- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi yamuk prencess
-
Allahtan kendi üzerine faturalar yoksa onları da takar kesinFaturalar kiracinin ustunedir umarim.
Eski ev sahibime denk gelmis boyle vir kiraci, hem kirayi odememis mahkeme suresi biyunca hem de faturalari kitleyip evi gece yarisi tasimis.
Teşekkür ederim kendi üzerine faturalar çok şükür kiAnnemlerinde başına gelmişti.Kiracı sonunda elektrik su doğalgaz faturalarını yüklü bir şekilde bize takıp kaçmıştı, bulamıyorduk şehir değiştirmiş.Avukatımız icra takibi başlattı.Adam bulundu ama ödemiyorum dedi.O arada bazı olaylar oldu çok hatırlamıyorum.Aradan birkaç yıl geçti eski kiracı bizim avukata ulaşmış.Bankadan kredi çekecekmiş ama üstünde icra olduğu ve ödememiş olduğu göründüğü için hiçbir banka kredi vermiyormuş.Ben borcumu ödeyeyim icrayı düşürün demiş.Uzun anlattım ama bu şekilde almıştık biz parayı hemde çoktan o paradan vazgeçmişken.Sizede kolaylıklar dilerim.
Korkarlar mi dersinizKapıya bir abi yollayacaksınız her gün sizi soracak. Sert bi abi olsun. Onlara birşey demesin. Sadece sizi sorsun. Sonra birini arayıp burada yok diyorlar desin.
Hem de nasıl.Korkarlar mi dersiniz
Ne demek masrafları karşılayalım yaYasal olarak barınma ihtiyacimizdan dolayı 6 ay oturma hakkı var kiracının zaten biz anlayışla karşılıyoruz bu durumu aynı binanın alt katı kiralikti orayı tutalım size ve masrafları karsilayalim dedik anlaşmaya yanaşmıyor maalesef.
Eve zarar verdiği taktirde de sonuçlarına katlanır yine mahkeme yoluna giderim acıyacak halim kalmadi zaten kendim acınacak haldeyim su anda elimde anahtar dahi yok Ev aldik güya. Maddi olarakta kayıplar yaşıyoruz bu süreçte dayanacak halim kalmadi gerçekten.Ne demek masrafları karşılayalım yakiracı da ev sahibi de iyilik yapılacak insanlar değil bence. Ben olsam tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanırdım. Uyanığa bak bir de kira da vermiyor. En sinir olduğum düzenbaz tiplerden. Bu mağdur değil bildiğin köylü kurnazı. Hiç acımayın. Tüm haklarınızı kullanın. Bir de inadına Evi de yıkıp dökebilir bu yüzsüzler
Aslında olabilir adreste gözükmüyorlar çünkü almamışlar adreslerini bu eveHem de nasıl.
Bizim kiracı bir senedir kirayı ödemiyor du evi sattık zor kurtuldukBu arada avukat ile görüştüm ve icra takibi baslatilabiliniyormus bu durumda ama inanın ihtiyacım olan para değil ev. Resmen kandirildik evi satan kişi bir kaç ay içinde cikacaklarini söylemişti bize parayi aldı yok oldu adam.
En kısa tahliye davası ise 6 ay sürer diyorlar. Kafayı yemek üzereyim. Bir yolu olmalı bu işin.
Sanki adamlara ev aldik para vermeden Işgal et ne güzel yüzsüzlük ne kötü insanlar var. Satmayı da düşündüm ama çok özenerek almıştım evi kıyamıyorum.Bizim kiracı bir senedir kirayı ödemiyor du evi sattık zor kurtulduk
Mahkemede uzun zaman alır diyorlar ona da morelim bozuluyorTahliye talepli dava açın ihtarın süresi bitince.2 haklı ihtar tahliye sebebidir.Mahkeme tahliyeye karar verirse taşınır bal gibi.
Evet en az 5-6 ayı bulur ancak bazen daha erken kararlarda çıkabiliyor.Tabi karşı taraf bir üst mahkemeye taşırsa daha da uzayabilir.Mahkemede uzun zaman alır diyorlar ona da morelim bozuluyor
Gun geçtikçe psikolojim bozuluyor artık bu durumdanEvet en az 5-6 ayı bulur ancak bazen daha erken kararlarda çıkabiliyor.Tabi karşı taraf bir üst mahkemeye taşırsa daha da uzayabilir.
Evin satılık olduğunu biliyorlarmis alan kişide kiraya verir otururuz diye düşünmüşler baştan kabul edilmiş yani herşey. Ben artık onların mağdur olduklarına da inanmıyorum. Çünkü mağdur olan kişi mağduriyetinin giderilmesini ister. Biz bunu teklif ediyoruz zaten ama kabul etmiyorlar. Evi aldığımız kişiye biz evi çok seviyorduk demişler. Tamamen inat yaptıkları fakat bizim suçumuz ne? Birisi aldı parasını yürüdü gitti. Diğeri kira bile vermeden bedavaya evde oturuyor sanki evi onlara aldik biz.Bu kadar inat insanlara yasal haklarını kullanmadan birşey yapamazsın kira buluruz masrafında karşılarız demişsiniz daha ne istiyorlar ama eski ev sahibi onlara hiç haber vermeden size satmış olabilir mi belki bu yüzden öfkelidirler hala inatlaşmaya devam ederler ise gerekeni yapın
Yasal olarak barınma ihtiyacimizdan dolayı 6 ay oturma hakkı var kiracının zaten biz anlayışla karşılıyoruz bu durumu aynı binanın alt katı kiralikti orayı tutalım size ve masrafları karsilayalim dedik anlaşmaya yanaşmıyor maalesef.
Doğru söylüyorsunuz acınacak insan değiller. Biz yine de hep iyimser yaklaştık. Acınacak hale biz geldik.siz niye masraflari karsiliyirsuniz? Vitamin boyle insanlara iyi olmayi. Kirayi odememekde neymus boyle bir luksu yok. Cekin ihtarnameyi cikartin. Sizin durumunuz da acil bu yuzden 6 ay beklemek zorunda olmayabilirsiniz belki. Ihtarname cekmeye devam edin sanirim birkac ihtardan sonra cikmak zorunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?