Doğuma Hazırlık bıktım insanların kötü yorumlarından:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yapılacak en güzel şey...ciddiye almamayı başaramıyorsan, etkileniyorsan öyle insanları hayatından uzak tutmak...ben o tarz konuşlmalar başldığında konuyu değiştiriyorum ve bir daha da o insanla planlarımı, hayatımı konuşmuyorum...

insanın çocuğu olunca hayatmı bitiyormuş ya. ne saçma. ozaman niye herkes çocuk yapıyor yada bunun için ugrasıyor. sen hamileliğin tadını çıkar sağlıkla çocugunu kucağına al ve sonrada bebişinin tadını çıkar anne olmanın tadını çıkar onun buyumesını ızle ve bunun tadını cıkar. o kadar sanslısın ki onun bunun dedıgını kafana takıp stres yapma kendine unutma ki bebeğinde senin stresinden etkileniyor.

yok uykusuz kalacakmışın yok kilo alacakmışsın yok çocuk ağlayacakmış.bunların hepsi çok güzel şeyler inan.bende servikal yetmezlik var ve bir oğlum bir kızım hiç kucağıma bile alamadan aldıp goturduler. bende kilo aldım, bende bebeklerımı dusunmekten uykusuz kadım.yeterki sağlıkla bır cocuk kucagıma alayım varsın gunlerce uykusuz kalayım diye düsünüyorum.

sen hiçbirşeyi takma kafana ve hamileliğin tadını çıkar. minicik bir bebeğin olucak. o senin olucak düşünsene senin. onunla neler yapacağını düşün ve bunun tadını çıkar. mutlu ol çünkü mutlu olmak için o kadar çok sebebin var ki.

Demek ki çevreniz insan psikolojisine değer vermiyor,sizin ne düşüneceğinizi önemsemiyor..
Ne kadar üzüleceğinizi bilseler belki böyle konuşmazlar,yada bilerek yapıyorlar..
Ben olsam,bana yarardan çok zararı olan insanlarla bağımı kopartırdım.
Benim en güzel dönemimde içimi karartan,beni sıkıntıya sokan zaten benim dostum,çevrem değildir.
Hamilelikte o kadar çok şeyi düşünmek zorundayız ki,birde bu ipsiz sapsız konuşmaları takarsak vay halimize.
En iyisi doğurana kadar(ben olsam beni gıcık eden insanlarla temelli keserdim bağımı)kendinizi uzak tutun.

Bir bebeğe sahip olabilmek için kaç sene beklemiş biri olarak,geçmişte çektiğim sıkıntıyı çekeceğime,çocuğumu büyütürken sıkıntı çekerim daha iyi ve daha süper inanın ki..
Çünkü 'hiç bir zaman çocuğum olmayacak' hissi ile kaç sene atlattım.Emin ol bu his (örnek,üç çocuk bakımında sıkılacağım hayattan daha beter.'
Şükür edip,etrafından bu tip kişileri uzaklaştırmalısın

Aynen bende sinir oluyorum her gören"tadını çıkar şimdi,bol bol gez daha gezemezsin,bol bol uyu uyku haram olacak,bunlar iyi günlerin vs.
türünden laflar konuşup iyice geriyolar insanı..Biz eniştem vardiyalı çalıştığı için yeğenimi birlikte büyüttük sayılır ablamla doğduğu günden itibaren
hiç te zorluk çekmedik..

Allahım izin verirse gezeceğim de,bebeğimle uyuyacağım da
Allah yeter ki sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin..

Son düzenleme:
Bence hayat bebek sahibi olmakla başlıyor. Uykusuz kalınacakmış, istediğin yere gidilmeyecekmiş bunlar ne kadar önemli bilmiyorum anne olmanın yanında. 4 sene bebek bekleyen 3 defa düşük yapan biri olarak konuşuyorum. ALLAH ın bize verdiği en büyük nimettir anne olmak ve gerçekten insanın hayatındaki en güzel dönem bence hamilelik böyle saçma sapan nedenlerle bu güzelliği yaşamaktan keyfini çıkarmaktan vazgeçmeyin. Rabbim evlatlarımızı sağlıklı bi şekilde kucağımıza versin ve anne olmak isteyenlere de en yakın zamanda bu duyguyu tattırsın (aminnn)

her çocuk doğuran eve hapsoluyorsa dışardaki bebekli aileler uzaydanmı geliyor ??
gayette güzel ailecek eğleniyorlar ne güzel
Rabbim tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah

emin misin? kusura bakma ama bence sen herşeyi tersinden anlamaya çok meyillisin galiba bu dönemlerde
ikinci çocuğuma hamileyim hiç kimse olumsuz birşey söylemedi üstelik ikinciye 39 yaşımda hamile olduğum halde ben olumsuz birşey söyleyecek olsam bana kızıyorlar olumlu şeyler söylüyorlar

özellikle ilk çocuğunu doğuracak olanlara şunu söyleyim ki;insan hayatın anlamını evlat sahibi olunca anlıyor kesinlikle bu böyle Allah isteyen ve hakeden herkese nasip etsin

herşeyin zor tarafı var zor olacak ki kıymeti anlaşılsın ayrıca

yaa ayrıca daha az gezseniz,daha fazla kilo alsanız,kendinize daha az zaman ayırsanız dünyanın sonu mu gelir? o evladın kokusu var ya hiçbir dünyevi zevkle ölçülemez,hele onun size olan o karşılık beklemeyen,o en içten,en masum sevgisi var ya inanın sizi hiç kimse böyle sevmeyecek
insanın evladı bir tarafa diğer tüm herkes ve herşey diğer tarafa
kilo alacak olmak,az gezmek,az uyumak doğrudur ve kimse de bunu "oh olsun" ya da "salak mısın da çocuk yaptın" düşüncesiyle söylemez bunlar lafın gelişi öyle söylenir,o diyenlere de başkaları demiştir belki ilerde de siz başkalarına diyeceksiniz farkında bile olmadan o nedenle yersiz alınganlılarla sinirlerinizi yıpratmayı bırakın karnınızdaki bebekleriniz etkilenir ruh halinizden biraz relakssss:)

anlamadığım konu şu mutlumu oluyolar böle yaptıkça dün birine yeter artık psikolojimi bozdun dedim kötüleye kötüleye bitiremedi bi türlü yaa...

doğum yapmış biri de bana lohusalık döneminin zorluklarından bahsediyodu söyle olacaksın böyle olacaksın diye.cok sinirlenmiştim sanki onun basına gelenler herkesin basına gelecek.ben daha kötüsünü de yasayabilirim daha iyi de atlatabilirim.tamam yasadıklarını anlat ama ustune basa basa sen de yasayacaksın, sen de yasayacaksın deme hamile birine bari

artık takmıyorum takmayacamda kafama böle insanları ve görüşmekte istemiyorum onlarla.yanlızım zaten bundan sonrada yanlız devam ederim bebeğimle hayatıma allah herkese gönlündekini versin..

ayyy öyle konuşanlar varya alıcam kafalarını birbirine vurucam yani.. çok biliyorlar herşeyi... banada konuşuyorlar aptal aptal bende diyorum o kadar şikayet ediyorsanız 2. 3. çocuğu niye yapıyorsunuz?? o zaman siz aptalsınız !!!

:))) süpersin valaaa...

Ben de bu tarz laflara cok maruz kaldım.
Dün bir arkadaslar konuşuyoruz. Onun da 11 yasında bir oğlu var. Bir seylerden konu açıldı. Dedimki herkes bana bugünlerinin tadını çıkar doğumdan sonra bugünlerini arayacaksın dedi.
Kadın bana; ben asla oyle düşünmedim, hamileliğimi de doya doya yasadım , cocuğum doğduktan sonra ve bu yasa kadar da her anından her gunünden zevk aldım dedi.
Cok hoşuma gitti, bana cok moral verdi.
Ben de simdi ne hamileliğimd takılıyorum ne de doğumdan sonrasına:)
Sen de İnan; her sey çık guzel olacak :))))

canım insan evladı nankördür boşver çocuklarının arkasından hayırsız,yaramaz vs gibi konuşup onlarsız 1 dk duramayan insanlardan bahsediyoruz.o yuzden sıkma canını.. cocuğun senin aynan olacak ne ogretırsen onu alacak o yuzden kendıne güven.bunu diyenler cocuklarına birşey verememiş demekki..

Bu bence hayata nasıl baktığınla ilgili. Eğer çabuk çökecek depresif biriysen çocuk başta herşey sana zor gelir. Ama hayata pozitif bakıyorsan, ufak şeylerden mutlu oluyor, anların tadını çıkartmasını biliyorsan ve en önemlisi şükrediyorsan yüce Allah'a, kimsenin negatif yorumları seni etkilemez. Bana hamilelikten başlayıp, doğuma, ordan çocuk bakımına, emzirmeye kadar doktorlar da dahil olmak üzere tonla moral bozucu şeyler söylenmesine rağmen ben hiçbirini sallamadım. Hamileliğim süper geçti, çok huzurluydum bebek doğdu o da huzurluydu, şimdi herkesi kıskandıran dünyalar tatlısı akıllı uslu bir oğlum var. Herkes bebeklerinden şikayet ederken biz oğlumla gözgöze olmanın hazzını yaşıyorduk. Çoğu emzirmeyi yarıda bıraktı, biz 26. aya kadar emerek geldik. Doğumla ilgili ne yorumlar neler söylediler ben gittim normal doğurdum. Veee süper bi doğum hikayem var. Aslında benim açtığım konulara bakarsan içinde hiç ümitsiz, yılgın, negatif konular hiç yok. Açtığım konular hep heyecan, sevgi, enerji dolu oku bence kendine gelirsin. Son sözüm şu kulaklarını tıka ve yola devam et.. Bu arada o insanlar hep erkek çocuk severler ya benim oğlum olunca keşke kız olsaydı dediler, onlar hiç susmazlar şekerim cevher çıkarsan bi kulp takarlar. Anı yaşa diyorum ve gidiyorum...

evet yaa çok teşekkür ederim destek için yaa çok sağol.o insanlar yüzünden heyecanımı da kaybettim hatta dün bebek tekme atıyordu ona bile kızdım ağlıyordum uyu sende be dedim :)

ilahi kızdın mı gerçekten bebişine?
canım dünyada 7 milyar insan var hepsi doğurulmuş büyütülmüş,kimin dünyası kararmış Allah aşkına
ben de aynı şeyleri duyuyorum hep ama bunu kötü niyetle söylediklerini düşünmüyorum.
sonuçta bu bi gerçek. bir bireyin sorumluluğunu alacağız elbette bu günlerimizdeki rahatlık olmayacak ama bir melek annesi olacağız ve bu çok güzel bence. Allah her isteyene nasip etsin...

hayatta ınsanları memnun etmek mumkun degıl malesef.ve kotu nıyetlı ınsanları ,fesatlıkları ,boşbogaz ınsanları bıze ogut vermeye calısan ınsalarla ayırt etmenın lohusalık veya hamılelık hormonları alakası yok bence.
evlenırsın, bak gor sımdı artık eskı hayatın olmıycak.kız arkadaslarınla gezmen bıle farklı olucak.yemek yapıcaksın temızlık yapıcaksın mısafır agırlıycaksın bak gorursun sen.
evlendıkten sonra hayat bıtıyor oluyorsunya dunya uzerınde her gun kac kısı asık olup kendıne yuva kuruyor.herkes aptal ıste.
olup olup dıırlmek ya hayat o yzuden bunu soyleyenler ıkıncı ucuncu evliliği yapıyor .
hamıle kalırsın.ay daha cok erken bak gor bunlar ıyı gunun.kocanla bıle aran acılcak.gezemıycek,gıyemıyceksın,gıdemıyceksın.
bak sen o sancıyı cek o zaman anlarsın annayı konyayı.ay hele sezeryan o dıkısler nasıl acıycak .
hayat bıter ya o zle yuzden bunu soyleyenlerın 3 cocogu var.mozasıst herhalde hep acı cekesı var.
hayat bıter y a o yzuden evlat dıye yalvarırlar.tup bebek ıcın mılyarlar dokerler.
bızler melek tasıyoruz ıcımızde.gelecegın kocaman bay ve bayanlarını.cansız bırseylerı tasımıyoruz tabıkı aglıycak hastalancak.evlat sahıbı bır mucıze ve allah bıze bunu vermıs.dunyada daha guzel ne olabılırkı.bız elımızle sekıl verıcez ona.dustugunde anne baba dıye bagırıcak.yazın denızde havuzda kovaları ıle yaptıgı kumdan kalelrı bıze gosterıcek.esınle hafta sonu gezmesıned babasının omzunda bır prens ya da prenses olucak.korktugunda bızım elımıze yapısıcak.daha yuzlerce ornek
bu kdar guzellıge sahıp olmanın elbette bır bedelı olucak kı herkes bunun farkında .kımse pembe bulutların uzerınde ucmuyor.ama uslup cok onemlı neyı degıl nasıl soyledıgın onemlı.
hıc kafana bıle takma sana bunalr soylenırken nasıl bı mucızenın sahıbı oldugnu dıusun gul ve mutlu ol

allah hayırlısı ıle kucagına versın arkadasım

arkadaşlar yorumlarınız için teşkkür ederim iyiki varsınız....:) artık heyecanla bebeğimin gelmesini bekliyorum :)

İki tup Bebek denemesi sonunda hamile kaldım cok sukur..
Milletin çenesi hiç durmaz ben kendim icin yapiyorm ..insan evladı icin herseyi yapar ben okdr eziyetten geçtim cocuk bakmak bana koyarmi hiç ....
Bak sorunsuz sekilde hamile kalmissin şükret nkdr mucizevi bı olay kendiliğinden hamile kalmak..
Kac zamandır sabahlara kdr uyuyamiyorum hamile görsem göz ucuyla bakıp basımı çeviriyorum icim çiz ediyor bebek mağazalarına boynum bükük bakardım..
Sen onu bunu bırak hamileliğin keyfini çıkar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…