- 27 Nisan 2012
- 15.824
- 19.063
- 498
- Konu Sahibi gulendam_34
-
valla bıldıgım bır yontem yok ama..gun ıcınde bulasıklarını elınde yıka ve bolcaa camasır suyu dok yıkarken..
oyle daha cabuk gecıyor..
Öncelikle kizinizin dogum günü kutlu olsun, nice saglikli ve mutlu yillara... :=)
Ellerde sarma sararken olusan yaprak lekeleri icin size tavsiyem; bir kabin icine ilik / sicaga yakin icinde bol limon suyu bulunan su koyun ve ellerinizi bu suda bekletin. Mümkünse yarim bir limon ile bu suda bekkllettiginiz ellerinizi ovun, hatta mümkünse kese yada el fircasi gibi yardimci bir ürünle de tirnak kenarlarinizi temizleyin. Daha sonra bakim kremleri ile ellerinizin bakimini ihmal etmeyin. Bakimli eller ve tirnaklar bir bayanda gercekten önemli... :=)
Camasir suyu belki ellerinizdeki lekeleri cikarabilir ama lütfen sakin unutmayin ki; camasir suyu cildinizle temas ettiginde cilde inanilmaz ve geri dönüsümü olmayan zararlar veren / verebilen kimyasal bir maddedir. Bu madde ile temizlik yaparken kesinlikle eldiven kullanilmali ve mümkün oldugunca cabuk nefes aldiginiz ortamdan temizlemelisiniz. Ayrica kanser icin de davet cikaran bir kimyasal oldugu bilinmektedir. Asagidaki linkler belki sizi bu konuda bilinclendirebilir. Ayrica ellerinizde olusabilecek o igrenc camasir suyu kokusunu da göz ardi etmemenizi öneriyorum.
Çamaşır suyu ve kullanımı
Çamaşır sulu temizlik ürünleri kanser yapıyor… | 7 Gün Sağlık Portalı
Dogungünü partynizde iyi eglenceler. ;=)
Öncelikle kizinizin dogum günü kutlu olsun, nice saglikli ve mutlu yillara... :=)
Ellerde sarma sararken olusan yaprak lekeleri icin size tavsiyem; bir kabin icine ilik / sicaga yakin icinde bol limon suyu bulunan su koyun ve ellerinizi bu suda bekletin. Mümkünse yarim bir limon ile bu suda bekkllettiginiz ellerinizi ovun, hatta mümkünse kese yada el fircasi gibi yardimci bir ürünle de tirnak kenarlarinizi temizleyin. Daha sonra bakim kremleri ile ellerinizin bakimini ihmal etmeyin. Eller ve tirnaklar bir bayanda gercekten önemli... :=)
Camasir suyu belki ellerinizdeki lekeleri cikarabilir ama lütfen sakin unutmayin ki; camasir suyu cildinizle temas ettiginde cilde inanilmaz ve geri dönüsümü olmayan zararlar veren / verebilen kimyasal bir maddedir. Bu madde ile temizlik yaparken kesinlikle eldiven kullanilmali ve mümkün oldugunca cabuk nefes aldiginiz ortamdan temizlemelisiniz. Ayrica kanser icin de davet cikaran bir kimyasal oldugu bilinmektedir. Asagidaki linkler belki sizi bu konuda bilinclendirebilir. Ayrica ellerinizde olusabilecek o igrenc camasir suyu kokusunu da göz ardi etmemenizi öneriyorum.
Çamaşır suyu ve kullanımı
Çamaşır sulu temizlik ürünleri kanser yapıyor | 7 Gün Sağlık Portalı
Dogungünü partynizde iyi eglenceler. ;=)
Sirkeyle ovulunca çıkıyor diye biliyorum ben denemekte fayda var,
en azından kimyasal birşey değil..
Mutlu sağlıklı uzun ömürler diliyorum kızınıza..
Eskiden annem elimi sicak suya bir süre bekletirdi, sicak su diyorum ama baya kaynardisonra bir guzel kezelediginde,
Harika eller ortaya cikardi
Yada, cok yagli krem kulan, keselemeden sonra.
Benim tanidigim biride hic bir yöntem işe yaramazdi, zadece soğan kremi yardimci olurdu.
Ellerim cok kuruduğunda ben de ellerimi yarım limonla ovup yoğun nemlendiricili bir krem sürüyorum epey yumuşuyor, böyle de yapabilirsiniz.
canım teşekkürler
dün akşam bende bastım sıcak suya ama 10- 15 dk ancak beklettim :) bende o tanıdığın gibiyim herhalde kolay kolay geçemyen türden...
teşekkür ederim elmayra deneyeceğim :)
Merhabalar tokyoo. :=) Meslegimin aslinda saglik sektörü yada kimya sektörü ile uzaktan yakindan alakasi yok, sadece günümüzde kanser hastaligi her önüne geleni yakaladigi icin bu konularda cok arastirma yapiyorum ve dikkat etmeye calisiyorum. Mesleklerim; Pedegoji ve Bilgisayar Mühendisligi (Türkce´de tam karsiliklari yok malesef).
soslu_makarna; zaman dilimi olarak söyle bir tavsiyede bulunabilirim, hani manikür yaptirirken bir süre eller suda bekletilir de tirnak kenarlarindaki istenmeyen derinin kabarmasi saglanir ya iste ayni mantik, sanirim bu zaman dilimi kisiden kisiye degisir, kimisi daha kalin deriye ve sert ellere sahipken kimi kisilerde bu durum farklidir. Ben de sahsen bu süre yaklasik 5 ila 10 dakika diyebilirim. Iyi bakimlar. :=)
Gününüz güzel gecsin hanimlar... ;=)
Merhabalar tokyoo. :=) Meslegimin aslinda saglik sektörü yada kimya sektörü ile uzaktan yakindan alakasi yok, sadece günümüzde kanser hastaligi her önüne geleni yakaladigi icin bu konularda cok arastirma yapiyorum ve dikkat etmeye calisiyorum. Mesleklerim; Pedegoji ve Bilgisayar Mühendisligi (Türkce´de tam karsiliklari yok malesef).
soslu_makarna; zaman dilimi olarak söyle bir tavsiyede bulunabilirim, hani manikür yaptirirken bir süre eller suda bekletilir de tirnak kenarlarindaki istenmeyen derinin kabarmasi saglanir ya iste ayni mantik, sanirim bu zaman dilimi kisiden kisiye degisir, kimisi daha kalin deriye ve sert ellere sahipken kimi kisilerde bu durum farklidir. Ben de sahsen bu süre yaklasik 5 ila 10 dakika diyebilirim. Iyi bakimlar. :=)
Gününüz güzel gecsin hanimlar... ;=)
pedagogsunuz yanı..meslegınız guzel.
hem pedagog hem bılgısayar muhendısı olmak daha guzel olsa gerek....
Keselemeyide ardindan yaptinmi?
Yağlı krem cok iyi geliyor! Belki limonlu hafif kaynar suda bekletsen?
Burde soğan kremi kulanuyormuş ya arkadaşim,
Sende bildiğimiz soğanla ellerine sürsen? Ama önce googledan araşdirmak lazim:)
Cok tesekkür ediyorum. :=) Ikisi de birbirinden coook farkli ve uzak branslar ama severek sectigim bölümler.
mesleklerınızden bırınden bırını gosterıyorsunuz resmı olarak sanırım.:26:
soslu_makarna´nin konusunu dagitmak istemiyorum ama sorunuzu da cevapsiz birakmak istemiyorum. :=) Evet, Mühendis olarak calisiyorum, hem de cok severek yapiyorum meslegimi.
Ama ayrica Pedegog olarak da derneklerde - projelerde - vs. yer aliyorum. Genellikle kimsesiz cocuklar ve zor durumda olan bayanlar (bosanma-siddet-yasadigimiz ülkede dil yetersizligi-vs.) icin gönüllü (ücretsiz) calisiyorum.
soslu_makarna´dan konusunun icine konu girdigi icin de özür diliyelim. :=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?