Bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Itslokum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2016
214
105
103
37
Merhaba hayirli geceler herkese
Arkadaslae anlasmali bosanma davalarinda davali taraf durusmaya gitmezse hakim ilk dava acilirken verilen dilekceye(sonucta anlasmali bosanmayi kabul ettigime dair dilekce var) dayanarak bosanma islemini yapabilir mi

Yardımcı olursaniz cok sevinirim.

Şu an bende boşanma aşamasındaym. Anlaşmalı boşanma olcak ve ben mahkemeye gitmek istemiyorum zaten başka bi şehirdeym. Avukatla görüştüğümde bu isteğimizi hakime ileteceğini eğer hakim gerek görürse bizide çağırcaklarını söyledi. Yüzde 90 gelmenize gerek kalmaz dedi umarım öylede olur dilekçe olcak sonuçta benim imzaladıgım.

Bende anlaşmalı bosaniyorum. Aksine iki tarafında dava da hazır bulunması lazım dedi. Protokol sesli okunuyormus ve kabul ediyor musunuz diye soruluyormus. Eğer taraflar mahkemede bulunmazsa dava ileri bir tarihe atiliyormus. Avukat öyle dedi

Anlaşmalı boşanmada usulen her iki taraf da mahkemede hazır bulunmak zorundadır. Eğer her iki taraf da hazır bulunmazsa anlaşmalı boşanma davası çekişmeli davaya çevrilir.

Taraflar bizzat dinlenmeden anlaşmalı boşanma kararı verilemez. (Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 11.05.1998 gün ve E. 4765, K. 5681 sayılı ilamı )

Bana avukat neden öyle söyledi bilmiyorum. Sizin gelmemeniz için elimden geleni yapıcam öncelikle mahkemeden gün alalım yoğunluğa göre dedi. Sonrasındahakimden rica edebiliyomui şehirdışında oldgm için.

Anlaşmalı boşanma durumunda iki tarafında mahkemede olması gerekir. Aksi halde dava çekişmeliye döner ve tanıklar dinlenir deliller toplanır.

Ancak şöyle bir durumda var. Her bir taraf avukatlara vekaletlerini verip 2 tanık dinletebilirler. Hakimin takdir yetkisine dayanarak boşanma gerçekleşebilir. Ama teknik olarak anlaşmalı boşanmaya girmez bu.

Bana avukat neden öyle söyledi bilmiyorum. Sizin gelmemeniz için elimden geleni yapıcam öncelikle mahkemeden gün alalım yoğunluğa göre dedi. Sonrasındahakimden rica edebiliyomui şehirdışında oldgm için.

Davanın görüleceği şehirde degilseniz farklı oluyor yani avukatiniz hakimle konusursa katilmayabilirsiniz belki

Hayır karar vermez.Hakim mutlaka tarafları duruşmada hazır olarak görmek ister ve boşanma protokolündeki maddeleri tek tek sorar ondan sonra karar verir.

Bazilari dilekçe var hakimin insiyatifinde bosayabilir dior bazilari taraflardan biri gitmezse durusma ertelenir diyor kafam karıştı arkadaşlar

Bende oyle olmuştu okundu herşey kabul edildi ve bitti

Sizinki farkli şehirde oldugunuz icin oyledir belki...

Teşekkür ederim son kez soracaktır sonucta degil mi .. Sözlü olarakta duymak isteyecektir

Ben bosanmak istemiyorum ve gitmezsem hakim de dilekçeme dayanarak bosarsa diye korkuyorum. Ne zormus bu bosanma isi allahım..
Yuva nin dagilmasi ne zormus arkadaşlar

Teşekkür ederim son kez soracaktır sonucta degil mi .. Sözlü olarakta duymak isteyecektir

Evet soruyor kabul ediyomusunuz protokolde yazanlari. Iki tarafta evet derse bosuyor. Ama bi taraf Hayır derse cekismeliye dönüyor. Sonra uğraş dur 3 sene

Ben bosanmak istemiyorum ve gitmezsem hakim de dilekçeme dayanarak bosarsa diye korkuyorum. Ne zormus bu bosanma isi allahım..
Yuva nin dagilmasi ne zormus arkadaşlar
Siz protokolü imzalayıp avukatamı verdiniz? Dilekçeden kasıt nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…