalilara , ulkesinde mutlu olmayan herkese kucak acsin, buyrun gelin kardes kardes yasiyalim desin???? Tum dunya nufusu Almanya'ya goc etsin , onlar da hepimiz insaniz gerekcesiyle herkesi buyur etsin????

Almanya zaten kendisi buyur etti ve hala ediyor yahu.. cherry almanyada yasadigin halde böyle konusman cok tuhafima gidiyor. Almancan ne durumda tamamen ögrendin mi merak etmisimdir hep`? Hem Kim ülkeye kapak atmak istedi ki o zamanlar ? Cogu aileler biraz calisip geri dönme niyetindeydi. Ama bu isler öyle kolay olmuyor ne yazikki. Zamaninda almanya cagirdi türkleri. Almanya ve baska avrupa ülkelerine kapak atmak isteyenlerin cogu suan türkiyede oturuyor :KK70:

Almanya zaten kendisi buyur etti ve hala ediyor yahu.. cherry almanyada yasadigin halde böyle konusman cok tuhafima gidiyor. Almancan ne durumda tamamen ögrendin mi merak etmisimdir hep`? Hem Kim ülkeye kapak atmak istedi ki o zamanlar ? Cogu aileler biraz calisip geri dönme niyetindeydi. Ama bu isler öyle kolay olmuyor ne yazikki. Zamaninda almanya cagirdi türkleri. Almanya ve baska avrupa ülkelerine kapak atmak isteyenlerin cogu suan türkiyede oturuyor :KK70:

Douxcum ben genel olarak insanlar neden ulkesinde yabanci istemeze degindim. Istemezse istemezler, insanlarin ulkelerinde yabanci istememe, ulke imkanlarini baskalariyla paylasmama istememe haklari var, buna fasizm , irkcilik diyemeyiz.

Ben de kendi ulke sartlarini begenmedigi icin goc edenlerdenim, tek farkim nitelikli , egitimli bir insan olmam ve yeni yasaya gore muhendis acigini kapatmak amaciyla calisma vizesi kolayligi saglanan insanlardanim. Yani mesajimda anlattigim gocmenlerden bir farkim yok, kapagi bir sekilde attim :KK70: Hatta kapagi cok organize bir sekilde attim, once yuksek lisans sonra is seklinde, neyse:KK70:

Pffffff kelimelerin cogunu ve "r" harfini soyleyemiyorum zaten Almancam berbat buraya hic gelmeyelim:KK12::KK12::KK12:

Bizimkilere bir sey diyemem, daha daha onceki postumda dedim ki bizimkiler iyi yapmis. Uyanik Hanslar bizimkileri calistirip kullanip sonra da geri postalayacaklarmis amam tutmamis:KK70: Iyi olmus oyle yagma yok:KK70:

Anaaa... E almanyada almandan çok yabancı var ya bunlar şaşırmış mı.Ay çok şaşırdım. :S Ne desem bilemedim ya. Diplomanız türkiyede geçiyorsa türkiyeye dönün dicemde, üç beşş manyak içinde türkiyeye kesin dönüş mü yapılırmış. Allahh yardımcınız olsun ya :(

Boldladigim sey gercekten oluyor, hatta benim notlarim düsüktü fakat önerilen bölümler kadar degildi. Bu konuda ebeveynlerde cok büyük rol oynuyor aslinda, ama dedigim gibi ne yazikki bircok ebeveyn cocugun okul hayatindan birsey bilmiyor. Diyorum ya cocuklara yönelik birsey organize edildiginde pek Türk yoktur. Kac Türk aile biliyorsun cocuguna aksam kitap okuyan? Yahu 3 yasindaki cocugunu beyaz melek filmine götürenleri gördüm, hatta bebek puseti ile sinemaya gideni de.

Evet önyargi var ve evet bu cok yalnis fakat bizim Türklerin bu ön yargi olusmasinda cok yardimci oldular. O marketteki adam aslinda kötü birsey söylemeye calismamis. Alistigi görüntüden farklisiniz ve tuhafina gitmis ama yinede sizi takdir etmis. Sonucta herkes sizin gibi degil. Bircogu 3üncü, 4üncü generasyon olmalarina ragmen agir alsan ile konusur dili.

Yine bende seni tebrik etmek isterim. Daha önce bu konuda yakiniyordum Türkler cabalamiyor diye. Senin yine hirslanip, cabaladigini görmek beni cok mutlu etti. Umarim etrafin icin, özellikle kizlar icin örnek olup onlarida hirslandirirsin.

Zaten basli basina en buyuk sorunlardan biri bu.. Okuyan avrupali turk sayisi cok cok az.. Turkiye'dekiler bi universite kazanmak icin neler yapiyorlar. Bizim burda okula girisler serbest. Misal Belcikada universiteye giris sinavi yok. Istedigin bolume girebilirsin. Istenilen tek belge lise diplomasi. Lakin hic bi caba yok kimsede.. Ve o cabalayaman insanlarda zaten o irkciliklarla karsilasmiyorlar. Tabi karsilasmazlar, makam mevki kapma cabasinda degilsin ki sana niye irkcilik yapsinlar. En alt ve zararsiz kesim olarak yasiyorsun ulkede.

Burada gecen sene bi arastirma yapilmisti ve Belcika'yi birakipta Turkiye'ye tasinan Turklerde ozellikle yuksek okumus universite bitirmis insanlarin bariz cogunlukta oldugu dikkat cekmis. Sebep? Cunku tamda o insanlar irkcilikla karsilasiyor! O kadar emek vermis okumus bitirmis diplomayi eline almis ama hak ettigi ilgiyi ve saygiyi gormuyor. Sadece ismine bakip is gorusmesine dahi cagirmiyorlar. Isyan edilesi bir durum. O insanlarda avrupa diplomamla turkiyede beni el ustunde tutarlar, 2 - 3 yabanci dilim de var diyip tasiniyorlar. Sasilacak bir durum degil cunku bende dusunmuyor degilim yani..

Cok tesekkur ederim tebrik ettigin icin. Benim cabalamamin bir sebebide akli basinda olan, cocuguyla her daim ilgilenen anne ve babaya sahip olmam. Eger en basta, ta orta okuldayken annem babam ogretmenimin ''ogutlerini'' dinleyip beni dusuk bolume gonderselerdi belki bugun egitim yetersizliginden dolayi hukuk okuyamazdim.. Ailede cok is bitiyor! Ayrica etrafimda ve okulumda okuyan kiz sayisi erkek sayisina gore daha fazla. Erkeklerde okuyan cok az.. Bende asil ona uzuluyorum. Fabrika köselerinde sürünüyorlar..

Velhasil mevzu derin arkadasim :)

Nasil yani isim soy isimden mi anlamis Türk oldugunu da telefonu suratina kapatmis?? Belki o kisinin ailesine veya kendisine de biz Türkler tarafindan irkcilik yapilmistir. Hic böyle de düsündünüz mü? Cocukken Türk arkadasinin ailesi tarafindan ahlaksiz gavur denmistir belki kendisine? Malesef önyargi var ve kirilmasi cok zor. Bana hic denk gelmedi irkci davranislar tavirlar. Çuvaldizi biraz da kendimize batirmamiz lazim. Bazen ben bile gördügüme duyduguma yuh diyorum.

Almanya'ya ilk isci olarak gidenler garibanlarmis. Dil yol bilmeden hic tanimadiklari bir kültürün icinde bulmuslar kendilerini. Hakli olarak kendilerini ve ailelerini korumak adina kapali yasamislar. Cocugumuzun ahlaki bozulmasin diye yabancilarla görüsmemisler. Cocuklar 17-18 yasina gelince nisanlayip 20'sinde evlendirmisler. Flört sevgililik mümkün degil tabi. Onlar da kendi cocuklarini ayni sekilde yetistirmisler. Yani yabancilar ahlaksiz, gavur ve asla yanyana bile bulunulmaz onlarla gibi sacma fikirlerini cocuklara da asilamislar. Almanlar da kendilerini böyle gören insanlari niye sevsin. O ülkede yasayacaksan kurallarina uyacaksin. Zorunlu yüzme dersi olur yok ben cocugumu göndermem, cocuk arkadasinin evine gitmek ister yok gidemezsin onlar domuz eti yiyorlar. Sinemaya gitmek ister yok onlar ahlaksiz kim bilir neler yapiyor karanlik sinemada.... Okul daha baslamadan kagitlar gelir ve orada sorarlar domuz eti hassasiyeti var mi diye. Var dersen özel yemek cikartirlar senin cocugun icin. Kim kendi toplumunun milletinin böyle asagilanmasini hos görür? Alman kizlari hep o...u, Türk kizlari cok namuslu. Sana namussuz geliyorlarsa dön kendi ülkene.

Bizimkilerin yaptigi da irkcilik degil mi? O ülke o toplum sana uymuyorsa döner gelirsin ülkene. Her imkanini kullan, coluk cocuk düzen huzur icinde yasa ama yine de pis gavur de. Vatandaslik hatta oturum izni alabilmek icin ne taklalar atiliyor bir bilseniz. Adam yillar önce hasbel kader gelmis, vatandaslik almis simdi ülkeye yasal olmayan yollardan kacak sokuyor. Adam basi para aldigi gibi kacak calistirdigi iscinin maasindan komisyon aliyor her ay. Kendilerine yapilan sosyal yardimlar icin enayi bunlar ya her ay ödüyorlar esek gibi denir mi? Malulen emekli olabilmek icin bir gözü kör numarasi yapan da var, issizim deyip sosyal yardim parasi aldigi halde yine bizimkilerin isyerinde kacak calisip paraya para demeyen de var. Cocuk parasi alabilmek icin Türkiye'de köydeki yegenlerini nüfusuna alan var. Adamin zihinsel engelli cocugu var diye aileye her yil ulasim karti veriyorlar. Tüm ülkede istedigin yere git bu biletle. Ki Avrupa'da ulasim pahalidir. Kari koca bu bileti gidip parayla satiyor baskasina. Kimse kusura bakmasin bizim millet de az üc kagit cevirmiyor burada.

Esimin ailesi 70'li yillarda gitmisler. Cocuklarinin egitimine cok önem vermisler, yabanci gavur dememisler her milletten insanla görüsmüsler. Kayinvalidem kendine ayakkabi alamamis ama cocuklarini eksik birakmamis. O gavur bu namussuz demeyip her kültürden cocukla arkadaslik yapmalarina izin vermisler. Devletin ücretsiz verdigi her kursa götürmüs. Tenis, yüzme, piyano, yabanci dil kurslari... Esim Türkce haric 4 dil konusur ve IT sektöründe üst düzey calisan, görümcem yine ayni dilleri konusur ve dr. kendisi. Ha bu dillerin biri de Arapca. 10 sene Cidde'de bir Alman firmasinda calismis kayinpederim.

Ben 7 sene olacak Isvicre'de yasiyorum. Hic irkciliga denk gelmedim. Arkadas cevrem olsun cocuklarin okulu ögretmenleri olsun hep güleryüzlü davraniyorlar. Burada da Türk dedin mi hafif yüzleri düser cünkü trenlere kacak binen, sosyal devleti sonuna kadar sömüren, karisinin sirtinda sandalye kiran millet olarak acik ara önde gidiyoruz cünkü. Alisveris merkezine marketine gitsen bal dök yala, sabah 05.30 'da her yeri siler süpürürler. Yazin serin kisin sicak tutarlar. Bizim Türk marketlerinde her yeri b.k götürdügü gibi kasadaki kizlar montla titreye titreye calisir cünkü isitmak demek para demek. Banane iscinin sagligindan üsümesinden derler. Asya'li göcmenlerden kimse sikayetci degil cünkü kurallara uyuyorlar, saygililar ve olay cikarmiyorlar. Karilarini cocuklarini dövüp katakulli pesinde kosmuyorlar bütün gün.

Özetleyecek olursam bu irkciligin olusmasinda bizim de sucumuz var. Hep onlar kötü hep onlar irkci diyemeyiz.
Bu sözlerin her bir satırının altına imzamı atıyorum.

Ortadoğulu sıfatından nefret ediyorum ya, kabul etmiyorum Asyalıyız biz soyumuz sopumuz belli Cengiz Han'ın Atilla Han'ın torunlarıyız. Yabancılarla sohbet ederken ben Asyalı olarak tanımlıyorum kendimi konu geçerse.

Ortadoğulu sıfatından nefret ediyorum ya, kabul etmiyorum Asyalıyız biz soyumuz sopumuz belli Cengiz Han'ın Atilla Han'ın torunlarıyız. Yabancılarla sohbet ederken ben Asyalı olarak tanımlıyorum kendimi konu geçerse.

Valla şekerim genetiğe hiç girme bence:) Araştırmalara göre bozkırda yaşayan dedelerimizle genetik benzerliğimiz, Anadolu'nun yerleşimcileri, ilk sahipleri + Ortadoğu genetiğinden çok çok daha az. Genetik benzerlik en çok Kırgız ve Kazaklardaymış sanırım. Atalarımızla kültürel tek noktamız dilimiz.

Kültür olarak da Ortadoğuluyuz, Orta Asya Türk kültürüyle 1 mg benzerliğimiz yok nerdeyse. İslam'ın kabulunden beri Arap ,Ortadoğu kültürüne geçme ve Orta Asya Türk kültüründen uzaklaşma var. İslam ülkeleri az çok benzer kültür taşıyor. Türkiye Ortadoğu zihniyetinin ve genetiğinin parçası.

O yüzden ne genetiğe ne kültüre girme bence neresinden tutsak elimizde kalır zira:)

Valla şekerim genetiğe hiç girme bence:) Araştırmalara göre bozkırda yaşayan dedelerimizle genetik benzerliğimiz, Anadolu'nun yerleşimcileri, ilk sahipleri + Ortadoğu genetiğinden çok çok daha az. Genetik benzerlik en çok Kırgız ve Kazaklardaymış sanırım. Atalarımızla kültürel tek noktamız dilimiz.

Kültür olarak da Ortadoğuluyuz, Orta Asya Türk kültürüyle 1 mg benzerliğimiz yok nerdeyse. İslam'ın kabulunden beri Arap ,Ortadoğu kültürüne geçme ve Orta Asya Türk kültüründen uzaklaşma var. İslam ülkeleri az çok benzer kültür taşıyor. Türkiye Ortadoğu zihniyetinin ve genetiğinin parçası.

O yüzden ne genetiğe ne kültüre girme bence neresinden tutsak elimizde kalır zira:)
Manevi olarak reddediyorum bütün bunları işte :D Benim gerçek kültürüm Asyadaki Türklerin kültürüdür. Neyse ki soyumuzun sopumuzun oralara dayandığı bir gerçek :D

Hayirdir üstünüze almissiniz yazdiklarimi?
Alman nazilerden beter bir düsünce yapiniz varmis .. niye yasadigin ülkede baska milleten insanlari istemeyeceklermis?
Dünya insanlar icin var.. ha afrikada bir amerikali olarak yasiyorsun ha bilmem nerde..ne fark eder? Ilk önce Insan olmak ve herkesi öyle görmek lazim. Cok sükür cogu alman da böyle düsünüyor. O yüzden gayet iyi anlasiyoruz ve birbirimizi seviyoruz. Bu sevgi herkese nasip olmuyor ne yazikki.. keske her insan böyle düsünse ozaman daha az öfke daha az nefret ve irkcilik olurdu dünyada.
Niye üstüme alınmama şaşırdın ki benim kullandığım kelimeleri birebir kullanarak yorum yapmışsın sonra da şaşırıyosun.Niye istemediklerini daha önce anlattım, hiçbi faydaları yok türklerin onlara çünkü.Sebebi bu.Onların alın teriyle kurdukları her şeyi devletlerini sömürmekten başka işe yaramıyolar.Onlar vergi veriyo bizimkiler kendilerine sakat olmadıkları halde sakat maaşı bağlatıp orayı sömürüyolar akıllarınca.Nerde olduğunu hatırlamıyorum geçenlerde bi araştırma okudum alman hükümetine türklerin verdiği zarar yaptıkları dolandırıcılıklar 60 küsür milyon doları bulmuş bu zamana kadar.Kaynağı bulursam yazıcam.

Ha bu arada ayyy evet bu sevgi bana nasip olmuyo ağlıcam çok kıskandım :KK45:

Manevi olarak reddediyorum bütün bunları işte :KK70: Benim gerçek kültürüm Asyadaki Türklerin kültürüdür. Neyse ki soyumuzun sopumuzun oralara dayandığı bir gerçek :KK70:

Bence Ortadoğulu sıfatından nefret etme.
Şu anda savaşlar var ama 60 yıl önce de buralar hep tarlayken dünyanın anasının münasip yerlerine koyanlar 2 Avrupalı 1 Rus diktatördü. Herkesin günahları var kimse masum değil.

Kültüre gelirsek herkesin iyi yanları kötü yanları var. Ortadoğulular çok sıcakkanlı, enerjisi aurası yüksek insanlar. Evet beleşçi avantacı ve tembeller. Avrupalılar daha çalışkan ve disiplinli doğrudur. Ama insanlarda bir gariplik var, mal gibiler. Çok donuklar, ölmüş gömenleri yok kıvamındalar. Kültürde iyi kötü olamaz bence. Ortadoğu kültürü tembellik ve avantacılık tarafını kesersek gayet güzel bir kültür, en çok da yemekleri. Kebap başlı başına yediğim tüm yemeklere b.k yedirir. Avrupa'da yiyecek hiçbir şey yok gerçekten.

Türk olmanın tek şikayetçi olduğum yanı AB'de çalışma iznine ihtiyacım olması. Onun dışında gayet memnunum. Batı Avrupalı doğup mal yaşayıp mal ölmek istemezdim sanırsam. (ya da isterdim yaktın beni çalışma izni)

Bence Ortadoğulu sıfatından nefret etme.
Şu anda savaşlar var ama 60 yıl önce de buralar hep tarlayken dünyanın anasının münasip yerlerine koyanlar 2 Avrupalı 1 Rus diktatördü. Herkesin günahları var kimse masum değil.

Kültüre gelirsek herkesin iyi yanları kötü yanları var. Ortadoğulular çok sıcakkanlı, enerjisi aurası yüksek insanlar. Evet beleşçi avantavı ve tembeller. Avrupalılar daha çalışkan ve disiplinli doğrudur. Ama insanlarda bir gariplik var, mal gibiler. Çok donuklar, ölmüş gömenleri yok kıvamındalar.

Türk olmanın tek şikayetçi olduğum yanı AB'de çalışma iznine ihtiyacım olması. Onun dışında gayet memnunum. Batı Avrupalı doğup mal yaşayıp mal ölmek istemezdim sanırsam. (ya da isterdim yaktın beni çalışma izni)
Heheheehh :KK53: Yine de, Asya candır :KK200:

Niye üstüme alınmama şaşırdın ki benim kullandığım kelimeleri birebir kullanarak yorum yapmışsın sonra da şaşırıyosun.Niye istemediklerini daha önce anlattım, hiçbi faydaları yok türklerin onlara çünkü.Sebebi bu.Onların alın teriyle kurdukları her şeyi devletlerini sömürmekten başka işe yaramıyolar.Onlar vergi veriyo bizimkiler kendilerine sakat olmadıkları halde sakat maaşı bağlatıp orayı sömürüyolar akıllarınca.Nerde olduğunu hatırlamıyorum geçenlerde bi araştırma okudum alman hükümetine türklerin verdiği zarar yaptıkları dolandırıcılıklar 60 küsür milyon doları bulmuş bu zamana kadar.Kaynağı bulursam yazıcam.

Ha bu arada ayyy evet bu sevgi bana nasip olmuyo ağlıcam çok kıskandım :KK45:

Aklimda yorumlar kalmisti kimin yazdigi degil. O yüzden sasirmistim.
Türklerin hicbir faydalari yokmuymus? Bunu kendi gözlerinle gördünmü acaba böyle konusuyorsun?
Off neyse ugrasamam...nasil olsa herkes istedigi gibi görüyor olaylari. Öyle bilin madem...

Metroya bindiğim bir gün oturulacak yerlerin çoğunu turist arapların kapladığını ve herkesi kendilerine dönüp baktıracak kadar sesli konuştuklarını görünce tuhaf olmuştum ki ırkçı biri de değilim . Bir arkadaş doğru söylemiş çoğunluk varsa burası bizim ne işleri var burda moduna giriyorlardır.
Siz zaman tanıyın biraz düzelecektir mutlaka.

Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..
Canim cok üzüldüm sana,,,, sana diyecegim su asla kendini ezdirme,,,, tepkini goster! ! Sansina cok kötü insanlara denk gelmissin benim cevremdeki almanlar cok iyiler, ,, almanlar tepki gorduklerimi korkarlar Herseyin bir kurali var bunu onlara anlatin

Metroya bindiğim bir gün oturulacak yerlerin çoğunu turist arapların kapladığını ve herkesi kendilerine dönüp baktıracak kadar sesli konuştuklarını görünce tuhaf olmuştum ki ırkçı biri de değilim . Bir arkadaş doğru söylemiş çoğunluk varsa burası bizim ne işleri var burda moduna giriyorlardır.
Siz zaman tanıyın biraz düzelecektir mutlaka.
Çok katılıyorum akidem. Ben de güzel ülkemde kamuya açık alanda Türkçeyi duymamaktan rahatsızım. Metroda, otobüste belli bir güruhun milleti kendine baktıracak derecede resmi dilimiz haricinde bir dilin konuşulduğunu duyunca hoşlanmıyorum. Daha neler yazarım da şimdi hümanistlikten nasibini almamış diye bana da kızarlar. :KK53:

Back
X