Bıktım senden bıktım

Inan benim annem de zamanında oyle yapmis, yengemler de oyle yapmış, ablamlar da öyle yaptigi için aslinda pek vicdanlik bir durum yok. Herkes anliyor herkesin halinden. Ben sorun etmiyorum. Sonuc olarak kendi ailemde daha fazla zaman gecirdim..

O konuyu biliyorum.
Onada pek inanmamıştım, ama doğruysa ben olsam tamamıyla mesafemi koyar, muhattab olmam kayınvalideyle.
Benim yetiştirilme şeklime göre büyüklere terbiyesizlik yapılmaz. Uzak durur muhattap olmazsın. 60 yaşındaki kadın bu yaşına kadar değişmediyse gelinin had bildirmeleriylede değişmez.
Ki bahsettiğiniz konuda konu sahibi sanırım söyleyeceğini söylemiştir.Araya mesafe koymadıysa her söyleneni terslemesi gerekmiyor.
Annem eşimin çok damarına bassa yinede ona edepsizlik yapmasına göz yumamam ben. Uzak durur en fazla.

erkek anneleri böyledir işte kıskanç. önemli olan eşinin tavrı. yaptığınızda bişey yok ama adı var işte KAYNANA

Bence sorun bu işte. Uzak duramıyor, eşine bunu yaptıramıyor o yüzden söyleniyor.

Arkadas k bakma ama oha dedim içimden o nası konuşma tarzı öyle kaynanayla

Ne yani kaynanalar gelinleri fırçalıycak her istediğini söyliycek gelin Hanım'da büyük die susacak mı ?
Hadi ordan ağzına sağlık

Novell konunun özünde haklısın ama k.validene ifade ediş şeklin çok kaba. Karşındaki eşinin annesi daha sakin bir şekilde cevap verebilirdin...

geçen konusunda bir üye yazmıştı,novell konuları ucu açık anlatıyor yapılan yorumlara göre şekillendiriyor diye.buna ben de katılıyorum.bu konuda da aynısını yaptı.ilk olayı anlattığında kesilen bir kurban yokken sayfalar sayfalar sonrası birisi sordu siz kurban kestiniz mi diye,evet kestik dedi ama inanamadım.öyle olsa ilk gün kurban kestiğimiz için ailelere gitmedik diye anlatılırdı.

novell'de çözemediğim,anlamlandıramadığım bir şey var.bakalım ileride göreceğiz

Ne yani kaynanalar gelinleri fırçalıycak her istediğini söyliycek gelin Hanım'da büyük die susacak mı ?
Hadi ordan ağzına sağlık
Bence de iyi dms. Tirnalarinizi gostermezseniz eğer tepenize çıkar. Saygıyı haketmiyorsa neden ben gostereym. çok normal davranmis o koca kadın konuşma tarzını duzeltmicek çocuk gibi beni azarlicak ben de susacam 1 susarim 2 susarim sevgilimin hatrına 3 susarim 4. Te ağzinin payını alır. Çok da iyi deyip tasi gediğine oturtmus.

Evet ya siz yazinca farkettim.konuyu açiyo ama ilk basta farkli anliyoruz ama novell cvp verdikce olayin esrari cozuluyo

belki de novell diye biri yoktur. Ben hic bir insanin baska birisine kendi ailesini oyle rahat tersletebilecegini dusunmuyorum. Hele de soz konusu olan Turk erkegiyse. Kesin kiyamet kopar. Hele bide guya kayinbabasi kendi babasinin bayramini kutlamaya gitmemis. Cok acayip geldi bana.

Kusura bakmayın ben diye biri var ve yaşadıklarım söylediklerimde aynendir. Evet kayınpeder de annesinin Bayramı'na gitmemiştir( babası rahmetli) ben o babaneye gittim yazık bi başına evinde oturuyo ve üzülüyo k.v. Ve oğlunun gelmediğine

Inanmak inanmamak size kalmış, mesafe koyuyorum annemi arayıp beni şikayet ediyor

Ben ailemde görmedim, kendi görgüsü desem kendi de uygulamıyo, onun keyfine göre yaşayamam

Giden halıyı napıyım ben dicemi dedim mi dedim, yaptığı terbiyesizlik de kendinindir, eşim de sandığınız gibi pasif değildir, eşini savunmak pasiflikse( haklı iken) pasiftir size göre, hötttt anama ne dedin diye bana girişmez

Vah o geline, inAn bir oğlum olur hakedipte gelinim bu lafları etse bana hakkettin novelll derim( tüm samimiyetimle derim) lafı diyene değil bi de söyletene bakacaksın

Ben de anlamiyorum bu erkek annesiyim olayini. Benim kv biz bugun gidicez diye agit yakacakti nerdeyse, esimin de benim de yarin mesaimiz var rapor alin dedi guya saka yapiyor. Kizi bayramda esinin ailesindeydi zaten cogunlukla, dun de donduler, bu gun icin bir sebepleri var mi diye sormadi bile kv. Ailelerimiz uzakta bir bayram sadece bir tarafa gidiyoruz annanem hasta goremedim gecmis olsun demedi bana. Esimin babannesine gitmek kutsal vazife. Tamam gidelim ama sen bir kadin olarak benim ailemi yok sayarsan, kizina ve ogluna boyle farkli davranirsan gozumde sayginligini yitirirsin.
Aileyse benimkiler de aile. Kiz anasi olanin ziyaret edilmeye hakki yok mu. Ana- baba hakki derken kiz cocuklari ayri mi tutulmus?

Aynen valla, evleneli kaç Bayram geldi geçti benim anneme( annem kendinden de eşinden de büyüktür) sadece bi Bayram gitmiştir( eşimin zoruyla) eyyy k.k. Bayanları( hepsine demiyorum) bu da mı ayıp değildir, ayıp sadece geline mi ayıptır.

Biz ilk iki gün annemlerdeydik..bayramın son günü yani bugün kayınvalidemlerdeydik..çokda iyi oldu..çokda güzel oldu..

Yapılmadı güzelim yapılmadı benim ailemde, o yüzden işte yeni kaynanalarda yeni icatlar, oky

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…