- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
Esasen benim ailem de asla böyle şeyleri sorun etmez. Çok olgunlardır. Ama ben sürekli eşimin ailesini -sırf erkek ailesi diye- ön planda tutarsam vicdanım rahat etmez. Benim gözümde aileler eşittir. Misal bir bayram ya da tatilde birine öncelik veriliyorsa ötekinde diğerine verilmeli. Sonuçta o anne babanın benimkilerinden ne üstünlüğü var ki.
Bu arada "önce benim ailem gelir kaynana da kimmiş" tavrını da hoş bulmuyorum. Bayram gibi özel bir günde her iki ailenin de gönlünün alınması gerektiğini düşünüyorum.
O konuyu biliyorum.Kusura bakmayın ben başka üyeye de yazdım bunu ama size de yazmak istedim.
Anneniz eşinizin eşyasını çalıp eşinizin kavgalı olduğu kardeşinize gönderebilir mi? Gönderse ne yaparsınız?
Eş belli ki annesinin hatalarından susuyor.
erkek anneleri böyledir işte kıskanç. önemli olan eşinin tavrı. yaptığınızda bişey yok ama adı var işte KAYNANAArkadaşlar iyi akşamlar, ben bu kaynanamdan bıktım, bayramın ilk günü eşimle evimizdeydik, hiç bir yere gitmedik, malum ilk gün kurban falan muhabbeti insanlara bayramlaşmaya çıkmayalım işleri falan vardır diye, ikinci günü annemlerin evi bize biraz daha yakın ona uğrayalım bi daha dönüş yapmayalım ordan da k.v. Ye dedik, anneme uğradık bayramlaşma falan filan ordan da k.v. Ye uğradık , aman allahım k.v. De bi surat bi surat; kapıdan girer girmez başladı insan bugün mü gelir Allah sizede sizin gibi evlatlar verir inşallah şaşırdık, eşim ne diyosun sen noldu, insan 2. Günü mü gelirmiş, ben de ee anneme de bugün 2. Günü gittik o bi problem etmedi sen neden bunu problem ediyosun dedim, burası erkek evi diyo, ne alaka erkeği falan dedim, bura böyle diyo bana, eee dedim kayınpeder var baba siz gittiniz mi annenize dedim( eşimin babanesi) yok dedi, k.v. De kaldı, sen bi öğren de ben de kafama uyarsa öğrenirim dedim, kadın dellendiriyo durduk yere, problem mi şimdi Bayram da ilk gün gitmeyip 2. Günü gitmek, aa bi de pardon ilk anneme gitmişim buraya ondan sonra
O konuyu biliyorum.
Onada pek inanmamıştım, ama doğruysa ben olsam tamamıyla mesafemi koyar, muhattab olmam kayınvalideyle.
Benim yetiştirilme şeklime göre büyüklere terbiyesizlik yapılmaz. Uzak durur muhattap olmazsın. 60 yaşındaki kadın bu yaşına kadar değişmediyse gelinin had bildirmeleriylede değişmez.
Ki bahsettiğiniz konuda konu sahibi sanırım söyleyeceğini söylemiştir.Araya mesafe koymadıysa her söyleneni terslemesi gerekmiyor.
Annem eşimin çok damarına bassa yinede ona edepsizlik yapmasına göz yumamam ben. Uzak durur en fazla.
geçen konusunda bir üye yazmıştı,novell konuları ucu açık anlatıyor yapılan yorumlara göre şekillendiriyor diye.buna ben de katılıyorum.bu konuda da aynısını yaptı.ilk olayı anlattığında kesilen bir kurban yokken sayfalar sayfalar sonrası birisi sordu siz kurban kestiniz mi diye,evet kestik dedi ama inanamadım.öyle olsa ilk gün kurban kestiğimiz için ailelere gitmedik diye anlatılırdı.O konuyu biliyorum.
Onada pek inanmamıştım, ama doğruysa ben olsam tamamıyla mesafemi koyar, muhattab olmam kayınvalideyle.
Benim yetiştirilme şeklime göre büyüklere terbiyesizlik yapılmaz. Uzak durur muhattap olmazsın. 60 yaşındaki kadın bu yaşına kadar değişmediyse gelinin had bildirmeleriylede değişmez.
Ki bahsettiğiniz konuda konu sahibi sanırım söyleyeceğini söylemiştir.Araya mesafe koymadıysa her söyleneni terslemesi gerekmiyor.
Annem eşimin çok damarına bassa yinede ona edepsizlik yapmasına göz yumamam ben. Uzak durur en fazla.
Bence de iyi dms. Tirnalarinizi gostermezseniz eğer tepenize çıkar. Saygıyı haketmiyorsa neden ben gostereym. çok normal davranmis o koca kadın konuşma tarzını duzeltmicek çocuk gibi beni azarlicak ben de susacam 1 susarim 2 susarim sevgilimin hatrına 3 susarim 4. Te ağzinin payını alır. Çok da iyi deyip tasi gediğine oturtmus.Ne yani kaynanalar gelinleri fırçalıycak her istediğini söyliycek gelin Hanım'da büyük die susacak mı ?
Hadi ordan ağzına sağlık
Evet ya siz yazinca farkettim.konuyu açiyo ama ilk basta farkli anliyoruz ama novell cvp verdikce olayin esrari cozuluyogeçen konusunda bir üye yazmıştı,novell konuları ucu açık anlatıyor yapılan yorumlara göre şekillendiriyor diye.buna ben de katılıyorum.bu konuda da aynısını yaptı.ilk olayı anlattığında kesilen bir kurban yokken sayfalar sayfalar sonrası birisi sordu siz kurban kestiniz mi diye,evet kestik dedi ama inanamadım.öyle olsa ilk gün kurban kestiğimiz için ailelere gitmedik diye anlatılırdı.
novell'de çözemediğim,anlamlandıramadığım bir şey var.bakalım ileride göreceğiz
geçen konusunda bir üye yazmıştı,novell konuları ucu açık anlatıyor yapılan yorumlara göre şekillendiriyor diye.buna ben de katılıyorum.bu konuda da aynısını yaptı.ilk olayı anlattığında kesilen bir kurban yokken sayfalar sayfalar sonrası birisi sordu siz kurban kestiniz mi diye,evet kestik dedi ama inanamadım.öyle olsa ilk gün kurban kestiğimiz için ailelere gitmedik diye anlatılırdı.
novell'de çözemediğim,anlamlandıramadığım bir şey var.bakalım ileride göreceğiz
Kusura bakmayın ben diye biri var ve yaşadıklarım söylediklerimde aynendir. Evet kayınpeder de annesinin Bayramı'na gitmemiştir( babası rahmetli) ben o babaneye gittim yazık bi başına evinde oturuyo ve üzülüyo k.v. Ve oğlunun gelmediğinebelki de novell diye biri yoktur. Ben hic bir insanin baska birisine kendi ailesini oyle rahat tersletebilecegini dusunmuyorum. Hele de soz konusu olan Turk erkegiyse. Kesin kiyamet kopar. Hele bide guya kayinbabasi kendi babasinin bayramini kutlamaya gitmemis. Cok acayip geldi bana.
Inanmak inanmamak size kalmış, mesafe koyuyorum annemi arayıp beni şikayet ediyorO konuyu biliyorum.
Ben ailemde görmedim, kendi görgüsü desem kendi de uygulamıyo, onun keyfine göre yaşayamamBöyle muhabbetlerı buraya nıye tasıyorsunuz anlamıyorum onların gelınısın madem bırseylerını ögrenceksın hee yapmak mı ıstemıyorsun onlarda sana guzel davranmak ıstemıyorlardır kımse kımseye oglu evlendı dıye yada aradaevlılık var dıye farklı gözukmek zorunda değil ama gelenek görenek vs bunlara baglı olan bır aıleyseler senınde ögrenmen ılerde cocugundan gelın yada damadından bunları görmek sende ısteyeceksın .Kadın acık acık söylemıs rahatsız oldugu seyı cok abartıyorsunuz
Giden halıyı napıyım ben dicemi dedim mi dedim, yaptığı terbiyesizlik de kendinindir, eşim de sandığınız gibi pasif değildir, eşini savunmak pasiflikse( haklı iken) pasiftir size göre, hötttt anama ne dedin diye bana girişmezBen de bu yüzden diyorum ki, gerçekte hiçbir işe yarar tepki ortaya koyamadığı için, ancak söylenerek rahatlıyor. Yani siz saygısız olduğunu düşünüyorsunuz mesela, ben olayların tamamına bakınca pasif bir eş görüyorum. Saygısız olmasa daha net tepkiler verse evine gitmez zaten kayınvalidenin, bu daha mı iyi size göre?
İnsan bu kadar haksızlığa eşini düzgünce savunur, annesi de susar. Eş savunmuyor, konu sahibi de konuştukça konuşuyor, saydırdıkça saydırıyor. Halıyı getirtemiyor, ancak laf sokabiliyor. Kayınvalideye gitmemezlik yapamıyor, ancak gidince söylenebiliyor. O kadarı da olsun diye düşünüyorum ben.
Burada sivridilli biri görünüyor olabilir ama gerçekte eşi pasif bir kadın bence.
Vah o geline, inAn bir oğlum olur hakedipte gelinim bu lafları etse bana hakkettin novelll derim( tüm samimiyetimle derim) lafı diyene değil bi de söyletene bakacaksınNovell konuların top 10 da 1 numara.
Ben senin bu cevapları verdiğine pek inanmıyorum.
Ama benim eşim senin kurduğunu söylediğin şu cümleyi anneme söylese alnını karışlarım onun. Gelinim söylese dahada beterini yaparım.
Aynen valla, evleneli kaç Bayram geldi geçti benim anneme( annem kendinden de eşinden de büyüktür) sadece bi Bayram gitmiştir( eşimin zoruyla) eyyy k.k. Bayanları( hepsine demiyorum) bu da mı ayıp değildir, ayıp sadece geline mi ayıptır.Ben de anlamiyorum bu erkek annesiyim olayini. Benim kv biz bugun gidicez diye agit yakacakti nerdeyse, esimin de benim de yarin mesaimiz var rapor alin dedi guya saka yapiyor. Kizi bayramda esinin ailesindeydi zaten cogunlukla, dun de donduler, bu gun icin bir sebepleri var mi diye sormadi bile kv. Ailelerimiz uzakta bir bayram sadece bir tarafa gidiyoruz annanem hasta goremedim gecmis olsun demedi bana. Esimin babannesine gitmek kutsal vazife. Tamam gidelim ama sen bir kadin olarak benim ailemi yok sayarsan, kizina ve ogluna boyle farkli davranirsan gozumde sayginligini yitirirsin.
Aileyse benimkiler de aile. Kiz anasi olanin ziyaret edilmeye hakki yok mu. Ana- baba hakki derken kiz cocuklari ayri mi tutulmus?
Yapılmadı güzelim yapılmadı benim ailemde, o yüzden işte yeni kaynanalarda yeni icatlar, okybayıla bayıla gıtmiyoz herhalde.:)
ama küçüklükten beri gördüğümüz bu,ben evlenene kadar her bayramı babanemde gecırdım,bıde düşün babamla,babanem konuşmadıkları halde,yazılı olmayan kurallar denır ya,buda onlardan işte..
kadının trıp atması normal buyuzden,çünkü böyle gelmiş,böyle gıdıyor..kı ben kaynanamı hiç sevmem ama işin gercegını inkarda edemem..yeni nesil gelinler,yeni icat çıkarıyor..sanki kendi ailelerinde bu yapılmamış gıbı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?