özel sektorde malesef bır cogumuz sorunu bu.bende ozel sektorde calısıyorum eleman sıkıntısı yuzunde 3 4 ay kadar ssklara bakıyordum evrak ıslıyordum stopaj evrak takma kdv yanı aklına gelebılecek butun muhasebe ıslerını yapıyordum artı gelene cay ver kapıya bak gelen gıdenın işini yap dısarıya para toplamaya cıktım evrak toplamaya cıktım patronun yemegını hazırla bulasıkları yıka temızlık zamanı temızlık yap off anlatırken bıle ıcım daraldı artı maasıma ek zam yapar dıye ümit ettım durdum ne oldu zammı bırak bu kadar ısı tek basına yapıyorsun dıye bır degerımı bılmedı.bu ayda ben calısmıyorum kesın maasıma zam yapar.
egerkı bırseyler sorumlulugu ıcındeysen yanı borcum eşın bır evın varsa mecbur yapmak zorunda kalıyorsun işten cık desek iş bulması iş ortamına alısması arkadaslara alısması zor gelıyor.sabır sabır sabır.yada potronlarınla konusup bır eleman almalarını en azından caya ve kapıya bakması ıcın onerıde bulunabılırsın.
aaa carrie nbr sende mi burdasıntopa tuttular valla bizi
4 yıllık işletme mezunuyum,yönetici asistanıyım (kısaca sekreter ) ,çalıştığım şirket küçük çaplı ,tek bayanım ,sekreterliği,temizliğide,çay-kahve servisinide,muhasebeyide,satışıda,satın almayı da ben yapıyorum,2 patronum var ikisininde işlerini ayrı ayrı takip ediyorum,işimi iyi yapan biriyim girdiğim her iş yerinde patronlarım hep bana sağ kolum derler ama gel görki yinede değerim olmaz sekreterim ya ,herşeyi çekemem,adamların sinirleri başka şeylere bozulur bana çatar rahatlarlar,telefonda müşterilerin ödemelerini carilerini hep ben konuşrum karşımdakilerde beni muhasebeci zanneder ,ofisimizi ziyarete geldiklerinde çaylarını götürünce yada kapıyı ben açınca bütün karizmam biter :) ya çalışmayı seviyorum verilen her işide eksiksiz yaparım ama neden kıymet bilmezler,sekreterlik neden aşağılık bir işmiş gibi davranılır,neden ezerler
cvp versem yeni ev aldık birsürü borç çıkamam,cvp vermesem sussam bana zarar,iyilikle birgün konuştum tamam dediler ama aynı hamam aynı tas
başka işe girsem yine aynı sekretersen her işi yapıcan,çok zoruma gidiyor
ofiste çalışan benden yaşça küçük yeni mezun mühendis bir çocuk var,görseniz ona karşı nasıl kibar anlayışlılar,çocuk istediği saatte gidip geliyor ben köle izavra gibiyim,mühendis diye bu kadar ayrımcılık yapılır mı ya
çok sıkıldım
niye çekiyorsunuz ki tamam zorunluluğunuz var ama ,orada çalşırken kendinize olan özgüveninizi kaybedeceksiniz,
başka yerlerede cv 'inizi gönderin,yaptığınız işleri azın .kariyer.net te çok arıyorlar.işinizi ayarlayınca da çıkın buradan.
iidir senden nbr janemmcanım sıkılıyor şimdi yaa
canım yaa ben sana cvp yazdım ama senin özel kutun dolmus sanırım onun için gönderemedim :)
bende özel sektördeyim muhasebeye bakıyorum benden başka bayanda yok ama en başta söyledim ben kimseye servis yapamam diye mutfağımız herşey var ama çayı dışardan söylüyoruz ben kendime kahve sallama çay falan yapıyorum sadece mutfakta
işe de geliş gidişim kendi elimde işim varsa söylüyorum geç geliyorum ona da bişey diyemezler çünkü yeri geldiğinde akşam geç çıkıyorum ekstra mesai parası almıyorum
anlayacağınız herşey sizin elinizde peşin konuşun neyden rahatsız oluyorsanız söyleyin nezaketle eminim sizi anlarlar
mesela çay vs servisi için ben dedim eğilip çay verirken rahatsız oluyorum kimseye servis yapamam o yüzden dedim
anlayışla karşıladılar
sende böyle anlat
ona göre devam eder yada yeni bi yer bakarsın
ama sana tavsiyem kesinlikle işe başlamadan konuş çok iyi niyetli olma
mesafeli ol kuralların olsun unutma ki sen maddi olarak bağımlısın onlara ama onların tüm işi senin elinde.. (!)
ayarladıgı yerdede aynısı olacaktır emin olun heleki benim gibi bahtsızsa kesinlikle öyle olur çünkü o borcun altına girmek hiç birşeye ses çıkarmadan çalışmak demek oluyo malesef.
teşekküreler umarım dediginiz gibi olur ama dün bu yazıyı yazdıktan sonra yaşadıgım şeyide yazayım sizeinsanda şans gerçekten çok önemli..ama şöyle bir şeyde var sabredince er yada geç feraha çıkıyorsun..
bend ene günler geçirdim ,ama sonunda rahatladım.
bence ne zaman ne olacağı belli olmaz,o yüzden umutsuzluğa kapılmayın derim ben.
ummadığınız zamanda kapınızı çalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?