bilemiyorum sanirim bitiyor...

yanlis acidan bakmiyorum ki
cocugum bana ilerde annecim babam bu olaydan sonra senden af dilemis neden bir sans vermedin demesin diye affettim
sinavim tamda burda iste bilemiyoruz esim af diledi kabul etmeyip bosansam cocugumu babasiz biraksam ve cocugum birtakim kotu yollara girse bunun vebalini nasil oderim.
ben gelecegi dusunerek hareket ediyorum sadece kendimi dusunmuyorum cocugumu dusunuyorum
sinav burada cocugumu babasindan ayri buyutmekmi yoksa benden af diledi affedip belkide rabbimin hosuna gidecegi bir davranisi kazanmakmi
sinavi kazanmak hem cocugum adina hem kendim adina
hickimse hatasiz degildir
son bir sans verdim ona

Sinav cocugunu babasi olmadan kendi ayaklarinin uzerinde buyutebilmek, rabbin hosuna gidecegi davranis kocaya kin duyarken cocugu yine de babaya karsi doldurmamak gorusmelerine izin vermek aralarina girmemek.

Sinav karsi tarafin gunahsiz cocugunu kabullenmek, rabbin hosuna gidecegi davranis onun icin de iyi dileklerde bulunabilmek

Sinav isine geldigi gibi sinav ve rabbin hosuna gidecegi davranis uydurmamak, rabbin hosuna gidecegi davranis isine gelmediginde nefsime uyuyorum ve bunun gunahini kabul ediyorum uyanikligindan kurtulmak

inanin cok kotuyum elim kolum baglandi ailem cevremdeki herkesin etkisiyle aldim bu karari mecbur hissettim kendimi
o kadinda hamile bende bu serefsizligi aklima geldikce kahroluyorum yapacak hicbirsey yok
benimle barismak istedi o kadinin cocugu babasiz buyusun benimkiler degil dusuncesindeyim

sırf şu kötü niyetiniz yüzünden allah sizi peşin peşin sınadı
aynı çaresizliği size yaşattı ama hiç ders almamışsınız
hakkınızda da hayırlısı değil hakettiğiniz olur inşallah

Bence hande kullandığı ilaçların etkisinde hala.affetmek ve kabullenmek arasındaki farkı kestiremiyor. Ve tabii ki bu kabullenişe dini bir anlam yüklemiş sevap işlediğine inandırmış kendini.ilerde bu fedakarlığın mükafatını göreceğini düşünüyor. Intihar bombacısına yakın bir ruh hali. Ama o sadece kendine zarar verecek tabii. Kız çocuğu olan anneler için çıkarılacak çok dersler var bu konuda. Çocuklarımızı kimseye muhtaç olmayacak hale getirmeliyiz.hem maddi hem de manevi yönden.ve koşulsuz sevmeliyiz. Başları sıkıştığında her ne şartla olursa olsun yanlarında olacağımızı hissettirmeliyiz. Böylece başkalarının onlara çizdiği kaderi yaşamak zorunda kalmazlar.

ağzınıza sağlık...ne kadar doğru bir yorum...:46::46::46:

ben de çocuğu bahane edip ajitasyon yapanlara deli oluyorum..yapmayın etmeyin arkadaşlar hiç bir çocuk böyle bir hayatı tercih etmez,örnekleri çok var...

elmeyra nerde
şu sitede ağzından çıkan lafın arkasında durup boşanma kağıdınız imzalayan o ellerini öpmek istiyorum

size sorsalardı onu mahkemede

kocam sucsuz demiyorum simdi hemen kocani hakli buluyorsun diger kadini kotuluyorsun diye baslarsiniz
cocugu yapmasaydi akilli olsaydi hamile kalmasaydi kaldiki cocuk esimden bile degil
esim kendisi soyluyor sonradan ogrendiklerini onunla bununla kac kisiyle beraber olmus
o cocugun esimden olmasi imkansizmis
cikicak ortaya bakalim ne olucak daha ortada cocuk yok bir dogsun bakalim once

ahhh be arkadaşım burda ne okumuş meslek sahibi kadınlar da gördük her eziyeti görüp yine de kocam da kocam diyen...yok boşanamam,yok ben ne yaparım,yok öldüm yok bittim...son zamanlrda o kadar çok okuyoruz ki böyle konular..benim gerçekten canım sıkılıyor:50:
erkekler de o yüzden bu kadar rahat bence...çünkü anladılar ki kadınlar ne olursa olsun kocam başımda dursun diyorlar,o yüzden hiç sıkıntıya girmiyorlar...yazık:31:

Bağımlı kişilik bozukluğu deniyor ona. Bu kadar çok kadın cinayetinin olmasına şaşmıyorum artık. bu kurbanların çoğu defalarca şiddet görmesine rağmen kocalarına dönüyorlar. Çünkü hayatta sadece kocaları tarafından sevildiklerine inanıyorlar.neyse konu dağılmasın.hatta uzamasın.bence de handenin artık konuyu kapattırma zamanı geldi.nitekim eşi bile bu kadar açıklama yapma gereği duymamışken burda verdiği kararın mantığını açıklamaya çalışıyor boş yere. Hepimiz gidip handenin eşi gibi mışıl mışıl uyuyalım artık. Diyeceğimizi dedik vicdanımız rahat.

Size son bir tavsiye Hande Hanim.
Abla tavsiyesi diyelim, eminim sizden büyügümdür.
Birakin sinavi, sevabi, mükafati falan.
Önce kendinize itiraf edin.
Ayrilamadiniz cünkü cesaretiniz yok, esinize bagimlisiniz, ayrilak icin gereken güc yok sizde.
cocuk mocuk bahane, itiraf edin kendinize, siz kendiniz icin o adamin yanindasiniz.Cünkü bosanmayi gözünüz almiyor.
Her bosanmis ailenin cocugu kötü yola gitmiyor, her bosanmamis ailenin cocuguda iyi yolda olmuyor.
Bunlari itiraf edin ve acip elinizi dua edin.
Allahim, senin en büyük günahlardan saydigin seyi yapmis bu adamdan bosanmayi beceremedim ben, sen beni daha büyük musibetlerden koru, nolur bundan kötüsü gelmesin basima deyin. Belki o zaman dürüstce davranmis olursunuz.

Size son bir tavsiye Hande Hanim.
Abla tavsiyesi diyelim, eminim sizden büyügümdür.
Birakin sinavi, sevabi, mükafati falan.
Önce kendinize itiraf edin.
Ayrilamadiniz cünkü cesaretiniz yok, esinize bagimlisiniz, ayrilak icin gereken güc yok sizde.
cocuk mocuk bahane, itiraf edin kendinize, siz kendiniz icin o adamin yanindasiniz.Cünkü bosanmayi gözünüz almiyor.
Her bosanmis ailenin cocugu kötü yola gitmiyor, her bosanmamis ailenin cocuguda iyi yolda olmuyor.
Bunlari itiraf edin ve acip elinizi dua edin.
Allahim, senin en büyük günahlardan saydigin seyi yapmis bu adamdan bosanmayi beceremedim ben, sen beni daha büyük musibetlerden koru, nolur bundan kötüsü gelmesin basima deyin. Belki o zaman dürüstce davranmis olursunuz.

sagolun tavsiyeleriniz icin
gayet rahat ayrilabilirdim .
kocam cok kiymetli kimselere vermem onu ondan bosanmadim oldumu:)

herseyi allah bilir ben yuvami yikmadim
cocugumu babasiz birakmiyorum
elbett bunlarin bir mukafati olur sabir ediyorum
allahtan baskasi bilemez
dinimizde tabiki cocukla ilgili soylediginiz sey yok
bu benim dusuncem bu soyleyerek gunaha giriyorsam oda kabulum orada nefsim konusuyor
herseyin yeri ayri ayri

Dikkat et de mükafatın 2.bir aldatma olmasın...

ya olan oldu biten bitti.tamam katılmıyor olabiliriz ama...1e karşı hepiniz olayına döndü artık.4bir koldan mesajların ıncığını cıncığını deşip hala cevap yetiştirmenin anlamı ne?ya bazı mesajlar hakkaten çok saldırgan olmuş..burda konu sahibi saatlerdir izah etmeye çalışıyor..bırakın Allah aşkına neyin hıncını çıkarıyorsunuz..ben bile seyrederken başım ağrıdı..konu miadını dolduralı çok oldu..

sagolun tavsiyeleriniz icin
gayet rahat ayrilabilirdim .
kocam cok kiymetli kimselere vermem onu ondan bosanmadim oldumu:)

Yaniliyorsunuz Hande Hanim:)
Kocaniz sizin gözünüzde ne kadar kiymetli olursa olsun, kimselere gitmemesi yyada vermemeniz sizin elinizde degil.
Cünkü kocaniz bavulunu toplayip size " sende cocugunda gözümde yoksunuz, bosanacagim" dedigi gün, baska birine gidip gitmemenin yanlizca kendi elinde oldugunu hem kendisine hemde size gayet net gösterdi.
Uyanin! Artik kocanizin gidip gelmesi konusunda sizin elinizde hicbirsey yok!

bazi bayanlar sanirim esinden bosanmis ve oyle o duygularla konuya yorum yapiyorlar
istiyorlarki kimse esini affetmesin herkes mutsuz olsun herkes kocasindan bosansin
sana ne kardesim ya sana ne ister bosarim ister severim koca benim degil mi
alin iste tamam gectim sonunda kocami savunma moduna oldumu

Konu kapandı mı ?Kapandı...
Site kurallarına uymayan yorumlar için gereken işlem yapılacaktır...

Back
X