bıktım :(

Karamm12

bir hikayem var
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
111
49
merhaba.. 7 yıldır anemiyim. hem kan hemde demir eksikliği anemisi. ilaçlar fayda etmiyor bir düzeliyor ama ilaçlar bittikten sonra iki düşüyor. hep ilaç kullanamam dimi yani ilaçtan nefret ediyorum. kuru üzüm pekmez vs.gibi şeyleri zaten yiyip içiyorum ama cıks olmuyor. başka ne yapmam gerekiyor

1- Kırmızı et, kuru baklagiller, kuru meyve (kuru üzüm, kuru incir gibi), yeşil yapraklı sebzeler, pekmezİdaha çok yiyin. 2- Vitamin - C (günde 100 miligram) alın. C-vitamini demirin barsaklardan emilmesini arttırır.
3- Demir bakımından zengin besinler alın (baklagiller, mercimek, darı, nohut, koyu yeşil renkli sebzeler, pekmez, demirle zenginleştirilmiş tahıl ürünleri, kuru kayısı, kuru şeftali, balkabağı, ayçekirdeği, fıstık, ceviz, badem, soya fasülyesi gibi)
4- Demir hapı alanların yoğurt alması faydalıdır. Yoğurtta bulunan laktik asit demirin vücutta depolanmasını kolaylaştırır.
5- Demir emilimini azaltan besinlerden uzak durun: kafeinli içecekler, yumurta, Süt ve kepek (kepekli ekmek gibi)
6- Eğer demir eksikliği aneminiz yoksa demir almanıza gerek yoktur; ayrıca demir damar sertiğine neden olabilir, bu nedenle demir eksikliği aneminiz yoksa demir içermeyen vitamin hapları kullanın.

:))

1- Kırmızı et, kuru baklagiller, kuru meyve (kuru üzüm, kuru incir gibi), yeşil yapraklı sebzeler, pekmezİdaha çok yiyin. 2- Vitamin - C (günde 100 miligram) alın. C-vitamini demirin barsaklardan emilmesini arttırır.
3- Demir bakımından zengin besinler alın (baklagiller, mercimek, darı, nohut, koyu yeşil renkli sebzeler, pekmez, demirle zenginleştirilmiş tahıl ürünleri, kuru kayısı, kuru şeftali, balkabağı, ayçekirdeği, fıstık, ceviz, badem, soya fasülyesi gibi)
4- Demir hapı alanların yoğurt alması faydalıdır. Yoğurtta bulunan laktik asit demirin vücutta depolanmasını kolaylaştırır.
5- Demir emilimini azaltan besinlerden uzak durun: kafeinli içecekler, yumurta, Süt ve kepek (kepekli ekmek gibi)
6- Eğer demir eksikliği aneminiz yoksa demir almanıza gerek yoktur; ayrıca demir damar sertiğine neden olabilir, bu nedenle demir eksikliği aneminiz yoksa demir içermeyen vitamin hapları kullanın.

Demir eksikliği anemisi daha fazla yani demirim 1 benim. Ferrittin 1. Ferrittin en alt seviyede olduğu için kan depolanmıyor. Regl dönemlerimde bu yüzden kan çok kaybediyorm gidenide toparlayamıyorum. Dediklerini uygulcam canım teşekkür ederim:)

eczanelerde satılan doğarl birşey var üzüm çekirdeği ekstratı adını unutuum ama sorarsanız söylerler muhtemelen çok başarılı bir deneyin

öncelikle geçmiş olsun.

bende talasimi taşıyıcısıyım.
bununla beraber demirimde düşüktü.düşüktü diyorum çünkü yükseltmeyi başardım.
demirimi yükselten en etkili besin brokoli oldu.öğle akşam menüme ekledim.bolca yedim.
bunun yanındada kırmızı et beni hayata bağlıyor.et yemediğim ile yediğim arasında çok fark oluyor.haftada 3 kez kırmızı et tüketirsem o hafta enerjik oluypr ve baş ağrılarım halsizliğim azalıyor.eğerki yemeyi atladıysam(ki çok et sevmediğimden)hemen halsizlik başlıyor.

birde çok eskiden ege üniversitesinin ürettiği bir hap vardı ama hala varmıdır bilmiyorum onu içtiğimde doktorum ne yaptında demirini birden yükseltebildin demişti.istersen özelden adını yazabilirim.

benim kansızlıkla ilgili yaptıklarım ve sonuç aldıklarım bunlar.umarım sendede işe yarar.

birde kuru yaban mersini hani A101 de paketli satılanlardan çok iyi geliyor.

öncelikle geçmiş olsun.

bende talasimi taşıyıcısıyım.
bununla beraber demirimde düşüktü.düşüktü diyorum çünkü yükseltmeyi başardım.
demirimi yükselten en etkili besin brokoli oldu.öğle akşam menüme ekledim.bolca yedim.
bunun yanındada kırmızı et beni hayata bağlıyor.et yemediğim ile yediğim arasında çok fark oluyor.haftada 3 kez kırmızı et tüketirsem o hafta enerjik oluypr ve baş ağrılarım halsizliğim azalıyor.eğerki yemeyi atladıysam(ki çok et sevmediğimden)hemen halsizlik başlıyor.

birde çok eskiden ege üniversitesinin ürettiği bir hap vardı ama hala varmıdır bilmiyorum onu içtiğimde doktorum ne yaptında demirini birden yükseltebildin demişti.istersen özelden adını yazabilirim.

benim kansızlıkla ilgili yaptıklarım ve sonuç aldıklarım bunlar.umarım sendede işe yarar.

birde kuru yaban mersini hani A101 de paketli satılanlardan çok iyi geliyor.
Adını yazarsanız çok sevinirim çok iyi olur sizede geçmiş olsun. Kırmızı ete bayılırım zaten işime geliyor yemek :) çok teşekkür ederim

bende demir eksikliği var ve dönem dönem ilaç kullanıyorum am beter bişey,6 kutu kullanıyosun ama gıdım gıdım yükseliyor değerler..
yalnız kan hastalıkları bölümünde ayrıtnılı inceleme yapılmalı..anlattığınız ciddi bir durum..doktorum böyle durumlarda genelde regl harici vucutta kan kaçağı olduğunu söyledi..barsaklarda,ya da herhangi organda..bunun için detaylı incelem yapıldı..mesela ultrasonlar,ciğer kontrolleri,ayrıtnılı kan testleri gibi..
en son kadın doğum bakıyor ve aşırı kanama kaynaklı ise çeşitili yöntemlerle tedavi ediyor.bunların biri,vijina içine yerşetirilen hormonlu spiralmiş mesela..
bence siz öncelikle kaynağı tespit etmelisiniz..

Aynı dertten bende muzdaribim. İki yıl önce aşır kansızlık yüzünden endoskopi bile yaptılar. Bu kadar düşük olması normal değil diye. Endoskopide çıkan tek şey mide ile bağırsak arasındaki kapakçığın hafif gevşemiş olması, ama bu o kadar kansızlık yapmaz demişti doktor. Kutu kutu ilaç kullanmama rağmen ne demirde ne de kanda herhangi bir değişme olmadı. Bugün yine yaptırsam yine düşük çıkar eminim.

süt ve sütürünleri demir depolanmasını engelliyort yoğurt konusunda bir yanlışınız var..ayrıca çay kahve de öyle..demir içeren ürünler yenmeden 1 saat önce,yendikten 2 saat sonrasına kadar bunlar yenilip içilmemeli kesinlikle..
demir ilçalrı için de aynı durum..
en doğrusu demir içeren ürünlerle c vitamini içerenleri beraber kullanmak..
mesela et yiyorsanız yanına ayran veya yoğurt tüm demiri alıyor,asala faydası yok..etin yanna bol limonlu salata yenmeli.yemek sonrası 2 saat çay içilmemeli.
ya da yumurta mesela..çayla yenmemeli..ğportakal suyu tercih edilmeli..demirin emilimini artırıyor c vitamini.
ben demir ilaçlarımı limonlu su ile içiyorum mesela.

bu arada demir için,eğer astım gibi alerjileriniz yoksa,serum tedavisi daha başarılı.veya iğne tedavisi..
ben alerjhiden dolayı oalmıyorum..ama ark. 10 günlük serum tedavisi ile zıpkın gibi oldu valla.ben aylardı ilaçtan kusucam artık..

Anemi gıda ile tedavi edilemez. Hafif derecede eksiklik ancak gıda ile takviye edilebilir. anemi düzeyinde ilaçları düzenli kullanmak ve sürekli kontrol altında olmak gerekir. Bir hapın verdiği demiri anzak 7 litre pekmez içerek alabilirsiniz. İlaçları kullanırken zaten biliyorsunuzdur demir bağlama testleri yaptırmanız gerekir. O testin sonucuna göre düzenli olarak ilaçlarınızda kontrol altında tutulmalı. İlaç kullandığınızda yükselebilen değerleriniz var ise demir bağlama sorunu yok demektir. Bu durumda düzenli ilaçlarınızı kullanıp beslenmenize dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ama ilaçları içmeyi sevmiyorum diye bırakmayın sakın.

bende demir eksikliği var ve dönem dönem ilaç kullanıyorum am beter bişey,6 kutu kullanıyosun ama gıdım gıdım yükseliyor değerler..
yalnız kan hastalıkları bölümünde ayrıtnılı inceleme yapılmalı..anlattığınız ciddi bir durum..doktorum böyle durumlarda genelde regl harici vucutta kan kaçağı olduğunu söyledi..barsaklarda,ya da herhangi organda..bunun için detaylı incelem yapıldı..mesela ultrasonlar,ciğer kontrolleri,ayrıtnılı kan testleri gibi..
en son kadın doğum bakıyor ve aşırı kanama kaynaklı ise çeşitili yöntemlerle tedavi ediyor.bunların biri,vijina içine yerşetirilen hormonlu spiralmiş mesela..
bence siz öncelikle kaynağı tespit etmelisiniz..
Doktor bana eğer yine düşük çıkarsa bu sefer endoskopi kolonoskopiye sokmamız gerekecek sizi dedi endoskopi neysede kolonoskopiyi duyunca doktora gitmedim bidaha korktum yaaa kolonoskopiye kalbim dayanmaz:) endoskopinin gideri var yine:-) yarın doktora gidiyorum artık yapcak bişey yok. Reglden kaynaklı olcağını düşünmüyorum 3 gün anca oluyorm zaten fazlada gelmiyor

Bitkisel demirin emilimi çok düşüktür. Pekmez,mercimek bunlar fasa fiso.
Sakatat,kırmızı et ve bunlarla c vit. alman gerekiyor. Ayrıca döküm demir tencere,tavalarda yemeğini yapman da yarar sağlar.ilacını da iğne olarak yaptırsan daha iyi emilir. Benim demirim de fazla kan verdim azalsın diye.

bu arada demir için,eğer astım gibi alerjileriniz yoksa,serum tedavisi daha başarılı.veya iğne tedavisi..
ben alerjhiden dolayı oalmıyorum..ama ark. 10 günlük serum tedavisi ile zıpkın gibi oldu valla.ben aylardı ilaçtan kusucam artık..
Alerjim var ama ilaca karşı yok 5 sene öncw serum tedavisi görmüştüm toparlamştı kilo bile almıştım valla şimdi niyeyse vermiyolar ama bende serum istiyorum bunu söyleyeyim doktoruma

X