- 20 Mayıs 2016
- 87
- 45
- 38
- Konu Sahibi yamuk prencess
-
Yasal olarak barınma ihtiyacimizdan dolayı 6 ay oturma hakkı var kiracının zaten biz anlayışla karşılıyoruz bu durumu aynı binanın alt katı kiralikti orayı tutalım size ve masrafları karsilayalim dedik anlaşmaya yanaşmıyor maalesef.Yasal olarak hakkini sonuna kadar kullanir oturur kiraciniz. O konuda o hakli maalesef. Dusunun siz kiracisiniz ve icinde oturdugunuz ev sozlesmenize ragmen satiliyor, elbette sizin sozlesmeniz gecerli,bitene kadar oturursunuz. Ama kirayi odemiyorsa siz o kisma yogunlasmalisiniz,kirayi odemek zorunda sonucta.
Maalesef geçerli oluyormuş sözleşme. 6 ay oturma hakkı varmış. Benim sinir olduğum konu telefonlara cevap vermemesi.kira sözleşmesi ev satıldığında geçersiz oluyor bildiğim kadarıyla. sizinle yeni sözleşme yapmamışsa oturma hakkı 1-2 aydan fazla olamıyor diye okumuştum.
bence iyice bir araştırın.
tabi ki cevap vermeyecek. muhtemelen eski ev sahibi bir anda sattı diye inat ediyor.Maalesef geçerli oluyormuş sözleşme. 6 ay oturma hakkı varmış. Benim sinir olduğum konu telefonlara cevap vermemesi.
Bize de avukat bu tarz bir yol izlememiz konusunda fikir verdi sanirim bu yoldan ilerleyecegiz çünkü başka yol bırakmadı. Tahliye talepli icra takibi başlatacağız gibi görülüyor.tabi ki cevap vermeyecek. muhtemelen eski ev sahibi bir anda sattı diye inat ediyor.
haciz gönderirseniz mahkeme kararı ile atılmamak için kendisi apar topar gider. başka türlü minimum 1 sene oturursunuz.
böyle bir satış durumunda değil sözleşme yenilemediği halde evden çıkmayan bir kiracısı var erkek arkadaşımın. mahkeme işleri uzun sürüyor. sanırım 4. ihtarı gönderdi. hala tık yok. en temizi mahkeme kararı ile haciz ile evden attırma yolu.
Kira sözleşmesi dolmadan 1 ay once ihtarname göndererek evin tahliyesini istemeliydi erkek arkadaşınız.tabi ki cevap vermeyecek. muhtemelen eski ev sahibi bir anda sattı diye inat ediyor.
haciz gönderirseniz mahkeme kararı ile atılmamak için kendisi apar topar gider. başka türlü minimum 1 sene oturursunuz.
böyle bir satış durumunda değil sözleşme yenilemediği halde evden çıkmayan bir kiracısı var erkek arkadaşımın. mahkeme işleri uzun sürüyor. sanırım 4. ihtarı gönderdi. hala tık yok. en temizi mahkeme kararı ile haciz ile evden attırma yolu.
aynen sözleşme dolmadan istedi :) hatta emlakçı gezip benzer standartta ev buldu. komisyonu bile ben vereyim dedi :)Kira sözleşmesi dolmadan 1 ay once ihtarname göndererek evin tahliyesini istemeliydi erkek arkadaşınız.
Hadi tamam anlasmaya yanasmamasini anlayabiliriz o da masraf etmis tasinmis bilmemne yapmis,yorulmus sonucta neden tekrar tasinsin,ama kirayi odemek zorunda. Bence siz kira odenmeme durumunda yasal olarak ne yapabilirsiniz onu arastirin.Yasal olarak barınma ihtiyacimizdan dolayı 6 ay oturma hakkı var kiracının zaten biz anlayışla karşılıyoruz bu durumu aynı binanın alt katı kiralikti orayı tutalım size ve masrafları karsilayalim dedik anlaşmaya yanaşmıyor maalesef.
Ne gurursuz insanlar var istenmedigim yerde bir saniye durmam zorla evinde oturuyorlar insanın üstelik kira da vermeden. Nasıl düştük bu işin içine bizde anlayamadık. O kirayı ödemese de bizim 2 aydır kredi odemelerimiz başladı maddi olarakta bizi zora sokmaya başladı bu durum eşyaları koymak için depo tuttuk vs adamların keyfi yerinde maşallah bedavaya oturuyorlar.aynen sözleşme dolmadan istedi :) hatta emlakçı gezip benzer standartta ev buldu. komisyonu bile ben vereyim dedi :)
sizinkine benzer bi hikaye. ama olmayınca olmuyor :)
Hakli sayılmaz aslinda kendisi çünkü evin satılık olduğunu bilerek tuttuğunu itiraf etti kendisi evi ilk aldığımızda kaldı ki eve eksper gitti kredi işlemleri için evin satılık olduğunu biliyor her halükarda neden böyle bir ev tutarak kendisini masrafa sokmuş o da onun sorunu. Dediğim gibi ben tüm iyi niyetimle yaklaşımda bulundum masraflarını karşılamayı teklif ettim kabul etmeyip kötülük için uğraşıyorsa tabi ki Bende yasal olarak bir kurusumu bırakmamak icin kendisinde elimden geleni yapacagim. Icra takibi avukatlık masrafları icra islemleri için yapılan dosya islemleri geçen bu surede bosuna ödediğim tüm masrafları talepte bulunacağım zaten .Hadi tamam anlasmaya yanasmamasini anlayabiliriz o da masraf etmis tasinmis bilmemne yapmis,yorulmus sonucta neden tekrar tasinsin,ama kirayi odemek zorunda. Bence siz kira odenmeme durumunda yasal olarak ne yapabilirsiniz onu arastirin.
yüzsüzlük diz boyu. 1 ay falan anlarım ev bulmak ve taşınmak zor ama fazlası olmaz. gerçekten kimsede ayıp kavramı kalmadı. inşallah eve zarar vermiyordur.Ne gurursuz insanlar var istenmedigim yerde bir saniye durmam zorla evinde oturuyorlar insanın üstelik kira da vermeden. Nasıl düştük bu işin içine bizde anlayamadık. O kirayı ödemese de bizim 2 aydır kredi odemelerimiz başladı maddi olarakta bizi zora sokmaya başladı bu durum eşyaları koymak için depo tuttuk vs adamların keyfi yerinde maşallah bedavaya oturuyorlar.
Umarım vermiyordur daire sıfırdı zaten ama bir zarar olursa onun için de yasal hakkımı arayacağım çok sınır oluyorum çünkü bu yuzsuzlugeyüzsüzlük diz boyu. 1 ay falan anlarım ev bulmak ve taşınmak zor ama fazlası olmaz. gerçekten kimsede ayıp kavramı kalmadı. inşallah eve zarar vermiyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?