biktim bu kizdan!

Yalnız değilmişim... :31:
Benim de çok sorumsuz bir kardeşim var. Totosundan çıkardığı donu kirliye atmaz o derece. Gün boyu tek yaptığı şey, tekli koltuğa yanlamasına uzanıp tv izleyip, orayı teriyle ıslatmak. Ha bir de ayağıyla kapıyı sallar tabi. Gırç gırç gırç sabahtan akşama kadar! Kızım sallama deriz, e hoşuma gidiyor der!
Bir ekmek almaya erinir. Bir keresinde suyumuz bitmişti. Altımızda büfe var oradan 5 litrelik sulardan almasını istedik, dediği şu; sepet sallasam olur mu? :53: O derece üşengeç, kendi de kabul ediyor, hiç utanmıyor tembelliğinden. Gitti, aldı. Bize attığı tripleri görmelisiniz, yok kapıyı çarpmalar, yok bağırıp çağırmalar. Sanırsınız taş taşıttık hanfendiye!

3 gün boyunca sadece geceleri uyumak için evdeydim, yani bir bakıma evde değildim, annem de çalışıyor zaten. 3 gün boyunca evi b.k götürdü resmen afedersiniz ama. Mutfak kokuyordu, banyo o biçim, salon eh işte görünürde derli toplu. İş arıyorum, çalışacağım ve kara kara düşünüyorum bu evin hali ne olacak?

Yaşı 14 ama bunun ergenlikten falan kaynaklandığını düşünmüyorum ben. Umarım ilerde böyle olmaz ama pek değişecek gibi gözükmüyor. 14 yaşında ben de dağınıktım ama anneme iş yaptırmaya gönlüm el vermezdi, bulunduğum yerde biri işleniyorsa vicdanım rahat etmez bir işin ucundan tutardım hemen. Şimdi bütün evin işi bende. Problem değil, gocunmuyorum ama kızım en azından k.çını kaldır şu koltuktan, yahu ev işi yapmasan bile en azından bir faaliyette bulun, ne bileyim bi kitap oku, çık gez bir şeyler yap. Bir de bütün gün izlediği kanal, çizgi film kanalı. Yahu 14 yaşında bir insan sabahtan akşama kadar vıcık vıcık aptal çizgi filmleri, dizileri izler mi? Bu kadar mı boşsun sen?

Bizde de suç var tabi. Sorumluluk almayı öğretmedik ona. Benim durumumdaki arkadaşlar ne olursa olsun yaptığı işi beğenmemezlik etmeyin, bunu kullanıyor ve işi baştan savma yapıp sıyrılıyor. Sürekli sen şöyle tembelsin, böyle işe yaramazsın demeyin. Onu da kişilik olarak belirliyor kendine.

En kötüsü de anneme karşı çok saygısız, el bile kaldırıyor o derece. :50: Ben dayaktan hiç hazetmem ama zor sabrediyorum, sabrın da bir sınırı var. Aramızda 6 yaş var ve şu zamana kadar hiç dövmedim onu, kavga ettik dövüştük ama onu savunmasız bırakacak bir şekilde dövmedim. Şimdi ne zaman kızıp, fazla sert olmayacak bir şekilde vursam 10 katı karşılık veriyor bana. Vurma sebebim de anneme olan saygısızlığı! Artık herşeyi göze alıp dalacağım o olacak! Ama işte o kadar affediciyim ki 2 güne unutuyorum yaptıklarını.

beterin beteri varmi$ :) karde$im birçok $ey yapar, salonda tv izler, odasinda telefonda oyun oynar, diger odada bigisayar ornar, gece yatmadan kitap okur :)) digerlerini demede ne dersen de :(

bu sabah yine ayni filmdi, ben sahura kadar hiç yatmadim sonra onu uyarttim (tabi sofra hazir) sofrayi kaldirip yattim bula$iklar duruyordu sabah ondan 2 saat önce kalktim mutfagi banyolari salonu tertemiz ettim, ona sorsan yine bir$ey yapmami$ oluyorum, dedim bak bunlari yaptim diyorki sanki i$emi gittin!! i$e gidincede mecbursun benmi sana çali$ dedim diyor, bir dedigi bir dedigini tutmuyor malesef

karde$imin yapmadigi tek $ey el kaldirmak, bence karde$ine çok yüz vermi$ annen, ne demek yani el kaldiriyor, vallahi ben orda olsam agzini burnunu dagitirdim bak her$eye sabrederim ama el kaldirmaya asla!! abin yokmu? benim karde$im belki kaldirirda abimden çekinir yani çünkü bazen anneme bagiriyor, abim gelip bak bir daha duyarsam seni dogduguna pi$man ederim diyor abim elini kaldiriyor ama vurmuyor bu sayede asla el kaldirmi$ degil

Kusura bakma ama çok güldüm yahu:9:
Bir insan bu kadar mı gamsız olur :27:

:1::1::1: inanki daha 2-3 gün oldu bu konuyu konu$ali :) hatta tümünü yazmadim dediki evi pis bulursalar sanae sen ölüsün evin pis olup olmadiginimi dü$üneceksin, üstelik aa ev pis diyen kom$ularda sënin öldügüne üzülmüyorda gözleri hemen evin pisliginemi takiliyoir, yani neticede yine benim cesedimi bulanlar suçlu oluyor ona kalsa

:1::1::1: inanki daha 2-3 gün oldu bu konuyu konu$ali :) hatta tümünü yazmadim dediki evi pis bulursalar sanae sen ölüsün evin pis olup olmadiginimi dü$üneceksin, üstelik aa ev pis diyen kom$ularda sënin öldügüne üzülmüyorda gözleri hemen evin pisliginemi takiliyoir, yani neticede yine benim cesedimi bulanlar suçlu oluyor ona kalsa

Bu herşeye hazır cevap olmak, insanları sevmemek falan karakter maalesef, değişmez.
Benim ev arkadaşımda öyleydi. Bankada yardım isteyen yaşlılara bile tip tip bakardı yardım etmezdi :D
Arkadaşlarımı sevmezdi. Onlarla konuşmazdı yada konuştuğunda bozardı hep. Ne bilim herşeye pat diye ilginç ilginç kulplar bulurdu.
Ama titizlik hastasıydı o ayrı o konuda anlaşmıştık en azından :D
Benim kardeşimde çok aşırı hazır cevap. Asla altta kalmaz. Dövsem benden kalıplı iri. İçim elvermiyor bir yandan.
Sonra unutuyorum ama bir yenisi öncekinden beter olur hareketlerinin.
Kardeşinin hiç iş yapmak istememesi, sürekli teknolojiyle ilgilenmesi, çok uyuması vs biyolojik bir rahatsızlık olabilir tatlım.
Bende hastalığımı öğrenmeden önce öyleydim. İçimden yapmak gelmezdi.
Eğer öyle değilse ya ruhsal bir sorun yada üzgünüm ama karakter meselesi :25:

Bu herşeye hazır cevap olmak, insanları sevmemek falan karakter maalesef, değişmez.
Benim ev arkadaşımda öyleydi. Bankada yardım isteyen yaşlılara bile tip tip bakardı yardım etmezdi :D
Arkadaşlarımı sevmezdi. Onlarla konuşmazdı yada konuştuğunda bozardı hep. Ne bilim herşeye pat diye ilginç ilginç kulplar bulurdu.
Ama titizlik hastasıydı o ayrı o konuda anlaşmıştık en azından :D
Benim kardeşimde çok aşırı hazır cevap. Asla altta kalmaz. Dövsem benden kalıplı iri. İçim elvermiyor bir yandan.
Sonra unutuyorum ama bir yenisi öncekinden beter olur hareketlerinin.
Kardeşinin hiç iş yapmak istememesi, sürekli teknolojiyle ilgilenmesi, çok uyuması vs biyolojik bir rahatsızlık olabilir tatlım.
Bende hastalığımı öğrenmeden önce öyleydim. İçimden yapmak gelmezdi.
Eğer öyle değilse ya ruhsal bir sorun yada üzgünüm ama karakter meselesi :25:

anlattigin arkada$ benim karde$ime bayagi benziyor titizlik hariç, benim karde$imle hiçbir ortak huyumuz yok, benim yaptiklarim komik gliyor hatta bir$ey söyleyeyimde gül, ben ak$am eve geliyorum bir dakka oturmuyorum bazen çok i$ oluyor o zaman demiyorki yardim edeyim diyorki "sen en iyisi gecede i$ bul çali$" saniyorki keyfimden yapiyorum i$leri
bazen çenesiyle 5 ki$iye yetiyor yine haksizim demiyor malesef
artik eminim bu karakter meselesi degi$tiremem burda birçok kizinda dedigi gibi, bir rahatsizligi yok eminim, çünkü ilaci doktoru falan çok sever, en ufak rahatsizliginda doktora gider veya ilaç alir veya ate$lendim der, benle kiyaslariz ayni çikar :1:

canım sana bır sey soluyeyımmı?benımde ablam aynısıydı:1:herseyı ben yapardım,o ıse pc yada tv den alamazdı kendını sıgara keyfı yapardı:27:ben butun evı temızlerdım,heryerımden terler damlardı:17:bı bakardım bızımkı bacak bacak ustunde elınde sıgarası :ssz:keyıf yapıyor:47:delırırdım aman ne bagırırdım,ne bagırırdım,huylu huyundan vazgecmez canım,ben evlendımde sımdı zoruma gıtmıyor ben ıs yaparken o keyıf yapıyor dıye:24:ama o hala aynı ben evlendım gıttım annemde olmasa evı .... goturecek valla:52:bazen bı bakıyorum sıgara tabagı dolmus tasmıs hala dokmuyor gıcık oluyorum:47:ama napayım o benım ablam genede onu cok sevıyorum:16:

Son düzenleme:
$unu yapmazsan bu olmaz tarzi $eyleri yeni ergenlige girmi$lere söylenir ama neticed benden sadece 2 ya$ küçük nasil derim üstelikte sanane senin malinmi diyor bilgisayar için veya tv için, laftan sözden anlamiyorki..
bazen i$e giderken diyorum geldigimde $u $u yapilacak diye, mesela geçen gün dolaplarinin içinin yarisini sildim zamanim olmadi i$e giderken dedim geldigimde bunlar silinmi$ olacak ve geldimki silmi$ temizde olmu$ ama demedigim i$ler duruyor bu seferde ya a dan z ye her$eyi sayacagim yada yapmicak hiçbir$ey

yaptiklarimi sayacak olursam mesela dün i$ten sonra ramazan ali$veri$ine gittim, sahura poaça yaptim, ak$am yemegini yaptim, revani yaptim, gecede babam $eker hastasi oruç tutamiyor ona sulu köfte yaptim yarin i$ten gelince yesin diye, sonra karde$ime mutfagi sil dedim diyorki hayir sen niye silmiyorsun dedimki yoruldum diyorki "ne yaptin" sonra bende yaptiklarimi saydim diyorki sanki yaptiginda bi$eye benziyor" (bu arada gün boyuda i$teydim) neyse aradan zaman geçti poaça çok güzel olmu$ diyor, yani sadece beni üzmek için yapiyor bunlari

evet biliyorum cok ergensi cezalar ama baska turlu basa cikilamaz, cok ardini toplamissiniz bence,simdi hala size guveniyo

bence her isi teker teker sayin, demkki soyleseniz yapiyo ,dedginiz gibi resmen a dan z ye sayin

evet baya agir gecmis gununuz, bence bari hicbisey yapmasa bile yaninizda dursunda biseyler kapsin
yada diyinki ben bunu yapicam seni sunu yapican,agir bisey buyur,mesela ravaniyi o yapsin tek basina, boylece pek kolay olmadigini anlar ve bi dahakine sen yaparken isin puf noktalara dikkat eder,hem yavas yavas ogrenir

valla canım kardeşin çok zeki bir çocuk hakkını yemeyelim:46:

o zaman ödül sistemine geçin diycem de 22 yaşındaki insana söker mi bilemem mesela yaptığı işlerin karşılığın da bir hafta boyunca düzenli yaparsa her işini aksatmadan, çok istediği bir şeyi ödül olarak verin olmaz mı?

al benden de o kadar konu sahibi arkadaşım, biz de 4 kardeşiz 2 erkek 2 kız, kızkardeşim de aynı seninkine benzer bencilin egoistin teki malesef...gerçi çok kötü bir kız değildir ama çok bencildir cimridir de hiçbişeyini vermez hiçbişeyini paylaşmaz, ama işine gelince bizden ufak tefek şeyler ister benden ödünç ister arada sıkışınca ama ona gelince o vermez pek belki çok nadir zar zor kullanmıyosa fazla o kadar...bi keresinde benim ateşim vardı biraz nezle soğuk algınlığım vardı theraflu diye bi ilaç var iyi geliyo çok onda vardı evde kalmamıştı alıcaktık almadan daha biz bi tane veriver dedik öyle cıngar çıkardı ki zar zor bi taneyi uzun tartışmalar sonrasında alabildik,diyo bize ben bu mallara kaç para saydım çalışıyorum alnımın teriyle kazanıyorum gidin kendi paranızı kazanın çalışın sizin de olur gibilerinden tavırlar... insan zor durumda olunca gerekli bişey ilaç gibi mesela vermez mi yaaa bu nasıl bi tavır... ayrıca aynı seninki gibi de iş güç de yapmaz bilse de yapmaz ki...bütün ev işleri bana ait genellikle ona yap desem de yapmaz hep sonra sonra şimdi işim var der kaytarır dağınıktır da ama yemek yapar bilir yalnız bizim evde pek yapmaz herkese yapmaz da kendine özel diyet yemekleri yapar ancak diyet yapıyo da kendisi hanfendi çok kilo almıştı kilo verdi baya, hala da hanfendi anoreksiyaklar gibi hala kiloluyum vermem lazım diyo yaaa... o bi de çalışıyo üstelik onu da fırsat bilerek yapmıyo ufak tefek de olsa yapılabilecek işleri, sorumluluğu yetersiz ben üstüne gitsem daha da inatlaşıyo baskın dominant tarzda konuşması var üstelik de laf yetiştiremezsin çabuk agresifleşen bir kız ...:(

bak canim sen anlattigin klasik küçük karde$ ama benim sorunum böyle degilki, ben i$e gittigim halde i$leri bana birakiyor üstelik evde kimse yok ondan hariç insan demezmi ablam hergün yemegi yapip gidiyor bende bula$igi yikiyayim bari yada gelince beraber sofrayi hazirliyalim diye? yok bu demez geberse demez sinirlerim yine tepemde!

tatlım küçük ama işte büyüdüğünde olacaklardan korkuyorum ben de:27::27::50:

çok saygılıdır,iyi niyetli,vicdanlı,yumuşak kalplidir ama öğretilmeli ve sorumluluk verilmeli yoksa aynı anlattıklarınız gibi olur işte.:19::19:

ama inşallah olmaz da..:50:

canım sana bır sey soluyeyımmı?benımde ablam aynısıydı:1:herseyı ben yapardım,o ıse pc yada tv den alamazdı kendını sıgara keyfı yapardı:27:ben butun evı temızlerdım,heryerımden terler damlardı:17:bı bakardım bızımkı bacak bacak ustunde elınde sıgarası :ssz:keyıf yapıyor:47:delırırdım aman ne bagırırdım,ne bagırırdım,huylu huyundan vazgecmez canım,ben evlendımde sımdı zoruma gıtmıyor ben ıs yaparken o keyıf yapıyor dıye:24:ama o hala aynı ben evlendım gıttım annemde olmasa evı .... goturecek valla:52:bazen bı bakıyorum sıgara tabagı dolmus tasmıs hala dokmuyor gıcık oluyorum:47:ama napayım o benım ablam genede onu cok sevıyorum:16:

ayy iyiki ben çali$iyorum bugün neredeyse oturmadim çali$madigim için karde$imin bu halini görmüyorum ama biliyorum :)

evet biliyorum cok ergensi cezalar ama baska turlu basa cikilamaz, cok ardini toplamissiniz bence,simdi hala size guveniyo

bence her isi teker teker sayin, demkki soyleseniz yapiyo ,dedginiz gibi resmen a dan z ye sayin

evet baya agir gecmis gununuz, bence bari hicbisey yapmasa bile yaninizda dursunda biseyler kapsin
yada diyinki ben bunu yapicam seni sunu yapican,agir bisey buyur,mesela ravaniyi o yapsin tek basina, boylece pek kolay olmadigini anlar ve bi dahakine sen yaparken isin puf noktalara dikkat eder,hem yavas yavas ogrenir

canim aslinda adi gibi biliyor zor $eyler oldugunu çünkü kendisi makarna yapinca bile sanki börek açmi$ gibi yoruldum diyip bula$igini yikamiyor veya sofrayi hazirlamiyor dedigimde "yemegi ben yaptim " diyor, çok bencil laftan sözdende almiyor zaten

valla canım kardeşin çok zeki bir çocuk hakkını yemeyelim:46:

o zaman ödül sistemine geçin diycem de 22 yaşındaki insana söker mi bilemem mesela yaptığı işlerin karşılığın da bir hafta boyunca düzenli yaparsa her işini aksatmadan, çok istediği bir şeyi ödül olarak verin olmaz mı?

açikcasi akli hep öyle $eyler için çali$ir yoksa ders mers hiçççç

ya ama bugün ödüllendirdim diyelim yarindami? öbürgündemi? nereye kadar hani birde çocuk olsa alirim 1 kilo $eker hergün veririm ödüllendirmek için ama bu ba$kaa

al benden de o kadar konu sahibi arkadaşım, biz de 4 kardeşiz 2 erkek 2 kız, kızkardeşim de aynı seninkine benzer bencilin egoistin teki malesef...gerçi çok kötü bir kız değildir ama çok bencildir cimridir de hiçbişeyini vermez hiçbişeyini paylaşmaz, ama işine gelince bizden ufak tefek şeyler ister benden ödünç ister arada sıkışınca ama ona gelince o vermez pek belki çok nadir zar zor kullanmıyosa fazla o kadar...bi keresinde benim ateşim vardı biraz nezle soğuk algınlığım vardı theraflu diye bi ilaç var iyi geliyo çok onda vardı evde kalmamıştı alıcaktık almadan daha biz bi tane veriver dedik öyle cıngar çıkardı ki zar zor bi taneyi uzun tartışmalar sonrasında alabildik,diyo bize ben bu mallara kaç para saydım çalışıyorum alnımın teriyle kazanıyorum gidin kendi paranızı kazanın çalışın sizin de olur gibilerinden tavırlar... insan zor durumda olunca gerekli bişey ilaç gibi mesela vermez mi yaaa bu nasıl bi tavır... ayrıca aynı seninki gibi de iş güç de yapmaz bilse de yapmaz ki...bütün ev işleri bana ait genellikle ona yap desem de yapmaz hep sonra sonra şimdi işim var der kaytarır dağınıktır da ama yemek yapar bilir yalnız bizim evde pek yapmaz herkese yapmaz da kendine özel diyet yemekleri yapar ancak diyet yapıyo da kendisi hanfendi çok kilo almıştı kilo verdi baya, hala da hanfendi anoreksiyaklar gibi hala kiloluyum vermem lazım diyo yaaa... o bi de çalışıyo üstelik onu da fırsat bilerek yapmıyo ufak tefek de olsa yapılabilecek işleri, sorumluluğu yetersiz ben üstüne gitsem daha da inatlaşıyo baskın dominant tarzda konuşması var üstelik de laf yetiştiremezsin çabuk agresifleşen bir kız ...:(

aaa $ok oldum hepi topu bir ilaç!
karde$imde çok cimridir ama tuhaftir yani kendisinin 5 kuru$ faydasi yok, çali$miyor ama yinede bir$eyini vermez imkansiz ama almazda iyiki yani hem alip hem vermese verem olurdum sanirim :)

tatlım küçük ama işte büyüdüğünde olacaklardan korkuyorum ben de:27::27::50:

çok saygılıdır,iyi niyetli,vicdanlı,yumuşak kalplidir ama öğretilmeli ve sorumluluk verilmeli yoksa aynı anlattıklarınız gibi olur işte.:19::19:

ama inşallah olmaz da..:50:

diger karde$im öyle, mesela hayatinda hiç bula$ik yikamami$tir ama yap dedigimde yapar ama buna bagirmam gerekiyor

o saydiklarininda hiçbiri yok malesef, mesela bugün iftara gittik kom$uya, sonra kom$u dediki "seni magazada gördüm o kadar güzeldinki sarilip öpmek istedim" karde$im demezmi "hee makyaj yapiyor"!!!! hihihiih pes yani makyajda tek bir defa bir çizgi atiyorum sürmeyle, görende sanirki rimel ruj fondöten sürüyorum Allahim yaa

canım Allah sabır versin
ama kardeşinizin davranışını biraz da siz pekiştirmişsiniz, "ama biri gelir görürse o şekilde" diyerek her seferinde evi siz temizler toplarsanız kardeşiniz hiçbirşey yapmaz, ben olsam ben de yapmam, biri benim yerime herşeyi yapsa yapmam yani. siz çok güçlüsünüz hem işe gidiyor hem de işten sonra tüm ev işlerini yapıyorsunuz, güçlü göründüğünüz sürece bu durum değişmeyecek.

ayrıca babanız bile ses çıkartmıyormuş çok ilginç. böyle bir durumda sizi takmaması çok normal.
son yorumunuzdan anladığım kadarıyla kardeşiniz biraz da kıskanıyor sizi.
eğer kız kardeşinizin harçlığını siz veriyorsanız hemen kesmenizi öneririm, o davranışlarını ödüllendirir gb bir de harçlık vermek çok saçma olur. bağırıp çağırmak yerine derdinizi sakince bir defada anlatın ve sonunda tutup kendiniz yapacaksanız tehdit falan savurmayın boşu boşuna kendinizi yıpratmış olursunuz.

ayrıca kardeşiniz suçu hep başkalarında buluyorsa çok güçlü bir savunma mekanizması geliştirmiş demektir, ruhsal olarak sorunlu bir dönemden geçiyor olması muhtemel, belki yardım alması iyi olur.

gerçekten çok sinir bozucu bir durum, bol sabır diliyorum.

ya kizlar bugün yine sinirimden verem oluyor henüz bagirmadim ama sanirim bugün çok bagiracagim kisaca anlatayim :14::14:

sabah 10 a yakin kalktim, çama$irlari makinaya doldurdum
yarin oruç tutacagimiz için poaça yapayim dedim ama i$e 11.45 de gidecegim için sadece hamurunu hazirladim sardim tezgaha biraktim
babamin kahvaltisini hazirladim
kahvaltimi yaptim çiktim
12 den 17 ye kadar çali$tim ve eve gelmeden önce ramazan ali$veri$ine gittim
eve geldim saat 18.30 da
hemen ellerimi yikayip poaçanin içini hazirladim iki tepsi poaça yaptim, kardê$ime kiyma kavur dedim mizmizlandiysada yapti vede sogan rendeledi üfleye püfleye
ramazan tatlisiz olmaz diyip revani yaptim
he birde ak$am yemeginide yaptim

karde$ime $unu getir ben yoruldum dedim, bana diyorki ne yaptinki? ee yemekleri yapiyorum görmüyormusun! diyorki "sanki yaptigin yemekler bir$eye benziyor!!!!!!!!!!!!!!" ya aglasam tam yeri benim yemeklerimi begenmeyen yok oysa herkes benden tarif ister!, dedim peki neden o kadar yiyorsun yaptigimi birgünde sen yap diyorki mecbur kalipta yiyorum :14::14::14::14::14::14::14::14::14: gelde sinirden ölme

bir ton bula$ik yine beni bekliyordu tepsiler legenler tavalar ne bileyim mutfak dolmu$ hem yemegin hem tatlinin hemde poaçanin bula$igi hepsini yikadim dedimki bari sende mutfagi sil banane diyor kizincada "yatmadan önce yaparim diyor" sinirden ölüyorum $u an...

ya kızıcam artık sende biraz kendi canını düşün, bu kadar fedakarlık yapma, yorma kendini fazla, hem çalışıyorsun hem gelip poğaçalar tatlılar falan yapıyorsun, sadece gerekli olanı yap, kim olursa olsun fazla fedakarlık yapmanı tavsiye etmem, bir bakmışsınki herkes hayatını yaşıyor sende onları daha iyi yaşatmaya çalışayım derken kendinden veriyorsun...

diger karde$im öyle, mesela hayatinda hiç bula$ik yikamami$tir ama yap dedigimde yapar ama buna bagirmam gerekiyor

o saydiklarininda hiçbiri yok malesef, mesela bugün iftara gittik kom$uya, sonra kom$u dediki "seni magazada gördüm o kadar güzeldinki sarilip öpmek istedim" karde$im demezmi "hee makyaj yapiyor"!!!! hihihiih pes yani makyajda tek bir defa bir çizgi atiyorum sürmeyle, görende sanirki rimel ruj fondöten sürüyorum Allahim yaa

ayyy haklısın cnm yaaa..

yok çok şükür bizim hiç öyle dertlerimiz yok çok saygılı bir çocuktur.aramız çok iyidir.arkadaş gibi işte tek kızdığım dağınıklığı ve yapmak istememesi.bunun dışında çok iyi huyludur:nazar::nazar:

ama bugün vileda yapıyordum ver kalanını da ben yapıyım dedi.. arada bi böyle geliyolar ona:1::1:

Allah sana sabır versin kardeşine de gerekli olan şeyleri versin inşallah ne diyelim artık sabretmekten başka yol yok sanırım:50:

bi oturup konuşsanız aslında...

Biz 6 kardesiz biri erkek 5 kiz calisan annemiz oldugu icin ev isi yemek vs cok erken yasta ogrenmek zorundaydik okuldan kim once gelirse hemen ise koyulurduk hafta sonlari is paylasimi yapar anneme is birakmazdik kiyamazdik sonra calisma hayati yine ayni ama en kucugumuz olan kiz kardesim hic bisey beceremezdi yap diyince yapardi ama nasil desem elinden kabuklu yumurta yenmez derlerya o sekil bulasiklar yagli yagli olurdu supurdugu yerler hic yapilmamis gibi yani anliycaniz hic bir is elinden gelmezdi bizde onu o sekilde kabul edip is yaptirmazdik anca getir gotur bi zaman sonrada ne istesek ben bilmiyorum ben yapamam bulamadim gibi seyler
ama bizimkisinin allahtan saygisizligi yoktu sonra bu bir arkadasiyla konusmasinda aynen su cumleleri kullanmis ben bilmiyotum yapamam edemem bulamadim dersen evde kimse senden is beklemez biz sok olmustuk
simdu evlendi inanirmisiniz evi supurmeden ise bile gitmiyor
ha bide boyleleri iyi kocaya duser dedikleri gercekten dogru
yemegi. y sinden bile anlamaz ama esi onun yaptigi bir yumurtayi bile öğe öğe bitiremez

Ben olsam senin yerinde..
zadece Kendi samasirlarimi , babaminkini yıkar onunkilerini sepete burakirdim. Yemeğide kezinlikle iki kisi icin yapardım yani kendim ve babam icin;) kirli elbiselerle oturup kalksın, ac kalsinki aklı basına gelsin! Kendisi yemeyini yapsın ve bulaşığını yıkasın. Belki aynayı konyayı anlar. Çok sert olmalısınız yoksa bencilliği ve bu rahatı böyle gecer gider.
1 hafta deneyin bakalım değişecekmi.. Bir hafta sonra karsına al ve anlaşın. Ablasin artik o agresiflesecek belki, küsecek ama ona bir oyun ve onun iyiliği icin yapacagınızı unutup, tepki vermeyin.. Yolla getirmeye calis iste.

Back
X