Bilen birisi yardim edebilir mi ? (LYS)

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul

Bildiginiz gibi bu seneki LYS sonuclari aciklandi
Ben de sinava adam gibi calismamis olmamin cezasini pasa pasa cekicem
Sinav sonucum cok kotu malesef
90binlerdeyim MF puanlarima gore
Ozelde okuma imkanim da malesef yok gibi
Simdi bu konuda bilgili olanlardan yardim istemek icin actim bu konuyu

Diyelim ki tercih yaptim herhangi bi universitede bi bolum kazandim kaydimi yaptirdim falan
Ama seneye tekrar hazirlanicam
Puanim ne kadar kirilir?
Yani okuldan gelen ek puan yari yariya mi dusuyor?:44:

Hic bir okula kaydimi yaptirmadan seneye tekrar mi hazirlaniyim yoksa bir okula kaydimi yaptirip seneye oyle mi hazirlaniyim
Hangisi daha mantikli sizce?
Ogretmenlerim beni kendi kurumlarina yonlendirmeye calisacaklarindan once size sorayim dedim
Hedefim mimarlik
Yardimci olursaniz sevinirim

tabi ki tercih yapma hem başkasının hakkına gireceksin hemde puanın düşücek. 90bin kötü bir sıralama değil seneye iyi çalışırsan 20bine kadar çekebilirsin

tabi ki tercih yapma hem başkasının hakkına gireceksin hemde puanın düşücek. 90bin kötü bir sıralama değil seneye iyi çalışırsan 20bine kadar çekebilirsin

Ama tercih yaparsam kazandigim yerde okuycam niye hak olsun ki?
Insallah cekebilirim oyle

Eğer tercih yapıp bir yere yerleşirsen seneye tabiki puanın kırılacak ister kayıt yaptır istersen kayıt yaptırma fark etmiyor sonuçta bir yere yerleşmiş olarak gözüktügün için puanın kırılıyor,ayrıca mimarlık özel yetenek sınavı ile ögrenci almıyor mu?

Üniverste okurken nasıl sınava hazırlanacakasın ki Zaten her vize final bi lys gibi.

Okul puanı yarıya düşer
Tesekkurler
Ham puanimiza bir sey olmuyor dimi?

Ben tercih yapmakla ilgisi yok kayit yaptirirsan puan kirilir diye biliyorum:44:
Ama demek oyle degilmis
Guzel sanatlar yetenek sinaviyla aliyor diye biliyorum
Mimarlik LYSyle aliyor
Sinavi var mi bilmiyorum ama

Üniverste okurken nasıl sınava hazırlanacakasın ki Zaten her vize final bi lys gibi.
En azindan ikincide de kazanamazsam bile bi okulum olur diye dusundum

Eger yapmış oldugun tercihte bir okula yerleşirsen önümüzdeki sene okul başarı puanın kesilir ister kayıt yaptır istersen yaptırma kesiyorlar.

yaparım diyorsan yerleş bir okula oku seneye tekrar dene olmazsa 2 yıldan olmamıs olursun
ama tabi ikisi bir arada olur dersen

Sakın ama sakın girme derim..ah ah zamanında aynı hatayı bn yaptım sırf istemeye istemeye tuttuğu için iktisata grdim canm we hiç sewemedm bölümümü 2. Yılın sonnda bırakyrm sewdgm bölüme gecicem insallah tecrübeli biri olarak söylüyorum kesinlikle bir sene daha calış hem universteye gdip hemde tekrar çalışamıyosun bölüm dersleri zaten çok agır 1 sene kayıptan hiç bişi olmz

[/I][/QUOTE]

Gitmeyeceksen tercih yapma.Ham puana bişey olmuyo ama kırık okul puanı çok kötü sıralama etkiliyo.
Ne şekilde puan kırılıyo dersanede rehber hocaya sor.
Eskiden bize kazanır da kayıt yaptırırsan okul puanı kırılmıyo diyolardı,ben de geçen sene gittim kayıt yaptırdım.Şimdi de kazansan da kayıt yaptırmazsan kırılmıyo falan diyolar.Hesapta aynı bölümü istemediğim okuldan başlayıp 2. sene okul değiştircektim.
Kırdılar puanımı
Kesin bilen birine sor,ona göre işlem yap.
Kırık puanın etkisini de şöyle söyliyim,kendimden örnek.40 bin ea ham puanla sıralama,80 bin kırık puan eklenmiş hali.Fena geriye atıyo sıralama olarak.

MFde 90bin iyi diye konuya dalsam çok ayıp olmaz dimi?
Ayrıca ham puana bişey olmaz, okul puanı yarı yarıya az alınır bu da çok bin kişi demek. :/

benim de ilk yılımda genel sıralamam 80-90 binlerdeydi. ben ea'cıyım. ikinci yılımda çok kasmamama rağmen 12 bine yükselttim. şansıma 8 bin olan ilk tercihime girdim. bir hedefin varsa mutlaka tekrar dene. 90 bin ile girdiğin yerde çok tatmin olmazsın mimarlık isterken. ikinci yılında istediğin yere girebilirsin.

Üzülme arkadaşım hakkında hayırlısı buymuş ben emin olmak için kardeşimin rehberlik ögretmenine telefon açtım sordum eger tercihte bir okula yerleşirseniz ister kayıt yaptırın isterseniz kayıt yaptırmayın okul puanınız kırılıyor dedi.

Canım mimarlık istiyorsun ama neresini istiyorsun? Eğer ki gerçekten seve seve istediğin bir bölümse iyi bir okul için bence tekrar hazırlan. Ama tabi gerçekçi olmak lazım eğer alt yapın varsa bunu çok rahat ilk 20bine çekersin. Ama alt yapı eksikliğin varsa seni stresli bir yıl bekler.

Mi arlik icin ozel olarak istedigim bi universite yok ama iyi universitelerde okumak isterim tabi ki
Gittim konustum bugun ogretmenimle nasil cekiceksin 20bine falan dedi

Tesekkurler
Tercihlerimi tutturamazsam bisey olmaz puanima yani hmm:44:
12 bin mii
Cok iyiymis masallah
Hedefi, var ama dusunuyorum bir sene daha heres universitedeyken ben dersanede olucam kendimi nasil motive edicemdiye dusunuyorum

MFde 90bin iyi diye konuya dalsam çok ayıp olmaz dimi?
Ayrıca ham puana bişey olmaz, okul puanı yarı yarıya az alınır bu da çok bin kişi demek. :/
350bin kisi girmis sanirim sinava ailem hic begenmedi puanimi e haklilar da
Ama evet kirik okul puani geriye atar beni

40bin kisi geriye mi atmis

Eger yapmış oldugun tercihte bir okula yerleşirsen önümüzdeki sene okul başarı puanın kesilir ister kayıt yaptır istersen yaptırma kesiyorlar.

Tesekkurler

yaparım diyorsan yerleş bir okula oku seneye tekrar dene olmazsa 2 yıldan olmamıs olursun
ama tabi ikisi bir arada olur dersen
Yapamaz miyim ki
[/QUOTE]

Ne biliiyim ya butun arkadaslarim universitede olucak ben de kendimi kotu hissedicem diye oyle bi plan kurdim kafamda
Ama cok mantikli degil tabi

Son düzenleme:
canım kusura bakma yanlış da anlama ama nasıl bir lisede okudun iyi mmiydi? Eğer ki benim yeterli alt yapım var soru çözüm tekniği öğrenicem hırslıyım dersen sakın yerleşme herhangi bir yere.Çekersin onu 20binlere falan. ama alt yapın yoksa ve hırslı da değilsen açıkçası tekrar hazırlanarak da çok ileri gidemezsin gerçekçi olayım. Çünkü diyorsun ki nasıl motive olucam arkadaşlarım şöyle falan. Benimle şu an aynı sınıfta okuyan sırf bu bölüm olsun diye 4yıl 3yıl hazırlanmış şu an en yakınım olan insanlar var ama hepsi hırs yaptıkları ve bölümü kafaya koydukları için. Liseden en yakın arkadaşım da-okuduğum lise izmirin en iyilerinden- geçen yıl çalışmadığı için 55binken bu yıl 12binlere çekti. Yine liseden bir arkadaşım tüm liseyi boş geçirdi kopyalarla geçti sınavda 100binlerdeydi bu yıl yine çalışmadı 100binlerde. Açıkçası seneye kalırsan sen nasıl bir kız olacaksın? Sınavdan kötü alınca bitti bu iş diyen mi yoksa hırsına hırs eklenip dershaneden çıkmayan mı buna karar vermek lazım. ben üniversitede şunu anladım ki bir yılın hiç mi hiç önemi yok. Zaten arkadaşlarınla farklı şehirlere dağılacaksan üniversite okuyor olman ya da dershanede okuyor olman arasında çok da fark olmuyor. Ama sen hırslı ve istekliysen. Diğer türlü bir yılını yakmış olursun bu da bir gerçek.

bence otur bir kez daha hazırlan.
ben o hatayı 4 sene evvel yaptım.
eşit ağırlık öğrencisiydim.
normalde denemelerim falan çok iyiydi,hukuk gelir diye bekliyorduk ama sınav çok kötü geçti ve ben 50000 deydim.
o kadar emek verdim ve olmadı,herşeye küstüm,tercih yaptım.gene ankarada bir okulda iyi bir bölümde okudum ama keşke 1 sene daha sabretseydim diyorum kendime.kaldıki ilk girişimdi acelemde neyse...
o yüzden sana tavsiyem otur bir sene adam akıllı çalış.

Anadolu lisesinden mezun oldum bu yil
Temelim var bence calismadigim icin olmadi oyle dusunuyorum
Ama hdefim mimarlik 20bine nasil cekerim cekemezsem yine ozellere kaliyorum bu konu da kafami karistiyor bu aralar:44:

Evet haklisiniz istemedigim bi bolume sirf universite okumak icin gidersem mutlu olamicam :/

Bu sene kendini denemek için giren bir arkadaşım 18 bininci oldu okul puanının eksikliğiyle 30 bine attı.Ben de mimarlık istiyorum,mimarlık puanları gerçekten çok yüksek o yüzden bence şansın varsa tekrar dene hiç boşuna okul puanından olma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…