bıktım kusmuk temizlemekten :((

andina222

nihayet bir anne...
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
3.268
1
116
İstanbul
ya kızlar çıldırıcam benim oğlan sürekli kusuyo , emdiği herşey dışarı çıkıyo sanki senağlama

hergün çamaşır yıkıyorum , ütü yapıyorum kafayı sıyırıcam artık , evde kusmuksuz bi yer kalmadı , koltuklar , yataklar ay her yer kokuyo gibi geliyo artık -tatlicadiarzu-

kocam süt kokuyo kussun oğlum diyo ama o koku bana süt kokusu gibi gelmiyo bildiğimiz kusmuk kokusu , bazen üst üste 5 kez kıyafet değiştiriyorum , buna nasıl bir çözüm bulabilirim , var mı aynı sıkıntıyı yaşayan ???

canım benimkide çok kusuyor.önlüğünü güzel bağlayınca ona kusuyor önlüğünü değiştiriyorum.
annem çok kusunca üşüttümü diyor ama bilemiyorum.kilo alması normalse kusması çok önemli değildir herhalde.

benim oğlumda kusuyor devamlı.arada kusması normal ama her emdiğini kusuyorsa doktora danışmak lazım galiba.bizi doktor sormuştu çünkü her emdiğinde kusuyormu diye.

ah canııım.aynı sıkıntıdan muzdaribim.üstüne değiştiriyorum önlük takmaya fırsat kalmadan haydaaaa bidaha.sini roluyorum.kızım ve ben hep kusmuk kokuyoruz.-tatlicadiarzu-
ben doktora sormuştum,emzirme aralarında en az iki saat geçsin demişti.bu düzeni uyguladım kusması azaldı.çünkü çok emerse fazlasını atıyor dedi.bu ay 3 saate çıkardı ama 2 saate alıştı kızım 2 saat geçince basıyor yaygarayı.3 saat olunca çok emeiyor ve yine kusmalar başladı.bizde 2 saat ayarımıza döndük.:emir_bebek:

Kızlar az az yedirin bebekleri. Tıkıştırmayın fazla yesinler diye. Benim oğlumda çok kusardı. Eğer değişiklik olmazsa doktora danışın mamasını falan değiştirir, belki gaz problemi yüzünden de olabilir.

Çok yediğinde, gazını iyi çıkarmadığımızda yada verilen damlaları yada ilaçları beğenmediğiminde kusuyor bebekler daha çok.
İnşallah üşütüp de kusmazlar bu arada.

Gazını çok iyi çıkar.Koltuğa koymadan önce altına alt açma koy.Yada bi metre polar al kes,kes koy altına.
Önlük kullan.

canım benim ilk kızım çok kusardı ama kusmasının nedeni çok gazlı olmasıydı
eğer kusmalar devam ederse bir doktoruna sor çünkü kokuyor diyorsun üşütme belirtiside olabilir inşallah en kısa zamanda düzelir

ben bu başlığı bir anneye yakıştıramadığımı söylemek istiyorum öncelikle
lütfen kusura bakmayın ama bebek bu elbette kusar çünkü bebeklerde doğuştan reflü oluyor siz yinede dr.a danışın ama ben bi problemden kaynaklandığını sanmam benim oğlumda çok kusardı7-8 aylık olunca azaldı ve yaşından önce tamamen kesildi...

ben bu başlığı bir anneye yakıştıramadığımı söylemek istiyorum öncelikle
lütfen kusura bakmayın ama bebek bu elbette kusar çünkü bebeklerde doğuştan reflü oluyor siz yinede dr.a danışın ama ben bi problemden kaynaklandığını sanmam benim oğlumda çok kusardı7-8 aylık olunca azaldı ve yaşından önce tamamen kesildi...

açıkcası neyi yakıştıramadığınızı anlayamadım ????
ben daha bir aylık bir anneyim , yanlız bebek büyütüyorum , daha önce hiç bebek bakmadım bu sebeple bebeğimin günde 8-9 defa kusması beni tabiki rahatsız ediyor , ben tek başıma bebek bakmaya çalışıyorum , evde bir sürü işim var , hiçbirini yapamıyorum çocukla ilgilenmekten bu sebeple burdaki arkadaşlarımdan kusmuk orununa çözüm istemem son derece normal... sizin söylemenize gerek yok ben daha ilk konuyu açtığım gün doktora götürdüm oğlumu , gayet sağlıklı dedi , çok şükür reflüsü falan yok sadece çok emmekten kusuyor dedi doktor , benim yardım istememin amacı diğer anneler ne yapıyor bunu öğrenmekti , nasıl çamaşır yıkıyor yada daha az zararla nasıl kurtarabilirim evi bunları öğrenmek istediğim için konuyu açtım , eğer yakıştıramıyorsanız bu sizin probleminiz.. ayrıca lohusbir anneye bu şekilde mesaj atmayı da ben yakıştıramadım gerçekten çok ayıp ve seviyesizce yazdığınız şey..:oklava:

bu arada cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim , en iyi öneri önlük kullanmak oldu , kayınvalidem önlük takma çocuk boğulur dediği için takmıyodum ama önlük takınca rahatladım baya , en azından günde 1-2 kez kıyafet değiştiriyorum artık :))

açıkcası neyi yakıştıramadığınızı anlayamadım ????
ben daha bir aylık bir anneyim , yanlız bebek büyütüyorum , daha önce hiç bebek bakmadım bu sebeple bebeğimin günde 8-9 defa kusması beni tabiki rahatsız ediyor , ben tek başıma bebek bakmaya çalışıyorum , evde bir sürü işim var , hiçbirini yapamıyorum çocukla ilgilenmekten bu sebeple burdaki arkadaşlarımdan kusmuk orununa çözüm istemem son derece normal... sizin söylemenize gerek yok ben daha ilk konuyu açtığım gün doktora götürdüm oğlumu , gayet sağlıklı dedi , çok şükür reflüsü falan yok sadece çok emmekten kusuyor dedi doktor , benim yardım istememin amacı diğer anneler ne yapıyor bunu öğrenmekti , nasıl çamaşır yıkıyor yada daha az zararla nasıl kurtarabilirim evi bunları öğrenmek istediğim için konuyu açtım , eğer yakıştıramıyorsanız bu sizin probleminiz.. ayrıca lohusbir anneye bu şekilde mesaj atmayı da ben yakıştıramadım gerçekten çok ayıp ve seviyesizce yazdığınız şey..:oklava:

ben başlığını yakıştıramadığımı söyledim sadece bıktım demene ayrıca ardındanda lütfen kusura bakma yazdım kibarca kırıcı olmak amacım değil elbette sonuçta beni ilgilendirmez ne yaptığın bende tek başıma büyütüyorum bebeğimi ama asla onunla ilgili bıktım demedim seviyesiz olduğumu düşünmüyorum seviyemi siz belirleyemezsiniz, elbette yardım istiyorsunuz ben buna asla bişey demedim ama giriş tarzınız yanlış geldi bana sedece:oklava:

başlık : " BIKTIM KUSMUK TEMİZLEMEKTEN" ben bebeğimden bıktım demedim , ama kusmuk temizlemekten bıktım... bu da benim problemim sizin değil..

Benim kuzumda cok kusuyor,hem kendine hemde bana.günde ne kadar üst degisiyoruz sayamadim inan hic ama bi o kadar cok.yani yapicak bisi yok gecmesini bekliyorum bende.

kızlar benimde bebişim kusuyor sürekli emmek istiyor çok vermek istemiyorum ama ağlamasına dayanamıyorum emince o kadar rahatlıyorki ama tabii fazla geldiğinden de arada kusuyor herkesin sorunu aynı kısa zamanda bunlarıda atlatırız inşallah

valla genelde her bebekte olur kusma ama tabiki şiddeti ve rengi önemli.. benim bebişlerde kusuyorlar bazen mamayı emerken ıkındıkları için haydi hooop hemen geri çıkıyor mama fışkırırcasına bazen hani büyükler derler ya kestiriyorda kusuyor diye yani yarıyor mama öyle az ve kesik kesik kusuyorlar.. ilk başlarda bende boyunlarına bişey olmasın diye önlük takmıyordum ama şimdi önlük takıyorum ayrıca mamayı verirken sizde emzirirken gıdışının altına bir ağız bezi koyarsanız emdikten bir müddet sonra gazı çıkana kadar bez kalırsa kıyafetleride batmayacaktır..

benim oğlumda çok kusuyor heryere kustu kusmadığı yer kalmadı ama benim oğlum daha ilk kaşıkta kusuyo sabahlarıda besliycemi anlıyo hemen öğürüyo ve mide suyunu kusuyo reflüsü olduğunu düşünüyorum ve yarın doktor randevumuz var bu sabahta halıma kustu sabahtan beri 1 şişe yumusatıcı bitirdim ama yine kusuğa kokuyo napıcam ben kızlar yaa nasıl gidicek bunu kokusu daha yeni makinayla yıkayıp havalandırmıştım zar zor kokuyu gidermiştim çamasır suyu bile kokuyu gidermiyo şimdide yağmur yağdığı için seremiyorum balkona nasıl bu kokuyu gidericem ben yaww bende bıktım kusuk temizlemekten ciğerlerini çıkarırcasına kusuyo 3 ay emdi oğlum ve öğünlere geçtiğimden beri kusuyo şuan 1 buçuk yasında insallah tedaviyle iyileşir daha önce götürdüm ama şurup verdiler fitil verdiler hiç faydası olmadı şimdi iyice inceleticem mide filmi çektiricem üstelik 2 kaşık yediğindede hemen midesi şişiyo offf bu halıyı napıcam yaawww nasıl gidicek bunun kokusu kızlar

Back
X