bilgisi olan yazsın lütfen

mervmerv12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2016
7
1
1
34
merhaba hanımlar daha önce başıma böyle birşey gelmediği için sizlere sorma gereği duydum ben yıllardır gözlük kullanıyorum gözlüğümün camı kırıldı bugün gözlükcüye gidip sordum yeni cam 290 lira fiyat biçtiler şu anda muayene olma hakkım var doktora gözlük camımın kırıldığını aynı gözlük derecesinden tekrar yazmasını söylesem yazar mı yani aynı derece bir de gözlük camı kırıldığı için yeni gözlük reçetesi mi yazar yoksa ayrı bir durumu var mı bu işin içinden çıkamıyorum bilgisi olan lütfen yazabilir mi

doktora iş öğretiyo gibi olma bence.
git muayene ol.
o tespit eder numaranı.
öncekiyle çok fark olursa söylersin.
ona göre yazdırır ucuz bişi alırsın :)

Gözlük camı değiştirme hakkı 1 senede gelmiyor mu?
Bir senede göz numaranızın değişmiş olması muhtemel.
Numaram aynı diye gitmeyin doktora, işini öğretiyormuş gibi olur. Gidin muayenenizi olun, reçetenizi alın. Değişse de değişmese de devlet karşılar ama en alt seviye cam verir.

Gözlük camı ücretsiz organik ve colormatik olunca fark veriliyor diye biliyorum

Cam değiştirebilirsiniz. Zaten göz doktorları da sadece cam yazar. Gidin muayene olun, yeni ölçüleri aln. Tabi devlet ne kadar karşılıyor şu an tam bilmiyorum ama değiştirebilirsiniz.

Buraya yazana kadar gidip doktorla görüşseniz.
muayene hakkım karambole gitmemesi için sadece fikir almak istedim kırılan gözlüğün aynısı yazılır mı diye malesef günümüzde de doktora gidip görüşme gibi durum kolay olmuyor devlet hastanelerinde saatlerce bekliyoruz

Gözlüğün kırıldı diye gidin. Zaten hakkınız varsa yenisini yazar. Sıkıntı olmaz

Gözlük camı ve çerçevesi 3 (üç) yılı geçmeden yenilenmez. Ancak görmede 0.5 diyoptrilik (optikte bir merceğin, cisimlerden gelen ışını kırma gücünü ifade eder) değişiklik olması halinde süresinden önce gözlük camı yenilenebilir.
Büyüme ve gelişme çağındaki (18 yaşını doldurmuş ancak 19 yaşından gün almamış olan) çocuklara kullanılması gerekli görülen gözlük cam ve çerçevesinin çocuğun büyüme ve gelişmesi nedeni ile kullanılamadığı ve yenilenmesi gerektiğinin sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi koşuluyla süresinden önce yenilenir.

Kırılmada olsa doktor tekrardan ölçümü yapar ona göre reçete yazar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…