- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
- Konu Sahibi eSmerimSin
-
meraba canim
Yakin bi zaman once hindistanli bir cocuk bana asik olmustu
Benimle evlenmek istedigini soyluyordu
Ben de sevgilim var hadi sevgilim olmasa bile
1.musluman degilsin (budistti)
2.ben hindistana gitmem
Demistim.. O da sevgilinden ayrilirsan
1.musluman olurum
2.turkiyede yasariz
Demisti.. Ben tabi ki sevgilimden ayrilmadim sevgilimi seviyorum sadece o cocugun bnm icin hayatinda degisiklik yapio yapamayacagini merak etmistim
Musluman bir kizsan gayrimuslimle evlenemeyecegini biliyorsundur
Bu konuda acaba Mario nun yapabilecegi bir seyler yok mu?
Musluman olmak gibi?
Ataist olması engel degil benim en yakın arkadaşımda öyle hiç bi şekilde inancı yok ailenin bilmesi gerekmiyo bunun bu engel degil bence..birde bile bile ateşe yürüdügünün farkındaysan ve olmayacagından eminsen o ateşi hemen durdur daha sonra daha çok üzülürsün tecrübelerle sabit :)
bende evli birinle aşk yaşıyorsun sandım yasak deyince ....
ben evliliklerde din dil ırk ayrımı yapılmasına karşıyım .. sonuçta iki insan birbirini seviyorsa çok önemli değil bunlar ...
aşılabilir yani ...
adam müslüman olup seni her gün dövse daha mı iyi ?yok mu örnekler varrr... yabancıların kültürü bizden farklı ama sonuçta sen orda yaşadığın için kültürünü az çok biliyorsun .. ailene kabul ettireceksin bir tek .ben olsam sevdiğim insandan vazgeçmem .ama yinede sen bilirsin ....
bılıyorum gayrımuslımle evlılık olmayacagını, aksı taktırde dınden cıkmıs olurum..
benım musluman ol dıyemem kı, kendısı ınanması lazım ancak öyle olur..
ama o kadar kötü bır cocukluk gecırmıs kı, babası terk etmıs o bebekken, üvey babası hep sıddet uygulamıs hep ezmıs..oda ülkesini, gecmısını sılıp yenı bır baslangıc ıcın suan yasadıgımız ülkeye tasınmıs..yanı bılınclı ve ısteyerek musluman olması gerek benım ıcın degıl..
hem bunun sünnet olayı fln var..
İslâmî doğrultuda iman edinceye kadar Allah'a şirk koşan erkeklerle de kadınlarınızı evlendirmeyin.* Zira Allah'a inanmış bir erkek, -beğenmiş olsanız bile- Allah'a şirk koşan erkekten daha hayırlıdır. Onlar "Ateşe" çağırırlar. Allah ise iradesiyle Cennet'ine ve bağışlamasına çağırır.Düşünüp ibret almaları için Allah insanlara âyetlerini böylece açıklar.""Müşrike"; Allah'a şirk koşan kadındır. "Müşrik" de O'na şirk koşan erkektir.
bu tarz evliliklerde müminlere haram kılılnmıştır.yani aile tepkisi oldukça doğal.
baslıktan bellı oldugu gıbı bıle bıle atese yürüyorum ama kendıme engel olamıyorum..
yasak bır ask yasıyorum..sonu yokk ıste..o bana yasak..
..herseyı unutuyorum onun yanında..öylesıne mutluyum kı..hergünüm dolu dolu gecıyor..
arabayı alıp sehırden uzaklasıyoruz, saatlerce konusuyoruz zaman su gıbı akıp gıdıyor onun yanında ve ben tekrar maskemı takıp evıme gıdıyorum..
resmen 2 dünya ve 2kültür arasında sıkısıp kaldım ve nereye aıt oldugumu bılmıyorum?? kücük de degıl yasım..21 yasındayım..koskoca 21 yıldır nefes alıp verıyorum, hayatı ögrendım belkıde ögrenemedım..
yurt dısında dogdum büyüdüm, ve burda dünyalar ıyısı, herseyımle ılgılenen derdımı dınleyen bana kulak veren, kalbını acan bırısıyle tanıstım..ıs arkadasım kendısı..herkesden gızlıyoruz tabıkı görüstügümüzü..
dedıgım gıbı sonu yok .. kültürü, dili ve ınancı benımkınden farklı ama sevmeye engel degıl kı bu unsurlar..=(((
sevıyorum napayım?? bır gelecegımız yok, daha fazla baglanmadan bıtırmem gerekıyor bılıyorum ama acısı bıle güzel bır yandan vıcdan azabı.. aıleme yalanlar söylemeler...falanlar fılanlar.. napıcam benn yaa..cıkamıyorum ısın ıcınden=(
o cıkarmıstı benı yerın dıbınden ve sanırım yıne yerın dıbıne dogru yol alıcam.. ben hep böyle debelenıp durcam mı camurda, bataklıkta?
bütün sülale bana uygun es adayı ararken, ben baskasının kollarında huzur buluyorum ve bunu kımseye dıyemıyorumbır yandan da öylesıne mutluyum kı onunla..huzurun ta kendısı o..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?