Bıktım senden bıktım

Hayir, eğer benim ailemin evi yakın olsaydi ilk hep beraber onlara giderdik. Benim ailemin evi cooook uzak bize. Ilk, evi yakin olanlardan basliyoruz. Ailem sorun etmez ki. Sonucta ailemle daha cok vakit geciriyorum. Daha güzel oluyor..

Inan ben de eski sacma adetlere falan uymam. Ama bu cok güzel bir gelenek. Zaten benim annem de böyle olduğu icin, ilk ona gelmeme hayatta izin vermez. Önce kaynanan kizim, der.
Hem eslerimiz de çok mutlu oluyorlar. Bunlar cok güzel şeyler.
Böyle cazgirlik yapilmasi bana cok cirkin geliyor. Yaşlı kadinla agiz dalasina girsem ben utanirim valla.
Bizim babaannemiz vefat etti. Ama onlar vefat etmeseydi coook uzakta oturuyor olduklari halde bütün sülale gider bayramlasirdik, herkes birbirini orda gorurdu. Bayrami orda gecirirdik.
Bence böyle cok güzel.
Ama şimdiki gelinlerde değil bence gelinlerin annelerinde sorun var. Onlar da cok cazgir olmuslar, hep doldurusa getiriyorlar, kusuyorlar, insanin annesi evladina küser mi? Ben böyle seyleri ilk burda okudum, duydum.
Amaan, herkes ayri alem....

müne iyi ki eşinin böyle bir geleneği yokmuş.onlarda da olsa ne olacaktı.ayrı ayrı mı takılacaktınız

İnsanlar neden gelene kapım açık gelmeyen kendisi bilir diyemiyorlar da gururlarını bu şekilde ayaklar altına alıyorlar?Öyle saçmalıkmı olur yok ilk günü yok önce erkek tarafı?Yok dananın gözü.Kızın anası arka mahallede mesela ama ben kaynanamı mı dolaşacağım kural böyle diye ?Kimse bana bu şekilde kural koyamadı koyamaz da.

Bi mavi ekran verir, ama bi sonraki görmede tam gaz devam
Yazik keske hepimizde anlayistan fazlasiyla olabilseydi.
Ama ben yerinizde olsaydim soyleyemezdim osozleri
Soylemeyemedigimden degil esimin hatrina susardim
Birakin cvp vermeyin.kalp kiran o olsun.
Allah ondan sorsun sizden degil

müne iyi ki eşinin böyle bir geleneği yokmuş.onlarda da olsa ne olacaktı.ayrı ayrı mı takılacaktınız
Yok eşim bana uymak zorunda kalırdı çünkü nişanlılık döneminde biliyorsun erkekler şirin gözükmek için seke seke gelirler kız evine, eşimde bayram sabahı gözünü açar açmaz bize gelirdi, bizim bayram geleneğimizi biliyordu ve uyguluyordu, bir imzayla birden hadi bakalım artık sen bizimkilere gideceksin diyemezdi, diyebilmesi için daha nişanlıyken kriterlerini ortaya koymalıydı, yok öyle sonradan değişmek

zorunlu ziyaretleri sevmiyorum mune..bunlarda hayatın bir parçası gerçi..

Novell konuların top 10 da 1 numara.

Ben senin bu cevapları verdiğine pek inanmıyorum.
Ama benim eşim senin kurduğunu söylediğin şu cümleyi anneme söylese alnını karışlarım onun. Gelinim söylese dahada beterini yaparım.

evet cevap vermesede olurdu..

Böyle muhabbetlerı buraya nıye tasıyorsunuz anlamıyorum onların gelınısın madem bırseylerını ögrenceksın hee yapmak mı ıstemıyorsun onlarda sana guzel davranmak ıstemıyorlardır kımse kımseye oglu evlendı dıye yada aradaevlılık var dıye farklı gözukmek zorunda değil ama gelenek görenek vs bunlara baglı olan bır aıleyseler senınde ögrenmen ılerde cocugundan gelın yada damadından bunları görmek sende ısteyeceksın .Kadın acık acık söylemıs rahatsız oldugu seyı cok abartıyorsunuz

boşuna demiyorum ben KK'dan çok şey öğreniyorum diye.bu da iyi oldu.oğlum nişanlanınca kahvaltısını yapmadan evden çıkamayacak.

boşuna demiyorum ben KK'dan çok şey öğreniyorum diye.bu da iyi oldu.oğlum nişanlanınca kahvaltısını yapmadan evden çıkamayacak.
Egem Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşaallah lakin oğlun gözü kara aşıklardan olursa siz uyurken kaçar yine kaçarHemen bir bayram geleneği oluştur, şimdiden önlemini aldın aldın alamadın gitti oğlan

aaa vardır bizim bayram geleneğimiz.24 senedir memlekete gideriz.bu sene sağlık sorunumumdan gidemedik.gelin de isterse bizimle gelebilir ama nişanlanınca

Aynı şeyi ben de düşündüm nedense... Yani sanki 1 söyleyebiliyorsa burda bin anlatıyormus gibi geldi. Yanlış da olabilir bilemiyorum.

Ay koptum abla
Bizde bayramın 3 günü kaynanada olunur geleneği mi uydursam bende

Esasen benim ailem de asla böyle şeyleri sorun etmez. Çok olgunlardır. Ama ben sürekli eşimin ailesini -sırf erkek ailesi diye- ön planda tutarsam vicdanım rahat etmez. Benim gözümde aileler eşittir. Misal bir bayram ya da tatilde birine öncelik veriliyorsa ötekinde diğerine verilmeli. Sonuçta o anne babanın benimkilerinden ne üstünlüğü var ki.

Bu arada "önce benim ailem gelir kaynana da kimmiş" tavrını da hoş bulmuyorum. Bayram gibi özel bir günde her iki ailenin de gönlünün alınması gerektiğini düşünüyorum.

Kusura bakmayın ben başka üyeye de yazdım bunu ama size de yazmak istedim.

Anneniz eşinizin eşyasını çalıp eşinizin kavgalı olduğu kardeşinize gönderebilir mi? Gönderse ne yaparsınız?

Eş belli ki annesinin hatalarından susuyor.

pekii novellin bize çizdiği karakterle o giden halı geri gelmezmiydi,ben ki eşimin ailesini kırmamak için çabalarım,laf söylemem böyleyken bile o halıyı geri getirtirdim

pekii novellin bize çizdiği karakterle o giden halı geri gelmezmiydi,ben ki eşimin ailesini kırmamak için çabalarım,laf söylemem böyleyken bile o halıyı geri getirtirdim

Ben de bu yüzden diyorum ki, gerçekte hiçbir işe yarar tepki ortaya koyamadığı için, ancak söylenerek rahatlıyor. Yani siz saygısız olduğunu düşünüyorsunuz mesela, ben olayların tamamına bakınca pasif bir eş görüyorum. Saygısız olmasa daha net tepkiler verse evine gitmez zaten kayınvalidenin, bu daha mı iyi size göre?

İnsan bu kadar haksızlığa eşini düzgünce savunur, annesi de susar. Eş savunmuyor, konu sahibi de konuştukça konuşuyor, saydırdıkça saydırıyor. Halıyı getirtemiyor, ancak laf sokabiliyor. Kayınvalideye gitmemezlik yapamıyor, ancak gidince söylenebiliyor. O kadarı da olsun diye düşünüyorum ben.

Burada sivridilli biri görünüyor olabilir ama gerçekte eşi pasif bir kadın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…