• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım bunaldım artık ya

Kendi kendine yemege calismiyor mu kiziniz?
Hastalik gecirmis gemis olsunOkumustum onceki konunuzuBiraz sakin olmaya calisin.Zorlarsaniz iyice ters teper biraz rahat birakin.
Havuc ,salatalik , uzum, kuru uzum gibi elle yiyebilecegi seyleri oyun oynarken eline verseniz ya da gorebilecegi yere koysaniz yer mi peki.?

Canım bu dediklerini biberona koysam olur mu
Meyvenin püresi biberonu tıkayabilir canım o yüzden mama gibi yapabilirsin hem lif almış olur. Sadece bisküviyi gözünün önünde doğra içine. Bide sinirli olma oyy ne güzel oldu kızımın maması kimse yemicek o yicek aç bakalım ağzını annecim geliyooo aferin kızımaa alkışş şeklinde diyaloglarla dene bide.

Meyvenin püresi biberonu tıkayabilir canım o yüzden mama gibi yapabilirsin hem lif almış olur. Sadece bisküviyi gözünün önünde doğra içine. Bide sinirli olma oyy ne güzel oldu kızımın maması kimse yemicek o yicek aç bakalım ağzını annecim geliyooo aferin kızımaa alkışş şeklinde diyaloglarla dene bide.
Canım var ya ne diller döküyorum ona bağırmıyorum oyunlar oynuyorum yesin diye kendi yesin diye teşvik ediyorum yok olmuyor

Canım var ya ne diller döküyorum ona bağırmıyorum oyunlar oynuyorum yesin diye kendi yesin diye teşvik ediyorum yok olmuyor
Şöyle iştahlı bi çocuk yok mu hani beraber yeseler belki ona bakarak yer
Birde mesela yemeği onun ulaşabileceği bir yere koy elbet acıkacak ve yiyecek zorlama madem

Şöyle iştahlı bi çocuk yok mu hani beraber yeseler belki ona bakarak yer
Birde mesela yemeği onun ulaşabileceği bir yere koy elbet acıkacak ve yiyecek zorlama madem
Olmaz olur mu çocuk yemek yiyor o bön bön bakıyor sadece yemek yesin diye teşvik ediyorum bu sefer yemeyi bırakıp oyun oynuyor

Nerdeyse iki yasini dolduracakmis masallah allah uzun,saglikli omurler versin ama cok dert etme bunu.Cunku yuruyor,oynuyor ve acikiyor olmasi lazim.Acikinca anne mama demiyor mu?

Bence çocuk sizin stresiniz yüzünden yemiyor. Biraz sakin olun ya, buraya kadar ulaştı gerginliğiniz. Mama sandalyesine koyun önüne kendi çatal kaşıgını koyun ama tabak yemek koymayin. Karşısında kendiniz masaya oturup yeyin ona asla ye demeyin bi kaç öğün öyle yapin. Kendi isteyecektir en son. Çatal kaşık koymaniz onda beklenti yaratacak bi nevi hayal kırıklığı yaşayacak siz ye demeyince yemek koymayinca.yeğenimde işe yaramıştı.

kızınız yemekteyken mi nöbet geçirmişti belki o da kendince bu durumdan korkuyordur tekrarlayacak diye
yavaş yavaş öyle bir şey olmadığını gördükçe rahat rahat yiyecektir.

kızınız yemekteyken mi nöbet geçirmişti belki o da kendince bu durumdan korkuyordur tekrarlayacak diye
yavaş yavaş öyle bir şey olmadığını gördükçe rahat rahat yiyecektir.
Yok canım sabah ilaç verdim yere yığıldı kızım nöbet geçirdi misal öksürük için doktor surup verdi onu içiyor ayıla bayıla ama söz konusu yemek olunca yok yemiyor açmıyor ağzını zorla verince geri cikartiyor

Bence çocuk sizin stresiniz yüzünden yemiyor. Biraz sakin olun ya, buraya kadar ulaştı gerginliğiniz. Mama sandalyesine koyun önüne kendi çatal kaşıgını koyun ama tabak yemek koymayin. Karşısında kendiniz masaya oturup yeyin ona asla ye demeyin bi kaç öğün öyle yapin. Kendi isteyecektir en son. Çatal kaşık koymaniz onda beklenti yaratacak bi nevi hayal kırıklığı yaşayacak siz ye demeyince yemek koymayinca.yeğenimde işe yaramıştı.
İnan hastalığını tetiklemese bu kadar düşmem üstüne ye diye bukadar düşmezdim asla

Canım süt iştahını kesiyor olabilir mi acaba ? Gerçi iştahsız bebek ne yaparsan yap yemiyor maalesef biraz sabır geçer inşallah bugünlerde

O her yemediginde siz sinir krizi gecirdiyseniz, çocuk da sinir krizi gecirmeyi öğrenmiştir malesef. Cok zor ama sakin olmaniz gerekiyor. Belki dikkat cekmek icin yapıyordur. Kizdiginizi, uzuldugunuzu belli etmeyin. Yemedigini alın önünden, birakin aç kalsın, bir sonraki öğün mecbur yiyecek, açlıktan kimse ölmez. Aralarda abur cubur yememesine dikkat edin tabii. Sut yumurta cici bebe karisimi yiyorsa, bi gun icine azicik muz katin, bi gun ceviz katin. Begendigi seyi bulana kadar tek bir sey katarak deneyin. Hatta kattığınız malzeme disindakileri birlikte hazirlayin. Bak senin sevdigin gibi sut yumurta cici bebe koyuyorum diye gosterin. Yemezse de ısrar etmeyin. Ben hic israra boyun eğen çocuk görmedim. Bilakis inada bindirip huy haline getiriyorlar.
Pedagoga gidebilirsiniz. Cocugu goturmenize bile gerek yok bence, çok küçük. Gidin anlatın yemekle ilgili sorunlarınızı. Pedagog cocugun değil sizin ne yapmaniz gerektigini söyleyecektir. Gormeyin, yemiyorsa gozunun icine bakmayin, ilgilenmeyin, asla kizmayin, gerildiginizi belli etmeyin. Söyleyecekleri bunlar olacaktir

Biberona alışmışsa kaşık zor geliyordur. Hiç Aç kalmaması gerekiyorsa Vereceğin besinleri biberona koy ucunu biraz kes tıkanmasın.

Allah rızası için yalvarıyorum bi yol gösterin bana stresten sinirden gözümde yaş kalmadı artık :KK43:

Kızım 22 aylik ve yemek yemiyor düşman gibi bakıyor tabağa ve kaşığı ne yaptıysam yemedi istediği her şeyi yapıyorum yok olmuyor biberonu biraktirdim 3 hafta oluyordu taki bu güne kadar çünkü bunalıma girdim artık yemek yemediği için sinir krizi geçiriyor ve etrafa bize kendine zarar vermeye başladı çok üzgünüm ne yaptıysam olmuyor sadece süt yumurta ve cici bebe yiyor Allah rızası için nolur bana yardım edin her gün ağlıyorum kızım artık kızım gibi değil çok değişti Rabbim beni evladimla sınıyor inanın darmadağın oldum şu mübarek Ramazan ayında nolur bize dua edin kızım düzelsin :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:
canim kizin zaten simdilik yeterince saglikli besleniypr. rahatsizlik gecirdigi icin hassassin. viddeo ile dene bir sure belki ise yarar. iki yas sendromu olabikir suanda yasadigi. disari cikar enerjisini atsin keyfi yerine gelsin. bol bol da dua et. peygamberimizin hasan ve huseyin hazretlerine ettigi bir dua var onu bul internetten ben yazamiyorum sumdi dini konu yasak diye oku bol bol. Allah yardimcin olsun. drlar her zaman saglikli beslenmeyi savunuyor zaten. bu kadar panik olursan bebegine yansir o daha cok inat eder. bak benim kizim kusdugu zaman nasil panik oldugumu anladi ve ne zaman istedigi birsey olmasa kusturmaya calisiyor kendini. seninkinden de kucuk

Butun çocukluğum zorla yemek yedirilerek geçti. Şimdi 26 yaşında koca kadınım, anne olmaya adayım, hala biri misafirlikte birsey yemem için ısrar edince gırtlagımı sıkıyorlar gibi hissediyorum.
Normalde istahim gayet iyi ve hiçbir şeyi asla seçmem. Lütfen kalıcı getirmeyin :( şu an hamileyim, ahdim var isterse aç kalsın asla zorla yemek yedirmeyecegim. Kendi çocukluğumu hala unutamadim.
Instagramda binlerce video var çocuk daha 1 yaşını yeni doldurmus, yağsız tuzsuz buharda haşlanmış brokoli yiyor. Hem de nasil iştahla.. Tabii insan iştahlı çocuklara hayran oluyor ama yine de kendinizi ve çocuğunuzu hirpalamaya degmez

Öncelikle bu kadar stres yapmayın. Çünkü 22 aylık bile olsa, kızınız bunun farkında ve bunu kullanıyor.

Ona bir kaç gün zaman tanıyın. Sadece süt içmek istiyorsa süt içsin. Biraz sakinleştiği zamanda da, çeşitli yiyecekler yapın. Yer sofrası yapıp oynar gibi bir siz yiyin bir ona yedirmeye çalışın.

Tabağa kaş, göz çiçek vs yapın. Bunun dışında yemek içeren çizgi filmler veya sevdiği çocuklar varsa onları getirip onlarla beraber yemek yeme şeklinde düzenlemeler yapabilirsiniz.

Sizi çok iyi anlıyorum; ama şu agresiflik dönemini atlatana kadar çok üstüne gitmeyin. Sadece biraz ısrar edip durumuna bakın ve bırakın.

2 yaş problemli bir süreç. Sanırım 2 yaş sendromuna girmiş kızınız.

Süreci yönetebilme adına, destek alabilirsiniz.

Allah rızası için yalvarıyorum bi yol gösterin bana stresten sinirden gözümde yaş kalmadı artık :KK43:

Kızım 22 aylik ve yemek yemiyor düşman gibi bakıyor tabağa ve kaşığı ne yaptıysam yemedi istediği her şeyi yapıyorum yok olmuyor biberonu biraktirdim 3 hafta oluyordu taki bu güne kadar çünkü bunalıma girdim artık yemek yemediği için sinir krizi geçiriyor ve etrafa bize kendine zarar vermeye başladı çok üzgünüm ne yaptıysam olmuyor sadece süt yumurta ve cici bebe yiyor Allah rızası için nolur bana yardım edin her gün ağlıyorum kızım artık kızım gibi değil çok değişti Rabbim beni evladimla sınıyor inanın darmadağın oldum şu mübarek Ramazan ayında nolur bize dua edin kızım düzelsin :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:
Onun yaşıtlarında bi çocuk olsun yanında akraba yada komsu beraber yedirin yer belki BN küçükken tek yemek istemzdi canm oradan biliom;)

Back
X