Biktim

Rainny

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
13
5
1
35
Merhaba ben eşimle üniversitede tanıştım çok peşimden koştu beni çok sevdi ben de beni bu kadar sevecek biri bulamam diye onunla görüşmeye başladım hersey çok güzel gidiyordu bana sonsuz saygı ve sevgi doluydu oyleki çoğumuz olsun istedik fakat tek sorun eşimin ailesiydi açıkçası kultursuz cahil ve egitimsizdiler fakat benim ailem saygılı bilgili ve anlayışlı bi aileydi uyum sağlayamadım annesinin çok acayip düşünceleri ve beni yönlendirme her yaptığımıza yorum ki düşünün dugunumuzu benim ailem yaptı eşyaları ailem aldı onlarda yok edemiyoruz filan karismadilat ve yardım yok şimdi bebeğim olmuş eşim değişti illa annem baksın annem yıkasın annem Izliyo görsün hepsi numara Tabiki Insan torununu sever ama bu kadının düşünün iki çocuğu intihar etmiş onun o saçma düşüncelerini dinlemekten nasıl çocuğumu eline vereyim ona vereceği katkı sağlayacağı bişeyi yok ayrıca çok kirli bi kadın evi bir bebek için hiç uygun değil hayatında çamaşır suyu kullanmamış kimyasal diye evi idrar kokuyor yemek yapılan yer bir katran yağ bebeğimle oraya gitmek istemiyorum eşim de bana cephe aldı nasıl gitmek istememiştim onun kardeşleri o evde büyümüş bizim çocuğumuz hasta olsa da orda kalacak annesi çocuğumu komsuya hava atacak diye afedersiniz erkek olduğunu göstermek için yarı çıplak. Alt değiştirirken elimden çaldı aglata aglata çocuğu balkondan millete gösteriyo ya kısacası benim bile dilim vermiyo onun cehaletine eşim oraya gidince beni coook seviyo ilgisi hurmeti aşkı sonsuz ama gitmek istemeyince aylarca cezalandiriyo tavır herkese sevecen bana gelince aşık surat konuşmama ben yonlendirilmekten nefret eder çünkü beni yönlendirmeye çalışanlardacalisanlarda hem zakaca hemde kültür olarak ileri olmam nedeniyle tiksiniyorum onlardaonlardan eşim böyle yaparak hem sabrımı hem nefretimi kazandı sinirlendirmek için diyo sen gelme oğlumu götürecekgoturecem yada emziriyorum diyo mama verelim ki annem baksın yok annem onu yikamali ya herkes doğumdan sonra eşini sever o bana kötü davranıyorsun sen anesin katlanacaksın tavrı inanın bıktım herşeyiyle soğudum yatakları ayırmadım kendime yakıştıramıyorum ama onun dengesiz yaklasimlarina kapattım bana her türlü yaklaşmasına müsade etmiyor ve mesafelmesafeli davranıyorum ama bu şekilde yaşamaktan sıkıldım sevmediğim biriyle evli kalmak onun ailesiyle saçma ilişkilerine katlanamıyorum en küçük örnek ortaokula giden küçük görümcem istedi diye üç saat kıyafet baktı benle bebeğim emzirdigim için perişan oldum çocuğum ev dışında emmek istemiyor çevre değişince dikkati bozuluyor Tamam bakalım dedim iki saat yeterli bebeğim aç uykusuz kaldı diyorum ama o küçücük çocuk bizi yönlendiriyor ya sonuç olarak bebeğim için olmasa ve çevreme rezil olmak olmasa bana onu gördüğüm hergün işkence yardımlarınızı bekliyorum

açıkçası sizin kendinizi övmelerinizi karşı tarafı yermelerinizi okumaktan konuyu çok anlayamadım. Belki haklısınız ama kimsenin kimseye kültürsüz ve cahil demeye hakkı yok. Zeka olarak ileriyim falan. Bunları yazmanızın manası nedir ?

Evet haklısınız saygı bırakmadılar bende inanamayacaginiz cahilliklere maruz kalıyorum eşim cahilce olduğunu kabul edip beni günlerce ona maruz bırakıyor örnek vereyim üç ayipmis günahmış sonra sıfır kol giyemezmisim koltuk altı başka bişeyi temsil ediyo sonra eşime zorla namaz kildirmaliymisim tatile gitmemeliyim o istemiyo diye üzgünüm ama saygımı kaybettim

Ya sürekli beni kandırmak ve yönlendirmek için girişimlerde bulunuyorlar bunu görebiliyorum maddi açıdan bile benden gizli benim paramla iş yapıyolar hepsini gizlice ama ben bu oyunlara gelmiyorum o açıdan söyledim övmek gibi derdim yok asla

Öncelikle sakin kal. Esin ile sakin konuşup anlat. Annen pis kültürsüz vs deme. Ne olursa olsun o onun annesi. Zoruna gider . O da farkın farkında kendini ezik hissedip sana üstünlük kurmaya çalışıyor. Annesi ile ilgili bazı şeyleri görmezden gel. Küçücük çocuğa gelince o kadar yüz verme sende. Bak yeğenin çok küçük eve gidelim bir daha geliriz deseydin. Yatakları ayırıp mesafe koyma daha çok uzaklasirsiniz. Ayrılmaya karar verdiysen birşey diyemem ama seviyorsan sende cabala

ekmeksarapsenveben teşekkür ederim beni anladığınız ve mantıklı tavsiyeleriniz için

Ay okurken şiştimmmm

Çekilmez bunlar.Al kocanı vur ailesine.

Allah yardımcın olsun

Anlamıyorum bu insanları yardım etmezler torun olunca ilgi artar. Eşiniz ilk baştaki yardım etmemeleri veya annesinin gerçekten pis olduğunu bilmiyor mu? Mesafeli davranın herkes ederi kadar bebeği çok seviyorsa gelsin sizin evinizde görsün doktor dışarı çıkartmayın bir süre enfeksiyon kapma riski yüksek diye yalan söyleyin. Eşinizinde sevgisi gerçekten var mı bilemem ama siz gitmiyorsunuz diye tavır alıyorsa size saygısı yok belli .

Onlara onun tarziyla davranmak biraz cadi gorunmek gerek demek ki.

Aşağılayıp yerden yere vurduğu kadının oğluyla evlenmiş,olaya bak.Şaka gibisiniz.
Cahil kültürsüz pis kayınvalideye karşı bilgili kültürlü temiz bir annesi var kadının ya hu,tabiki aşağılamak en doğal hakkı

Allah gostermesin her cocugu intihar eden anne cocugunun intiharindan sorumlu mu oluyor? 2 tane cocuk sadece kvnizin konusmalarindan dolayi intihar etmemistir heralde. Agir kimyasal temizleyiciler bende kullanmam. Camasir suyu kullanmadim ama evim pis degil. O kvnizin pasakliligi.

Sonucta ogluyla evlenmissin. Kadini gormemek, gitmemek, cocugu yollamamak olmaz pis diye, abuk sabuk konusuyor diye....
Ama siz ilgilenebiliyorsaniz kvnin yikamaina bakmasina gerek yok.

Muhakkak ki eşinizin ailesi ile ilgili sizi üzen şeyler olabilir. Ancak eleştirileriniz çok acımasız. Evlilik çoğunlukla iki farklı kültürün bir araya gelmesi zaten. Benim ki daha iyi demek ise sadece göreceli bir husus. Eşimin ailesiyle benim aile yapım da çok farklı. Ama ben onun yaşadığı hayatı, yaşanmışlıkları göz önünde bulundurarak kv me yaklaşıyorum. Mesleklerimiz ve eğitimimiz bizim kişiliğimizin üstünlüğüne işaret etmez.

Küçük planlar yapmadım arkadan iş çevirmedim ve kimseyi kandırmadim bu yüzden yapılmasını hoş karşılaşıyorum belki bundan acımasız elestirilerim

size vereceğim en iyi tavsiye eşiniz size ne ceza verirse versin taviz vermeyin. yapmak istemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın gerekirse sonuçlarına katlanın. bu şekilde belki eşiniz sizi boşar ama aksi durumda sizin ruh sağlığınız bozulur ve kötü kadın durumuna düşersiniz. Siz eşinizin bu şekilde kültürel farklılıklarını bilmiyordunuz muhtemelen evlenmeden önce. Bu yüzden evlenmiş olmanız suç değil .

Ya bu kadar olduğunu tahmin edemedim bana iyi görünüyorlardı tabi köprüyü geçene kadar saniyolarki bebek bir engel ayrıca eşime durur oldum en başta dedim ki ailenin olduğu ilde yaşamam daha henüz birbirimize alismadik istersen seni anlayışla karşılar hayır Tabiki yaşamayalım dedi onun için sıkıntı değilmiş kayın babama da babam dedi kızım yaşamak istemiyor sıkıntı olacaksa bilelim hayır dedi şimdide neden oğlumuz bizle yaşamıyor çünkü gelin bırakmıyor oğlum bizi terk ettin bu arada iki saatlik uzaklıkta oturuyoruz eşim de ailemin yanını istiyorum diyo şimdi kendimi kandırılmış gibi hissediyorum rest çektim asla yaşamam isterse o gidebilir

Ailesiyle ilgili olumsuz düşüncelerinizi eşinizle sık sık paylaştıysanız çözümsüz kalmış, küçük düştüğünü hissetmiş olabilir. Hele de bir yandan da kendi anne babasının sizinle iligili sitemleri ya da şikayetleri oluyorsa arada kalan eşiniz gerçekten bunalmıştır. Sürekli bu hisleri yaşamak eşinizi saldırgan davranmaya itmiş olabilir. Farkında olmadan benlik saygısını korumak için artık hükmeden kişiyi oynamaya başlamış olabilir demek istediğim.

Bebeğiniz kaç aylık bilemiyorum ama 11 aylık bir anne olarak oldukça hassas ve her zamankinden daha çok ilgi ve desteğe ihtiyaç duyduğunuzu biliyorum. Fakat ne yazık ki boşanmaya alternatifiniz ne kadar zor da gelse eşinizi safınıza çekmek. Bunun için ani tepkiler vermeyin, eşinizin isteklerini saçmalık olarak nitelediğinizi hissettirmeyin. Sürekli reddetmeyin. O bebeğin yalnızca size ait olmadigini anlamanız için eşiniz de surekli yeni bir şeyler için zorlayacaktir sizi. Esinizin taleplerinden sizin için en makul olan bir kacina istemeden de olsa tamam deyin. Esinizin onaylanma ihtiyacının gerçekten çok arttığı bir donem yaşadığını düşünüyorum. Zor da olsa esinizi kararında takdir edin, ara sıra eşliği, babalığı, karakteri hakkinda iltifat edin. Ailesiyle ilgili her şeyi anlatmaniza gerek yok, zaten her şeyi bildiğini siz de biliyorsunuz. Annesi pismiş, eşiniz ne yapabilir ki? Bos verin acmayin bu konuyu bir daha. Kirici cunku. Siz somut olarak o gun canınızı sıkan şeylerden suclayici olmaktan kaçınarak, yapici yaklaşarak bahsedin. Bir sorun konuşmadan önce mutlaka pozitif bir deneyim yaşamaya gayret edin. Bir sarılma, bir çay, bir kahvaltı, bir sohbet, bir iltifat. Sabirla esinizin eşref saatini kurup sonra konusun. Kolay yazılan zor şeyler oneriyorum farkındayım fakat çözüm istiyorsaniz gayret etmek zorundasınız. Allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ederim herkese verdikleri tavsiyeler için haklısınız biraz kırıcı olabilirim fakat inanın bana o kadar kırıldım ki farkında olmadan yapıyor olabilirim ama söyle bi durum vardı ben ailesini çok geç tanıdım ve ailesi benimle ilgili sadece altı yıl arkadaşlık yaptığımızı biliyordu bu süreçte annem gidip tanışmama izin vermedi adını koymadan görüşmen uygun değil dedi en son onları evlerinde ortamlarında görmeden evlenmeyecegimi dile getirdim gördüm ve anladım uygun olmadığımızı onu kırmadan çoğu kez ayrılmayı denedim ama inanın kimse bu kadar sevilmemistir her defasında seni bırakmam hayır hep yanındayım filan açıkçası bir çok alternatif vardı önümde ve mesleki açıdan gelişime acıktım maddiyata bakmadım aileye bakmadım sadece beni gerçekten sevdiğini düşündüğümden evlendim ama arkadaşlar kesinlikle sevgi bi yyere kadar inat ve yönetme zorla yaptırma benim karakterimin kabul edeceği şeyler değildi ve kimsenin buna maruz kalmasını istemem ve biliyormusunuz kaynanam benim altı yıl arkadaşlık yaptığımızı görünce sahipsiz oğlunun peşinden koşan kız olarak görmüş nisana gelince şok yaşadılar ben o insanların gözünde ne durumda olduğumu görünce dehşete düştüm meğer onların derdi kaynanalik yapmak ezmekmis ve ben zaten kadın haklarının yenilmesine dayanamadım ve sessiz kalamam Allaha çok şükür ezmek bi yana eezilmiş hissettiler fakat bi gelinleri daha var ev hanımı neler yaptıklarını tahmin edemezsiniz asagiliyolar sen ilk okul mezunusun işin ne git anneme bulaşık yıka git çocuk yap kilo alma atarım seni midem bulandı bu ailede Evet bana saygililar ama Saygılarımla da bi yere kadar hayatımda etek giymem tarz meselesi etek giymeden oraya gelmeyecekmisim Tabiki takmadım ama birazda hadlerini bilmeleri lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…