• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biktim bu irkciliktan

Daha öncede demistim 1950 köyden yeni cikmislar gibi diye. Köyde etkinlikmi vardi? :KK14:Ya Bircok Türk'e sorsan cocugun hangi sinif'a gittigini, hangi bölüm okuduklarini bile bilmiyorlar. ya bir taraftan diyorum elbette genellemek kötü fakat gercekten burda yasamayan anlamiyor.

Burdaki halk yine iyi herseye ragmen. Ben mesela hic irkcilik görmedim.
Avustralyada çoğu ingiltereden amerikadan gelme aussie denniliyor onlara ve türkleri seviyorlar hiçbir olumsuz tepkiyle karşılaşmadım türklerin kırıp dökmesi yok zaten buralarda yaptıkları tek şey devlet parası yemek sigortaya dava açmak türk türkün arkasından iş çeviriyor bizim burdada tvlere falan kötü işler yapmış türk diye çıkmazlar ondan ırkçılık yapanda yok hatta hava alanında valizimiz öttü bir aussie dedi boşalt eşim boşaltmaya başladı biri eşimin başında diğeri benim yanımda kulağıma fısıldayarak where are you came from dedi turkey deyince hızla diğerinin yanına gidip türkiyeden geliyorlar bırak geçsinler dedi arapların bütün valizlerini didik didik aradılar evet burdada ırkçılık var ama türklere yok rahatım o yüzden

Yani devlet yerlestiriyor yabancilari istedikleri yerlere. Öyle türkiyeden gelipte ailecek veya butun türkler toplanip haydee güle oynaya beraber buraya hepbirlikte bir noktaya yerleselim demediler. O yüzden türkiyede ki insanlarin öyle yok bunlar hic almanlarin arasina cikmamis entegre olmak istememis diye konusmalarina kafa sallamaktan baska birsey yapmiyorum.
Zamaninda türklerin ne cok zorluk cektiklerini almanlarin cogu bile anladi kabullendi ve inkar etmiyor. Ama türkiyedeki milletimiz burda cikip yok yaa bu türkler devleti sömürmüs blabla diye sacmaliyor ya bilip bilmeden .. komik vallahi.
Isinize öyle geliyor herhalde kiskancliktan midir nedir anlamiyorum..zaten kimseyi cekemeyen bir milletimiz var.
Burda almanlarla türkler artik gayet iyi anlasiyor..hatta almanlar bayiliyor bize..yemeklerimize misafirperverligimize cana yakinligimiza komsulugumuza :KK51:ama tabi nazi ler de var..ama almanlarin cogu kendileri bizimle el ele nazilere karsi oluyor zaten. O yüzden konu sahibi sizinde calistiginiz okulda illa vardir bir iki iyi kisi ..onlarla muhabbet edin konu acin biraz yabani olur almanlar ilk adimi siz atin..hepsi birden toptan irkcilik yapmiyordur size buna inanmam.

Kısmen be Cherry. Bu kız vasıfsız değil ki. Yiyiciler var doğru ama herkesi aynı kefeye koymamalılar.

Aynen benim derdimde bu. Ben genelleme yapmiyorum ki. Hepsi irkcida demiyorum. Ama cok zor seyler yasatanlar var malesef. Ha türkler herseyi dogru yapiyorda demiyorum. Ama ben bir bireyim. Herkes kendinden sorumludur bütün bir toplumun yaptigindan degil.

Almanların yaptığı da biraz garip yani. Önce iş gücü lazım diye millete kapılarını açtılar. Sonrada rahatsız oldular...
Allah iyilerle karşılaştırsın seni

Cok iyi anliyorum seni bende yurtdisinda yasiyorum ve son senemde stajim varken okadar kötüydülerki bana resmen yabancilarin yüksek yerde veya birseyler basarmalarini istemiyorlar. Cok direndim cokk ve hep sustum duymamazliktan geldim sonucta stajerdim ve yasim daha gencti. Onlarda ne yaptilar ne ettiler bana kötü notlar verdiler böylece gereken puani alamadim ve bölümümü birakmak zorunda kaldim :KK43: O zamanlar bu durumda ben bile cocuklardan sogumaya baslamistim oysaki isimi cok seviyordum.
Viel Glück..lass dich nicht unterkriegen

Cok üzüldüm :( keske birakmasaydiniz. Yinede sonuna kadar savassaydiniz..

arkadasim ben de almanyada iki cocuk okutuyorum,hayat kolay degil...siz yüzmüs yüzmüs kuyruguna gelmissiniz,simdi sakin pes etmeyin...türkiyede ögretmenlik yapmak burda okuyan cocuklar icin bi haksizlik degil mi.ben hep mutlu oluyorum bizim cocuklarimiz okuyup biyerlere geldiginde..insallah benim evlatlarim da meslegini eline alip iyi yerlere gelirler...burdaki cocuklara da örnek olurlar...heryerde almanlar üst noktalarda,karar mercii onlar...bi sekilde bu döngüyü yine biz degistirebiliriz diye düsünüyorum...evet kolay degil ama böyle gelip böyle gitmesin...gün gelsin bizim evlatlarimiz müdür olsun ama almanlara yaranmak icin kendi kimliginden vazgecerek degil...isci cocuklari icin artik sinif atlama zamani gelmedi mi...

Allah tüm cocuklarimizin yolunu acik etsin. Insallah bizim yasadiklarimizi yasamazlar..

Yani devlet yerlestiriyor yabancilari istedikleri yerlere. Öyle türkiyeden gelipte ailecek veya butun türkler toplanip haydee güle oynaya beraber buraya hepbirlikte bir noktaya yerleselim demediler. O yüzden türkiyede ki insanlarin öyle yok bunlar hic almanlarin arasina cikmamis entegre olmak istememis diye konusmalarina kafa sallamaktan baska birsey yapmiyorum.
Zamaninda türklerin ne cok zorluk cektiklerini almanlarin cogu bile anladi kabullendi ve inkar etmiyor. Ama türkiyedeki milletimiz burda cikip yok yaa bu türkler devleti sömürmüs blabla diye sacmaliyor ya bilip bilmeden .. komik vallahi.
Isinize öyle geliyor herhalde kiskancliktan midir nedir anlamiyorum..zaten kimseyi cekemeyen bir milletimiz var.
Burda almanlarla türkler artik gayet iyi anlasiyor..hatta almanlar bayiliyor bize..yemeklerimize misafirperverligimize cana yakinligimiza komsulugumuza :KK51:ama tabi nazi ler de var..ama almanlarin cogu kendileri bizimle el ele nazilere karsi oluyor zaten. O yüzden konu sahibi sizinde calistiginiz okulda illa vardir bir iki iyi kisi ..onlarla muhabbet edin konu acin biraz yabani olur almanlar ilk adimi siz atin..hepsi birden toptan irkcilik yapmiyordur size buna inanmam.

Aynen öyle. Güle oynaya gelmedik buralara. Burda dogdum büyüdüm. Öyle türkler köyden cikmisda entegre olmamis türk mahalleleri kurmuslar falan filan. Okudukca ne diyecegimi sasirdim vallahi. Nekadar kolay insanlar icin öyle yorum yapmak. Türk mahallesinde falan büyümedim herzaman zaten almanlar arasindaydim ben. Hepsi irkci demedim. Tabiki de iyisi de var kötüsüde. Ama yasadiklarim beni yipratmaya yetti.

Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..
Gerçekten durumunuz çok zor. Allsh yardımcınız olsun. Doğruyu söylemek gerekirse ben bunun amerika hariç çoğu ülkede olduğunu düşünüyorum (gerçi orda da siyah-beyaz ayrımı var). Bende türküm ve ırkçı olmadığımı çevrem çok iyi bilir ama bizlerde de bu arap bu kürt bu ermeni diye dışlanıyor insanlar. Bu konuya neden değindiğime gelince bir türkün almanlarca dışlanması okuyunca bizleri üzüyor ya burda bunu okuyanlar empati yapsın ve diğer ırktan diye kimseyi dışlamasın isterim.

Gerçekten durumunuz çok zor. Allsh yardımcınız olsun. Doğruyu söylemek gerekirse ben bunun amerika hariç çoğu ülkede olduğunu düşünüyorum (gerçi orda da siyah-beyaz ayrımı var). Bende türküm ve ırkçı olmadığımı çevrem çok iyi bilir ama bizlerde de bu arap bu kürt bu ermeni diye dışlanıyor insanlar. Bu konuya neden değindiğime gelince bir türkün almanlarca dışlanması okuyunca bizleri üzüyor ya burda bunu okuyanlar empati yapsın ve diğer ırktan diye kimseyi dışlamasın isterim.

Malesef evet her yerde var irkcilik. Keske hic olmasa. Keske elden birsey gelse. Keske insanlara sadece INSAN olarak bakilsa..

hiç üzülmeyin kendinizi savunun bir Türk hazımsızlığı var çoğunda ,sevimsizler hiiiç önemseyin yılmayın ama pasifte durmayın ters giden bir şey varsa oda siz değil onların bu çirkin tutumu bunun bilincinde olun yeter

hiç üzülmeyin kendinizi savunun bir Türk hazımsızlığı var çoğunda ,sevimsizler hiiiç önemseyin yılmayın ama pasifte durmayın ters giden bir şey varsa oda siz değil onların bu çirkin tutumu bunun bilincinde olun yeter

Ah ah keske önemsemesem. Keskee hic unursamadan yoluma devam edebilsem. Motivasyonum o kadar düsük ki. Hic okula gidesim dahi yok...

önemsememe çalışmaktan başka çare yok ki çünkü inananın bunlar değişmezler kişisel değil toplumsal sevmiyorlar bizi bir söz vardır ya bir ön yargıyı kırmak bir atomu parçalamaktan beter, başka ülkelerde siyahiler ve ışıd denen pislikler yüzünden tesettürlü ve sakallı insanlara yapılan zulumler bunların kul hakkı olduğunu unutmayın herşeyin zamanı var güzel anlaşmaya çalışın belki birkaçında işe yarar ama ne olursa olsun kendinizi zor duruma düşürmeyecek şekilde savunun ve dik durun sabırlı olun Allah cc yardım eder ve dualarımdasınız.

5 sene okumuş çabalamışsınız, hiç değmez. Onlara inat siz mesleğinizi icra etmeye devam edin. Boşverin onları. Kendilerini birşey sanıyorlar herhalde. Lideri Hitler olan bir toplumdan ırkçılık yapmamalarını nasıl bekleyebiliriz ki?

önemsememe çalışmaktan başka çare yok ki çünkü inananın bunlar değişmezler kişisel değil toplumsal sevmiyorlar bizi bir söz vardır ya bir ön yargıyı kırmak bir atomu parçalamaktan beter, başka ülkelerde siyahiler ve ışıd denen pislikler yüzünden tesettürlü ve sakallı insanlara yapılan zulumler bunların kul hakkı olduğunu unutmayın herşeyin zamanı var güzel anlaşmaya çalışın belki birkaçında işe yarar ama ne olursa olsun kendinizi zor duruma düşürmeyecek şekilde savunun ve dik durun sabırlı olun Allah cc yardım eder ve dualarımdasınız.

Allah razi olsun. Deneyecegim insallah bu zor günlerin üstesinden gelebilirim.

5 sene okumuş çabalamışsınız, hiç değmez. Onlara inat siz mesleğinizi icra etmeye devam edin. Boşverin onları. Kendilerini birşey sanıyorlar herhalde. Lideri Hitler olan bir toplumdan ırkçılık yapmamalarını nasıl bekleyebiliriz ki?

Genelleme yapmamak lazim tabi hepsi bir degil. Ama yinede bir cok yerde irkci insanlar var malesef. Insallah bu sartlar altinda yinede basarili olabilirim..

Back
X