- Konu Sahibi eSmerimSin
-
Din, dil ve kultur ancak sen istersen bi faktor olur. kimi insanlar bunu hic onemsemezler..
Bu hani aylar once anlattigin, annesinin saglik durumu icin ulkesine donen arkadasin mi?
Canım evde olmadığım için telden giriyorum konunu okuyunca yazmadan duramadım.Sevdiğim üyelerdensin ama sorunu tam anlayamadım yasak falan derken bu kadar imkansız ne olabilir ki kültür ve inançla mi sadece biraz daha açarsan daha iyi yardımcı olurum.
annem kesınlıkle karsı onunla paylastım bu durumu, red ederım senı evlatlıktan eger karsıma getırısen onu dedı..hakkımı helal etmem ve baban ne der düsündün mü falan fılan dedı ıste.. bırdahada acmadım ona bu konuyu..
.
anneniz babanız kendi ülkesini bırakıp başka ülkeye yaşamaya giderken düşünmemişler mi acaba,ya kızım bu çevreden birisini bulursa diye??
Siz yıllar yılı orada yaşıyosunuz
oranın tv kanalını izliyo oranın okuluna gidiyosunuz
aileniz orada kazandığı paralarla ailesini doyuruyo
ama oralı değilsiniz..
doğduğunuz büyüdüğünüz çevreden bir arkadaşınızla evlenmeniz imkansız,sağlıksız
kesinlikle yıllardıır uzakta kaldığınız kültürden birisiyle evlenmeniz normal..
ben de bunu anlayamıyorum.
madem öyle gitmeselerdi kendi ülkelerinden?
o kadar kötüyse yabancısı
sinir oldum gece gece
ateist olması kisinin kendisini baglar birsey diyemem ama dinen sizin evlenmemenizin gerektigini gunah oldugunu soyliyceklerdir o konuya pek giremiycem senin inancına saygılıysa ve hicbir sekilde karısmıyorsa bana kalırsa uygun belkide seninle birlikte oda inanıcak vesile olucaksın kimbilir herneyse bu durumu kimseye kabul ettiremezsin evet cok zorkeske hersey daha farklı olsaymıs sizin icin ailen seni dinlemeyi tercih etseymis birazda olsa
evet annem saten bunu dıyor benıde dınden cıkarırmıs, saten onunla bırlıktelıgı düsünerek dınden cıkmaya hazırmısım, nasıl evlatmısım, ne hata yapmısta ben ona bunları yasatıyormusum..
o kesınlıkle saygılı dınıme ve kültürüme karsı..hatta sorular soruyor bende bıldıgım kadarıyla düzgün cevaplar vermeye calısıyorum..
ama herkesın dini kendıne degılmı? ben öyle görüyorum..
ha ılerde aıle kurarsam nasıl olacak degılmı coluk cocuk fln? ama saten bunları düsünmek bıle sacma sonucta bır aılem olmayacak onunla
anneniz babanız kendi ülkesini bırakıp başka ülkeye yaşamaya giderken düşünmemişler mi acaba,ya kızım bu çevreden birisini bulursa diye??
Siz yıllar yılı orada yaşıyosunuz
oranın tv kanalını izliyo oranın okuluna gidiyosunuz
aileniz orada kazandığı paralarla ailesini doyuruyo
ama oralı değilsiniz..
doğduğunuz büyüdüğünüz çevreden bir arkadaşınızla evlenmeniz imkansız,sağlıksız
kesinlikle yıllardıır uzakta kaldığınız kültürden birisiyle evlenmeniz normal..
ben de bunu anlayamıyorum.
madem öyle gitmeselerdi kendi ülkelerinden?
o kadar kötüyse yabancısı
sinir oldum gece gece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?