Yalnız değilmişim...
Benim de çok sorumsuz bir kardeşim var. Totosundan çıkardığı donu kirliye atmaz o derece. Gün boyu tek yaptığı şey, tekli koltuğa yanlamasına uzanıp tv izleyip, orayı teriyle ıslatmak. Ha bir de ayağıyla kapıyı sallar tabi. Gırç gırç gırç sabahtan akşama kadar! Kızım sallama deriz, e hoşuma gidiyor der!
Bir ekmek almaya erinir. Bir keresinde suyumuz bitmişti. Altımızda büfe var oradan 5 litrelik sulardan almasını istedik, dediği şu; sepet sallasam olur mu?O derece üşengeç, kendi de kabul ediyor, hiç utanmıyor tembelliğinden. Gitti, aldı. Bize attığı tripleri görmelisiniz, yok kapıyı çarpmalar, yok bağırıp çağırmalar. Sanırsınız taş taşıttık hanfendiye!
3 gün boyunca sadece geceleri uyumak için evdeydim, yani bir bakıma evde değildim, annem de çalışıyor zaten. 3 gün boyunca evi b.k götürdü resmen afedersiniz ama. Mutfak kokuyordu, banyo o biçim, salon eh işte görünürde derli toplu. İş arıyorum, çalışacağım ve kara kara düşünüyorum bu evin hali ne olacak?
Yaşı 14 ama bunun ergenlikten falan kaynaklandığını düşünmüyorum ben. Umarım ilerde böyle olmaz ama pek değişecek gibi gözükmüyor. 14 yaşında ben de dağınıktım ama anneme iş yaptırmaya gönlüm el vermezdi, bulunduğum yerde biri işleniyorsa vicdanım rahat etmez bir işin ucundan tutardım hemen. Şimdi bütün evin işi bende. Problem değil, gocunmuyorum ama kızım en azından k.çını kaldır şu koltuktan, yahu ev işi yapmasan bile en azından bir faaliyette bulun, ne bileyim bi kitap oku, çık gez bir şeyler yap. Bir de bütün gün izlediği kanal, çizgi film kanalı. Yahu 14 yaşında bir insan sabahtan akşama kadar vıcık vıcık aptal çizgi filmleri, dizileri izler mi? Bu kadar mı boşsun sen?
Bizde de suç var tabi. Sorumluluk almayı öğretmedik ona. Benim durumumdaki arkadaşlar ne olursa olsun yaptığı işi beğenmemezlik etmeyin, bunu kullanıyor ve işi baştan savma yapıp sıyrılıyor. Sürekli sen şöyle tembelsin, böyle işe yaramazsın demeyin. Onu da kişilik olarak belirliyor kendine.
En kötüsü de anneme karşı çok saygısız, el bile kaldırıyor o derece.Ben dayaktan hiç hazetmem ama zor sabrediyorum, sabrın da bir sınırı var. Aramızda 6 yaş var ve şu zamana kadar hiç dövmedim onu, kavga ettik dövüştük ama onu savunmasız bırakacak bir şekilde dövmedim. Şimdi ne zaman kızıp, fazla sert olmayacak bir şekilde vursam 10 katı karşılık veriyor bana. Vurma sebebim de anneme olan saygısızlığı! Artık herşeyi göze alıp dalacağım o olacak! Ama işte o kadar affediciyim ki 2 güne unutuyorum yaptıklarını.
beterin beteri varmi$ :) karde$im birçok $ey yapar, salonda tv izler, odasinda telefonda oyun oynar, diger odada bigisayar ornar, gece yatmadan kitap okur :)) digerlerini demede ne dersen de

bu sabah yine ayni filmdi, ben sahura kadar hiç yatmadim sonra onu uyarttim (tabi sofra hazir) sofrayi kaldirip yattim bula$iklar duruyordu sabah ondan 2 saat önce kalktim mutfagi banyolari salonu tertemiz ettim, ona sorsan yine bir$ey yapmami$ oluyorum, dedim bak bunlari yaptim diyorki sanki i$emi gittin!! i$e gidincede mecbursun benmi sana çali$ dedim diyor, bir dedigi bir dedigini tutmuyor malesef
karde$imin yapmadigi tek $ey el kaldirmak, bence karde$ine çok yüz vermi$ annen, ne demek yani el kaldiriyor, vallahi ben orda olsam agzini burnunu dagitirdim bak her$eye sabrederim ama el kaldirmaya asla!! abin yokmu? benim karde$im belki kaldirirda abimden çekinir yani çünkü bazen anneme bagiriyor, abim gelip bak bir daha duyarsam seni dogduguna pi$man ederim diyor abim elini kaldiriyor ama vurmuyor bu sayede asla el kaldirmi$ degil