- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
Ilk gün kayinvalidede kahvaltı güzelmiş de ikinci gün eltinin ailesine gitmeniz çok farklı geldi. Ne kadar iyi insanlar olsalar da (eltilerimin ailelerine) annemlerden önce gitmezdim. Beni büyüten aileme haksızlık ettiğimi düşünürdüm. Üstelik onları da kendi ailelerinde bırakıyormuşsunuz, sizle gelmiyorlarmış. Siz en küçük olduğunuz için mi usul böyle?
Hayir, eğer benim ailemin evi yakın olsaydi ilk hep beraber onlara giderdik. Benim ailemin evi cooook uzak bize. Ilk, evi yakin olanlardan basliyoruz. Ailem sorun etmez ki. Sonucta ailemle daha cok vakit geciriyorum. Daha güzel oluyor..
bende yeni evliyım 4 yıllık..
modern bırıyım de..
şimdiki gelinler bi tuhaf olmuş,burnunun dıkıne gıdecem dıye,kendı analarından,babanelerınden gorduklerını bile yok sayıyorlar..
bende sevmiyorum bu bayram muhabbetının böyle olmasını,bende diyordum eskıden,kız annesı nıye ıkıncı plana atılıyormuş dıye..
ama yani işin kuralı buymuş,dun babanem bıle dedıkı,benım annem bayram bıtınce kendı annesının elını öpmeye gıdebılırdı anca..ozamanlarda öyleymiş..
neyse senı kendımle hem fıkır bulunca dert yaniiim dedim..ayrıca babam vefaat etmiş olmasına rağmen,annemle hala biz babanemde bayramlaşırız..bunda ıyı anlaşıyor olmalarıda etken olabılır
müne iyi ki eşinin böyle bir geleneği yokmuş.onlarda da olsa ne olacaktı.ayrı ayrı mı takılacaktınızEvlenince bayramlarda ilk kayınvalide evine gidilir diye bir kural yok, 20 yıllık evliyim böyle bir kural varsa da uygulamadım. Bizde en büyük babamın babasıydı, Allah ömür versin hala öyle, çocukluğumdan beri biz önce dedemizde toplanırdık, bayram kahvaltısı orda edilir, zaten aynı bina da oturuyorduk bekarken, ordan diğer aile büyüklerine dağılırdık, evlendim aynı geleneği devam ettirdim, önce dedeme, sonra babama, amcama ve daha sonra kayınvalideme gittim, bunu ne eşim ne eşimin ailesi sorun etti, etselerdi bile ben yine de önce dedeme gitmekten vazgeçmezdim.
Ailelerinizin bir bayram geleneği varsa sabah kahvaltısında toplanmak veya akşam yemeğinde bir arada olmak gibi, bu geleneklerinize sahip çıkın, birinizin ailesinde sabah kahvaltısı yapılıyorsa kahvaltı yapın diğerinde de akşam yemeği yiyin ama bu tip toplanmalarınız yoksa önce en yakın mesafedekine gidilir.
Gelin önce erkek tarafına gider diye bir kaide yok.
Yazik keske hepimizde anlayistan fazlasiyla olabilseydi.Bi mavi ekran verir, ama bi sonraki görmede tam gaz devam
müne iyi ki eşinin böyle bir geleneği yokmuş.onlarda da olsa ne olacaktı.ayrı ayrı mı takılacaktınız
zorunlu ziyaretleri sevmiyorum mune..bunlarda hayatın bir parçası gerçi..Yok eşim bana uymak zorunda kalırdı çünkü nişanlılık döneminde biliyorsun erkekler şirin gözükmek için seke seke gelirler kız evine, eşimde bayram sabahı gözünü açar açmaz bize gelirdi, bizim bayram geleneğimizi biliyordu ve uyguluyordu, bir imzayla birden hadi bakalım artık sen bizimkilere gideceksin diyemezdi, diyebilmesi için daha nişanlıyken kriterlerini ortaya koymalıydı, yok öyle sonradan değişmek
evet cevap vermesede olurdu..Novell konuların top 10 da 1 numara.
Ben senin bu cevapları verdiğine pek inanmıyorum.
Ama benim eşim senin kurduğunu söylediğin şu cümleyi anneme söylese alnını karışlarım onun. Gelinim söylese dahada beterini yaparım.
boşuna demiyorum ben KK'dan çok şey öğreniyorum diye.bu da iyi oldu.oğlum nişanlanınca kahvaltısını yapmadan evden çıkamayacak.Yok eşim bana uymak zorunda kalırdı çünkü nişanlılık döneminde biliyorsun erkekler şirin gözükmek için seke seke gelirler kız evine, eşimde bayram sabahı gözünü açar açmaz bize gelirdi, bizim bayram geleneğimizi biliyordu ve uyguluyordu, bir imzayla birden hadi bakalım artık sen bizimkilere gideceksin diyemezdi, diyebilmesi için daha nişanlıyken kriterlerini ortaya koymalıydı, yok öyle sonradan değişmek
boşuna demiyorum ben KK'dan çok şey öğreniyorum diye.bu da iyi oldu.oğlum nişanlanınca kahvaltısını yapmadan evden çıkamayacak.
aaa vardır bizim bayram geleneğimiz.24 senedir memlekete gideriz.bu sene sağlık sorunumumdan gidemedik.gelin de isterse bizimle gelebilir ama nişanlanıncaEgem Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşaallah lakin oğlun gözü kara aşıklardan olursa siz uyurken kaçar yine kaçar Hemen bir bayram geleneği oluştur, şimdiden önlemini aldın aldın alamadın gitti oğlan
Aynı şeyi ben de düşündüm nedense... Yani sanki 1 söyleyebiliyorsa burda bin anlatıyormus gibi geldi. Yanlış da olabilir bilemiyorum.Novell konuların top 10 da 1 numara.
Ama benim eşim senin kurduğunu söylediğin şu cümleyi anneme söylese alnını karışlarım onun. Gelinim söylese dahada beterini yaparım.
Ay koptum ablaboşuna demiyorum ben KK'dan çok şey öğreniyorum diye.bu da iyi oldu.oğlum nişanlanınca kahvaltısını yapmadan evden çıkamayacak.
Inan ben de eski sacma adetlere falan uymam. Ama bu cok güzel bir gelenek. Zaten benim annem de böyle olduğu icin, ilk ona gelmeme hayatta izin vermez. Önce kaynanan kizim, der.
Hem eslerimiz de çok mutlu oluyorlar. Bunlar cok güzel şeyler.
Böyle cazgirlik yapilmasi bana cok cirkin geliyor. Yaşlı kadinla agiz dalasina girsem ben utanirim valla.
Bizim babaannemiz vefat etti. Ama onlar vefat etmeseydi coook uzakta oturuyor olduklari halde bütün sülale gider bayramlasirdik, herkes birbirini orda gorurdu. Bayrami orda gecirirdik.
Bence böyle cok güzel.
Ama şimdiki gelinlerde değil bence gelinlerin annelerinde sorun var. Onlar da cok cazgir olmuslar, hep doldurusa getiriyorlar, kusuyorlar, insanin annesi evladina küser mi? Ben böyle seyleri ilk burda okudum, duydum.
Amaan, herkes ayri alem....
Novell konuların top 10 da 1 numara.
pekii novellin bize çizdiği karakterle o giden halı geri gelmezmiydi,ben ki eşimin ailesini kırmamak için çabalarım,laf söylemem böyleyken bile o halıyı geri getirtirdimKusura bakmayın ben başka üyeye de yazdım bunu ama size de yazmak istedim.
Anneniz eşinizin eşyasını çalıp eşinizin kavgalı olduğu kardeşinize gönderebilir mi? Gönderse ne yaparsınız?
Eş belli ki annesinin hatalarından susuyor.
pekii novellin bize çizdiği karakterle o giden halı geri gelmezmiydi,ben ki eşimin ailesini kırmamak için çabalarım,laf söylemem böyleyken bile o halıyı geri getirtirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?