biktim bu irkciliktan

Canim cok üzüldüm sana,,,, sana diyecegim su asla kendini ezdirme,,,, tepkini goster! ! Sansina cok kötü insanlara denk gelmissin benim cevremdeki almanlar cok iyiler, ,, almanlar tepki gorduklerimi korkarlar Herseyin bir kurali var bunu onlara anlatin

Sagol canim. Evet biraz sans meselesi, ben kötülerine denk geldim sanirim. Ezdirmiyorum ama her gün eve bozuk moralle gelmekten biktim.. cok zoruma gidiyor bu durum..

Türkiye'de hemen hemen böyle sorunlarla karsılasabilirsin..Yurt dısında da normal yani

yurtdışında yaşamış biri olarak söylüyorum bunu; özellikle Avrupalılar maalesef bazı Türklerin aşırı görgüzüsüz davranışlarından, pis hallerinden, görgüsüzlüklerinden yaka silkmiş durumda... Sözüm meclisten yabana ama bana söyleneni söylüyorum.evet ben de yaşadım yanı dışlanmayı ve muhtemelen sizin durumunuz da kuruyla birlikte yaşın da yanması... hani almanyada yaşayanlar çok büyük prestij olarak görüyorlar ya orada olmayı aslında Türkiye ye uyum sağlayamıyorlar burada ve çoğu insan da Türkiye de çoğu Alamanya da yaşayanı kendi görügüsüne uygun bulmuyor sadece kimse seisni çıkartmıyor... herkes için demiyorum tabiii ki

Bir kere bana ilk söylenen bazı türkler zaten 20 sene orada yaşasalar bile ne giyimleriyle ne davranışlarıyla bir şekilde uyamıyorlar onlara; ya çok dejenereler ya da 20 sene orada yaşayıp dil bile öğrenmiyorlar.

Emin olun ben yaşadığım yerde bazen Türklerle karşılaırdım da telefonu kapatırdım bana bulaşmasınlar Türkçe konuştuğuımu duyup diye....

Çocuklar ... Allahım o çocuklar.... bazı öyle aileler var ki insanlar görünce yollarını değiştiriyor yaaaa millet farkında değil. O çouklar bağırış çağırış. kat kat lahana gibi giyinmişler ayakkabılar leş gibi pis pis kokuyorlar burunlarda bir karış süm...kkk afedersiniz. Anneler tarlada yürür gibi... Byıyklı bıyıklı ... ıyyykkk... Yeni gelinler hindistandan geliyor gibi ne renk varsa üstlerinde her tarafları altın kaplı Almanlar nefret ediyorlar abartıdan... Yani türkiye de bu kadar rahat davranamaz insanlar... Bir mağazaya giriyorlar çocuklar standlara yatıyor bluzlara sümüklerini silenler bilmemne... iğrenç yani ..

oradaki konforu cidden türkiyede yaptırmazlar bazılarına bunu ben demiyorum yaşadığım yerlerdeki yerliler diyordu çoğunu .... ama durum bu sevilmiyorlar velhasıl ayrıca siz oradaki insanların işsizkalmasının sebeplerinden birisiniz dolayısıyle her ülkedeki göçmenler gibi orada da istenmemeniz normal... çok takmayın kafanızı ama hakkınıız çattrı çattııırr arayın

Son düzenleme:
yurtdışında yaşamış biri olarak söylüyorum bunu; özellikle Avrupalılar maalesef bazı Türklerin aşırı görgüzüsüz davranışlarından, pis hallerinden, görgüsüzlüklerinden yaka silkmiş durumda... Sözüm meclisten yabana ama bana söyleneni söylüyorum.evet ben de yaşadım yanı dışlanmayı ve muhtemelen sizin durumunuz da kuruyla birlikte yaşın da yanması... hani almanyada yaşayanlar çok büyük prestij olarak görüyorlar ya orada olmayı aslında Türkiye ye uyum sağlayamıyorlar burada ve çoğu insan da Türkiye de çoğu Alamanya da yaşayanı kendi görügüsüne uygun bulmuyor sadece kimse seisni çıkartmıyor... herkes için demiyorum tabiii ki

Bir kere bana ilk söylenen bazı türkler zaten 20 sene orada yaşasalar bile ne giyimleriyle ne davranışlarıyla bir şekilde uyamıyorlar onlara; ya çok dejenereler ya da 20 sene orada yaşayıp dil bile öğrenmiyorlar.

Emin olun ben yaşadığım yerde bazen Türklerle karşılaırdım da telefonu kapatırdım bana bulaşmasınlar Türkçe konuştuğuımu duyup diye....

Çocuklar ... Allahım o çocuklar.... bazı öyle aileler var ki insanlar görünce yollarını değiştiriyor yaaaa millet farkında değil. O çouklar bağırış çağırış. kat kat lahana gibi giyinmişler ayakkabılar leş gibi pis pis kokuyorlar burunlarda bir karış süm...kkk afedersiniz. Anneler tarlada yürür gibi... Byıyklı bıyıklı ... ıyyykkk... Yeni gelinler hindistandan geliyor gibi ne renk varsa üstlerinde her tarafları altın kaplı Almanlar nefret ediyorlar abartıdan... Yani türkiye de bu kadar rahat davranamaz insanlar... Bir mağazaya giriyorlar çocuklar standlara yatıyor bluzlara sümüklerini silenler bilmemne... iğrenç yani ..

oradaki konforu cidden türkiyede yaptırmazlar bazılarına bunu ben demiyorum yaşadığım yerlerdeki yerliler diyordu çoğunu .... ama durum bu sevilmiyorlar velhasıl ayrıca siz oradaki insanların işsizkalmasının sebeplerinden birisiniz dolayısıyle her ülkedeki göçmenler gibi orada da istenmemeniz normal... çok takmayın kafanızı ama hakkınıız çattrı çattııırr arayın

Verdigin örnekler elbet vardir dogrudur. Ama herkesi de ayni görmemek lazim.. ne olursa olsun dislanmak kadar kötü birsey olamaz. Herkesden farkli muamele görmek sürekli sorun yasamak insani o kadar yipratiyor ki..
Cok yoruldum artik. Stajim bir bitsin burada kalmam artik. Sabir diyip bekliyorum. Insallah biter gecer bu günler..

Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.

Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.

Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..

Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.

Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...

Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.

Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi :KK43:

Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..
Onlar Türkleri sanayi işçisi olsun diye aldılar ülkelerine. Hiç hesaba katmadılar Türkler burda iş kurar okur bizimle aynı statü de iş sahibi olur diye. Masa başı hep alman işçi sınıfı hep Türk olur diye niyetlendiler de. İşte Türk lerin Azmini hesaba katmadılar. Şimdi de sindiremiyor lar. Evet çok zor bukadar düşman bakış içinde hayat sürdürmek. Ama birde bu açıdan düşünün varlığınız azap o ırkçılara :)

Bende yurtdisindayim ama daha uzak bi ulkedeyim avrupada degil, burdada irkcilik var ama daha ziyade muslumanlara karsi. bir cok doktor ve eczaciyla calisiyorum sadece bi kac tanesine musluman oldugumu soyleyebildim. digerlerine soylemek istedim ama ortaya muslumanlarla ilgili hep kotu seyler konusulunca geri cekildim. Cok zor, baska bi ulkede yasayip gururla ulkeni dinini acikca soyleyemiyorum.

Verdigin örnekler elbet vardir dogrudur. Ama herkesi de ayni görmemek lazim.. ne olursa olsun dislanmak kadar kötü birsey olamaz. Herkesden farkli muamele görmek sürekli sorun yasamak insani o kadar yipratiyor ki..
Cok yoruldum artik. Stajim bir bitsin burada kalmam artik. Sabir diyip bekliyorum. Insallah biter gecer bu günler..
aynı şeyleri yaşadım ama almanyada türkler sadece bir baş belası olarak görülüyorlar aslında... net söyleyeyim asıo olarak işsizliğe sebep olam ihtimalleri olduğu için çünkü çok idnamik bir topluluk çok atak ve hayta karakterli almanlar düzenlerinin bozulmasını istemiyor. bu bir ikincisi de maalesef anlattıklarım yani bak ben bile sokakta türkçe konuşan duyunca bana bulaşmasınlar diye telefonumu kapatıyordum oradan gel....

yaaa sana ırkçılık yapana sen de ırkçılık yap Allah alaahhh.... Ne takıyon yaaaa... hayvan gibi ders çalış mis gibi pırıl pırıl gez şıklıkta son moda ol kimse sana selam vermiyorsa sen de kimseye selam verme. Orası da senin memleketinse eğer oranın da iyiliğini düşürcesine davran her şeyden önce oranın ekmeğini yiyiyorsun. Bir de dik başlı ol acık yaaaa kızım senin dedelerin avrupayı birbirine katmış komutanları kaçırmış koca amiraller korkudan altlarına yapmışlar bildiğin tuvaletlerini tutamamışlar yaaa... Öyle bir soyun torunu başı önce gezer mi yaaaa... Nobran ol biraz, suratsız ol ne bileyim dik yürü, çek gözüne güzel abartısız kalemini yap banyonu, çek fönünü saçına ya da ütüle eşarbnı giy şık şıkıdımsık mis gibi bir hafif parfüm giy şöyle hafif spor bir topuklu tak tak gir sınıfa takıl... takma yaaa kafana e bak 3 kişilik grubun varmış işte daha ne istiyon ki ohh mis...

Almanya birinci, İngiltere ikinci, İsviçre üçüncü, Hollanda dördüncü ve Rusya beşinci bu sıralamada :( biz de anca birbirimizi yiyelim burda :( :(

Onlar Türkleri sanayi işçisi olsun diye aldılar ülkelerine. Hiç hesaba katmadılar Türkler burda iş kurar okur bizimle aynı statü de iş sahibi olur diye. Masa başı hep alman işçi sınıfı hep Türk olur diye niyetlendiler de. İşte Türk lerin Azmini hesaba katmadılar. Şimdi de sindiremiyor lar. Evet çok zor bukadar düşman bakış içinde hayat sürdürmek. Ama birde bu açıdan düşünün varlığınız azap o ırkçılara :)

Aynen öyle :)
Cok zor gercekten. Psikolojim bozuldu artik. Her sabah kalkip ise gitmek iskence gibi geliyor. Karin agrilariyla uyaniyorum. Yasadiklarim o kadar biktirdi ki.. insallah basariyla bitiririm stajimi ve güzel ülkeme dönüs yapabilirim. Artik tek istegim ve az da olsa motivasyon kayangim bu düsünce..

Peki biz napalım bira göbekli Almanların otellerde içip İçip oraya buraya kusup geğirmelerini. Hele o kontrolsüz volume lü sesleri ve kahkahaları. Ay sanki adamı biri tekmeliyor arka masada. Sanki bitek onlar var. Kendi sohbetimizi duyamıyoruz 3 alman yan masadaysa. Bence dünyanın en kaba görgüsüz milleti Almanlar. Bide anlamam Türklerden bukadar nefret eden Almanlar sahil semtlerimize tatile gelip inşaat işçileri ile bile birlikte oluyor. Birçoğu böyle dolandırılîyor. Yahu pisse pis bırakın bizim pis herifleri :)

Bende yurtdisindayim ama daha uzak bi ulkedeyim avrupada degil, burdada irkcilik var ama daha ziyade muslumanlara karsi. bir cok doktor ve eczaciyla calisiyorum sadece bi kac tanesine musluman oldugumu soyleyebildim. digerlerine soylemek istedim ama ortaya muslumanlarla ilgili hep kotu seyler konusulunca geri cekildim. Cok zor, baska bi ulkede yasayip gururla ulkeni dinini acikca soyleyemiyorum.

Allah sanada kolaylik versin..

Peki biz napalım bira göbekli Almanların otellerde içip İçip oraya buraya kusup geğirmelerini. Hele o kontrolsüz volume lü sesleri ve kahkahaları. Ay sanki adamı biri tekmeliyor arka masada. Sanki bitek onlar var. Kendi sohbetimizi duyamıyoruz 3 alman yan masadaysa. Bence dünyanın en kaba görgüsüz milleti Almanlar. Bide anlamam Türklerden bukadar nefret eden Almanlar sahil semtlerimize tatile gelip inşaat işçileri ile bile birlikte oluyor. Birçoğu böyle dolandırılîyor. Yahu pisse pis bırakın bizim pis herifleri :)
bunalrı bana değil almanlara anlatman gerek ...

Evet irkcilik var.. ben universitedeyken okuma hevesim gitmisti, ogretmenler yabancilari seciyordu, bununla ilgili arkadaslarimi cok uyardim, ama nafile megerse sirf ben cirpiniyormusum.. okula bile gitmiyordum bir iki hafta, ogretmenlerin yuzunu bile gormek istemiyordum.. birinci sinavlarim basarisiz gecti, biliyordum zaten bilincli girdim .. senesine kendim calistim, ozel kitaplar aldim, tekrar girdim sinavlara ve kazandim.. olay bununlada sinirli degil, simdide is bulamiyorum.. :(

Evet irkcilik var.. ben universitedeyken okuma hevesim gitmisti, ogretmenler yabancilari seciyordu, bununla ilgili arkadaslarimi cok uyardim, ama nafile megerse sirf ben cirpiniyormusum.. okula bile gitmiyordum bir iki hafta, ogretmenlerin yuzunu bile gormek istemiyordum.. birinci sinavlarim basarisiz gecti, biliyordum zaten bilincli girdim .. senesine kendim calistim, ozel kitaplar aldim, tekrar girdim sinavlara ve kazandim.. olay bununlada sinirli degil, simdide is bulamiyorum.. :KK43:

Allah yardimcin olsun. Insallah bulursun is..
Almanyadamisin sende?

Aynen öyle :)
Cok zor gercekten. Psikolojim bozuldu artik. Her sabah kalkip ise gitmek iskence gibi geliyor. Karin agrilariyla uyaniyorum. Yasadiklarim o kadar biktirdi ki.. insallah basariyla bitiririm stajimi ve güzel ülkeme dönüs yapabilirim. Artik tek istegim ve az da olsa motivasyon kayangim bu düsünce..
Bide şöyle bakıyorum. Mesela benim mahallede 8 suriyeli aile var ve bunların bazıları mahalleye ciddi sorun arzediyor. Üst kata bir baktım suriyeli taşınıyor bide kalabalık lar. Ev sahibine çıkıştim önce. Ev aramaya falan başladım. Ama şimdi bakıyorum yukarıdan çıt ses gelmiyor.

Eskiden oturan Türk tepemde masada davul çalardı. Ayak seslerini duyardım. Çam ònlerini suyla yıkardı camlarım batardı. Şimdi arada bunların çocukları koştururyor olacak okadar da İnsanız sonuçta. Eskiden misafirleri gelir tüm zillere basardı kimo derdim ses tanıdık gelmedi diye susardi. Ama şimdi oturan suriyeli ler yanlışlıkla zile basınca sory diyor bari.

Mesela merdivende karşılaşınca taraflarına bakmazdım. Şimdi çocuklar la gülümsüyoruz.

Bende ırkçılık yapmıyorum aslında. Sadece çevrede aşırı derecede kötü örnek olunca çekindim. Aynı çatı altında olmak istemedim. Ama gördüm ki iyi insanlar. Hatta giden Türklerden daha iyiler

Demek istediğim zamanla sizi tanıdıkça belki onlar da düzelir.

Allah yardimcin olsun. Insallah bulursun is..
Almanyadamisin sende?
Sagol cnm yok ben frdeyim su an.. dusunsene ki burada dogup buyumeyim.. buranin vatandasiyim ve almanyada nasil bilmiyorum, ama bize isim degistirmek istiyormusunuz diye soruluyo yani.. ben degistirmedim yabanci isimde ekletmedim.. isim turk oldugu icin, tercih etmiyorlar bence.. Turkiyeye gidiyoruz yabanci gibiyiz, dogup buyudugumuz ulkedede yabanciyiz.. nolacak bizim halimiz konu sahibi hakli..

Bide şöyle bakıyorum. Mesela benim mahallede 8 suriyeli aile var ve bunların bazıları mahalleye ciddi sorun arzediyor. Üst kata bir baktım suriyeli taşınıyor bide kalabalık lar. Ev sahibine çıkıştim önce. Ev aramaya falan başladım. Ama şimdi bakıyorum yukarıdan çıt ses gelmiyor.

Eskiden oturan Türk tepemde masada davul çalardı. Ayak seslerini duyardım. Çam ònlerini suyla yıkardı camlarım batardı. Şimdi arada bunların çocukları koştururyor olacak okadar da İnsanız sonuçta. Eskiden misafirleri gelir tüm zillere basardı kimo derdim ses tanıdık gelmedi diye susardi. Ama şimdi oturan suriyeli ler yanlışlıkla zile basınca sory diyor bari.

Mesela merdivende karşılaşınca taraflarına bakmazdım. Şimdi çocuklar la gülümsüyoruz.

Bende ırkçılık yapmıyorum aslında. Sadece çevrede aşırı derecede kötü örnek olunca çekindim. Aynı çatı altında olmak istemedim. Ama gördüm ki iyi insanlar. Hatta giden Türklerden daha iyiler

Demek istediğim zamanla sizi tanıdıkça belki onlar da düzelir.

Keske dedigin gibi olsa.. 4 ayi gecti ve hep daha kötü oluyor durum.. yinede Allah büyük insallah yoluma daha fazla tas koymazlar..

Sagol cnm yok ben frdeyim su an.. dusunsene ki burada dogup buyumeyim.. buranin vatandasiyim ve almanyada nasil bilmiyorum, ama bize isim degistirmek istiyormusunuz diye soruluyo yani.. ben degistirmedim yabanci isimde ekletmedim.. isim turk oldugu icin, tercih etmiyorlar bence.. Turkiyeye gidiyoruz yabanci gibiyiz, dogup buyudugumuz ulkedede yabanciyiz.. nolacak bizim halimiz konu sahibi hakli..

Evet valla yasadigimiz yerde yabanciyiz. Türkiyeye gidincede yabanci olarak görülüyoruz.. Keske dogup büyüyecegimiz ülkeyi secme imkanimiz olsaydi..

bunalrı bana değil almanlara anlatman gerek ...
Ya bizim millette işte bir huy var. Deli oluyoruz yabancı milletkere. Bir alman görsünler illa ona türkçe bişey söyletsinler. Kebap sevdinmi bilemem ne. Adamlar buraya gelince sanki uzaylılar dünyaya indi gibi bir izzet ikram. Yıllarca almanyadan misafir gelene bile dünya starı evine gelmıs muamelesi yaptı bu millet. Yurt dışında akrabası olan ballandıra ballandıra söyledi bunu sohbetinde. Sanki bizim memleket memleket değil. Dillerini bilmediğim için malesef anlatamam. Burda döktüm içimi :)

Ya bizim millette işte bir huy var. Deli oluyoruz yabancı milletkere. Bir alman görsünler illa ona türkçe bişey söyletsinler. Kebap sevdinmi bilemem ne. Adamlar buraya gelince sanki uzaylılar dünyaya indi gibi bir izzet ikram. Yıllarca almanyadan misafir gelene bile dünya starı evine gelmıs muamelesi yaptı bu millet. Yurt dışında akrabası olan ballandıra ballandıra söyledi bunu sohbetinde. Sanki bizim memleket memleket değil. Dillerini bilmediğim için malesef anlatamam. Burda döktüm içimi :)
iyi yaptın ben bu rıkçılığı yaşamış biri olarak normal davranıyorum kendilerine hatta Allah aşkına görgüsüzlük abidesi parasız alamanlar ve hepatit aids taşıyıcısı evrim sürecinin tamamlayamamış ruslar gelemsinler arkaşaşım yaaaa benim ülkem turizme bel bağlamışsa vay halime yani ... Gelmesinler nolur uzak dursunlar zaten o türkmenler ruslar falan çoğu çocuk bakıcısı ayağına burada fuhuş kaçakçılık ne varsa yapıyorlar... en son acarkente girmişler. benim bir çoook zengin akrabamın banka hesaplarını 0 lamışlar dı zamanında gelmesin hiçbiri

Back
X