• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgilirinize sığınıyorum ...

Dinen bir sakincasi yok sahitliginizin. Adamin karisinin bilmesi ya da onaylamasi gerekmiyor. Ama vicdanen sikintili. Ben olsam yapmazdim

arkadaşım adına üzülüyorum.evli bi adamla beraber cinsel hayatlarıda var.şimdiki yaptıkları zaten zina cok uyardım bitirmesi için ama yapmadı.bide üstüne imam nikahı kıyacaklar.karı koca aralarında cinsellik olmadıgı içinde karısı buna gözyummuştur diye düşünüyorum.

Kimin neye göz yumduğu
Kimin neye tahammül ettiği
Olayların gelişimi bizi ilgilendirmemeli vicdanımıza bakmalıyız bu durumda.

Bu adam evli mi?
Evet
Hem resmi hem de dini açıdan ilk karısına bağlı mı?
Evet

O zaman bitmiştir. Ne olursa olsun islam erkeğe 4 nikah hakkı vermiş olsa dahi (ki onun şartları oldukça ağırdır öyle canım çekti 4 kadın alayım harem kurayım değil) şu koşullar latında bu adam ve kadının yaptığı şey zinadır ve zina olmaya devam edecektir çünkü bu insanlar evlilik birliği için değil rahat rahat seks yapabilmek için bu yola giriyorşar ve Allah yüreklerden geçeni çok iyi bilir. Yerinizde olsam ne günaha ortaklık ederim ne de şahitlik. Bu dini kısmı.

Vicdanen bakılırsa olaya ilk hanıma çok ama çok yazık.
Belki haberi yok
Belki haberi var ama ses çıkaramıyor
"Şerre sebep olan o şerri işlemiş gibidir" bir kadının yüreğine vurulacak oku fırlatanlardan olmayın.

Ha illa bu herzeyi yiyeceklerse başka birini şahit tutsunlar. Niye sizi bu dalavereye ortak ediyorlar ki?
Değil arkadaşım kardeşim olsa karışmam.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

İlk eşini tanıyor musunuz? Anlatılanları tarafsız bir ağızdan dinleyip emin oldunuz mu?

Belki de -büyük olasılıkla- adam arkadaşınızı kandırıyor. Kendinizi o kadının yerine koyun başınıza gelmesini ister misiniz bu durumun? Ayrıca nasıl 9 senedir tanışıyorlarmış?

Kesinlikle bu suça ortak olmayın. Resmi nikah olmadan dini nikah kıymak ciddi yaptırımları olan bir suçtur.

Ben bana böyle bir şahitlik teklif eden arkadaşıma bi s. g. Çay koy derdim.

Arkadaşınızın sizden böyle çirkin bir şahitlik istemesine mi yansam,
Sizin böyle bir şahitlik düşünebilmenize mi yansam,
9 yıldır böyle bir ilişkinin varlığını bilen kadına mı yansam bilemedim de..

O nikah geçerli olmaz zaten.
Sahiplenmek isteyen herif karısından boşanır resmi nikahı kıyar.
Allah'ı mı kandıracaklar tövbe Yarabbim sen hidayet ver:ssz:

canım benim bunlar zaten 9 senedir beraberlermiş.geçmişlerini pek kurcalamadım sormadım fazla derinlere inmedim ama adamın karısı kocasının arkadaşımla olan ilişkini falan biliyormuş.adamın karısıyla arasında cinsellikte yokmuş ama boşanmıyorlarmış..

ciddi ciddi bunlara inanıyor musunuz:ssz:
n i,ye boşanamıyormuş karısından,çocuklar için mi,mal bölünmesin diye mi,akraba olduğu için mi,yoksa karısı hasta da ona mı kıyamıyormuş bu adamcağız:51:

merhabalar arkadaşlar , iş yerinden bayan arkadaşım evli bir adamla görüşüyor.arkadaşım kocasından ayrıldı şuan dul adamla dini nikah kıymak istiyolar.benden de onlara şahitlik yapmamı istediler.adamın ilk karısının bundan haberi yok ben şahitlik yaparsam bi vebale girmiş olurmuyum.(karısı ilişkisi oldugunu biliyormuş)

Bir nikahin gecerli sayilabilmesi için herkes tarafindan duyulmasi ve yakin akrabalarin onay vermesi gerekir. Gizli gizli nikah, nikah olmaz sadece zina yapmadiklarini dusunurler ama öyle degil. Dinimizde eşin izni olmadan nikah yapilmaz. Gerçi resmi nikah yapmadan da nasıl evlenilebilir ki? Hicbir hakka sahip olmayacak bir kadin! Siz sahitliklerini yapsaniz vebale girersiniz çünkü gizli nikah olmaz. Bu yuzden sahitliklerini yapmayin zaten kadın şahit de olmaz. . Selametle....

bir arkadas muta nikahindan bahsetmis de duzeltmek icin yaziyorum. muta bir haftaligina filan kiyiliyor. bu oyle bi durum degil. konuya gelince nasil bir yorum yapacagimi bilemedim. cinsellik yasamiyolarsa bosansalar ya? adam kandiriyor olmasin?

bir arkadas muta nikahindan bahsetmis de duzeltmek icin yaziyorum. muta bir haftaligina filan kiyiliyor. bu oyle bi durum degil. konuya gelince nasil bir yorum yapacagimi bilemedim. cinsellik yasamiyolarsa bosansalar ya? adam kandiriyor olmasin?

Abdülkadir geylaninin muta nikahı tanımıdır söylediklerim. Süre önemli değil,doğru iranda falan öyle yapılıyormuş herhalde hayat kadınlarıyla.onu bilmem,nikahın dini amacı duyurmaktır,gizli olan nikah değildir,yalancı nikahtır,adı da mut'a nikahıdır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet adam arkadaşınızla evlenmek istemediği için ilk eşinden ayrılmıyor. Nikahını o kadında tutup istediğiyle eğleniyor. Zengin bir örneği de var bunun, sevgilisinden bir oğlu oldu yakın zamanda...

Nikah kıysalar ne olacak kıymasalar ne olacak... boyunlarına kadar bir ziftin içine batmışlar, dini nikah mı kurtaracak onları?

Ben vicdansız düşüncesiz biri degilim arkadaşıma cok dil doktüm ama dinletemedim sözümü vazgecmedi seviyorum dedi kocamdan gormediklerimi onda gordum dedi Nikahını kıydılar sanırım şahit olmadım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X