Bıktım bu sokak satıcılarından!!!

Hayatı güzelleştiren bunlar aslında görebilene değil mi

İnsanlar ekmek parası derdine düşmüş, onlarda çok meraklı değiller bağıra bağıra birşeyler satmayı ama mecburlarsa napabilirlerki ? Bu kadar anlayışsız olmayın, mecbur olmasalar yapmazlar elbette.

yeterince iyi anlatamıyorum sanırım.hiç satmasınlar diyen yok.bunu sadece belli koşullar altında insanları rahatsız etmeden yapsınlar.insanların haklarına tecavüz etmesinler.her gün bi sokaktan 10 kere geçmenin bir anlamı yok yani.yeterince açık oldu mu yoksa hala "ne yapsın adamlar ekmek parası açlıktan ölsün mü" diyen olacak mı bilmiyorum.

o zaman bunu gidip sokaktaki satıcılara söyle, buradan ne kadar yardmcı olabilirz sana ? mesleklerini gereği bu canım malesef, satabilmek ve günlük ihtiyacı kadar olan parayı kazanabilmek için bir sokaktan 10 kez geçip bağırmaları gerekıyor demekki. Bu durum birtek sana has değil.. birtek senın sokağından geçmıyor o insanlar ama nedense senın kadar yakınanına rastlamadım.

yardımcı olun diye açılmış bi konu değildi zaten.bir sokakta oturan insanların günde 5 defa 10 defa meyve sebze alma ihtiyacı duyması mantıklı mı?olabilir mi böyle bir şey?neyse gerçekten daha fazla açıklama yapmak istemiyorum sırf muhalefet olsun diye suçlamak için yazılmış cevaplar yüzünden yeterince saçma bi hal aldı zaten bu tartışma

ne muhalefet olucaz yahu ? ben insan halınden anlayan biriyim.. Napsın yani onunda işi bu . Bu sıcakta çok meraklı değil ama Satmak için uğraşıyor yani, bunda ben eleştirilcek bi durum göremıyorum.. Bu kadar deşmeye ne gerek var? merak etmeyin sizinle bi derdım yok ayrıca gayet insancıl bir cevap yazdım ama siz suçlama gibi bi mana çıkarttıysanız o sizin problemınız. İyi günler.

yine aynı şeyler...neyse konuyu daha dikkatli okursanız demek istediğimi anlarsınız belki.daha fazla sözüm yok.size de iyi günler

Bana kalırsa milli değerlerimiz arasında
Sonuçta hiçbirimizin soyu lordlardan,İngiliz kraliyet soyundan gelmiyo
Değerlere sahip çıkmak lazım

düşünceli olmak,insanlara ve haklarına saygılı olmak için kraliyet ailesinden olmaya gerek yok.toplum hayatı yaşayan insan olmanın asgari zorunluluğu bunlar zaten.hadi etraftan göre göre alışmışız rahatsız etmez olmuş diyelim.ama bunu değerli görmek çarpık bir bakış açısı bence

Şurda gayri ciddi bi mesaj yazdım
Hayat dersi gelmiş karşılık olarak
Ayrıca düşüncelerime çarpık deme hakkını nereden alıyosun

Son düzenleme:

Bu konu öyle bir hale geldi ki benim yaşadığım toplumda, normal hayatta ironi olarak algılayacağım şeyler burada sıkı bir şekilde savunuldu. Artık burada ne okursam inanacağım leonaa da o durumda sanırım 'değişik faktörler' var konuya bakış açısına temel olan

yahuu bu saticilar icin belediyee
varr tama bende kiziyorum gelisiguzel gurultulerden ama napalim
butun ramazan millet balkonlarda gecridi ramaani ustelik sicaktan pencereleri acmak zorunda kaliyoduk
ama bu seferde kahkalardan uyuyamaz hale gelmistim
allah tan yagmur yagdiida kimse balkonlara cikamaz hale geldi..
napimm simdi bagirayimmi size tatil ama ben yarin ise gidicem deyi....

"töremiz,adetimiz,kültürümüz" diye o kadar saçma düşüncelerle karşılaştım ki burada.ne desen inanırım.çarpık gelen düşünceye de çarpık deme hakkım var.gayri ciddi olduğuna göre bi sakıncası olmamalı

Tatlım her insan bazı konularda biraz daha hassas oluyor elbette diğerlerine göre,demek ki sen de bu konuda hassassın ki rahatsız oluyorsun ama herkesten aynı tepkiyi bekleme Daha sakin bir yere taşınırsınız umarım başka bir öneri gelmiyor aklıma..
Ama Mevlana'nın bir sözü var :
"Sen düşünceden ibaretsin
Geriye et ve kemiksin
Gül düşünür gülistan olursun
Diken düşünür dikenlik olursun."

Uzun olacak yazım sokak satıcıları mevzu biliyorum ama "sokakta oynayan çocuklar" ın gürültü mevzusunun geçtiğini gördüğüm için dayanamadım...
2.5 yaşında erkek göz bebeğimiz bir yeğenim var. Bir de 7.5 aylık erkek kardeşi. Ben teyzeleriyim.
Annem, ablam ,ben bir araya geldiğimizde inanın büyük olan doğduğunda beri 3 kişi sohbet edemedik. Birimiz devamlı olarak dikkatini ona veriyor gelişimi için ( ki ihtiyacı olanda o zaten..)
Velev ki daldık bir sohbete hakkını tabiri cazise söke söke alıyor çığlıklarla market,sokak falan demiyor... Şunu tecrübe ettiğim için söylüyorum ki.
Eğer o dinleniyorsa, gerçekten mesela dışarda oynarken ev ile ilgili huzursuzluğu yoksa tadından yenmiyor.
Her şeye " tamam teyzemm" diyor. Parkta oynarken sinir krizi geçirmiyor çünkü babası da onunla oynuyor mesela.."Baba bana bak nasıl kayıyorum" diye dakikalarca bağırmasına gerek yok.O biliyor ki onu alkışlıyoruz.

Bir de yan evimizde 2.5 yaşında kızı olan bir komşumuz var...
Kızı sabah kalkıyorsa erken bize bitişik olan balkonda çığlıklar atabiliyor, vuvuzela gibi bir aleti çalabiliyor sabahın köründe veya gecenin sonunda ...Annesi olur da bin de bir " kızıımmm susss" derse ondan daha çok gürültü yaparak çığlıklarla söylüyor..Yani anlatmıyor veya uygulamıyor-vurgulamıyor söz ve tutumuyla :
"BAŞKA İNSANLARLA BİRLİKTE YAŞANDIĞINDA TOPLUMDA BAZI KURALLAR GEÇERLİDİR." diye...

Evet kontrol edilemeyen durumlar olabilir. Ama bir çocuğa genel olarak belli bir tutum yerleştiyse zaten etraftaki komşuların diyim o gerçek " çocukluklara" tahammülü çok oluyor..​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…