Bıktım bu sokak satıcılarından!!!

kusura bakma ama kalkıp da senin şahsına bir şey dememişken bana beddua etmenin bir 'çünkü'sü olamaz. gerekli şikayetimi yaptım, saatlerdir efendi gibi defalarca aynı şeyi yazmaktan bıkmadan usanmadan konumda kendimce haklılığımı yazıyorum... sen beni tanır mısın bilir misin? hayır. nerede yaşadığımı nasıl aileye sahip olduğumu ne kadar eğitim aldığımı almadığımı bilir misin ? hayır. sen kimsin bana beddua ediyorsun? derdin varsa yazarsın. efendi gibi hakaret beddua vs etmeden haklılığını savunursun.

okuduklarını anlamaktan acizken daha kalkıp da beddua edersen artık birşeyleri çirkinleştirmiş olursun. hatta daha benim yazdıklarımı bile okuduğunu düşünmüyorum. amacın konuya dalıp aman polemik var iki beddua edeyim heralde. insan gibi saygılı bir şekilde konuyu oku yorum yapacaksan yorumunu düşünceni dile getir, ha illa da ben beddua ettim ederim çünkü.... dersen de kusura bakma ama artık aynı tarzda olmasa da sana cevabımı veririm.

Son düzenleme:
Amaaan size kimse borç vermez, çocuğunun edepsizliğini kabullenen borcunun üstüne de yatar derler.

İyi geceler...

Takdire şayansınız vallahi... Nasıl varabildiniz bu kanıya...

Birde o kadar yorumunuz alıntıladım onlara cevap alamadım neden özellikle bunu cevapladınız(size yazılmadığı halde)... Yoksa sadece bunu mu cevaplayabildiniz...

Son düzenleme:
konu sizin mantık bizim mantık oalyına gelp dayandı, neden bu kadar saldırgansınız. size sadece neden beddua ettiğinizi sordum.
mrtylz gayet net anlatıyor aslında.
çocuk, otokontrol mekanizmasına sahip olsa "çocuk" olmazdı. otokontrol ergenlikten yetişkinlğe geçerken kazanılır.
bakın burada koca koca kadınlar dalaşıyoruz yeri gliyor. çocuk onlar...benim mantık böyle evet... iyi ki ben öğretmen olmuşum.

Son düzenleme:
Konuyu geyiğe çevirmeniz anlamsız.Parayla olmuyor bu işler.İster sitede otur,ister gecekonduda saygı yoksa görgü de yok,görgü yoksa saygı da...
[/B]

İşte bende çocuklara ses yaptıklarında tahammül ettiğim için görgüsüz oluyorum ya sizin gözünüzde,bende siteden ev alırsam bir nevi kendime görgü katmış olucam...

Ha bir de hava atabilicem bizim sitede hiç bir çocuk ses yapmaz satıcı girmez diye

Son düzenleme:
lirik güzel
Konuyu geyiğe çevirmeniz anlamsız.Parayla olmuyor bu işler.İster sitede otur,ister gecekonduda saygı yoksa görgü de yok,görgü yoksa saygı da...
[/B]
görgü buysa evet ben görgüsüzüm...!

Gören duyan da bir şey dediniz de kaypaklık ettim sanacak...

Ben de kendisi çocuk olmamış gibi sessiz çocukluk yaşasın diyenleri anlayamıyorum...Gerçekten...
Büyük konuşmakta ısrarcıyım diyorsunuz... Çocuğunuz olup dediğinizi yapamazsanız sözümü hatırlarsınız umarım...
İnsan neyi kınarsa kınadığı şey başına gelmeden ölmezmiş...

Dediklerime yapabildiğiniz yorumlar bunlar sanırım. Çocukluğumla ilgili yeterince şey yazdım. Diğerlerini de (çocuğunuz dediklerinizi yapmazsa dediğimi hatırlarsınız) gibi sözlerinize de bırakın cevap veremeyim... Ahh tüh onlara bile verdim... Sonra adım beduacıya çıktı. Ben 'siz' derken bazen ortak görüşü savunanları baz alıyorum

Aynı dili konuş muyoruz bence kaypaklık filan

Uyarımdan sonra aldığım cevaplar için teşekkürler... Cevap almak için özellikle belirtmek gerekiyormuşuz öğrendik

ya site site diyoruz da... şimdi örnek vericem yanlış anlamayın ama lütfen amacımı. biz sitede oturuyoruz, oturduğumuz site gayet bilinen bir site.. buradan ev sahibi olmak da çok zor kiracılığı da zor. pahalı.. şimdi burada ev sahibi olmak için ya alavere dalavere işler karıştırıp haksız kazançla falan paranın olması lazım, ya da çok iyi gelirinin olması lazım helal yoldan o da iyi bir işinin olmasından geçiyor.. iyi bir işinin olması iyi bir eğitimden geçiyor... (baba parası durumu da var tabi onlar da oturuyordur eminim)... şimdi.. iyi sitede oturmak-çok para- çok para- iyi gelir- iyi gelir-iyi eğitim...vs...vs... mantıken düşünürsek değil mi?

bizim sitede heralde 100 çocuk vardır en az.. oyun alanları var, parkları var, havuz var vs... bu kadar eğitimli olduğunu varsaydığımız insanların çocukları da inanılmaz sesler çıkararak oyun oynayabiliyorlar.. sabahın köründe cap cup atlaya atlaya çığlıklarla havuza girebiliyorlar... sürekli olan seslerden bahsetmiyorum normal çocukların oyun oynarken çıkardığı sesler bunlar..

(eminim her aile de çocuğunu avm.ye götürüyordur bu arada orada da bi deşarj oluyorlardır bir arkadaşın tabiriyle 'kuduruyorlardır' ama burada da oyun oynuyorlar aynı seslerle...)

şimdi bu çocuklar bir gecekondu mahallesinde düzgün aileler tarafından yetiştirilmiş çocuklar olsalar da yine aynı sesi yapacaklar değil mi?

olay site-mahalle- sokak olayı değil..

olay : çocuk.

bu kadar..

çocuk, ailesi ne kadar görgülü eğitimli olsa da çocuktur. bir öğretmen arkadaşımızın dediği gibi az önce otokontrol mekanizmaları gelişmiş değildir.

sitesiydi,mahallesiydi sokağıydı diye ayırım yapmak doğru değil. alın biz sitede yaşıyoruz ama çocuk sesi eksik olmuyor.. ha arada çok azıttıklarında (cidden azıtıyorlar ama yani :) anneleri ya iniyor aşağı ya da balkondan pencereden sesleniyor... bir süre sessizlik oluyor ama kontrol edemiyorlar tepkilerini biraz sonra yine başlıyor...

(umarım yanlış anlaşılmam ve yanlış anlamadan okursunuz.. demek istediğim ister orda ister burda olsun, ister ailesi süper eğitimli ister cahil olsun çocuk çocuktur... ha arada fark anca küfür kavga zarar verme olur onların tümüne zaten hepimiz karşyız da gürültü konusu heryerdeki çocuğun her seviyede yetişmiş çocuğun kesişen kümesi..)

Son düzenleme:
aslında tartışan iki tarafında bence ortak bir noktada buluştuklarını fakat bunu kendilerine itiraf etseler de burada ısrarla aynı şeyleri yazarak ortak noktayı çıkarmadıklarını düşünüyorum şöyleki çocuklar bağırıyor rahatsız ediyor diyenler aslında çocukların dışarda oynamasından aslında çok fazla rahatsız değil sadece bunun yanlış saatlerde yapılmasından ve annelerinin de çocuklarını sokağa salarak saldım çayıra mevlam kayıra yapmalarına bozuluyorlar ki ordan bakınca haklılar diğer tarafa gelince çocuk oynamalı zaten adı üstünde çocuk diyenlerin de demeye çalıştığı şey çocuğun elinden oyun oynama hakkını alamazsınız oynamalı ve enerjisini boşaltmalı çünkü çocuklar hayatı oynayarak öğrenirler şimdi bu yazdığıma itirazı olan var mı ?? yoksa iki tarafı da cidden yanlış mı anlamışım :))

yanlış anlamadın canım.. benim de artık ellerim nasır oldu yazmaktan aynı şeyi... çocuğun kısıtlamaları tabiki de olmalı ama işte adı üstünde 'çocuk' .. ağzını bantlasan başka yerinden ses çıkarır :) normal diyorum yani.. aşırısı tabiki de anormal.. uç durumlar yani evde ip atlaması top oynaması vs.. ya da dışarıda sürekli olarak bağırması.. ya da ne bileyim küfürlü cümleler kullanması vs..

ama işte anlat anlat karşıdakinin anlayabildiği kadarsın..

çocuk heryerde çocuktur.. ha biri eşek der biri küfür eder kızınca bunlar değişir.. o işte ailenin verdiği terbiyeye bakar.. ya da biri kavga çıkarır, biri küser..

gürültü konusu malesef hep aynı kalır... aşırı olan herşey kötüdür.. iki uç da kötüdür... çok sessiz çocuk da, çok gürültü yapanı da.. bunun makul karşılanma oranı vardır..

Herkes birşeyleri anlamamış ya, bende topiklerde son zamanlarda artan bu tartışmaları, polemikleri ve her konuyu geyiğe çevirme çabasını anlayamıyorum...

Ben neden böyle bi konunun açıldığını anlayamadım. Tamam rahatsız oluyor olabilirsiniz biraz da haklısınız ama yapılcak ne var ki bunu burda paylaşmışsınız. Sanki biz kalkıp sizin pazarcılara, çocuklara akıl vercez burdan. Bence bu kadar küçük şeyleri kendinize dert etmeyin, iş edinmeyin

İnsanların tek dinlenme,kafa dinleme yerleri evleri,rahatsız olanı bu kadar yadırgamak üstelik yargılamak da vicdansızlık olsa gerek.
Sokak satıcıları,sokak düğünleri,çocuk bağırtıları,ramazan davulcusu...
Herkes hoşgörüyle karşılayacak değil,kimsenin çalışma şartlarını,sağlık durumlarını (hastası olan,hasta olan..) bilemez.
Hiçbir sorunu da olmayabilir,"rahatsız olmak" başlı başına bir sorundur zaten.
Neden bu kadar garipseniyor ki?
Şehir yerleşim yerlerinin belli kuralları olması gerektiğini düşünüp buna inanıyorum.
Bu bağlamda kimse kimsenin vicdanını sorgulamamalı.
Tüm bunları gürültü olarak değerlendirip rahatsız olanlar vicdansız,hoşgörüsüz,"gereksiz modern" vs. olmuyor.
Evinde rahat etmek-rahat etmeyi istemek insanların en doğal hakkı.

Satıcılar konusunda aslında şöyle bir düzenleme getirilebilir:Sesler aşırı yüksek olmadan,belli bir zaman dilimi içinde izin verilebilir.
Sabahtan akşama kadar olması bence çok yanlış.

Çocuk gürültüsüne gelince,çocuklar da sabahın köründen gece yarılarına kadar sokakta bağıra çağıra oynamamalı.
Oyun heyecanı içinde ses yükseltmelerden bahsetmiyorum,olabilir şeyler fakat çığlık çığlığa bağırmalar,küfürler,kavgalar,evin ziline basıp konuşmak yerine durmadan "annneeeee,babaaaa" diye evlere bağırmalar gerçekten sinir bozucu olabiliyor.
"Kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş" hiçbir bilimsel niteliği olmayan bu sözü haklı olarak hiçe sayarak söyleyebilirim ki,eğer ilerde çocuğum olursa kesinlikle sabahtan akşama kadar sokakta oynamasına,gereksiz yere bağırıp insanları rahatsız etmesine engel olacak ve çocuğuma her şeyi "dozunda" yaşaması gerektiğini öğreteceğim.
Asla sabah dışarı salıp gecenin körüne kadar ne yaptığını umursamadan dışarıda oynamasına müsade etmeyeceğim.
Kendi özgürlüğünün başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bittiğini öğreteceğim.

Ramazan davulcusu olayına girmek dahi istemiyorum,rahatsız olduğumuz bir şeyin bir de üzerine para vermek bana hep trajıkomik gelmiştir.

Son düzenleme:

satıcı sesini pazarda duyursun çarşıda duyursun ana caddeye çıkıp tezgahını kursun da bi zahmet kapımın önünde yarım saatte bir bağırmasın.ayrıca evet sokaktaki çocuklar gürültü kaynağı ne dememi bekliyordunuz ki?okul,çalışma ve uyku düzenimden dolayı sizin kadar hümanist düşünemiyorum malesef.ayrıca bahsettiğim çocuklar "oyun" olsun diye evimin karşısındaki askeri lojmanlara torpil atan çocuklar.gırtlak sıkmak az değil mi sizce de?

davulculardan hiç bahsetmiyorum bile!çalar saat icat olalı kaç yıl oldu sahura kalkmak isteyen kurar saati kalkar milleti yerinden hoplatmaya ne gerek var.hadi ramazan 30 gün geçer gider diyorum ama bu satıcılar yaz kış durmak bilmiyor

iste insanlara onuda anlatamıyorsun bu sefer vay kulturumuz deyip elestiriyorlar ama diyorumki kardesim hastayım uykumdan fırladım mecburmuyum ya kur saatini kalk bende tuttugum zamanlar oyle yapıyorum!..

yarım saatte bir gecen satıcıdan herkes rahatsız olur simdi boyle deniliyor ama bi olsun bakalım bir gun dayanır iki gun sonra aaa bu ne ya der herkes heleki calısan insanlar icin cidden zor ya belediyeye bildirilse belki belli saatlerde izin verilirde sizde rahat edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…