bıktım cidden

ortak noktanız var: eşiniz
onların yetiştirdiği o kültürden çıkan biriyle evlisiniz
ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz
geçinmeye niyetiniz varsa geçinebilirsiniz
kibir üstten bakma en büyük ego göstergesi ve en büyük yanılgısı insanin
belki bu yönünüzle yüzleşmeniz için bi fırsat olur bu konu. gözünüzü başkalarına değil kendinize çevirirseniz o kadar rahatsız da etmez onların halleri ve yaptıkları. ben neden ofkeleniyorum ben neden hemen sabırsızlanıyorum aile huzurum için ne yapabilirim vs vs
kendinizi üstün görüyorsanız su saydığımız tüm meselelerden en vahimi bu
ama onlar da öyle derseniz de her köyün kendi bacağından asılır diyeceğim. siz ancak kendiniz e yardim edebilirsiniz. bırakın onlar da niyetleri varsa kibir öfke huysuzluk gibi yönleriyle kendileri yüzleşsin vakti gelince
Ortam noktam yok derken demek istedigim sey ortak bi düşüncem yok ortak bi zevkim yok ortak bi zihniyetim yok hayata dair en ufak bi ortak bakış açımız yok demek istedim.
Ayrica kendimi kimseden üstün gördüğüm falan da yok, şu anlattığım davranışlarını bi kere daha okuyun siz boyle insanlarla bi arada kalmak ister miydiniz? Kp gelsin yanınızda soyunup giyinsin, tam bebeğinizi yeni uyutmusken bağıra çağıra konusarak uyandirsin, uyarınca biz böyleyiz desin. Ha bide bebegi emzirdigimi bildigi halde musait olmadığımı bildiği halde daha doymadi mi diyerek bebeği alma amaciyla odaya dalsin. Bu durumda dönüp kendimde hata mı aramalıyım?

Hayirda kolundan tutup goturcek mi? Siddet egilimmi var mi?
Siddete de meyilli bi insan aslinda. Ve asiri asiri ısrarcı oyle gitmiyorum deyip iki kavga edip tartışarak ikna edilecek bi insan degil. Ya suyuna gidip ilgiyle cilveyle ikna edicem ya da onun dediğini yapıcam. Ama sirf istediğim biseyi yaptırmak icin de oyle davranmak zoruma gidiyor. Sizce hangisini yapayım? Ikna edemezsem de sonum ya kavga edip bosanmak olur ya da ailesinin yanında kalmak

Siddete de meyilli bi insan aslinda. Ve asiri asiri ısrarcı oyle gitmiyorum deyip iki kavga edip tartışarak ikna edilecek bi insan degil. Ya suyuna gidip ilgiyle cilveyle ikna edicem ya da onun dediğini yapıcam. Ama sirf istediğim biseyi yaptırmak icin de oyle davranmak zoruma gidiyor. Sizce hangisini yapayım? Ikna edemezsem de sonum ya kavga edip bosanmak olur ya da ailesinin yanında kalmak

Ben kendimi yerlere atip yine gitmezdim sanirim : ( bazilari gibi oylesine soylemiyorum, istemedigim birseyi yapmak...

Tatli yollu halledebiliyosan hallet. Ya aci olan suki evliliklerin bu kadar pamuk ipligine bagli olmasi. Ikna edebilecegini dusunuyosan cingar cikar.. ikna edemiyceksen baslama cunku kavgadan sonra gitmek daha cok koyar sana.. o da gurur meselesi yapar. Isve cilve ise yariyosa kocanin calisma sistemini ogrenmissin demekki. O zaman onu dene

dayağı hakedıyomuş ya çocuk ve kadın gerektiğinde. kayınpederim hakkınızı vermemiş bellıkı boyle olduğunuza gore dıceksın, aslındada işte denmıyor:bicak:

Ben kendimi yerlere atip yine gitmezdim sanirim : ( bazilari gibi oylesine soylemiyorum, istemedigim birseyi yapmak...

Tatli yollu halledebiliyosan hallet. Ya aci olan suki evliliklerin bu kadar pamuk ipligine bagli olmasi. Ikna edebilecegini dusunuyosan cingar cikar.. ikna edemiyceksen baslama cunku kavgadan sonra gitmek daha cok koyar sana.. o da gurur meselesi yapar. Isve cilve ise yariyosa kocanin calisma sistemini ogrenmissin demekki. O zaman onu dene
Dimi oyle yapayım zoruma gitse de yapmaliyim çünkü 2 hafta koyde kalmaktan bin kat iyidir. Inanin ben 1 hafta kalmaya bile raziyim yeterki 1 hafta kendi ailende 2 hafta da benim ailemde kalacaksin demesin. Ama güzellikle de ikna olmazsa ayrilmayi seçmek zorunda kalırım sanırım...

Şimdi benim anlamadığım , siz 2 hafta kendi ailenizin yanında kalmak için eşinizin onayını mı bekliyorsunuz ? Eğer öyleyse ben kocama çok haksızlık yapıyormuşum da adama iyi davranayım bari . Çünkü ben her zaman kendi ailem söz konusu olduğunda açıkça , o benim ailem orda daha çok kalçam , sende istiyorsan kendi ailende kal filan derim. O da her seferinde sen hep ayırıyorsun dışlıyorsun benim ailemi der ama uzatmaz. Sonuçta kendi aileniz, sizin karakterinizin ilk oluştuğu yer insanın kendi ailesini tercih etmesi kadar olağan birşey yok yani . Niye eşinizin onayına sunup , yalvarıyorsunuz ? Bence bu yüzden kendinde bu hakkı görüyor . Yok köyde 1 hafta kalıp , 2 kendi ailenize gitseniz ne olur boşanır mısınız ? Onu anlamadın :/

İstemediğiniz bir şeyi bin bir şekle girerek kabul ettirmek nereye kadar bıkkınlık vermeyecek size? Sonuçta istemiyorsunuz bitti, gitmemek en doğal hakkınız. Her zaman eşinizi ikna etme çabalarına girmek sizi de usandıracak. Ben olsam ya herru ya merru derdim, her türlü sonucu göze alarak, her zaman onu ikna etmek için bir ton uğraşamam yılgınlık gelir.

kayınpederin sizin yanınızda soyunması mı :oha: gitme bencede. çok zorda kalırsanda git mesafeli ol çocukla ilgilen hiç bi işlerinede karışma duyma görme. ayıp bişey o ne ya soyunmak. bende çok çekiormda kaynanamdan. kayınbabam melek valla kızım kızım die sever ben içeri girdiysem düz oturur ayagını uzat dediğim halde uzatmaz o derece.. iğrenç ya nasıl kendine yediriyor koskoca adam:eek:

Babamın bir lafı vardır ve her fırsatta bize onu soyler. 4 atanın hakkı birdir der. Ama bunu yaşayacağın insanlar var bir de yaşayamayacağın insanlar var. Keşke bu söylediğiniz olumsuzluklar olmasa da hep beraber gül gibi geçinip gidilse.
Ama olmuyorsa da olmuyordur. Anlamadığım kimde ne kadar kalacağınıza hangi hakla eşiniz karar veriyor. seninkinde 1 benimkinde 2 diye. Ne münasebet yaaa. İster evimde kalırım ister 3 gün orda 5 gün burda kalırım keyfim nasıl isterse. Gittiğim yer belli geldiğim yer belli. Sahibim misin ki buna sen karar veriyorsun. Hayır boşanmayı düşünecek kadar istemiyorsun onları ama yine de gidip gitmemen eşinin iki dudağı arasında. İzin verme sakın.

Şimdi benim anlamadığım , siz 2 hafta kendi ailenizin yanında kalmak için eşinizin onayını mı bekliyorsunuz ? Eğer öyleyse ben kocama çok haksızlık yapıyormuşum da adama iyi davranayım bari . Çünkü ben her zaman kendi ailem söz konusu olduğunda açıkça , o benim ailem orda daha çok kalçam , sende istiyorsan kendi ailende kal filan derim. O da her seferinde sen hep ayırıyorsun dışlıyorsun benim ailemi der ama uzatmaz. Sonuçta kendi aileniz, sizin karakterinizin ilk oluştuğu yer insanın kendi ailesini tercih etmesi kadar olağan birşey yok yani . Niye eşinizin onayına sunup , yalvarıyorsunuz ? Bence bu yüzden kendinde bu hakkı görüyor . Yok köyde 1 hafta kalıp , 2 kendi ailenize gitseniz ne olur boşanır mısınız ? Onu anlamadın :/

Inadini bilmiyorsunuz siz... yonetmeyi cok seviyor zaten tum kavgalarimiz beni yonetmeye calisip benim direnmemden kaynakli. Illa da ailemin yaninda kalican diye israr ederse ben boşanmayı tercih ederim diyorum

Babamın bir lafı vardır ve her fırsatta bize onu soyler. 4 atanın hakkı birdir der. Ama bunu yaşayacağın insanlar var bir de yaşayamayacağın insanlar var. Keşke bu söylediğiniz olumsuzluklar olmasa da hep beraber gül gibi geçinip gidilse.
Ama olmuyorsa da olmuyordur. Anlamadığım kimde ne kadar kalacağınıza hangi hakla eşiniz karar veriyor. seninkinde 1 benimkinde 2 diye. Ne münasebet yaaa. İster evimde kalırım ister 3 gün orda 5 gün burda kalırım keyfim nasıl isterse. Gittiğim yer belli geldiğim yer belli. Sahibim misin ki buna sen karar veriyorsun. Hayır boşanmayı düşünecek kadar istemiyorsun onları ama yine de gidip gitmemen eşinin iki dudağı arasında. İzin verme sakın.
Siz onun huyunu inadini bi bilseniz... istiyorki herseye kendi karar versin ben hep susup kabul eden taraf olayim

Inadini bilmiyorsunuz siz... yonetmeyi cok seviyor zaten tum kavgalarimiz beni yonetmeye calisip benim direnmemden kaynakli. Illa da ailemin yaninda kalican diye israr ederse ben boşanmayı tercih ederim diyorum

Şimdi inat yapması için birşey sorulması gerek. Yani belki de ben yanlış biliyorum ? Siz ben 1 hafta senin ailende kalacağım , 2 hafta kendi ailemde dediniz , neyine inat yapıyor ? Hayır kalamazsın mı diyor ? Desin , siz 1 hafta kalın geçin kendi ailenize . Onu diyorum yani nolur ? Boşanma mı olur ? Yapsın kendi kendine inat .

mesela gitseniz eşinizin ailesine ve orda 1 hafta kalsanız daha sonra ben gidiyorum deyip kendi ailenize gitseniz ne olur?
onlar eşinize rapor mu verir bak bizde bir hafta kaldı da ailesinde 2 hafta diye
eşiniz zaten olmayacak siz de he deyin geçin ama kendi dediğinizi yapın.
illaki günü gününe 7 gün -14 gün falan şart mı bu
ayırca eşinizin işi var gidiyor da siz niye 3 hafta evinizden ayrı kalacaksınız
bebek var diyorsunuz ordan oraya eşya taşımak kolay mı çocuk için her şey lazım oluyor
hiçbir yere gitmeyin oturun evinizde olmaz mı

Canım benimkiler de böyleydi bu kadar abartı olmasa da.Sen mesefa koyduğunu zannediyorsun ama yeterince koyamamssin.koysan böyle olmazdı onu da suradan çıkardım hala eşimin huyunda gideyim falan diyorsun.Mutlu ve kararlı olmal istiyorsan önce eşin ve ailesini tamamen gözden çıkar kafami bozarsalar ben bunu boşarım kurtulurum kafasına gir ve bunu onlara iyice hissettir eşin de dahil.Bunu nisbet için de yapma kendin için yap ve baskın olduğunu sen istemediğin sürece sana kimsenin bir şey yaptiramayacagini vurgula.Ben mesele kv her hatasını söyleyemiyorum.Onun yerine ablasının gelinine bir yanlışı olmuştu onun yanında kaç kere ayıpladım gelinini insan yerine koymadigini çok ayıp yaptığını söyledim kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesebi.Bir de normalde sen şakrak gülen konuşan bir insanım ama onların yanında inanılmaz mendebur oluyorum.Biraz ağır yazmis olabilirim ama aynı zor süreçlerden geçtim inan yavrum küçükken haftasonu bile ders vermeye giderdim tam dinleneceğim derken beni didisina düğüne götürürlerdi zorla sürat asar otururdum.Esim de ailesi de o kadar geri kafalilardi ki sesimi de çıkarmıyorum diye maddi manevi her istediklerini yaptirirlardi sonunda attım o ezikliği üstümden onları da deyim yerindeyse eğittim şimdi herkes kendi işinde kimse kimseye karışmaz kendi halinde yasar

Ya suyuna gidip ilgiyle cilveyle ikna edicem ya da onun dediğini yapıcam. Ama sirf istediğim biseyi yaptırmak icin de oyle davranmak zoruma gidiyor.

Cilve sorunu çözer diyosanız o yolu deneyin derim.
Eşiniz sizin karşınızdaki cilveyi de sırf ikna aracı olarak kullanmayın hayatınızda bol tutmayı deneyin bir de.
Yani eşimize de cilve yapmıcaksak kime yapcaz.

kızlar eşimin ailesini buraya anlatsam yaz yaz bitmez. özetle asla kafamın uyuşmadığı, gelini hizmetçi gibi gören çok geri kafalı insanlar. köyde oturuyolar. eşim 3 haftalığına şehirdışında olacak. babası şimdiden başladı liona gelir bizde kalır demeye. bıktım artık istiyolar ki hep onların yanında kalsın bu gelinler. gelinlerin kendi hayatı olmasın, kendi hayatını bırakıp onların hayatını yaşasınlar. gel deyince gelelim, git deyince gidelim, kal deyince kalalım. sürekli işlerine yardım edelim. vs vs.
ve ben öyle bi mesafe koydum ki baştan beri, buna rağmen böyleler. eşimle ne sorunlar yaşadık mesafeli durduğum için. mesela diğer gelinlerini pat diye haber vermeden gider alır köye götürürler o kız orda günlerce kalır sesini çıkarıp tepkisini koyamaz laf sokamaz bişey diyemez.
bana onu yapamıyolar mesafeli olduğum için. ve her fırsatta yanlarında kalmayı sevmediğimi hissettirdiğim için. ama yine de yapabildikleri kadar darlıyolar.
eşim de aynı kafada gitsen kalsan ne olacak onlar benim ailem zırvalıkları.
sanki ben bi adamla evlenmedim de bi aileye evlatlık verildim, öyle yaşatmaya çalışıyolar.

eşim şimdi tutturdu ben yokken 1 hafta kendi ailende, 2 hafta benim ailemde kalacaksın diye. neymiş samimi olurmuşuz o zaman. istemiyorum dedim, o kadar istemiyorum ki eğer ısrar edeceksen boşanmayı bile tercih ederim dedim. ama baktım kötü sözle inadına gitmeyle olmuyor. çünkü eşimi karşıma alırsam bu işten hiç sıyrılamam.
ne kadar gururuma yediremesem de eşimle güzelce biraz da yalvarır tonda konuştum sonradan. o gün gelsin bakarız tekrar konuşuruz dedi ki bunu demesi bile onun için büyük bişey.

köyde kalmayı istememe sebeplerim de ailesinin zihniyeti, tavırları, hareketleri. bebeğim beni gece pek uyutmaz defalarca uyanırız ama bu onların umrunda bile olmaz sabahın 7 sinde uyandırırlar.
sürekli bi iş beklentisi. kv nin sürekli saçma sapan laf sokmaları, çook konuşması, bilgisinin olmadığı konularda bile fikrinin olması, kız kardeşinin çok bilmiş tavırları, iş buyurma haddini kendinde görmesi. bağıra çağıra konuşma huyları. ki bebek uyuyo dememe rağmen alışsın diyerek uyarımı dikkate almamaları, biz böyleyiz demeleri. evli abisinin oraya geldiği zaman sürekli kendini bişey zannederek konuşması, eşini benim gözümün önünde darp etmesi, sürekli bana laf sokması. cahil ve görgüsüzce tavırlar.. babasının üzerini değiştirmek için odasını kullanmak yerine gözümüzün önünde üzerini değiştirmesi... kendi babamı daha boxerlı görmedim ben hayatım boyunca. ama onun babasını gördüm ve zerre çekinmiyor bunu yaparken. kv nin "kadınlar ve çocuklar gerektiğinde dövülmeli" demesi. zihniyetlerini burdan siz anlayın. bi tane ortak noktam yok o insanlarla. ve daha aklıma gelmeyen bi çok detay...

ben gerçekten bıktım artık.. eşime belki kur yapsam her istediğini yapsam daha yumuşak başlı olsam beni bu konuda dinler ikna olur. ama ben de bunu gururuma yediremiyorum. neden biz kadınlar istemediğimiz bişeyi yapmamak için bu yola başvurmalıyız ki? mecbur muyuz?

tatlım kocaya tatlı dil güler yüz cilve yapmak gurur kırıcı bir şey değil...ama eşin senin üzerinde baskı kurduğu için sen ona yalvarmış gibi hissettiğin için gururun kırılıyor

Bide gerçekten isteğini işve cilve ile olayı çözebileni takdir ediyorum . Ben kocama böyle birşey yapsam yani bir konuda ikna için ‘Kafayı mı yedin napıyorsun sen saçma sapan’ der bana.
Açıkçası her erkekte öyle değil yani, en azından benim kocam , onu ikna etmek için işve cilve yaptığımı anlamayacak saflıkta biri değil :olamaz:

İşve cilve bilmem de eşinin orada rahat edemeyeceğini bile bile inatla orada kalma isteği ne acı.
Adamda biraz saygı olur,hoşgörü olur.
Kayınpederin yanınızda giyinmesine sesini çıkarmamasından belli aslında.

ortak noktanız var: eşiniz
onların yetiştirdiği o kültürden çıkan biriyle evlisiniz
ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz
geçinmeye niyetiniz varsa geçinebilirsiniz
kibir üstten bakma en büyük ego göstergesi ve en büyük yanılgısı insanin
belki bu yönünüzle yüzleşmeniz için bi fırsat olur bu konu. gözünüzü başkalarına değil kendinize çevirirseniz o kadar rahatsız da etmez onların halleri ve yaptıkları. ben neden ofkeleniyorum ben neden hemen sabırsızlanıyorum aile huzurum için ne yapabilirim vs vs
kendinizi üstün görüyorsanız su saydığımız tüm meselelerden en vahimi bu
ama onlar da öyle derseniz de her köyün kendi bacağından asılır diyeceğim. siz ancak kendiniz e yardim edebilirsiniz. bırakın onlar da niyetleri varsa kibir öfke huysuzluk gibi yönleriyle kendileri yüzleşsin vakti gelince

Geline hizmet edecek gözüyle bakıp laf sokuyorlarsa ona ne yapacak peki?konu sahibi bunlardan da bahsetmiş.

Back
X