Bilen varmi acaba

gokce33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2013
1.648
1.121
133
35
Hanimlar herkese iyiaksamlar size kafami karistiran bi konu sormak istiyorum bir evin oturma ruhsati yok ama bloktaki her dairenin kat irtifaki tapu hakki var bu evin durumu nedir acaba yani elektrik su santiye olarakmortak kullaniliyor ileride bi risk olusturur mu acaba karsimiza boyle bi ec cikti ve insan riske de girmek istemiyor acaba sizin bi fikriniz varmi ya da boyle bi durumla karsilasan arkadasim var mi acaba simdiden tesekkur hakkinizi helal edin

Hanimlar herkese iyiaksamlar size kafami karistiran bi konu sormak istiyorum bir evin oturma ruhsati yok ama bloktaki her dairenin kat irtifaki tapu hakki var bu evin durumu nedir acaba yani elektrik su santiye olarakmortak kullaniliyor ileride bi risk olusturur mu acaba karsimiza boyle bi ec cikti ve insan riske de girmek istemiyor acaba sizin bi fikriniz varmi ya da boyle bi durumla karsilasan arkadasim var mi acaba simdiden tesekkur hakkinizi helal edin
Dediğiniz yapı kullanım izni oluyor değil mi eğer o alınmamışsa şantiye diye geçer.

Yani bi ev var almayi dusundugumuz ama kskan ruhsati yokmus ama kat tapusu varmis kime sorsam isakan ruhsati olmayan ev alinmaz tapu arsa icinde bi bölum olarak gecer ev diye gec ez o yuzden uzerimize elektrik su filan alamazmisiz

O evi oturmak için alıyorsanız alın ama satamazsınız.

O evi oturmak için alıyorsanız alın ama satamazsınız.
Tabiki oturmak icin aliyoruz ama ya ayni ev baska birine de satilirsa ondan cok korkuyoruz nette baktim ama tam bi cvp bulamadim yani sskat bi is gibi gõrünüyor ama ev cok guzeldi ve mugla sartlarinda fiyati da iyi gibiydi ama bu arada varimizi yogumuzu satip bu evi alcaktik risk alma gibi bi lüksümüz de yok ki

şantiyeden kullanılıyor suyu elektiriği.gelen faturalar dairelere bölünüp ödenir.ruhsat alındığında herkes kendi abonesini olur.önemli bir şey değil.bizde ilk taşındığımızda öyleydi.sonradan normale döndü.

Tabiki oturmak icin aliyoruz ama ya ayni ev baska birine de satilirsa ondan cok korkuyoruz nette baktim ama tam bi cvp bulamadim yani sskat bi is gibi gõrünüyor ama ev cok guzeldi ve mugla sartlarinda fiyati da iyi gibiydi ama bu arada varimizi yogumuzu satip bu evi alcaktik risk alma gibi bi lüksümüz de yok ki
aynen öyle başka birine daha satabilirler.bence riske edilecek Bi para değilse almayın mütevazi olsun sağlam olsun

şantiyeden kullanılıyor suyu elektiriği.gelen faturalar dairelere bölünüp ödenir.ruhsat alındığında herkes kendi abonesini olur.önemli bir şey değil.bizde ilk taşındığımızda öyleydi.sonradan normale döndü.
Tatlim sorun şu muteahhit abdye kacmis ve maliyeye borcu varmis kimse ona ulasamiyormus ve muteahhit borcunu odemedigi surece de asla ruhsat alinmazmis ne kadar sure icine alinacagi belli degilmis ama elektrik su aynen senin dedigin gibi odeniyor yaaa bi risk alsak mi diyoruz ama ya ters kose olursak bankaya odedyecegimiz krediler ne olur o zaman bittigimiz andır iste

Yani bi ev var almayi dusundugumuz ama kskan ruhsati yokmus ama kat tapusu varmis kime sorsam isakan ruhsati olmayan ev alinmaz tapu arsa icinde bi bölum olarak gecer ev diye gec ez o yuzden uzerimize elektrik su filan alamazmisiz
Elektrik ve suyu alırsın ama kat irtifakı veya arsa tapulu evleri satmak hem çok zor hem gerçek değerinden daha düşüğe gider. Eğer bir binada ki daireler normal tapu alamıyorlarsa onun altında başka bir şey vardır. Mesela, başka bir kişiye veya bir vakıfa ait olan bir arsadan 1 m2 bile istimlak yapılmış olsa o bina normal daire tapusu alamıyor bu yüzden araştırın. Ben olsam bulaşmam.

aynen öyle başka birine daha satabilirler.bence riske edilecek Bi para değilse almayın mütevazi olsun sağlam olsun
250bin ev ama var ya muglada herkes agzini 300 350 400binden aciyor ve biz 10 yillik kredi cekcez iste bi de baskasina satilirsa o zaman bittik

kat tapusu olmayan eve bankalar kredi vermez ..
yani ev kredisi alamazsınız.
ancak ihtiyaç kredisi vs. ama onların faiz oranları çok yüksek.

Tatlim sorun şu muteahhit abdye kacmis ve maliyeye borcu varmis kimse ona ulasamiyormus ve muteahhit borcunu odemedigi surece de asla ruhsat alinmazmis ne kadar sure icine alinacagi belli degilmis ama elektrik su aynen senin dedigin gibi odeniyor yaaa bi risk alsak mi diyoruz ama ya ters kose olursak bankaya odedyecegimiz krediler ne olur o zaman bittigimiz andır iste

aynı durumdu bizimde adam kaçmış gitmiş mahkemelikti.bizde sorun çıkmadı ama bilemiyorum tabiki iyi araştırmak lazım.

Te
="KilicBaligi, post: 38288276, member: 43904"]Elektrik ve suyu alırsın ama kat irtifakı veya arsa tapulu evleri satmak hem çok zor hem gerçek değerinden daha düşüğe gider. Eğer bir binada ki daireler normal tapu alamıyorlarsa onun altında başka bir şey vardır. Mesela, başka bir kişiye veya bir vakıfa ait olan bir arsadan 1 m2 bile istimlak yapılmış olsa o bina normal daire tapusu alamıyor bu yüzden araştırın. Ben olsam bulaşmam.[/QUOTE]
Tesekkur ederim canim bunkari da dusunmekmlazim ki kimsenin normal tapusu yok 68 daire de kat irtifaki tapuya sahip

çünkü bankalar kredi verirken evi ipotek etmiş olurlar bir nevi, kredi karşılığında.
kat tapusu olmadığı için de ipotek edebilecekleri bir mülk yoktur onların gözünde.
yani bu ev için "ev" kredisi alamazsınız.

valla kat tapusu olmayan eve hiç bir banka "ev" kredisi vermez.
dediğim gibi başka türlü ihtiyaç kredisi falan verebilirler ancak o meblağ çok yüksek ve faiz oranları da çok yüksek.

iyi bir araştırın derim.

kime sordunuz siz bankanın kredi verdiğini öğrendiniz?
ekspertiz geldi mi eve?

250bin ev ama var ya muglada herkes agzini 300 350 400binden aciyor ve biz 10 yillik kredi cekcez iste bi de baskasina satilirsa o zaman bittik
Satın alacağın zaman zaten başkasına satılıp satılmadığını belediyenin tapu kadastro müdürlüğünde göreceksiniz başkasına satamazlar ki.

dediğim gibi başka türlü ihtiyaç kredisi falan verebilirler ancak o meblağ çok yüksek ve faiz oranları da çok yüksek.

iyi bir araştırın derim.

ekspertiz geldi mi eve?
Arsa tapusuna Mortgage çıkmıyor, kat irtifakı vs bunlara kredi çıkar.Biz kredi ile almıştık çünkü.

Te
="KilicBaligi, post: 38288276, member: 43904"]Elektrik ve suyu alırsın ama kat irtifakı veya arsa tapulu evleri satmak hem çok zor hem gerçek değerinden daha düşüğe gider. Eğer bir binada ki daireler normal tapu alamıyorlarsa onun altında başka bir şey vardır. Mesela, başka bir kişiye veya bir vakıfa ait olan bir arsadan 1 m2 bile istimlak yapılmış olsa o bina normal daire tapusu alamıyor bu yüzden araştırın. Ben olsam bulaşmam.
Tesekkur ederim canim bunkari da dusunmekmlazim ki kimsenin normal tapusu yok 68 daire de kat irtifaki tapuya sahip[/QUOTE]

Biz böyle bir evle epey uzun süre uğraştık, ve zor sattık eğer oturacaksanız bir derece ama yatırım olsun ileride satarım diyorsan zarar edersiniz. Çok iyi düşün taşın derim.

iyi bir araştırın derim.

ekspertiz geldi mi eve?
Hem emlakcidan ogrendim hem de sitenin yoneticisi olan emekli ogretmenden ogrendikmcanim ayni evin farkli katina 220bin kredi verilmis tabi yuzde yetmisbesini alabiliyomusuz yani emlekcilar da pek guvenilmez ama

Back
X