Ne mutlu sizeBiz ilk iki gün annemlerdeydik..bayramın son günü yani bugün kayınvalidemlerdeydik..çokda iyi oldu..çokda güzel oldu..
Aa olurmu ben üzülüyorum ama çok az vakit geçirdikNe mutlu size
Yine ne mutlu size, vakit geçirmekten keyif aldığınız bi k.v. Niz var, kıymetini bilin daha çok vakit geçirin:))Aa olurmu ben üzülüyorum ama çok az vakit geçirdik
Ah canıımm ciddi sandın sen..Daha çok vakit geçirmek miii aman Allah korusun..Yine ne mutlu size, vakit geçirmekten keyif aldığınız bi k.v. Niz var, kıymetini bilin daha çok vakit geçirin:))
Şanslılardansın sandım, benimki kadar değildir amaAh canıımm ciddi sandın sen..Daha çok vakit geçirmek miii aman Allah korusun..
Seninki kadarmıdır bilmem ama biçok güzel huyunun yanında,gelini olarak yaptığım ilk bayram ziyaretimi, burnumdan getirmek gibi cici huyları da vardır..Şanslılardansın sandım, benimki kadar değildir ama
Artıları eksilerini götürür umarım, bendekinde tek bir artı yok, oğlunu doğurmak dışındaSeninki kadarmıdır bilmem ama biçok güzel huyunun yanında,gelini olarak yaptığım ilk bayram ziyaretimi, burnumdan getirmek gibi cici huyları da vardır..
Kural mı nasıl kural, erkek anası babası diye mi, kim yazmış bu kuralları, benim annemin hiç oğlu yok garibim hep ikinci günümü ziyaret edilecek, toplum bi nevii tuuu sana bi erkek doğuramadın anca ikinci günü bayramlaşılır senle msjımı veriyo, dolaylı yoldan kadınsan, kız çocuk doğurursan gördüğün göreceğin bu msjı, yok öyle bi kuralmaalesef kural böyle canım ilk gün sabahtan erkeğin ailesine gidilir..mümkünse kahvaltıda orada edilir...hatta kurbanda orada kesilir . sen etleri falanda ayarlayıp misafiride ağırlarsan süper olur ...kıymet bilmezler yinede ama en azından ses çıkarmazlar....
sonra kendi ailene gidersin ..
.erkeğin ailesine ikinci gün gitmek ayıp kabul edilir... toplum olarak genelde böyledir.
allaha şükür ben bu bayram bir problem yaşamadım ...ilk önce kaynama gittim .kurbanıda bırak onun ailesini başka bir ilçede kendi ananem gilde kestim... kimsenin buna karışmaya hakkı yok...izin vermem
inan fırsat versem benimkide aynısını yapar ...biz bir kere kavga ettik böyle konularda tam kavga ettik ondada ...şimdi herşey normal =) kimse kimseye karışmıyor ..allaha şükür...
Canım biz kurbanı k.v. Lerden farklı yerlerde kestik zaten, kendilerinin erken bitti, bilirsin sıra alma muhabbeti falan eşim geç gitti( sabahın köründe gitmedi) bizimkine, zaten yorgun argun geç geldi, kendi demedi ki annemlere gidelim diye ben ısrar ediyim edepsiz kaynanaya gidelim diyeevet bencede yok böyle bir kural .... ama malesef böyle ... çevremde bakıyorum hep öyle ... aynı şehirde olduğu halde kadın ailesine ikinci gün gidiyor ... yada kayınvalidesinden sonra... malesef kayın valideler gurur meselesi yapıyorlar bu durumu ..
en uygunu karı koca oturup düşünürsünüz bu kurbanı nerde keselim ... nasıl bir plan yapalım diye ....her bayram aynı düzeni ben kaldıramam ...robot gibi.
Giden halıyı napıyım ben dicemi dedim mi dedim, yaptığı terbiyesizlik de kendinindir, eşim de sandığınız gibi pasif değildir, eşini savunmak pasiflikse( haklı iken) pasiftir size göre, hötttt anama ne dedin diye bana girişmez
Sende ona sormussun gittiniz mi diye bu soylediginde ona gore ters o da kendi ailesinde senin gibi biri gormemistir yani sana haklisin diyen ariyorsan kendi yaptigina da bakip aramalisin tek o soylenmis sanki kv den gelip bu konuyu diger taraftan anlatsa saygisizlik diyen cok olur senin yaptigina onlar yapmamis ben niye yapiyim diyorsun birde yapsalar sanki yapcakmis gibi 2turlu de kendini hakli cikaramiyorsunBen ailemde görmedim, kendi görgüsü desem kendi de uygulamıyo, onun keyfine göre yaşayamam
Kusura bakmayın, eşim annesine karşı gerçekten beni savunur beni savunduğu için ne hanım köylülüğü kaldı ne benim eşimi kışkırttığım ne de eşimin evlendik sonra değişmesi kaldı, k.v. Laftan anlamaz bi insanBen zaten haklı olanın siz olduğunuzu eşinizin ise sizi yeterince savunamadığını vurgulaya vurgulaya yazdım. Bence annesine karşı pasif zaten, sizin de bir şey yapamamanıza sebep oluyor. Nasıl okuduğunuzu anlayamadım ama dediğim gibi negatifliğinizi anlayışla karşılıyorum.
Benim umrumda olmaz evet ilk gün k.v de sine gidip gitmemesi , farkındaysanız bana kuralmış gibi deyipte kendinin yapmaması umrumda olur, ama yaşlı, hasta, bir başına yaşayan k.v de sine bayramda gitmemesi yuh ki yuhSende ona sormussun gittiniz mi diye bu soylediginde ona gore ters o da kendi ailesinde senin gibi biri gormemistir yani sana haklisin diyen ariyorsan kendi yaptigina da bakip aramalisin tek o soylenmis sanki kv den gelip bu konuyu diger taraftan anlatsa saygisizlik diyen cok olur senin yaptigina onlar yapmamis ben niye yapiyim diyorsun birde yapsalar sanki yapcakmis gibi 2turlu de kendini hakli cikaramiyorsun
Kusura bakmayın, eşim annesine karşı gerçekten beni savunur beni savunduğu için ne hanım köylülüğü kaldı ne benim eşimi kışkırttığım ne de eşimin evlendik sonra değişmesi kaldı, k.v. Laftan anlamaz bi insan
Ben eşimin zoru ile görüşmüyorum böyle bi fark var, annemi arayıp arayıp şikayet ediyor, annemin hatrına gidiyorumSiz sizi savunduğunu söylüyorsunuz yalnız ortada laf yarıştırma dışında bir şey yok ki. Bir de hatalı annesini savunsaydı bari?
Dediğim gibi, annem eşime halı olayı gibi bir şey yapsa eşime annemle görüşme derim, ciddi ciddi derim.
Kayınvalidem seni pek severdiBenim bildigim bayram 1 gundur o da ilk gundur, sonra tadi kaciyor. Hakli biraz.
Eşim olmasa arada beter ederim deBen eşimin zoru ile görüşmüyorum böyle bi fark var, annemi arayıp arayıp şikayet ediyor, annemin hatrına gidiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?