Bıktım eşimin eve adam toplamasından

Ayşe
boceqin dediği gibi bu aralar eşinin üzerine gitme.
sancılı bir dönem olacak onun gözüne batacaksın biraz sabret alttan al canım.
tatlı dil yumuşatır eşini ...

Almayın evinize, açmayın kapıyı. Eğer siz o kişi "kim olursa olsun, isterse annesi, babası olsun" o şekilde davranışlar sergileyen bir adamı almamakla doğru bir davranış sergilemişsiniz. O ev sizin kendi eviniz; sizi hiç kimse huzurunuzu bozacak birilerini evinize almaya zorlayamaz! Mecburmusunuz sarhoş muhabbeti çekmeye! Öyle şey olur mu, siz çocuk yetiştiriyorsunuz böyle başıboş tiplerle elbette aynı ortamda bulunmaktan hicap duymanız, sizin "iyi ahlaklı" biri oluşunuzdan ileri gelir.:nazar:

Ayrıca gazetelerin 3. sayfa haberlerindeki insanlar ayda yaşamıyor! Sİz bebeğiniz ve eşinize ait mahrem "dünya" nız evinizin alanı kadar, bu nedenle istemediğiniz kimseyi evinize almaya, kendi dünyanızı onlarla paylaşmaya mecbur değilsiniz.

Gerekirse ailenize durumu açın. Ortada sizi huzursuz eden şeyler varsa, üzerini kapamayın, akışına da bırakmayın. Çözüm için çabalayın, konuşun. Önce eşinizden,eşiniz yetemiyorsa ailelerinizden yardım alın.

Saygılar.
konuyu doğru dürüst okumadan yorum yazmayın.:delphin:
kaynı eve sarhoş gelmiyor ki sarhoş muhabbeti çeksin.
ayrıca bu ev onun olduğu kadar eşininde evi.
gelen kişide el değil eşinin abisi.
mutfakta sigara içiyor,hizmet bekliyor diye eşinin abisini eve almamazlaık yapamazsın.
eminim öyle bir şey olsa sen de yapamazsın ama işte nedense burda herkes klavye canavarı kesilip gaz veriyor.
nihayet bu verilen gazlar neticesinde "rahat etmiyorsan sen annene git" lafınıda duydu ayşe.
alırsın eve ama hizmet etmezsin,belim ağrıyo başım ağrıyo der uyursun.
yarın eşinde senin ailenden birini eve almazsa ne olacak?
az düşünerek yorum yapın valla ya:hulya:

konuyu doğru dürüst okumadan yorum yazmayın.:delphin:
kaynı eve sarhoş gelmiyor ki sarhoş muhabbeti çeksin.
ayrıca bu ev onun olduğu kadar eşininde evi.
gelen kişide el değil eşinin abisi.
mutfakta sigara içiyor,hizmet bekliyor diye eşinin abisini eve almamazlaık yapamazsın.
eminim öyle bir şey olsa sen de yapamazsın ama işte nedense burda herkes klavye canavarı kesilip gaz veriyor.
nihayet bu verilen gazlar neticesinde "rahat etmiyorsan sen annene git" lafınıda duydu ayşe.
alırsın eve ama hizmet etmezsin,belim ağrıyo başım ağrıyo der uyursun.
yarın eşinde senin ailenden birini eve almazsa ne olacak?
az düşünerek yorum yapın valla ya:hulya:

Delirttiler kro'yu sonunda. Her bir kelimene katılıyorum kro'cum.
Cidden okunmadan yorum yapılmasın artık. Verilen gazlar yüzünden neredeyse Ayşe'nin huzuru iyice kaçacaktı. Biraz mantıklı yorumlar yapın. Almayın etmeyin demek kolay, önemli olan akılcı çözüm üretebilmek.

kızlar moralim çok bozuldu,yazmıştım daha önce buraya,kaynım eltimi aldattı, bu ayın 17 sinde boşandılar,kaynım imam nikahlı sevgilisiyle kalıyordu,onunlada ayrılmışlar,normalde maddi durumları çok iyiydi,o zamanlar bizim çok borcumuz vardı ,yani züğürttük ona göre ve yüzümüze bakmazdı evimize gelmezdi,bizi küçük görürdü,nasılsın diye sormazdı bile onlara gidince,

şimdi gidecek bir yeri kalmadı ikide bir eşime size geleceğim 2-3 gün kalacağım diyor,gelip 1 gün kalıyor sonra 1-2 gün gelmiyor,sonra yine aynı muhabbet,,,eşim gelme diyemiyor,benim bebeğim var 17 aylık çok hareketli ve eve bir yabancı gelirse ne uyuyor ne yiyor ,ne içiyor,üstüne sürekli ağlıyor,bunları geçtim adam mutfakta sigara içiyor bende söyledim sonunda içme abi rahatsız oluyoruz diye ,eşim pısırığı söyleyemez,tamam dedi ama beni boş bulursa içiyor ,bende peşinden gidip söylüyorum ama her fırsatta yapıyor,çok sinir oluyorum ,evlendiğimizden beri eşimin arkadaşlarından bıktım artık,,kendi evimde bir rahatım yok
en sonunda bu akşam patladım,eşim gece çalışıyo bu akşam,eşime dedim sen yokken gelmesin diye ama tabi uyuz söyleyemez,oğlum tam uyuyacak gene geldi aşağıdan zile uzun uzun basıyor .açmadım kapıyı,ben niye yalnız kalacağım onunla yaaa,,içip içip eltimi yada diğer kadını rahatsız ediyormuş,,neler neler anlatsam bitmez,telefonda kendimi öldüreceğim, çok kötüyüm diye duygu sömürüsü yapıyor 1 dk sonra iyi..
demin kaynım gittikten sonra eşim aradı abim geldimi diye bende geldi ama açmadım kapıyı dedim kızdı bana o benim abim dedi..bende söyledim yabancı bir adamla aynı evde kalmak istemediğimi,
eşimde benim kız kardeşim yada annem babam gelşnce aynısını yapacakmış,,benim ailem gelir 1 gün kalır,her konuda destekler
bıktım bunun eve bekar arkadaş veya aylak kardeşlerini doldurmadından
kavga edecek sebep yoksa bile bunlardan kavga ediyoruz
varmı sizdede böyle olan,,,çok moralim bozuk:oklava::oklava:
Eltisini rehatsız ettiğini yazmış, "içip içip" ve "daha neler neler" yazılmış hanımlar. Bu tarz bir muamele ile karşı karşıya kalmaktan çekiniyor.Bu hanım kendi evinin huzurunun kaçabileceği ihtimalini "öngörüyor" anlatabiliyor muyum? Böyle bir öngörüsü olan biri elbette evini ve ailesini korumakla mükelleftir. Bir kadın olarak önsezilerine güvenmek, ve doğru bir çözüme ulaşmak için çaba harcamak zorunda, bundan doğal ne olabilir ki! Benim yorumumu eleştirenlere,bu sözüm.

Diğer sözlerim ise evindeki rahatsızlığı olan hanım kardeşimizeydi. Ayrıca kendisine çözüm için önce "eşine" eşi de çözemiyorsa "ailelerden" yardım istemesini naçizane "önermiş"im. Bu sözlerim amiyane tabirle "gaz vermek" değil, çözüm için çabalaması gerektiğini gerekirse yardım istemesi gerektiğini "önermek!" Neyse umarım bu hanım sorununu çözüme kavuşturmuştur.

Eltisini rehatsız ettiğini yazmış, "içip içip" ve "daha neler neler" yazılmış hanımlar. Bu tarz bir muamele ile karşı karşıya kalmaktan çekiniyor.Bu hanım kendi evinin huzurunun kaçabileceği ihtimalini "öngörüyor" anlatabiliyor muyum? Böyle bir öngörüsü olan biri elbette evini ve ailesini korumakla mükelleftir. Bir kadın olarak önsezilerine güvenmek, ve doğru bir çözüme ulaşmak için çaba harcamak zorunda, bundan doğal ne olabilir ki! Benim yorumumu eleştirenlere,bu sözüm.

Diğer sözlerim ise evindeki rahatsızlığı olan hanım kardeşimizeydi. Ayrıca kendisine çözüm için önce "eşine" eşi de çözemiyorsa "ailelerden" yardım istemesini naçizane "önermiş"im. Bu sözlerim amiyane tabirle "gaz vermek" değil, çözüm için çabalaması gerektiğini gerekirse yardım istemesi gerektiğini "önermek!" Neyse umarım bu hanım sorununu çözüme kavuşturmuştur.

Buradaki arkadaşların çoğu aynen sizin gibi düşünüp Ayşe'ye gaz verdiler. Sonuçta ne oldu? Ayşe eşiyle konuştu, eşi Ayşe'ye "rahatsız oluyorsan sen annenin evine git" dedi.
Ne oldu? Ayşenin yarım kalan huzuru da kaçtı gitti. Eşinden tepki gördü, daha fazla üzüldü. Ayşe'nin kaynı eve sarhoş gelmiyor öncelikle bunu belirtelim ki Ayşe'de kaynının alkolik olmadığını zaten söyledi. İçtiği zaman sapıtıyor dedi.
Ayşe'ye biraz sabretmesini, kapısını açmamasının yanlış olduğunu, eşinin buna tepki göstereceğini, güzellikle bu işi halledebileceğini söyleyen bizleri malesef Ayşe dinlemediği için eşiyle papazlık oldu.
İnşallah şimdi düzelmiştir. Eminimki kaynı da o eve kazık çakmayacak, zor bir dönemden geçiyor (ki kaynının yaptıklarını burada kimse tasvip etmedi, bende etmiyorum.) kimse kardeşini bu zor dönemde yalnız bırakmaz istemez.

hanımlar hepinize teşekür ediyorum,inanın bu yazdıklarımla ilgili neler düşündüğünüz benim için önemliydi,bana iyi yaptın diyende ,iyaptığımı onaylamayan hanımlarda sağolun,gaza gelmedim bana şöyle yap böyle yap diyenlerden hatta kendimi frenledim,beni haksız bulanlarında fikirlerini tarttım kafamda,fakat ben ne yapacağımı baştan düşünmüştümki hamle yapıp kaynıma kapıyı açmadım,çünkü artık eşime dur deme zamanı gelmişti,eşime ne arkadaşlarını nede kardeşlerini tek başlarına evimde artık istemediğimi söylüyordum,sıkılmıştım iyice,kaynım yaklaşık 1 aydır 1 gün gelip ,2 gün gelmiyor,ama her gelişinde 4-5 gün kalayım diyordu...kadınlar merak etsin,yada sıkıldığı zaman gelebilecek yer arıyordu,ama sıkıntılarımı belirttiğim gibi artık kaldıracak gücüm kalmamıştı 4 yıldan beri bu insanları,ve kopma günü olarak o günü seçtim
yani baştan seçmiştim ne yapacağımı,eşimi kırmadan kaynımı kırmadan yapmak istedim ama anlamadılar,buralara kadar getirdik eşimle sorunu,buralara kadar derken hakaretlere,misillemelere diyorum..
en sonunda eşim söyledi,nasıl söyledi bilmiyorum ama artık haber yok kaynımdan,benim kırılıp ,büküldüğüm yeter birazda başkaları kırılsın
buda benim naçizane düşüncem hanımlar
uzun oldu ama sabırla okuduğunuz için teşekür ederim

hanımlar hepinize teşekür ediyorum,inanın bu yazdıklarımla ilgili neler düşündüğünüz benim için önemliydi,bana iyi yaptın diyende ,iyaptığımı onaylamayan hanımlarda sağolun,gaza gelmedim bana şöyle yap böyle yap diyenlerden hatta kendimi frenledim,beni haksız bulanlarında fikirlerini tarttım kafamda,fakat ben ne yapacağımı baştan düşünmüştümki hamle yapıp kaynıma kapıyı açmadım,çünkü artık eşime dur deme zamanı gelmişti,eşime ne arkadaşlarını nede kardeşlerini tek başlarına evimde artık istemediğimi söylüyordum,sıkılmıştım iyice,kaynım yaklaşık 1 aydır 1 gün gelip ,2 gün gelmiyor,ama her gelişinde 4-5 gün kalayım diyordu...kadınlar merak etsin,yada sıkıldığı zaman gelebilecek yer arıyordu,ama sıkıntılarımı belirttiğim gibi artık kaldıracak gücüm kalmamıştı 4 yıldan beri bu insanları,ve kopma günü olarak o günü seçtim
yani baştan seçmiştim ne yapacağımı,eşimi kırmadan kaynımı kırmadan yapmak istedim ama anlamadılar,buralara kadar getirdik eşimle sorunu,buralara kadar derken hakaretlere,misillemelere diyorum..
en sonunda eşim söyledi,nasıl söyledi bilmiyorum ama artık haber yok kaynımdan,benim kırılıp ,büküldüğüm yeter birazda başkaları kırılsın
buda benim naçizane düşüncem hanımlar
uzun oldu ama sabırla okuduğunuz için teşekür ederim

buraya konu açanlar herhalde yazılanları kendi akıl potasında eritiyodur, kimse çocuk değil sonuçta burda, kimi zaman uzaktan ahkam kesmek kolay gelir, o olayın içinde olmak o sıkıntıları yaşamak, o gözyaşlarını dökmek, verilen emekler, o ilişkileri birebir yaşamak apayrı bişeydir, belkide bi çoğumuz antidepresana başlamıştık aynı durumda olsak, başlık sahibi arkadaşım ben senin iyiniyetli olduğunu zaten elinden geleni yaptığını düşündüm, aynen dediğin gibi sürekli sen kıymet bilicem diye o kırılmasın bu üzülmesin diye kendini helak edeceğine birazda başkaları senin kıymetini bilsin, insan oğlu bi tuhaf sen verdikçe daha çok isteyip hiç vermek istemiyor, yani bu hayatta su yakmıyora.s.
umarım huzura kavuşursun bir an öncea.s.

ne tuhaftırki hep iyi ol hep iyi ol,sonra elinde olmayarak yada bilerek bir kabalık yap,herzaman öyle anılıyorsun,kaynım anne babasına söylemiş kardeşim bana gelme dedi demiş,ailesi eşime sormuş niye böyle yaptın diye,eşimde benim istemediğimi rahatsız olduğumu söylemiş,anlatmış,ailesi bozulmuştur eminim,ama söylediğim gibi ben kırılmaktan ,birazda başkaları kırılsın

Vakitli vakisiz gelmesi evet belki sorun olabilir ama eşinizin abisinin eşiniz yokkende evinize gelmesinde bir sakınca göremedim ben.Benim bir kızkardeşim olsa ben olmadan eşimin yanına gidemezmi diye düşündüm,tabikide gidebilir.Herşeyin altında bir şey aramak bence hoş değil,insanın kardeşi gelemiyecekte kim gelecekki.Hemen kötü şeyler düşünmeyin.

umarım eşinde sana kardeşlerinden,annenden rahatsız oluyorum,tek başlarına evime gelmesinler demez:delphin:
ki ben olsam derdim.
umarım pişman olmazsın...:delphin:
ki nedense içimden bir ses bunun tam tersini söylüyormirmirmirmir

sevgili kronick bilmiyorum eşim böyle dermi ama benim annem,kardeşim eve geldiği zaman asla eşimi rahatsız etmez,eli kolu dolu gelirler her zaman,eşimin doğumgününü ailesi daha bir defa hatırlamamışken benim kardeşim eşime sürpriz doğumgünü ve en harika hediyeler alır,oğlumuza maaşının nerdeyse hepsiyle hediyeler alır,annemler sayesinde birsürü yiyeceğe para vermeyiz
şimdi diyeceksinizki herşey maddiyatmı tabiki değil ama kaynım benim bebeğimden rahatsız olup,ne zaman uyuyacak bu derken benim ailem uykusunu geciktirmek için elinden geleni yapar ,benim otoriter babam oğlumla eşekçilik oynamak için bel ağrısı buldu
kısacası onlar bizim için neler yaparken eşim hala istemezse diyecek bişey yok tabi
ayrıca haklıda olabilirsin,istemezse tartışma konumuzun biride bu olur,aslında senin gibi düşünenleride seviyorum çünki farklı bir açıdan bakmamızı da sağlıyorsunuz,

senin gibi düşünenlerde derken sanki biz çok anormal düşünüyormuşuz gibi söyledin ayşekaydirigubbakcemile4
normal olanı bizim düşündüğümüz.
anormal olan eşinin abisini şu veya bu sebeple istememen.
demekki abiside eli kolu dolu gelse,oğluna hediyeler alsa,buzdolabını doldursa onuda seveceksin.
ilginç valla.
ne diyeyim...
hakkında hayırlısı olsun...

senin gibi düşünenlerde derken sanki biz çok anormal düşünüyormuşuz gibi söyledin ayşekaydirigubbakcemile4
demekki abiside eli kolu dolu gelse,oğluna hediyeler alsa,buzdolabını doldursa onuda seveceksin.ilginç valla.
ne diyeyim...

uzatmak istemiyorum ama söylemeden geçemeyeceğim,tüm yazdıklarımı silip içinden şu cümleyi buldun değilmi,şu bu sebepler dediklerinde önemli değil, karşıt yorum yapabilmek için her yol mübah diyorsun
saol yinede

çok haklısın canım mümkünse bu yorumları eşine okut siz yalnızken abisinin eve gelmesi çokta uygun değil heleki içkisi falan olan bir adamın hiç doğru değil sizin düzeninizi bozmaya ne hakkı var anne baba yokmu niye size geliyor

demekki abiside eli kolu dolu gelse,oğluna hediyeler alsa,buzdolabını doldursa onuda seveceksin.
ilginç valla.
ne diyeyim...

Kronick sanirim burda senin anlamadigin birsey var! Burda konu arkadasimizin kayninin eve gelmesi degil! Sürekli ve rahatsiz edici bir SIKLIKTA gelmesi. Sanirim arkadas kocasiyla evlendi, kayniyla degil dolayisiyla allahin her günü onu cekmek zorunda degil!

Arkadasin ailesiyle bu konunun hicbir alakasi yok cünki onlar hergün zirt pirt yatiliya gelmiyorlar anladigim kadariyla. Davulun sesi uzaktan hos gelirmis okadar eminimki ayni durum sendede olsa sende rahatsiz olurdun.

Bunlar adamı çıldırtır ya bir dengesiz koca hikayesi de burada.Bence de kocanız yokken eve almayın.Kimseye güven olmaz.En iyisii yapıyorsunuz.Gelme diyemiyor musunuz?

uzatmak istemiyorum ama söylemeden geçemeyeceğim,tüm yazdıklarımı silip içinden şu cümleyi buldun değilmi,şu bu sebepler dediklerinde önemli değil, karşıt yorum yapabilmek için her yol mübah diyorsun
saol yinede
ben bişey demiyorum canım, her iki yorumundan birinde ihtiyacımız olduğunda yanımızda yoktu,eli boş gelir vs... diye anlatan sensin.
ayrıca sana sorsan senin ailen mükemmel.
bana da sorsan benim ailemden iyisi yok.
herkese kendi ailesi iyidir.aailen bi kusurda işlese görmezsin,görmek istemezsin.hele hele bu yüzden eşin tavır koysun hiç istemezsin.
olaya hiç eşinin tarafından bakmayı denemedin.
ne olursa olsun o eşimin abisi,kardeşi.hizmet etmesemde eve almalıyım demedin.
adam eve sarhoş falanda gelmemiş üstelik.
bu şekilde hep kendi isteklerin doğrultusunda eşini düşünmeden kararlar aldığın sürece bir yerde bunlar senden çıkar.
ben eşimden " rahat etmiyorsan sen annene git" lafını duysam kahrolurum,nasıl o lafı işittim,nasıl bu derece yüz göz olduk diye uyuyamam.
ama sen bu laftan sonra bile hatalarını sorgulamak istemiyorsun.
uyaranlarıda muhalefetlikle suçluyorsun.
onlar abi-kardeş.etle tırnak.
Allah korusun boşansanız siz iki yabancı olursunuz ama onların kardeşlik bağları ne olursa olsun var.
sana tavsiyem kendini eşin için vazgeçilmez görüpte çok burnunun dikine gitme.
bi yerden sonra ee yeter artık diyebilirkaydirigubbakcemile

Kronick sanirim burda senin anlamadigin birsey var! Burda konu arkadasimizin kayninin eve gelmesi degil! Sürekli ve rahatsiz edici bir SIKLIKTA gelmesi. Sanirim arkadas kocasiyla evlendi, kayniyla degil dolayisiyla allahin her günü onu cekmek zorunda degil!

Arkadasin ailesiyle bu konunun hicbir alakasi yok cünki onlar hergün zirt pirt yatiliya gelmiyorlar anladigim kadariyla. Davulun sesi uzaktan hos gelirmis okadar eminimki ayni durum sendede olsa sende rahatsiz olurdun.

bence sizin ısrarla anlamak istediğiniz bir şey var.fisfisfis
sürekli ve rahatsız edici sıklıkta gelmesinin çaresi eşinin kardeşini eve almamak değil.
üstelik burda yazarken bile sanki adam onun namusuna göz dikmiş gibi ne işim var yabancı adamla aynı evde gibi yorumlar yapmış.
benim ve benim gibi düşünenlerin ısrarla vurguladığı nokta bu.
kendinizi bir an için karşı tarafın yerine koyun ve kendi kardeşinizin size gelip kalmayı abarttığı için eşinizin size "artık kardeşini tek ve bu kadar sık bu evde istemiyorum" dediğini düşünün.
ama siz düşünemzsiniz dimi.
çünkü nedense bizim ailelerimiz hep mükemmeldir.hep eşlerimizin aileleri sorunlu,düşüncesiz ve bencildir değilmi...
pardon-tatlicadiarzu-

ben bişey demiyorum canım, her iki yorumundan birinde ihtiyacımız olduğunda yanımızda yoktu,eli boş gelir vs... diye anlatan sensin.
ayrıca sana sorsan senin ailen mükemmel.
bana da sorsan benim ailemden iyisi yok.
herkese kendi ailesi iyidir.aailen bi kusurda işlese görmezsin,görmek istemezsin.hele hele bu yüzden eşin tavır koysun hiç istemezsin.
olaya hiç eşinin tarafından bakmayı denemedin.
ne olursa olsun o eşimin abisi,kardeşi.hizmet etmesemde eve almalıyım demedin.
adam eve sarhoş falanda gelmemiş üstelik.
bu şekilde hep kendi isteklerin doğrultusunda eşini düşünmeden kararlar aldığın sürece bir yerde bunlar senden çıkar.
ben eşimden " rahat etmiyorsan sen annene git" lafını duysam kahrolurum,nasıl o lafı işittim,nasıl bu derece yüz göz olduk diye uyuyamam.
ama sen bu laftan sonra bile hatalarını sorgulamak istemiyorsun.
uyaranlarıda muhalefetlikle suçluyorsun.
onlar abi-kardeş.etle tırnak.
Allah korusun boşansanız siz iki yabancı olursunuz ama onların kardeşlik bağları ne olursa olsun var.
sana tavsiyem kendini eşin için vazgeçilmez görüpte çok burnunun dikine gitme.
bi yerden sonra ee yeter artık diyebilirkaydirigubbakcemile

sürekli ve rahatsız edici sıklıkta gelmesinin çaresi eşinin kardeşini eve almamak değil.
üstelik burda yazarken bile sanki adam onun namusuna göz dikmiş gibi ne işim var yabancı adamla aynı evde gibi yorumlar yapmış.
kendinizi bir an için karşı tarafın yerine koyun ve kendi kardeşinizin size gelip kalmayı abarttığı için eşinizin size "artık kardeşini tek ve bu kadar sık bu evde istemiyorum" dediğini düşünün.
çünkü nedense bizim ailelerimiz hep mükemmeldir.hep eşlerimizin aileleri sorunlu,düşüncesiz ve bencildir değilmi...
pardon-tatlicadiarzu-

Bence siz de sadece tek yönden anlıyorsunuz ve ısrar ediyorsunuz, hiç bir şekilde Ayşe nin tarafından bakmıyorsunuz, diyorsunuz ki hizmet etme ama eve al, kusura bakmayın da yine cıngar kopardı bu sefer karın bana surat asıyor benimle muhatap olmuyor beni istemiyor diye yine kardeşine yetiştirirdi, bence burada suçlu ne Ayşe ne de kocası, tek suçlu abisidir, ama bu kadın şu durumda bunu kime söyleyebilir eşine tabi kavga da kaçınılmaz oluyor, kocasını ailesinde de hata var oğullarına destek çıkıp bu kadar sık kardeşinin evine gitmesine mani olabilirlerdi, ayrıca böyle durumlarda kadın erkek tamamen ayrılıyor kendinizi onun yerine koyamıyorsunuz bir yerde, çünkü kadın bütün gün evde hizmet eden de o, kocasından daha çok abisi ile muhatap olmak durumunda, üstelik ilgilenmesi gereken küçük bir de çocuğu var, kaynının eltisine yaptıklarından ötürü de bu kadın kaynını sevmiyor, üstelik içince de sapıtıyormuş, 15 gün 1 ay sabretti diyelim ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil kocasının ailesi olsa bile böyledir, saygı duymak zorunda o ayrı, benim kaynım yok ama olsaydı bende çekinirdim bir yerden sonra evinde özgür rahat olamaz insan, hele yaşça büyük birisi ise, bunun kötü gözle bakmakla alakası yok, anlatıldığı kadarı ile kaynı da rahat bu konuda kardeşimin evi benim evim gözüyle bakıyor yengesinin ne düşüneceği pek umrunda değil, koca ailesine eşim istemiyor diyor, abi kardeşine kızıyor küsüyor, ben olsam kardeşime kızamazdım eşi istemiyorsa napsın derdim, boşanmışım hayatım yolunda değil gidip kardeşimin evine postu serip biraz idare ediversin diyemezdim, ucuz mucuz bir otel bulurdum ya da gidip anamın babamın evinde kalırdım, şimdi kaynı Ayşe yi karşısına alıp zor bir dönemde olduğunu, kalacak bir yer bulana kadar idare etmesini isteseydi, sigara gibi konularda evdeki davranışlarına dikkat etseydi belki tavır daha farklı olurdu

Kadın ve erkek aileler konusunda birbirlerinin yerine düşünümez aslında, bir yere kadar empati kurabilirsiniz çünkü ilişkiler çok farklı... erkek hiç bir zaman kadının ailesine hizmet etmez kadın gibi kaynanasıyla yüz göz olmaz akşamdan akşama evde vardır, haliyle damat-k.valide çatışması yaşanmaz yoksa sizin iddia ettiğiniz gibi kadının kocasının ailesini sorunlu düşüncesiz saymasından değil, ayrıca toplumumuzda çoğu aile kızı evlenince damat kızına iyi davransın diye geri planda tutar kendini, ama oğlu için aynı şey söz konusu değil, gelininden hizmet bekler yaşlanınca oğlu ile gelini baksın ister genel düşüncenin bu olduğunu siz de bilirsiniz...

Ben burada Ayşe ye çok da suç bulamıyorum, belki kocasının üzerine çok gitmiştir, umarım ailesi ile kendisi arasında bir seçime zorlayacak kadar ya ailen ya ben tarzında bir üsteleme yapmamıştır...

Hem bütün gün evin işlerine koştur, hem küçük bir çocuğun olsun ki çocuk büyütmek bile insanda başkalarına tahammül bırakmıyor, hemde sorunlu bir abi ve tripleri ile uğraş çok zor bir durum bence

Son düzenleme:
pardon-tatlicadiarzu-
[/QUOTE]

Arkadasim benim yerime karar verip benim adima konusmussun. Hayir benim icin benim ailemden iyisi yoktur diye birsey yoktur. Bu konuda herzaman adil davranirim hatta esimin kendi ailem tarafindan kullanildigini hissettigimde aileme karsi kendim tavrimi koyarim.

Esimde bana zamaninda cok derdi kardesinin gelir gelmez kalkana kadar laptopun basinda oturmasini ve senin ona ve arkadasina hizmet etmenden rahatsiz oluyorum diye. Bu konuyu kavgaya dönüstürmedim ama ben sonucta burasi ikimizin evi ve eger esim birseylerden rahatsiz oluyorsa onun iyi niyetine güvenirim ve önce ona hak vermeye calisirim.

Israrla onun esini ve kaynini savunuyorsun ama eside birdefa olsun düsünmemis bu evin hamini esim, eger kendi evinde rahat edemiyorsa kimse kirilmadan araya girip birseyler yapayim diye. Namus meselesine gelince vallahi bende kaynimda olsa onunla ayni evde tekbasima kalmaktan hatta gecelemekten büyük rahatsizlik duyardim!

Kayinbiraderin bunu düsünmemesi cok büyük bir düsüncesizlik! Eger kayinbiraderle arada cok yas farki varsa ve insan onu artik kendi kardesi gibi benimsemisse baska bir konudur ancak henüz birkac yillik evliyken olacak sey degil bu :umursamaz:

Abisi evde iken istedigi kadar gelir oturur ama abisi yokken gelmesi yakismiyor herkesin annesi babasi var. Sürekli ve rahatsız edici sıklıkta gelmesinin çaresi eşinin kardeşini eve almamak değil demissinde kendisi zaten konusmus esiyle bir ise yaramamis üstelik evde yokmus gibi yapmis yani kayinbiraderinin anlamayacagi sekilde dolayisiyla adil davranmak gerekir bence arkadas cok hakli

Back
X