• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisi olan akıl verebilir mi? Su faturası sorusalı:(

roxen2303

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
5.029
8.687
198
Herkese iyi günler dilerim.. Hemen sıkıntımı anlatayım , 3 haftalığına evde değildim ve banyodaki lavabonun musluğu açık kalmış ( ben evden çıkarken binada tadilat vardı bu yüzden suyu kesmişlerdi ve açık olduğunun farkında değildim) bunun sonucunda 926 lira fatura geldi.. Şimdi bu duruma düşen ödeyen var mı yada itiraz edip ödemeyen?? yardımcı olursanız sevinirim..

Herkese iyi günler dilerim.. Hemen sıkıntımı anlatayım , 3 haftalığına evde değildim ve banyodaki lavabonun musluğu açık kalmış ( ben evden çıkarken binada tadilat vardı bu yüzden suyu kesmişlerdi ve açık olduğunun farkında değildim) bunun sonucunda 926 lira fatura geldi.. Şimdi bu duruma düşen ödeyen var mı yada itiraz edip ödemeyen?? yardımcı olursanız sevinirim..
Bana kalırsa ödemek zorundasınız.
Yine de bir araştırayım bir saniye.

3 hafta musluk açık kalmış su şarıl şarıl akmış ödemeniz gerek bencede vana kapalı olup 926 lira gelseydi hata olmuştur denilirdi.

Bizim de klima açık kaldı. Haftalardır açık. Evden çıkarken elektrikler kesilmişti. Biz gidince elektrik gelince klima çalışmaya devam etmiş. Acil yola çıkmamız gerekiyordu. Elektriğin gelmesini bekleyemedik. Dönünce bizi serin bir ev ve derin bir fatura karşılayacak. :D inşallah sizinki kadar gelmez. :/
Bence ödememe şansınız yok. Sonuçta su harcanmış ve sizin hatanız yüzünden. Yani kimseye yansıtılabilecek bir durum yok.

Evet ödemeniz gerekiyormuş.
Arızalı bir durum yok,siz kendiniz açmışsınız ve açık bırakmışsınız çünkü.

Bizim de klima açık kaldı. Haftalardır açık. Evden çıkarken elektrikler kesilmişti. Biz gidince elektrik gelince klima çalışmaya devam etmiş. Acil yola çıkmamız gerekiyordu. Elektriğin gelmesini bekleyemedik. Dönünce bizi serin bir ev ve derin bir fatura karşılayacak. :KK70: inşallah sizinki kadar gelmez. :/
Bence ödememe şansınız yok. Sonuçta su harcanmış ve sizin hatanız yüzünden. Yani kimseye yansıtılabilecek bir durum yok.
Klimanın yanına minik bir şalter taktırın elektrikçiler bilir bir daha bu durumda karşılarsırsanız onu indirir gidersiniz sadece klimaya ait.

benzer durumu yaşamıştım.
yeni taşınmıştım. 10 gün kadar evde yoktum. küçük wc. sifonu su kaçırıyormuş, kullanmadığımız için farketmedik de. ev sahibine söylemedim, çünkü dikkat etseydin diyecek. su faturası normalin 5 misli gelince farkettik.
ödedik.
siz yönetime itiraz etseniz de evinizin içine dikkat etseydiniz diyeceklerdir.

Malesef ödemek zorundasınız, su akmış sonuçta. Ama komşular hiç mi duymamış su sesini gece gündüz. Benimde geçende açık kalmış sabah işe giderken su kesikti. Yan komşum evde olmadığımızı bildiğinden hemen vanayı kapamış sağolsun.

3 haftada bu kadar gelmesi normal mi ilk önce sayacın üzerini okyun faturanızla aynı mı son okuma değerleri?
Banada 2 kez 1000 tl üzerinde fatura geldi sayaca baktım yanlış okunmuş numaralar.Hemen iptal edildi.

3 haftada bu kadar gelmesi normal mi ilk önce sayacın üzerini okyun faturanızla aynı mı son okuma değerleri?
Banada 2 kez 1000 tl üzerinde fatura geldi sayaca baktım yanlış okunmuş numaralar.Hemen iptal edildi.
Dakikada kaç litre su gidiyor 3 hafta bence gelir yazın 100 e yakın fatura geliyor bazen normal bence şırıl şırıl yazık ya iyiki su basmamış evi

Bizim de klima açık kaldı. Haftalardır açık. Evden çıkarken elektrikler kesilmişti. Biz gidince elektrik gelince klima çalışmaya devam etmiş. Acil yola çıkmamız gerekiyordu. Elektriğin gelmesini bekleyemedik. Dönünce bizi serin bir ev ve derin bir fatura karşılayacak. :KK70: inşallah sizinki kadar gelmez. :/
Ayy :silah::silah::KK17: kimse yokmu girişten şalteri kapatsinlar canım o_O hoş hiç biyer açik degilse ve bizimki gibi invertırsa çok gelmez bize en fazla 120 geliyor hep açık :halay:

Dakikada kaç litre su gidiyor 3 hafta bence gelir yazın 100 e yakın fatura geliyor bazen normal bence şırıl şırıl yazık ya iyiki su basmamış evi
çok tazyikli açılmadığı kanaatindeyim.dakikada kaç litre su gittiği hakkında bilgim yok çünkü değişebilir bu.Dış vanadan kısarsanız daha az akar.

Klimanın yanına minik bir şalter taktırın elektrikçiler bilir bir daha bu durumda karşılarsırsanız onu indirir gidersiniz sadece klimaya ait.
Ayy :silah::silah::KK17: kimse yokmu girişten şalteri kapatsinlar canım o_O hoş hiç biyer açik degilse ve bizimki gibi invertırsa çok gelmez bize en fazla 120 geliyor hep açık :halay:
hiçbir yer açık değil, bir de çok düşük ısıda da değil neyse ki. :D şalteri indirtebiliriz ama güvenlik kamerası kapanır diye eşim faturaya razı. :d. Bize de seninki gibi gelir muhtemelen bibi.

hiçbir yer açık değil, bir de çok düşük ısıda da değil neyse ki. :KK70: şalteri indirtebiliriz ama güvenlik kamerası kapanır diye eşim faturaya razı. :d. Bize de seninki gibi gelir muhtemelen bibi.

Buzluğunda yiyecek varsa asla şalteri indirmeni tavsiye etmem. O eriyenlerin kokusu sittin sene çıkmıyor buzluktan çünkü. Zaten klima sürekli soğutmuyordur evin seviyesi belli ısıya gelince daha az çalışır.

Back
X