bende 22 yaşındayım , evliyim ve çalışıyorum anlayacagın kusura bakma ama sorumsuz bir kardeşin var çok bencil.ya kizlar $u an o kadar sinirliyimki anlatamam! Bu kiz karde$im beni deli edecek sinirimden ölüyorum resmen! Sorumsuzlugunda bu kadari! Biktim artik ondan okullar açilsada yüzünü daha az görsem!
Aramizda 2 ya$ var, hiç anla$amiyoruz
babam iki haftadir kizim doktora git bana herzamanki reçetemi yazdir dedi hanimefendi saat 11 olmu$ hala kalkipta aramiyor üstelik babam $eker hastasi ilaçsiz duramaz, bu yüzden yine bagirdim ona diyorki "zaten arasamda dr cevap vermes" denedinmiki diye bagirdim gitti aradi..
Ben hem okuyor hem çali$iyorum ama yaz tatili oldugu için sadece çali$iyorum, annem yazliga gitti, karde$im ve ben evdeyiz babamla, ben i$e gitmeden önce çama$irlari asiyorum veya makinaya dolduruyorum, banyolari temizliyorum ve yemegi yapiyorum öyle gidiyorum, eve geldigimde saat 9 oluyor ak$am, ve hanimefende hiçbir$ey yapmami$ oluyor bende ona bagiriyorum diyorki sen neden yapmiyorsun!! Ya insan bu kadar acimasiz olurmu? Yeri geldiginde senin i$inde asla çali$amam çok yorucu diyor, ama konu ev i$i olunca ikimizde ayni miktarda i$ yapmaliymi$iz kiz ak$ama kadar ya tv ya bilgisayar ba$inda beni beklicekmi$ki i$ler bitsin!
Hergün kavga ede ede artik evi süpürüyor ben gelmeden, olan bula$igi öylece makinaya "atiyor" ben ak$am geldigimde tekrardan çikarip geri düzüyorum, sepetle çama$ir veriyorum eline katla diye 2 hafta geçiyor bagira bagira bir hal oluyorum öyle yapiyor, ya bu kiz normalmi sizce? Nerdeyse aglicam sinirden ya benmi abartiyorum?
Kom$ular geldiginde suratini asiyor o derece belli ediyorki kom$ular "kiz sen hastamisin?" diye soruyor oda "hayir" diyor kafasini çeviriyor bu konudada beni ve ailemi utandiriyor ergenlik degilki sabredeyim geçer diyeyim 22 ya$inda ne zaman akillanacak bu
benim ki de 18 yaşında ergenlik o bu dedim liseyi bitirene kadar ama nafile bizde hiç anlaşamıyoruz bende hem okuyup hem calısıyorm ama aksam eve gelınce herseye yardım edıyorum o ıse tabagını tepsiden cıkarma tenezzülünde bile bulunmuyor en iisi kendi daınıklıklarını topla onunkileri bırak cnm takma kafana huyları böyle bunlar değişmez
bende 22 yaşındayım , evliyim ve çalışıyorum anlayacagın kusura bakma ama sorumsuz bir kardeşin var çok bencil.
ya kizlar $u an o kadar sinirliyimki anlatamam! bu kiz karde$im beni deli edecek sinirimden ölüyorum resmen! sorumsuzlugunda bu kadari! biktim artik ondan okullar açilsada yüzünü daha az görsem!
aramizda 2 ya$ var, hiç anla$amiyoruz
babam iki haftadir kizim doktora git bana herzamanki reçetemi yazdir dedi hanimefendi saat 11 olmu$ hala kalkipta aramiyor üstelik babam $eker hastasi ilaçsiz duramaz, bu yüzden yine bagirdim ona diyorki "zaten arasamda dr cevap vermes" denedinmiki diye bagirdim gitti aradi..
ben hem okuyor hem çali$iyorum ama yaz tatili oldugu için sadece çali$iyorum, annem yazliga gitti, karde$im ve ben evdeyiz babamla, ben i$e gitmeden önce çama$irlari asiyorum veya makinaya dolduruyorum, banyolari temizliyorum ve yemegi yapiyorum öyle gidiyorum, eve geldigimde saat 9 oluyor ak$am, ve hanimefende hiçbir$ey yapmami$ oluyor bende ona bagiriyorum diyorki sen neden yapmiyorsun!! ya insan bu kadar acimasiz olurmu? yeri geldiginde senin i$inde asla çali$amam çok yorucu diyor, ama konu ev i$i olunca ikimizde ayni miktarda i$ yapmaliymi$iz kiz ak$ama kadar ya TV ya bilgisayar ba$inda beni beklicekmi$ki i$ler bitsin!
hergün kavga ede ede artik evi süpürüyor ben gelmeden, olan bula$igi öylece makinaya "atiyor" ben ak$am geldigimde tekrardan çikarip geri düzüyorum, sepetle çama$ir veriyorum eline katla diye 2 hafta geçiyor bagira bagira bir hal oluyorum öyle yapiyor, ya bu kiz normalmi sizce? nerdeyse aglicam sinirden ya benmi abartiyorum?
kom$ular geldiginde suratini asiyor o derece belli ediyorki kom$ular "kiz sen hastamisin?" diye soruyor oda "hayir" diyor kafasini çeviriyor bu konudada beni ve ailemi utandiriyor ergenlik degilki sabredeyim geçer diyeyim 22 ya$inda ne zaman akillanacak bu
Kızma ablası.
Kardeşinizin sorumluluk duygusu gelişmemiş.Muhtemelen onu bu şekilde yetiştirende aileniz.Siz abla olduğunuz için bütün sorumluluk hep size verilmiş ve oda hep evin küçük çocuğu olmuş.Bir süre ona yapması gerekenleri hatırlatmayın.Bırakın babanızın ilacını almadığı için babanızdan laf yesin.Siz hiçbirşeye müdahale etmeyin.Evdeki işleri listeleyin ve ikiye bölün.Sonra ona birini seçmesini söyleyin.Size düşen işler dışında hiçbir işe elinizi sürmeyin,kardeşinizin yaptığı işede karışmayın.Biraz zaman alsada kendi kendine öğrenecektir sorumluluklarını.
valla bende 16-17 fln diye düşündüm yaşını ilk okumaya başladığımda...
karakteri böyle demekki...
değişmez canım...
benim kuzenim 30 yaşında bundan beter emin ol...
dediğim gibi karakteri bu..
emin ol böylelerine iyi koca düşer.Anlaatsam roman olur aynı şeyden muzdaribiz canım bir de o pişkinliği üste çıkmak için beni deli etmek için lafları yok mu öldürüyor beni aramızda 4 yaş var beni hüngür hüngür ağlattıgı olurdu önceden çok kavga ediyordum ama birgün masanın üstündeki silgi tozlarını dersin bitince süpür kac gundur bırakıyosun dedm sanane işne bak git süpür gibi laflar edip tuvalete girdi kapıyı kitledi bende aç su kapıyı dıye yumruklarken kapıyı elim camdan içeri girdi bileğim kesildi cok kötü bi zamandı benim için dikiş atılıp eve gelince annem bi silgi tozu için değermiydi dedi ona o da karısmasaydı herseye ddi düşün ki ben parmaklarımı kullanamadım 1 ay cok ciddi kesilmişti özür dileyeceğine bu cevabı verince anladım ki kardesimde olsa ne yaparsa yapsın herkes kendine yapar o o kadarlık bir insan oldugu için böyle yapıyor herkes kendisi belirler değerini onun için takma canım sakın benim ağzım yandı kötü bir şekilde olsada
Bence ekmek elden su gölden , ev işleri abladanyaşamaya alışmış..
Fazla da gamsız olunca değmeyin keyfine..
Evlenince anlar sizin ne haklı olduğunuzu..
ne yapacağını söyleyim hiçbir şey yapmayacaksın gerekirse aç otursunlar onun sorumluluklarını sen yapmayacaksın
büyük ihtimalle onun yapması gerekenleri küçüklüğünden beri yapan biri olmuş kız hiç dara düşmemiş ki nasıl olsa bir kendini feda edici çıkıp hep arkasını toplamış..
toplamayacaksınız merak etmeyın sız yapmazsanız ölmezsiniz..babanıza bakın sadece.
Sorumluluk vermezseniz sorumsuz olur :)
Bırakacaksın,temiz tabak bulamayacak,o zaman yıkamak aklına gelecek.
Yemek bulamayacak,yemek yapması gerekecek.
Veya banyoyu temizlemeden çıkacaksın.Kendisi yıkanırken tiksinecek,temizleyecek.
Tabii bilmediği işi yapmasını beklememek lazım.Önce işi öğrenecek.Bak banyoyu bununla siliyoruz,şu süngeri kullanıyoruz gibi...
Böyle yapınca ne oluyor ? Temizliği önemseyen sen,yapan sen.Ona ise sadece iş buyuruyor oluyorsun.Sadece tepkisini çekiyorsun.
Bir de tabakları makinaya dizince beğenmeyip değiştiriyorsun sanırım.Değiştirme ama makinayı o çalıştırıp boşaltsın.Nasıl olduğunu görsün.
Bunları yapmak için biraz geç kalınmış ama bir yerden başlamak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?