Çocuk Hastalıkları Bıktım hastalıktan, enfeksiyondan...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kuzum

Bu konida hassasum
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
8.474
280
698
Rabbim bugünlerimizi aratmasın inşallah ama inanınki bıktım artık. Tosun paşam hiçmi düzelmeyecek:1no2:Her kış evimiz antibiyotik ve bilimum ilaçlarla doluyor, artık hangisi ne işe yarıyordu acaba diye afallıyorum. Burnu neredeyse her daim tıkanık tosun paşamın. Dolayısıyla ağzından nefes alıyor. Ağzından nefes aldığı için çok sık boğaz enfeksiyonu oluyor. 3-5 gün sonrada hooop kulak iltihabı.Yokmudur bunun bir çaresi. Burnu açmak için ortivine, illiadin ve serum fizyolojik kullanıyorum dönüşümlü olarak ama yok yok, açamıyorum bir türlü.:1no2:

2 gün iyiyse 10 gün kötü. Artık bağışıklık kazandı antibiyotiklere. Doğal şeylerde deniyorum ama bir türlü iyileştiremiyorum sıpamı.senağlama

Şimdi yine kulak iltihabı oldu, babası doktora götürdü, neredeyse kulak mahvolacakmış. Halbuki 10 gün önce başka bir doktora gösterdik çocuğu biliyorum çünkü başıma gelecekleri burnu tıkanınca kulaklarına vuruyor, varmı birşey diye götürdük, "kulakları çok iyi, hiçbirşey yok" dedi denyo bir doktor. Madem birşey yok 10 günde kulak nasıl böyle mahvolabilir a diplomasını manavdan alan doktor.:mymeka:

Arkadaşlar nolur bana bir çare söyleyin, 2.5 yaşındaki kuzumun bünyesini nasıl daha kuvvetli hale getirebilirim , burun tıkanıklığını nasıl halledebilirim, inanın çaresiz kaldım artık.senağlama

öncelikle cok gecmişolsun her doktor doktor degildir bunu bi doktor arkadaşımız söyledi
gelelim mevzuya bende cok cektim kızımdan ki daha 6 aylık hem burnu tıkalı bende soguk buhar mekinesi aldım bence işe yaradı
ama hasta olunca ilaç bile kar etmedi bide kkb za göster her dal başkadır cocuk doktoru anlamaz bazı şeyleri
bu benim yorumum tabiki

umarım en kısa sürede iyleşir sevgiler a.s.:1hug:

hay allah , geçmiş olsun , haklısın allah başka dert vermesin ama çocuk milleti ve dertleri , annem derdi bu dişler sizin yüzünüzden gitti diye , haklıymış , 9 ayda telef oldum , allah beterinden saklasın . sinüziti var mı acaba , denyo doktor dedi mi öyle birşey ? kronikleşmiş bir durum söz konusu galiba , geçmiş olsun , en kısa zamanda çözülür inşallah burnu ve dolayısıyla sorununuz ...

çok geçmiş olsun 2,5 yaşlında ki çocuk nasıl kaldırır o kadar antibiyotiği
zor valla çocuk söz konusu olunca dayanamıyorum ben acaba alerji söz konusu olabilr mii

KBB doktoruna defalarca gittik, küçük bir geniz eti var , şimdilik müdahaleye gerek yok dedi, ama ben bir türlü çare bulamadım yaa, kronikleşti sanırım.:1no2: Burun tıkanıklığını açmak için napıcam ben

kuzucuğum çevremde nekadar çocuğu olan varsa hepsi aynı şeyden şikayetçi bu çocuk hiç iyileşmeyecekmi :1no2:

bende bütün çocukluğumu iltihap kurutucu iğnelerle geçirdim sinüzit yüzünden
annem bize buğu yapardı (hani sıcak suyun içine döküyosun kafanı battaniye gibi bişeyle kapatıyosun naneli bi aroması var )
onunla açılırdı burnumuz
ortivine, illiadin bu saydığın ilaçların hepsi bi süre sonra bağımlılık yapıyo
ben otrivine kullanıyodum halada ara ara kullanırım ama doktorlarında dediği bu ilaçları en fazla 3-4 gün üstüste kullanın sonra bırakın
hakkattende ben bi ara çok sık kullandım ve sonra baktımki ben o damlasız nefes alamamaya başladım:1no2:
sonra onu bırakıp tuzlu suyla burnumu açmaya başladım halada öyle yapıyorum
tabi el kadar bebenin burnununa tuzlu su çektiremessin
ama doğal okyanus suları satılıyo ondan kullan bence
yada tuzsu suyu damlaların kutusuna koyup öyle kullan
herşeyde ilaç dayama çocuğa

kuzu kapama geçmiş olsun ya...
benim oğlumunda burnu geçen sene sürekli tıkanıyodu.
otrivine falan hak getire.en sonunda bulduğum muhteşem doktor bana sinomarin-mini adında bi sprey önerdi.ve sonuç mükemmel.oğlum geçen haftalarda kulak iltihabı olduğunda verilen ilaçları içmeyi reddetmişti.(inatçı sıpa noolacak.:mymeka:babasına çekti bu huyu:dilcikar:)
çaresiz sürekli bu spreyi kullandım.ve sürekli aktı oğlumun burnu bu sayede.
şiddetle tavsiye ederim.
bak sen bi seferde annamassın diye tekrar yazıyorum.:tomato:

sinomarin-mini :1closedeyes:

İloş buğu filan hayatta izin vermezki inatçı keçi, kuzular yattıktan sonra ısıtıcıda su kaynatıyorum genelde, buhar olsun diye odada, otrivine de çok fazla kullanmıyorum mecbur olmadıkça. Serum fizyolojiği ben kendim hazırlıyorum evde doktor söyledi bana nasıl yapılacağını, ondan dayıyom artık sürekli ama bir türlü açılmadı burnu,

Krocan birde senin dediğin o spreyi deniyim bakalım sonuç ne olacak.

Kulağı çok kötü olmuş Penador vurdurun demiş doktorsenağlama

geçmiş olsun kuzum benim eşim kulak burun boğaz uzmanı otrivinin pediatriği dahi olsa uzun süreli kullanımları tavsiye etmez en doğrusu serum fizyolojik
sen yine ona devam et inşallah çabuk iyileşir çocukların hastalığı bir anne için çok zor ve üzücüdür

Aslında bugu etkili bi yöntem kuzum,
annem bizde de çok kullandı sıpa müsade etse :mymeka:
Çok geçmiş olsun canım

ablacım çok geçmiş olsun.benim yeğenimdede aynı sorunlar vardı.hastaneye götürünce buhara tutup geçiriyorlardı ve tabiki serum fizyolojik...evinize bi buhar makiesi alıp içinede buğumentol damlatırsanız iyi gelebilir...inş. işe yarar...çok gemiş ollsun...

geçmiş olsun la kuzu
2 çocuğa bakamadın ha sende
kısmetse ben nisandan sonra 6 ay evdeyim yolla ben bakim laa

Geçen aylarda Hacettepe Hastanesi Göğüs hastalıklarında bir profa götürdük buhar makinasını almayın, bakteri üretir dedi, tavsiye etmedi yani, yoksa hemen alacaktım.Bende artık ısıtıcılarla su kaynatıyorum odalarında 5-10 dk o kadar:1no2:

geçmiş olsun la kuzu
2 çocuğa bakamadın ha sende
kısmetse ben nisandan sonra 6 ay evdeyim yolla ben bakim laa

Kızım gülme komşuna gelir başına atasözünü bol bol hatırlatırım sana o zaman:çok üzgünümaman toprak sağlıklı olsun da)

Ya çok çabuk hastalanıyor, güya 4 kilo tosun gibi doğdu eşşoğlusu, hele bir de seneye kreşe vermeyi düşünüyoruz, o zaman yandık. Bu kararımı birkez daha mı gözden geçirsem neCADIARZU

sosyal gelişimi için kreş çok faydalı canım
ama orda sürekli hasta olur,bunun önlemi yok mu
hasta olmadan ilaç ver önlem olarak koruyucu falan

geçmiş olsun kuzum:1hug:
ya şuncacık yaştaki cocuğun bu denli ilaca boğulması ne kötü
doğal yöntemler falan araştırsan nası olur CADIARZU

sosyal gelişimi için kreş çok faydalı canım
ama orda sürekli hasta olur,bunun önlemi yok mu
hasta olmadan ilaç ver önlem olarak koruyucu falan

Sosyal gelişim için vericez zati çok bilmiş dana yavrusu:mymeka:
Kreşe gitmediği halde sürekli hasta bir çocuk kreşe başlayınca nasıl olur düşünmek dahi istemiyorumkafamçokkarıştı

Geçmiş olsun kuzum:çok üzgünüm:
inşallah vardır doğal bir yöntemi bizim kıza hep okyanus suyu iy geldi bu güne kadar

•kelebek•;1861406 .!.:
inşallah vardır doğal bir yöntemi bizim kıza hep okyanus suyu iy geldi bu güne kadar

Çok geçmiş olsun kuzucuğum..:teselli:
Okyanus suyunu annem de kullanıyor.
Gerçekten çok faydası var,bir dene istersen..

geçmiş olsun kuzum:1hug:
ya şuncacık yaştaki cocuğun bu denli ilaca boğulması ne kötü
doğal yöntemler falan araştırsan nası olur CADIARZU

Ya bende onu soruyorum işte, bildiğiniz bir yöntem varmı diyorum.:mymeka:

•kelebek•;1861406 .!.:

Çok geçmiş olsun kuzucuğum..:teselli:
Okyanus suyunu annem de kullanıyor.
Gerçekten çok faydası var,bir dene istersen..

Denedim yav denedim, ama faydasını göremedim.:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…