- 17 Ağustos 2011
- 25.629
- 163.104
- 798
- Konu Sahibi gixxer_600
-
Bu kadar nefret ediyorsa söylememesi normal bence. Eger amaciniz uZum yemekse bu sacmaligin kokenini bulun ve onunla mucadele edip birbirinizle yeniden tanisin kaynasin-yegeninize kendinizi sevdiirinDaha 5. sınıfa giderken bana karşı nefret duyduğunu hissediyordum desem?Aynı imkanlarda büyümedik ya da okumadık ben maddi açıdan biraz daha rahattım.her fırsatta en ufak bir şeyde bile beni aşağılıyordu arkadaşlarım bile farkındaydı niye sürekli sana laf vuruyo çirkinsin diyo vs. diye
Başta hediye alıp gidecektim ama gerçekten çok içime oturdu düşününce.Bu kadar nefret ediyorsa söylememesi normal bence. Eger amaciniz uZum yemekse bu sacmaligin kokenini bulun ve onunla mucadele edip birbirinizle yeniden tanisin kaynasin-yegeninize kendinizi sevdiirin
Ama amaciniz bagciyi dovmekse aynen devam. Aferin, boyle devam edin küsmeye teibe. Dogru yoldasiniz
peki sebeb ne ben konustum mesela icimi kustum sende yapabilirsin canimmmKeşke her şeyi tek tek anlatabilsem burda ama sayfalar sürer.O kadar bencil ki sen nasılsa evlenmezsin seni alan olmaz sen doğurmazsın diye annemin sandıkta sakladığı bebeklik kıyafetlerime kadar toplayıp götürdü.
Yani onunla konuşmam imkansız çünkü ben sorunu bulmak belki çözmek için konuşurum kendini haklı çıkartmak için konuşur.bu sefer ben iyice çıldırırım ağzımdan çıkanlara hakim olamam.ben artık kabullendim ama.böylesi daha hayırlı.hiç olmazsa artık canımı sıkamaz birebir muhattaplığım kalmadı.o da yuvasında mutlu olsun.böyle bişeyi benden gizleme gereği duydu demek ki onda ki değerim o kadarmış.zorla değil ya.banane.peki sebeb ne ben konustum mesela icimi kustum sende yapabilirsin canimmm
belkide hamilelik sendromundan kaynaklniyorYani onunla konuşmam imkansız çünkü ben sorunu bulmak belki çözmek için konuşurum kendini haklı çıkartmak için konuşur.bu sefer ben iyice çıldırırım ağzımdan çıkanlara hakim olamam.ben artık kabullendim ama.böylesi daha hayırlı.hiç olmazsa artık canımı sıkamaz birebir muhattaplığım kalmadı.o da yuvasında mutlu olsun.böyle bişeyi benden gizleme gereği duydu demek ki onda ki değerim o kadarmış.zorla değil ya.banane.
Aaaa.çok ayıp etmiş o zaman. Resmen bilerek saklamış. Bence de çok haklısınız kızmaktaİki kere evine gittim
iki ablanında senden bebeklerini saklamasının daha mantıklı bi açıklaması olmalı?İyi geceler hanımlar;
Bu sefer kendim için akıl istiyorum.Benim benden 12 yaş büyük bi ablam var.Kendisi evli 4 yaşında kızı var ve geçtiğimiz Ağustos ayında da bir oğlu OLMUŞ.Bakın olmuş diyorum çünkü kendisi ikinci bebeğinin olacağını bana söylemedi.Ailemden de bana söylememelerini istemiş.Gelelim derdime.Ben geçtiğimiz günlerde babamın telefonundan kendime fotoğraf yolluyordum.Galeriye girince ablamın yolladığı fotoları gördüm.Ben başka bir şehirde üniversite okuyorum ailemin yaşadığı şehre pek fazla gidemiyorum.O ablamlada bencillikleri ve kıskançlıkları yüzünden mesafe koymuştum ama bayramlarda filan iyi kötü arar sorardım.Tabi mesafe koymama ailemizde olan biteni kendi annesine yetiştiren eşinin ve bizi her fırsatta ailevi sorunlarımızla (örn annemin dayımla yaşadığı sorum teyzemle olan küskünlük) vuran kayınvalidesininde payı var ama bi kardeş olarak ablamı sevmesemde elimden geldiğince yanında oldum.Neyse uzatmayayım babamın telindeki fotolarda ablamım karnı kocamandı kilodur o kilo bebek olsa haberim olur derken babamı biraz sıkıştırınca söyledi.Yani hayatımda hiç bu kadar şaşırmadım ve kırılmadım.Söylememe sebebi de benim sınavlarım varmışta konsantrasyonum bozulurmuşta!Sanki ilk yeğenim!!Ben bu duruma o kadar içerledim ki ablamı sildim.Ama tüm sülale beni hayırsız olarak nitelendiriyor.Çıldırıdığım nokta ablam benden dert yanıyormuş bi tebrik bile etmedi diye!!!!Kendimi haberimin olmadığı bi bebeği nasıl tebrik edebilirdim diye savunuyorum ama sürekli nankör,hayırsız kardeş olarak nitelendirilmekten çok bıktım.Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
İyi geceler hanımlar;
Bu sefer kendim için akıl istiyorum.Benim benden 12 yaş büyük bi ablam var.Kendisi evli 4 yaşında kızı var ve geçtiğimiz Ağustos ayında da bir oğlu OLMUŞ.Bakın olmuş diyorum çünkü kendisi ikinci bebeğinin olacağını bana söylemedi.Ailemden de bana söylememelerini istemiş.Gelelim derdime.Ben geçtiğimiz günlerde babamın telefonundan kendime fotoğraf yolluyordum.Galeriye girince ablamın yolladığı fotoları gördüm.Ben başka bir şehirde üniversite okuyorum ailemin yaşadığı şehre pek fazla gidemiyorum.O ablamlada bencillikleri ve kıskançlıkları yüzünden mesafe koymuştum ama bayramlarda filan iyi kötü arar sorardım.Tabi mesafe koymama ailemizde olan biteni kendi annesine yetiştiren eşinin ve bizi her fırsatta ailevi sorunlarımızla (örn annemin dayımla yaşadığı sorum teyzemle olan küskünlük) vuran kayınvalidesininde payı var ama bi kardeş olarak ablamı sevmesemde elimden geldiğince yanında oldum.Neyse uzatmayayım babamın telindeki fotolarda ablamım karnı kocamandı kilodur o kilo bebek olsa haberim olur derken babamı biraz sıkıştırınca söyledi.Yani hayatımda hiç bu kadar şaşırmadım ve kırılmadım.Söylememe sebebi de benim sınavlarım varmışta konsantrasyonum bozulurmuşta!Sanki ilk yeğenim!!Ben bu duruma o kadar içerledim ki ablamı sildim.Ama tüm sülale beni hayırsız olarak nitelendiriyor.Çıldırıdığım nokta ablam benden dert yanıyormuş bi tebrik bile etmedi diye!!!!Kendimi haberimin olmadığı bi bebeği nasıl tebrik edebilirdim diye savunuyorum ama sürekli nankör,hayırsız kardeş olarak nitelendirilmekten çok bıktım.Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Onlar hep ablamı tutarlar ve ne isterse de yaparlar.Özellikle annem.O yüzden ilk şoku atlattıktan sonra şaşırmadım onların böyle bişey yapmasına.Yalnız burada sizin kızgın olmanız gereken aileniz. Ablanız size söylendiğini düşünmüştür. Yalnız aileniz de pek garipmiş ablanızın çocuğu oluyor size söyleyen yok. Neymiş sınavlar var konsantrasyon bozulmasın.. LA havle....
Soruyu iyi okudunuz mu ??iki ablanında senden bebeklerini saklamasının daha mantıklı bi açıklaması olmalı?
Ben inanın onu kıracak bir şey yapmadım.Evine ne zaman gitsem kayınvalidesi oğlunun evini bizden kıskanıp laf sokuştururdu.Mesela şöyle bi olay oldu geçen sene,annem dayımla ve teyzemle sorunlar yaşadı bu mal mülk miras konusundan.Tabi damatta bunu gitmiş annesine yetiştirmiş.Kadın da herkesin ortasında anneme “miras için kardeşlerinle birbirine düşmüşsün” demiş.Siz nerden biliyosunuz falan deyince benden duyduğunu söylemiş.Kadına bu olayı anlatan ben değilim öyle bi samimiyetim yok onu bırakın ben başka şehirdeyim bir araya geldiğimiz yok.Ablam beni bu olayın akşamında öyle bi azarladı ki nasıl sen anlatırsın bunu diye,bu olay iyice soğuttu ondan.Ama kandillerde filan yazardım arardım yine de..Staja yurt dışına gittim iyice hasetleşti taktı bana.Hani bi kıyafet alır giyersiniz herkes çok beğenir ya ne hikmetse bir tek o beğenmiyordu kusur buluyordu.Bu her konuda böyle oldu ama.Abim bana ne alsa aynısından onada çocuğunada alır ama yinede gözü bana alınanda kalır.Yinede bunları hiç yüzüne vurmadım kocasına mahcup olmasın kayınvalidesine malzeme çıkmasın diyeCanım ablanızı kıracak ne yaptınız onu değersiz hissettirecek oturun düşünün sırf kıskançlıktan yaptığına ihtimal veremiyorum belki öyledir bilinmez ama öyle olsa ilk çocuğu niye söyledi sizde hediyeler almışsınız hatta ablanız kırılmış bence söylemesi bir nevi seni yok sayması demek
Soruyu iyi okudunuz mu ??
Okudum da burada bahsettiğiniz ablayla konunun başındaki farklımı ki "o ablama da" diye bi ifade kullandınız? Şahsen ben öyle anladım. Ya da önce ilk paragrafta konuyu anlattınız, sonra bi daha mı anlattınız? Yani aynı kişiden mi bahsediyorsunuz? Biraz da genel konuşunca bıktım böyle nitelendirilmekten" falan gibi bu sık sık başınıza gelen bi durummuş gibi olmuş.O ablamlada bencillikleri ve kıskançlıkları yüzünden mesafe koymuştum ama bayramlarda filan iyi kötü arar sorardım.
Bir tane ablam var aynı kişiden bahsediyoruz.Abimle ve müstakbel eşiyle böyle bi sorunum olmadı.Yengem hamileliğini ilk benimle paylaştı bu olayı duyunca.Okudum da burada bahsettiğiniz ablayla konunun başındaki farklımı ki "o ablama da" diye bi ifade kullandınız? Şahsen ben öyle anladım. Ya da önce ilk paragrafta konuyu anlattınız, sonra bi daha mı anlattınız? Yani aynı kişiden mi bahsediyorsunuz? Biraz da genel konuşunca bıktım böyle nitelendirilmekten" falan gibi bu sık sık başınıza gelen bi durummuş gibi olmuş
Ben olayı iki abla üzerinden değerlendirmiştimBir tane ablam var aynı kişiden bahsediyoruz.Abimle ve müstakbel eşiyle böyle bi sorunum olmadı.Yengem hamileliğini ilk benimle paylaştı bu olayı duyunca.üstelik daha evli değillerdi ama herkesin kendi hayatı
Demek ki söyleme gereğinde bulunmadı ondaki değerim o kadarmış artık böyle düşünüyorum.1 hafta sonra abimin düğünü için gelecekler hiçbir şekilde karşılaşmayacağım.Aile masasınada oturmak istemedim düğünde.Yani selam bile vermeyeceğim artık hesap sormaya gerek yokBen olayı iki abla üzerinden değerlendirmiştimburada sizde bi suç görünmüyo, küsmek yerine ablanıza niye sizden gizlediğinin hesabını sorun bence
Ablam ve eşi onu da fazlasıyla sinir etti zaten.O da ablamın huyunun farkında ona göre davranıyor ama yeğenlerin hatrına çekmeye çalışıyor.Anne babalar evlat ayrımı yapabiliyorlar kendi vicdanlarına kalmış bir şey.Annemi anlatmaya kalksam bambaşka konula açmam gerekir.Ondan hiçbir beklentim kalmadı seneler içinde iyi ki de öyle olmuş daha az üzülüyorum.Ne yazık ki annem cahil ve bağnaz biri.Ona ne desem boş ne utanacak ne üzülecek nasılsaAilenizde en aklı başında kişi abinizmiş gibi geldi bana anlattıklarınızdan. Acaba içinizdeki her şeyi ona anlatsanız. Anne babanız size niye böyle davranıyo onu anlamadım, bi anne baba evlat ayrımı nasıl yapabilir? Ayrıca ablanıza da adım atmanız taraftaı değilim. İkinci çocuklar maddi yönden biraz daha şanslı oluyo çoğunlukla ama kıskançlık da bi yere kadar. Çocuk değil ablanız, artık kendi çoluğu çocuğu var daha neyin adımını atasınız ki? Ben olsam aileme de ağzının payını verirdim, size yaptıkları büyük saygısızlık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?