Bıktım bu sokak satıcılarından!!!

aç susuz?oturduğum sokağın 100 metre ilerisinde her türlü market,manav,seyyar meyve sebze tezgahları var zaten.emin olun ben de en az sizin kadar emekçiye saygı duyuyorum.günde 1-2 kere olsa zaten birşey demem ama sabah 9 dan akşama kadar yarım saatte bir geçmeleri normal mi sizce?evde hasta yatanlar olabilir,uyuyan bebek olabilir,dinlenmek isteyen olabilir onlara zulüm olmuyor mu bu?

iki ayrı kutba bölünmüş gibisiniz ama herkesin haklı yanı var.keşke biraz daha saygılı olsak da gönül kırmasak bari.insan aman internetten biri bir şey demiş deyip geçemiyor,kafasına takıyor sonra.konu sahibi bazı yerlerde haklı bence çocuklar sabahın köründe çıkıp gürültü yapınca insan sinirleniyor haliyle.sizin dinlenme saatiniz olur,çocuğunuz uyuyor olur.anne adayları kızmışlar benim çocuğuma biri bağırsa oyun oynarken falan diye o çocuklar oyun oynarken senin çocuğunu uyandırsa en çok tepkiyi yine siz verirsiniz.neden çünkü kendinize göre düşünürsünüz.tamam çocukturlar oyun oynayacaklar,gülüp koşacaklar zaten sakin sakin duran çocuk için endişenmek lazım ama bazı yerde çocuğa da dur demesinin öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum.çocuk sokağa atılıp da oyun oynuyor adı altında gece yarılarına kadar durmasın mesela.
satıcılara gelince evet ekmek paralarını kazanıyor ama çevre haklına da dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.
hepinize derin saygılarla.biraz birbirimizi anlayıp,gönlül almayı bilmek lazım.

insanlar ekmek parasi kazanmaya calisiyor ne var bunda...camlarinizi kapatin sizde ses gelmesin...

En azindan hirsizlik yapmiyorlar. Namusuyla para kazanan herkes sereflidir benim icin. Onlarda severek yapmiyorlardir ama yapmak zorundalar. Cift cam yapilabilir ya da cam acilmayabilir.

evet 40 derece sıcakta camları kapatıp boğulmalıyım evin içinde çok mantıklı

Konuyu gereksiz bulanlar bence biraz empati yapmalı.

Benim için de sorun edilecek bir olay değil, ne satıcılar ne çocuklar ne de davulcular. Zaten uykusu ağır biriyim davulcu eve girse gene uyanmam. Ama herkesin uykusu bir değil ki... Kimi çıt çıksa uyanır kiminin ruhu duymaz. İnsan özellikle yorgun, sinirli, gergin olduğu zamanlarda ufacık bir gürültüye bile gelemez. Herkesin hayatı sıradan ve monoton geçmiyor maalesef. Tüm gün iş yerinde kafa patlatmış kendini eve zor atan insanlar da var hayatını değiştirecek sınavları olan öğrenciler de.

Yapacak bir şeyiniz olmadığında çocuk seslerine dalıp huzur bulabilirsiniz ama bir öğrenci evinin önünde bıcır bıcır oynayan çocukların sesleri arasında nasıl dersine çalışsın?

Rahatsız oldu diye suçlamak da neyin nesi yahu?

Bizim dinimizde soğan sarımsak yemek bile kul hakkına giriyor başka bir insanı rahatsız ettiği için.

Daha neyin tartışması bu?

İnsanlar rahatsız oluyorsa daha ötesi yok.

Sevdiğim bir kitaptan sevdiğim bir söz geldi aklıma: "İnsanlığı sevmek kolay insanı sevmek zordur."
Genel anlamda herkes insanlığı sever,emeğe,emekçiye saygı duyar,aksi düşünenleri eleştirir,hümanist bakış açısı çoğu insanda vazgeçilmez,insan olma ölçütü.
Dışarıda ekmek parası için bağıran satıcıları hoşgörebiliriz,hatta saygı duyarız,rahatsız olanları yargılar yadırgarız,
Fakat insanı sevmek zordur,hümanizm çoğu zaman genelde kalır öznellik görünmez,en basitinden örnek verecek olursam,
Otobüste,toplu alanlarda...yanımızda bulunan insanın yazın ter kokusundan rahatsız oluruz,hemen uzaklaşmak isteriz ve ter kokan kişiye kızarız.
Çoğu kişi düşünmez işçidir,emekçidir,kimbilir ne kadar çalıştı yoruldu ki terledi,hümanizm bu anlamda insanın aklına bile gelmez.
Eleştirirken ufak ayrıntıları da düşünmekte fayda var.

insanlar ekmek parasi kazanmaya calisiyor ne var bunda...camlarinizi kapatin sizde ses gelmesin...

onların para kazanmak zorunda olması benim haklarımı gasp edebilecekleri anlamına gelmiyor.içinde bulunduğum durumu anlama gereği bile duymadan klavye başından atıp tutarak asıl şımarıklığı siz yapıyorsunuz

Zaten konu gürültüden vergiye döndü.. Başlığı değiştirse baari arkadaş "Bıktım bu vergi kaçıranlardan" falan dese belki bir parça haklı bulurum..

Ama olur mu vergi vermiyorlar bagiramazlar, oysaki vergi verselerdi bagirmaya haklari vardi.

çünkü gürültü durumundan prim yapamadılar
konuyu çevirdiler canm
vergi konusu beni hiç ilgilendirmiyor.prim yapmak gibi bir derdim de yok ama siz bu kadar tepki göstererek hangi primin peşindesiniz onu anlayamadım

bu konuyu açtığımda 28 saattir uyumadan proje çizip eve gelmiş uyumaya çalışırken sokaktan geçen satıcılar yüzünden bir türlü uykuya dalamamış bir haldeydim.ama tabi benim uyumaya ne hakkım var onlar para kazansın önemli olan o.benim ki de şımarıklık yani.bana empatiyi öğretmeye çalışacağınıza kendiniz biraz empati yapmaya çalışın bence.herkes sabahın 9unda ayakta olmak zorunda değil,herkes çocuk sevmek zorunda değil.toplum halinde yaşamanın belli kuralları vardır ben de sabaha kadar çizim yaparken yüksek sesle müzik açayım ondan sonra rahatsız olanları sanat düşmanlığıyla saygısızlıkla şımarıklıkla suçlayayım mantıklı mı?değil dimi?sizin suçlamalarınız da aynen böyle işte

kulak tikaci seyler var ismini bilmiyorum ama uzun uyumak istediginizde onlari takip rahatsiz edilmeden uyuyabilirsin...
degistirebilecegin birsey yok, herkes kendi ekmeginin derdinde.... bu yüzden kimseye kizamazsin, sadece kendince önlem alabilirsin....

çocuk sesine, etraftaki gürültü kirliliğine fazlasıyla maruz kala kala kafayı kırmış bi insanım 3 senedir
çocuktur laf anlamaz diyenler bence laf anlatabilme yetisine sahip değiller
çocuk bi hamurdur ne verirsen nasıl yoğurursan öyle şekillenir
sen çocuğuna çevreye doğaya insana saygılı olma bilincini verirsen
afedersin o çocuk arpası fazla gelmiş atlar gibi sokaklarda höykürmez
kimseyi de rahatsız etmeye hakkı olmadığını bilir çocuk olmak sınırsız saygısızlık hakkı tanımaz
usturubu edebiyle oynasınlar oyunlarını tabi lafım yok
ama küfür günah bağırış çağırış mütamadiyyen sabah 7 den gece yarılarına kadar
benim beynimin canına okuyamaz
karşılıklı saygı toplu yaşama kurallarına uymak gerek
ağaç yaşken eğilir işte bu çocuktur yapar diyen zihniyet
geleceğin saygısız terbiyesiz asalaklarını yaratıyo
satıcı meselesi daha idare edebileceğim bi durum en azından
sürekliliği olmayan kısa süreli bi gürültü şekli
mahalle arasında yaşamaktan bu saygısız toplum yüzünden nefret ettim
en azından sitelerin belli kuralları ve uymayanlara yaptırım durumu var
taşınmayı hasretle bekliyorum

gece kıyım yaşanmış bu konuda galiba....bizim burada çok var sokak satıcısı ve ne hikmetse çocuklarımın uyku saatine denk geliyor hep..özellikle overlokçu amca çıldırtacak beni birgün.tam uyutuyorum çocukları bağırarak geçiyor hoopp bizimkiler çığlık çığlığa geri uyanıyor.geçen gün en sonunda amca dedim öğlen 12-14 arası nolur bu sokaktan geçme dedim anlattım durumu.adam güldü ve artık öğleden sonra geçiyor bizim burdan :)

onları da anlıyorum,ekmek parası ancak keşke sadece belirli saatlerde yapsalar bu işi..sabahın köründe,akşamları vb...hoş olmuyor.ama şikayet etmekten yana da değilim,evine çocuklarına ekmek götürüyor sonuçta.benim yüzümden birşey olsun istemem...ama genel olarak düşündüğüm şu,tahammülsüz olmaya başladık toplum olarak..

İnsan bir şekilde sanalda olsa yazıştığı kişileri tanıyor, haklarında bir fikir sahibi oluyor.

Konuyu okudum Allah Allah Leonela'nın ne sıkıntısı var ki, böyle bir tepki vermiş dedim. Sonra bu işte bir yanlışlık olmalı deyip ufak bir araştırma yaptım :)

Göz yanılmasından dolayı Leonela ile Leonaa'yı karıştırmışım. Ne yalan söyleyeyim sevindim karıştırdığıma.

ne atıp tutması ya bizim sokaktada var satıcı şuandada bağırıyor ayaşın yerli domatesi geldi diye
sessiz bir yerde oturmuyorum bende

Enee ben gidince tartışma biter dediydim bitmemiş.

İnsanın kendi evinde rahatsız olup bu durumdan şikayet etmesi ukalalık değildir. İnsanlık namına hakkıdır.

Medeni ülkelerde esas olan başkalarına saygı göstermek. Şimdi efendim yok almanyada komşuluk yok vay efendim italyada insanlık vs. hiç denmesin. Oradaki insanlar evlerinde huzurlu bir şekilde uyuyor mu? Şuan beni bu ilgilendiriyor.

Eşim üniversiteyi hemde işine devam ederek açıköğretimde okuyor. Komşuların bağırtıları çocukların çığırtıları son ses müzik ve buna eşlik eden 2 saniyede bir "zerzevatciiiyyyyyyayaaaaa zerzeeeeeeeeevaaaaaaaaaaaaaat" diye bağıran ve nedense altı üstü 15 daire olan sokağımızda her gün patates biber ihtiyacı olabileceğini düşünen bir seyyarımız var. Eşim ders çalışamıyor. Bu yüzden sınavları geçemediğinde yine o malum arkadaşlar hümanistliğini çalıştırabilecekler mi acaba?

Sorun çok değil, ebeveynlerinin kafası. Görüyoruz zaten buralarda da...

Evde bir eşyayı oynatmaları yasak olan çocuklar parklarda salıncakları birbirine çarpıştırıp kaykayların vidalarını söküyorlar. Doğa heryerde doğa değil mi? Hem çıplak dolaştır çocuğu ne öyle kıyafet falan.

Ben bu başlıkta rahatsızlık veren çocukların hangi kafayla savunulduğunu gerçekten anlamıyorum...

Amaçsız muhalefet kafası.

bende hic cocuk olmamis gibi yorumlayanlari anlamiyorum cocuk cocuk laftan anlamiyor ne yaparsan ne dersen de helede erkek cocuklari hic anlamaz laftan ne yapsinlar yani...

Ben çocuk oldum. Erkek kardeşlerim de oldu. Hatta biri hiperaktifti. Annem evi ne yaparlarsa yapsınlar bir şey demezdi tek insanları rahatsız etmesinler. Bir şeye zarar vermesinler. Aramızda kaç tane ev olan bir komşumuzun evinde cenaze var diye kısık sesli bile olsa tv açılmayan bir evde yaşadık biz. Oyunumuzu da oynadık ama "bağırarak" değil, "normal" bir şekilde.

kendi evinde rahatsız edilmeden kafa dinlemeyi istemek de kabahatmiş meğerse.yani bir de tahammülsüzlüğü eleştiren insanların bu kadar zararsız bir isteğe tahammülsüzlüğü de ayrı bir ironi

kendi evinde rahatsız edilmeden kafa dinlemeyi istemek de kabahatmiş meğerse.yani bir de tahammülsüzlüğü eleştiren insanların bu kadar zararsız bir isteğe tahammülsüzlüğü de ayrı bir ironi

İnsanlar bazen gerçekten öyle düşündükleri gibi değil, sırf polemik oluşturmak için böyle yazıyor. Kaç kere soru sordum sakin sakin. Vergi kaçakçısı nedir dedim. (Ne yani seyyar satıcı olmasın da hırsızlık mı yapsın'a istinaden) El cevap: Acaba nedir nedir.

Yani diyeceğim o ki herkes doğrularını savunsa başım gözüm üstüne de neyi savunduğunu bilmeden muhalefet yapanlara anlatsan ne yazar.

Öncelikle hayırlı cumalar kimse çocukların usulune göre oynamasına bişey demiyor bizde çocuk olduk benimde erkek kardeşim var yerinde duramayan birisiydi hala öyle ama sadece bize karşı öyle çevreye karşı öyle degildir eskiden şimdiki çocuklar saklambaç,istop,körebe,evcilik gibi oyunları oynamıyor maalesef aksine şimdiki oyunları kesmeli,kırmalı,küfürlü oyunlar bu çocuklar neden küfreder ya aileden yada çevresinden böyle görüyorlar erkek çocugu küfür ettigi için sevinen anne gördüm erkek dedigin böyle olur diyor geçen gün bi olaya şahit olduk annemle beraber bu çocukların yaşı daha en fazla 12 civarı en küçügüde 9 civarı bunlar bi kavga çıkartılar ellerinde bıçak seni kesecem diyor karşı tarafa düşünün yaşları 9 ile 12 yaş arası esnaflar zor ayırdı sabah ezanı okununcaya kadar sokakta kalan çocuklar vardı karınları bile hic acıkmıyordu bu cocukarın düşünün tekrar söylüyorum çocuklara oyun oynamayın diye birşey söylemiyoruz saklambaç oynasınlar körebe oynasınlar evcilik oynasınlar ama vurdulu kırdılı küfürlü oynamasınlar demek istedigimiz bu aslında fakat bu oyunları oynayan çocuklar yok artık ağızlarına küfürleri sakız gibi dolamışlar.

Kimseye cevap vermek zorunda hissetmiyorum kendimi. Bazilarina cevap veririm, bazilarina vermem, bazilarina da alayli cevap veririm. Bu benim secimimdir. Cevap vermiyorsam bil ki, tarzinda ve uslubunda yanlis birseyler vardir. Sunu da ekleyeyim banlanmis ve suan cevap veremeyecek arkadaslarin arkasindan konusmak cok yanlis. Bu da sanirim kisiliginin bir gostergesi. Kanli bicakli da olsak bu benim asla yapmayacagim birsey. Ayrica beni cok sevdin sanirim bana gonderme yapmadan duramiyorsun ama ben sana cevap vermeden durabiliyorum. Insanlarin hayatinda "gurultu"den cok daha onemli sorunlar var. Bunu aklinin bir kosesine yerlestir.

Ozlemisim Turkiye'yi. Ozlemisim simiti, kokoreci, gurultuyu. Insan gurbette yasayinca daha bir guzel geliyor. Neyse ki tatile geliyorum yakin zamanda.

Son olarak, Sener Sen'in Zugurt Aga filmini tavsiye ederim.

İnsan hakları, emeğe değer verme, insanlık, ekmek parası..Bütün bu kavramları biliyoruz da bir 'SAYGI'yı öğrenemedik.Bu forumdaki kavgalar da hep bu yüzden çıkıyor gördüğüm kadarıyla.Evet sokak satıcıları da evine ekmek götürmek zorunda, onlar da yoruluyorlar, onlara da anlayış göstermek lazım.Ama başkalarının haklarına saygı göstermek zorunda.Bizim özgürlüğümüz başkalarının haklarının başladığı yerde biter.Herkes ev hanımı değil; gece çalışanı, çok önemli sınavlara hazırlananı, uyuyan bebeği, hastası, migreni tutanı, gürültüye tahammül edemeyecek kadar yorgunu da var.Üstelik bunların olmasına gerek bile yok, sadece gürültü sevmediği için bile rahatsız olabilir.Bir doktor, manav, fabrikada çalışan işçi, öğretmen nasıl başkalarını rahatsız etmiyorsa çalışırken onlar da etmemek zorunda.Herkes çocuk oldu evet. Hatta ben çook aşırı yaramaz bir çocuktum.Benden iki yaş küçük erkek kardeşim var, ikiz gibi büyüdük.Evimizin hiç toplu olduğunu hatırlamam.Bütün oyuncaklarımızla beraber mutfakta vs. de ne kadar tencere tava var çıkarır oynardık.Kimse bize bakmak istemezdi, bakıcıları kaçırırdık Ama hiç bir zaman başkalarının bizi şikayete geldiğini hatırlamam.Ortalığı yıksak çıt çıkartmayan annem, gürültü yapınca kızardı çünkü.Misafirliğe gidince uslu uslu otururduk hep.Sokakta da koştuk oynadık.Ama hiç bir zaman cırlamadık, ciyaklamadık.evet oyunda sesimizin yükseldiği oldu ama bu kimseyi rahatsız etmezdi.Sitedeki herkes çok severdi bizi .Afedersiniz ama burdaki konu yine yeniden 'saygı'. Ailem bana o yaşta öğretmiş saygı duymayı, başkalarını rahatsız etmemeyi. Okkuldaki çocuklarda çocuk ama kuarl koyunca dinliyorlar.Hiç sınıfta doğası gereği koşup zıplayan hoplayan bas bas bağıran çocuk duymadım ben(annem de babam da öğretmen).Burda bir kaç arkadaş onların çocuk olduklarını laftan anlamadıklarını söylemiş de, çok şaşırdım.Kural koyunca, ve bu kurallar yeterince keskin olursa bal gibi de uyuyorlar, kimse kusura bakmasın.

Cocukların aılelerınden gorduklerı terbıyeyı tartısıyorsunuz sonucta. madem onlar torpıl atan cocuklar gırtlak sıkarak bızde cocukların ''terbıyesızlıgıne'' canak tutmus oluruz dıye dusunuyorum. mecazı anlamdada olsa.
o cocukların aılelerınden gorduklerı oysa cocukların gırtlagını sıkmak mı cozumdur??

Sızın kapınızın onunde bagırmasın, bızımkınde bagırmasın. komsununkınde bagırmasın.
o zaman buraya konu acmak yerıne zabıta mudurlugune dılekce yazın. vıcdanınız rahatsız edılmemeyı daha onemlı goruyorsa.

sızı yargılamıyorum, oyle bı hakkımda dusuncemde yok. ınsanın rahatsız edılmemesı en dogal hakkı dıye dusunerek o dılekceyı yazıp bunun durdurulması ıcın caba verebılırsınız. ama mesela ben bunu yapamam. bunu rahatsız olmadıgım ıcın degıl vıcdanım kaldırmadıgı ıcın yapamam. herkesın dusuncesı farklı dıye ozellıkle yazmıstım. saygım var dıye belırtmıstım okuduysanız.

okul calısma uyku duzenınıze gore yorgun, dınlenmek ıstıyor olmanız evet cok normal.ama benımde soylemek ıstedıgım boyle bır duzen varsa bız burda tartısarak hıc bır sonuc elde edemeyız.! sız gıdıp yetkılı mercılere bıldırın sıkayetınızı.

ben humanıst dusundugumude ıddıa etmıyorum. bende ınsanlar kaynassın herkes bagrıssın modunda gezmıyorum.
ama benım kafa yapıma gore rahatsızlık sevıyem dusuk. bıraz daha anlayısla karsılamaya calısıyorum dıyelım.

bızım burda mesela gecenlerde yaslı bır amca arka tarafta sahur vaktı cok yuksek sesle tv ızlıyordu. kulakları duymuyor cıhazı olmasına ragmen adamın bırısı oyle kufurler edıp oylesıne bagırdı bırseyler fırlattı kı tv nın sesınden cok herkes adamın sesınden rahatsız oldu. kufurlerınden. burdada oluyor. sabah 6 da 3 aylık bebek aglıyor dıye yeter sus dıye bagıranlar var. ama bagıranlardan daha cok rahatsız olunuyor malesef.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…