Bıktım....

Hep köy okulunda görev yapmak istiyordum ama artık cidden o kadar bunaldım ki.Gidene kadar Rabbim canımı alır diye dua etmeye başladım.

Bakın öncelikle bu toksik ortamdan kurtulacaksınız, öyle düşünün.
Benim İstanbul'da çok nezih bir ortamda yetişmiş bir öğrencim vardı, Ağrı'nın bir köyüne atandı ve hepimiz nasıl uyum sağlayacak diye çok endişelenmemize rağmen orada kendine muhteşem bir hayat kurdu. Köyde üstelik.
Bir göz oda evini tuttu, çiçek gibi döşedi, çok da iyi bir öğretmen oldu köyde müthiş sevildi, kollandı.

Kendinize ait harika bir hayat da kurabilirsiniz yani, her şey korktuğunuz gibi olmayabilir.
Bu ihtimali de düşünün...

Orada hayatını yaşayan insanlar var böyle kötü görmek doğru değil bence .. köy okulu deyip geçmeyin belki mesleğinizin en güzel yılları orada geçer
Köy okulu istiyordum hep zaten ama annem bıktırdı beni.Sürekli çalışsaydın daha önce atanırdın,daha merkeze atanırdın.Şimdi hepimiz dağılacağız,ben seninle gelsem kardeşin ne olacak diyor.Bunaldım.

Hep köy okulunda görev yapmak istiyordum ama artık cidden o kadar bunaldım ki.Gidene kadar Rabbim canımı alır diye dua etmeye başladım.
Öyle düşünürsen hazırlıklı gidemezsin bak bu senin mesleğin sen okudun, uykusuz kaldın o yüzden bu seni ilgilendirir, ailen de saygı göstermek zorunda.Ne kötü yönü varmıs ki köyün? Millet köye yerlesmek için uğraşıyor.Bence daha güzel olcak emin ol gittiğinde " oh be kafamı dinliyorum " dersin.

Ben de bunu çok istiyorum ama gitmeden karamsarlığa düşmek istemiyorum.En çok sevindiğim şey aile evinden uzaklasmak olacak zaten.Bu bana çok iyi gelecektir.

İnşallah öyle olacak

Ben senin yerinde olsam, şimdiden köy okulunda yapabileceklerim için heyecanlanırdım. Üniversite okurken sürekli köy okulları için öğretmenlerle iletişime geçip, sosyal sorumluluk projeleri düzenlerdik. Kitaplar, oyuncaklar, çantalar vs hepsini çocuklara götürüp hediye ederdik. İnanılmaz mutlu olurlardı.

Anneni boşver. İnan bana çok güzel günler geçireceksin orada. Zorlandığın anlar elbet olacak. Ama artık yuvadan uçsan, kendi ayaklarınla sağlam adımlar atsan iyi olur.

ya kusura bakmayın da bir asker-polis eşlerini anlamıyorum bu tür konuştuklarında
bir de düz alımlarda atananları, özellikle öğretmen ailelerini

yahu öğretmenlikte neredeyse hep sayılar belli durumlar belli

tamam, bazı seneler beklenmedik şeyler branş bazında belki olsa da genelde durum ortada --evet büyükşehirdeki evinin dibine ortalama puanla atanmış kuzenim de var, o sene öyle bir yerde alım oldu ki tam kıza 12den isabet..

ama benim ailemde, son 10 senede, 100 öğretmen varsa (ki vardır) 90'ı sizin gibi... branşı ilkokul olan köy okulana atandı bunlardan da sivastan batıda olan yoktu... kalan 10 tanesinin 1 tanesi dediğim gibi memleketine (iç anadoluda büyükşehir) evinin dibindeki okula atanan, birkaç tane de istanbul var ama istanbula anadoludan atanıp gitmek de ayrı bir sorun. ev yok. yurtta filan kaldılar ilk. şimdi bilmiyorum ne yaptılar şimdi ev hiç yok

yani durum bu, mucizevi bir şeyler olmasa zaten köy okuluna atanacaktınız. "senin yüzünden dağılıyoruz" ne demek yarın evlenseniz ananız aranıza mı yatacak...töbe töbe ya.

siz öğretmenlik okurken düşünmemiş
3 yıl atama beklerken düşünmemiş
şimdi mi aklına gelmiş atananın evden gideceği?

Kpss çok gıcık bir sınav. Gerçekten ömür törpüsü. Bunu atlattığınız için dua edin, önünüze bakın, güzel şeyler düşünün. Mis gibi mesleğiniz var, paranızı kazanacaksınız. Ailenizi çok da takmayın deyim yerindeyse. Siz mutlu olun yepyeni bir tecrübe başlıyor. Tebrikler

Hayatımın hiçbir aşamasında ailemin manevi destegini göremedim.Hiçbir şeyimle gurur duymadılar,hayatımdaki en büyük desteğin bana manevi olarak destek olan insan eksikliği.İlerde büyük ihtimalle eşimde arayacağım en temel özellik bu olacak.

Teşekkür ederim ya,Bitanesiniz

Kimseye kulak asma sakın, az sabret, şu koşullarda atanıp ekmeğini kazanmak çok zor iş. Manipülatör anneni duymamak zorundasın. Atanmışsın gideceksin. Özel sektörde şu maaşı alamazsın zaten iş garantin de olmaz. Köydeyken birikim de yaparsın, süren dolunca daha iyi bir yere tayin de istersin. Niye yapamayacakmışsın, yapanlar senden daha mı becerikliymiş. Sakın gitmemezlik etme, ömür boyu duvarlara vurursun kafanı. Ben atanacağım dönemde hakkarinin dağ köylerine razıydım, oraya kadar gitmedim ama gittiğim her yerde her şeyin hakkından da geldim. Başa gelince her şey yapılıyor. Anksiyeten falan kalmaz mücadele ederken hiç merak etme.

Kuştan korkan bir arkadaşım vardı sinopun bir dağ köyüne atandı korku falan kalmadı üzerine tüfek kullanmayı öğrendi. Öyle bir anneyle yıllarını geçiren insan her yerde her koşulda yapar da yaşar da.

Ataman hayırlı olsun, mesleğinde başarılar

Okulumun lojmanı var,orada kalacağım.Annem köye gitmeyi gozunde çok büyütüyor.O eşyalarla nasıl gideceğiz falan.Bu durumdan aşırı bunaldım.
İl merkezi olunca nasıl gidecekse öyle gidecek, evden çıktı mı her yere aynı şekilde gider.

Çok çok teşekkür ederim ,bunları duymaya o kadar çok ihtiyacım vardı ki .Çok iyi geldi

Sorun: destek bekliyor oluşunuz. Her aile destek olmak zorunda değil. Arkadaşım bahçeli daire aldı, annesi bahçede otururken keşke bir üst kat olsaydı manzarası daha iyi olurdu demiş. Hayat böyle. Bazı anneler hiç birşeyden memnun olmaz. Ama bu kamçılayıcı özellik çocuklarını daha ileriye de taşıyabilir kimi durumlarda.

Şuan mutlu olup Sevineceğinize neden üzülüyorsunuz
Kendinize bunu yapmayın güzel bi hayat kurun Kendinize köydekiler büyük kentlerdeki insanlara kıyasla daha mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…