bilen var mııı

inanın bende yerin dibine giriyorum ama annemler inat etmiş durumda neden bilmem illaki onlar tutcak diyor bende sormak istedim acaba adet falan mı bu diye.cevabınız için teşekkür ederim.
Adetmi bilmem ama boyle seyler ailenizde huzursuzluk cikariyorsa siz araba tutun onlar tuttu dersiniz.

ailelerin bu dönemde tek yaptığı işleri zorlaştırıp sidik yarışına girmek.benim çeyizim çıkarken ne eşimin ailesi ne benim akrabalarım vardı.babam arabasıyla parça parça götürdü.çocuğum olurda evlendirirsem çeyiz olayına girmiycem nefret ettiriyorlar evlilikten.kimine adettir kimine değil.mesela kaynana sor adet değil der çıkar o yönde.mesela bana sandık alınmadı kayınvalidem kız tarafının alması gerektiğini söyledi ama utanmadan kızına kaynanası tarafından kocaman sandık alındığını söyledi naparsın böylesine .... edersin boşver ya kendileri halletsin hiç bulaşma
o kadar haklısınız ki ciddi anlamda insanı herşeyden soğutuyorlar.iki tarafta kendi dediğini yaptırmaya çalışıyor anlamıyorum gercekten.fikir verdiğiniz için sağolun.iyi günler

Boyle ufak seyleri sorun etmeye bayiliyor aileler. Bildigim kadariyla boyle bir adet yok, aileniz masraflari karsi tarafa yikmak derdinde.
gerçekten bu ufak şeyleri öyle büyültüyorlar ki mide bulandırıyor.cevabınız için teşekkürler.iyi günler

bizim burada erkek tarafından beklediler çeyiz günü arabayı bir tane taksiyle geldiler erkek tarafı sonra kalakaldı kız tarafı son dakika da mahalleden araba buldular gittiler
bize de öyle olursa şaşırmam.ama gercekten hakediliyor yani.suan bizimkilerde haketmiyor diyemeyeceğim.cevabınız için teşekkürler.

Bu konuya kilit vurulur sert gırısmışler :D

Konu sahıbı durumu varsa erkek tarafı tutar yksa kendınız tutun snucta ceyız setmeye gelen mısafrlere odetemezsınız

meraba arkadaşlar.
yakın zamanda çeyizim gidecek ve çeyizimi sermek temizlikte yardımcı olmak amaçlı 6 kişi geliyor bizimle.Erkek tarafı çeyiz almaya gelecek büyük bir araçla bu kısım tamam.sıkıntı şu ki bizimle birlikte gelecek olan kişiler için arabayı kız tarafımı erkek tarafımı ayarlıyor.bu arada farklı şehirlerdeyiz.yani 3 saat sürüyor yol.annem ve teyzelerim onlar ayarlayacak bizim içinde araba tutucak diyorlar.ancak ben bazı arkadaşlarıma sordum kendiniz ayarlayacaksınız diyor.bunun olması gerekeni ney?
Onlar ayarlıyo canım.bizim öyle olmuştu

Koskoca ailede arabası olan bir kişi yok mu? Karşıdan beklemek, araba tutmak falan ne alaka allah aşkına?
Hanımefendi bende ne alaka olduğunu anlamaya çalıştığım için soruyorum zaten.arkadaşlarıma sorduğumu böyle bişey yok dediklerini belirttim zaten sorduğum soruda. ama annemler inat ettiler neden dedim adet falan mı acaba diye burdada sormak istedim

Hanımefendi bende ne alaka olduğunu anlamaya çalıştığım için soruyorum zaten.arkadaşlarıma sorduğumu böyle bişey yok dediklerini belirttim zaten sorduğum soruda. ama annemler inat ettiler neden dedim adet falan mı acaba diye burdada sormak istedim

Ne bu agresiflik? Önünüze geleni azarlıyorsunuz, ne hakla?

Diyorum ki koskoca sülalenizde arabası olan bir tanıdık konu komşu yok mu sizi götürecek? Araba tutmak, bu konunun konuşulması neden? Daha ailenize sözünüz geçmiyorken nasıl evlenip üç aile idare edeceksiniz orası da meçhul.

Durumları varsa erkek tarafı ayarlıyor
Bence sen uygun bi dille nişanlına bi sor ona göre hareket edersin

Bu konuya kilit vurulur sert gırısmışler :KK70:

Konu sahıbı durumu varsa erkek tarafı tutar yksa kendınız tutun snucta ceyız setmeye gelen mısafrlere odetemezsınız
Bilmediğim birşeyi sorarken insanların çok bilmiş tavırlarıyla yaptıkları ukalalıklara hiç bir zaman tahammül edememişimdir.bilmiyorum ki soruyorum.kesinlikle haklısınız aslında iki tarafda Allaha şükür durumlarımız iyi ama ailem kendi dediklerini yaptırtmaya çalışıyor sanırsam.fikir verdiğiniz için sağolun iyi günler

Ne bu agresiflik? Önünüze geleni azarlıyorsunuz, ne hakla?

Diyorum ki koskoca sülalenizde arabası olan bir tanıdık konu komşu yok mu sizi götürecek? Araba tutmak, bu konunun konuşulması neden? Daha ailenize sözünüz geçmiyorken nasıl evlenip üç aile idare edeceksiniz orası da meçhul.
arabası olan yok demedim bizimkiler tutturdu onlar tutucak diye bende sebebini anlayamıyorum o yüzden geldim burda soruyorum.Zaten soruda kendi arkadaşlarımında burdaki arkadaşlar gibi kendiniz gideceksiniz dediğini söyledim siz önce okuduğunuzu anlayın sonra gelip burda cevap verin.sorduğum soruya düzgünce cevap vermek yerine niye öyle niye böyle diye tavırlar sergilenirse bende karşı tarafın hakettiği şekilde cevap veririm.konu sahibinin ben olması hakkıyla hak eden ukala insanları azarlıyorum..fikir istedik bilmediğimiz bir konu hakkında bilgi istedik gelin beni yargılayın demedik.ayrıca sizin haddinize değil benim aile idare şeklim.iyi günler.

canım kız tarafına ait bunu erkek tarafına söylerseniz ayıp olur ailenin bu konuda diretmesinin bi anlamı yok aslında sende arada kaldın tabii aileler bazen işleri daha da zorlaştırıyor malesef benim kayınpederim nakliye aracı kiralamıştı çeyizlerim gitti bizde ailemizle kendimiz gittik

Bu konuyu nişanlınızla konuşun. Daha iyi olur.
Çeyiz almaya gelirken ayrı bir araba daha gelecek mi? Biz buradan ona göre araba ayarlayacağız. Habersiz plan yapmak istemedim dersiniz. Cevaba göre de annenize düşünceleri böyle. Buna göre hazırlık yapalım derseniz karışmaz herhalde.

canım kız tarafına ait bunu erkek tarafına söylerseniz ayıp olur ailenin bu konuda diretmesinin bi anlamı yok aslında sende arada kaldın tabii aileler bazen işleri daha da zorlaştırıyor malesef benim kayınpederim nakliye aracı kiralamıştı çeyizlerim gitti bizde ailemizle kendimiz gittik
inanın o kadar zor ki.evdekilerle ayrı uğraşıyorum bu işleri ayarlamaya ayrı uğraşıyorum.bide bizimkiler öyle bir diretiyorlar ki sanki ucu ölüm yani.Alt tarafı bi araba 2 haftadır aynı mevzu kabul ettiremiyorum.çok can sıkıcı şeyler.cevabınız için sağolun.iyi gümler

bize de öyle olursa şaşırmam.ama gercekten hakediliyor yani.suan bizimkilerde haketmiyor diyemeyeceğim.cevabınız için teşekkürler.
ya bunlar konuşularak çözülecek şeyler aslında damada sorsan annemler bekliyor falan diye belki anlayışla karşılar en azından bir küçük minibüs tutulur herkes sığar

inanın o kadar zor ki.evdekilerle ayrı uğraşıyorum bu işleri ayarlamaya ayrı uğraşıyorum.bide bizimkiler öyle bir diretiyorlar ki sanki ucu ölüm yani.Alt tarafı bi araba 2 haftadır aynı mevzu kabul ettiremiyorum.çok can sıkıcı şeyler.cevabınız için sağolun.iyi gümler
alla alla niye bu kadar ısrarcılar ki yani çota önemli bişey değil karşındakine zorla yaptırınca faklı izlenimde vermiş oluyosun neyse sen nişanlına güzel bir dille sor bakalım ona göre bişeyler düşünürsünüz

arabası olan yok demedim bizimkiler tutturdu onlar tutucak diye bende sebebini anlayamıyorum o yüzden geldim burda soruyorum.Zaten soruda kendi arkadaşlarımında burdaki arkadaşlar gibi kendiniz gideceksiniz dediğini söyledim siz önce okuduğunuzu anlayın sonra gelip burda cevap verin.sorduğum soruya düzgünce cevap vermek yerine niye öyle niye böyle diye tavırlar sergilenirse bende karşı tarafın hakettiği şekilde cevap veririm.konu sahibinin ben olması hakkıyla hak eden ukala insanları azarlıyorum..fikir istedik bilmediğimiz bir konu hakkında bilgi istedik gelin beni yargılayın demedik.ayrıca sizin haddinize değil benim aile idare şeklim.iyi günler.

Burası bir forum. Konu açıyorsanız her türlü yoruma açık olacaksınız. Çünkü farklı insanlar ve farklı görüşler var. Konu açmanız size yorum yapanları azarlama hakkı vermez. Burada kurallara uymak ve insanların görüşlerine ve yorumlarına saygı göstermek zorundasınız.

Bu tavrınız ve bana ettiğiniz hakaretler için kib'liyorum sizi.

Back
X