Bilgi sahibi olan hanımlar bisey sorucam?

TamBirRabia

"Şansı'na Münhasır Üye"
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
2.729
11.381
208
31
Araştırmış olmama rağmen net bisey öğrenemedim; Gebelik tedavisi adıyla hormon testi, klomen tedavisi vs vs gibi şeyler yapılıyor ya işte bu yapılan hormon testlerinde/tahlillerinde 'tam olarak' hangi hormonlara bakılıyor? Mesela troid yada prolaktin (süt h.) hormonuna baktırmak için ayrı bi test mi yaptırmak lazım yoxa bu 'gebelik tedavisi' başlığı altında gerekli tüm hormonlara bakılıyor mu? Ebe olan bi akrabamıza sordugumda troid dahil gerekli tüm hormonlara bakılır dedi ama emin değilim diye ekledi. Mesela prolaktin hormonum yüksek mi değil mi diye ayrı bi hormon tahlili mi yaptırmalıyım?
Not: mart ayından bu yana iki kez hormon testi bir kez troid testi yaptırdım temiz çıktı/ adetlerim düzenli olmasına rağmen iki aydır adet gecikmesi yaşıyorum, konularıma bakabilirsiniz. Inşh karışık yazmamışımdır yardimci olursanız çok sevinirim şimdiden Allah razı olsun♡

Tabi ki hepsine bakilir.
Suphen varsa doktora soyle prolaktin de bakilsin.
Neyi merak ediyorsan soyle yani.

Demek ki sorun yokmus. Sikayetiniz nedir ki hangi hormonu merak ediyorsunuz

Sıkıntı denemez belki ama iki yıldır sartlar ve test sonuçları uygun olduğu halde bebek sahibi olamadık halimize bin şükür tabiki neler var
Kafama takılan şey bi süredir çevreden prolaktine baktırdın mı troide baktırdın mı vs gibi şeyler duyuyorum. Iki yıl içinde her altı ayda bir dört ayrı özel dr.a gitmişliğim de var. Napmam lazım yada bisey yapmak lazım mı diye bi sorayım dedim

Tekrar gidin test sonuclarimi alabilir miyim deyin. Bilgisayarda vardir nasil olsa
Ya da aile hekiminizden yaptirin. Prolaktin bakarlar mi bilmiyorum ama tiroid bakarlar.
Bence zaten doktorunuz hepsine bakmistir ama yine de kafanizda soru isareti kalmamis olur.
Bir de siz artik kendi kendinize denemeyi birakin her sey normal gozukse de 1 yil icinde korunmasiz iliskiyle cocuk sahibi olamadiysaniz yardim almanin zamani gelmistir

Öyle mi dersiniz
Altı ay kadar önce serephone-catlatma ignesi dışında bisey yaptırmadm ondada 17. gün hastalanmıstm..

Bir ebe olarak cevap veriyorum adetin 3.günü özellikle bir kadın dogumcuya gittignde direk istycegi tahliller tsh,fsh,prolaktin,e2 bunlardır ek ilave yapılabilir tabi

Çok teşekkür ederim sizde hamilesiniz sanırım Allah bagıslasın sağlıkla büyütün

Evet bende tam olarak adetin ikinci günü özel bi klinikte kadın doğum uzmanına görünmüstüm

Öyle mi dersiniz
Altı ay kadar önce serephone-catlatma ignesi dışında bisey yaptırmadm ondada 17. gün hastalanmıstm..
Bence vakit kaybetmeyin asilama falan dusunun.
Panik yapin diye degil hevesleniyorsunuz diye soyledim. 2 yil kisa bir sure de degil ayrica

Çok teşekkür ederim sizde hamilesiniz sanırım Allah bagıslasın sağlıkla büyütün

Evet bende tam olarak adetin ikinci günü özel bi klinikte kadın doğum uzmanına görünmüstüm
Evet canım beş yıldır aradıgmız bebegime hamileyim bin şükür darısı sana ve tüm isteyenlere inşallah

Bence vakit kaybetmeyin asilama falan dusunun.
Panik yapin diye degil hevesleniyorsunuz diye soyledim. 2 yil kisa bir sure de degil ayrica

Yoo haklısınız doğru söylüyosunuz
Istiyoruz tabiki sadece herhangi bi sıkıntı yok diye oluruna bıraktık.. :/

Yoo haklısınız doğru söylüyosunuz
Istiyoruz tabiki sadece herhangi bi sıkıntı yok diye oluruna bıraktık.. :/
Eşiniz de doktora göründü mü belki onun spermlerinde sorun var.Biz kadınların sorumluluğu direkt üzerimize almamıza bayılıyorum. O kadar farklı doktor ve testler yapıldıysa, doktor bunları düşünmüştür sanırım. Eşinizle beraber gidin bi sonraki kontrole.

Tabiki de gittik ordan o kadar cahil mi görünyorum ? ,)
Eşim sperm testi ve ultrasyon muayenesi oldu sonuçları iki ayrı özel dr.a degerlendirdik normalden iyi denildi.. Üstüne alınan biri varsa oda daima esim olur suan bile sorsan 'ben çocuk istediğim için stres yapyosun ya kendime kızıyorum' der... Yaslarımız da öyle büyük değil ben 22 esim 25. Sadece hazır oldugumuzu hissettik ve tedbir alsak mı diye düşündük testlerimizi o yüzden erkenden yaptırdık. Teşekkürler yinede duyarlı olmanızı takdir ettim sağolun

Cahil görünmekle alakası yok ki tekil konuşmuşsunuz ben de siz de bi problem yoksa eşinizde vardır diye düşündüm. Bu gözler ne insanlar gördü. Sözde okumuş, bilgili insanlar bile kendilerine toz kondurmuyorlar.

Doğrudur yok kesinlikle fikriniz neyse buyrun duymak isterim
Akıl fikir almak için yazdım zaten tecrübesi bilgisi olan hanımlar buyursun

Konum neden taşındı ki buda bi dert sonuçta illa kv.yle ilgili mi olmasi lazim anlamiyorum.. Mune yaa

Ama o çok acıtan bişey :/ :/
Cesaret edemem sanırım
Onunla alakalı bi sıkıntı olsa belli olmaz mıydı yada dr.lardan biri olmasa digeri yönlendirmez miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…