Bilgisi olanlar lütfen cevap vermeden geçmesin :(

S shot icime su serptin tesekkur ederim..
dun deli gibi internette arastirmaya baslamistim.
basim agriyor diyip internette kanser oldugnu dusunen insanlar gibi tutustum...

aynen dedigin gibi, veteriner hekim annesi icin 1kez dogum yapsin demisti, ilk kopegimiz oldugu icin ciftlesme donemini anlayamadik evden kacmis sonra bu coban babali oglumuz oldu.
anne kisirlastirildi ama boyle kist vs okuyunca erkege de gerek var mi diye endiselendim.

Size bu yastan sonra saygiyi ogretemem agac yasken egilir ama cok yakinda forum kurallarini ogrenmek durumunda kalacaksiniz.

Dişilerde kanser görülme oranı, erkeklere göre iki-üç kat daha fazla çünkü dişide erkeğe ilaveten meme, rahim ve yumurtalık kanseri de olabiliyor, erkekteyse ekstradan sadece prostat kanseri olabiliyor. Meme kanseriyse tüm kanserler arasında en yaygın görüleni. Dişiyi kısırlaştırırken rahim ve yumurtalıklar alındığı için kanser riskini indirgemiş oluyorsun.

Benim büyük olan kanser geçirdiği için altını üstüne getirmiştim kaynakların : )

Tamm kısırlaştırmayalım peki sonra doğan yavrular nolcak bana onu söyleyin. Sokağamı atıcam? Zaten ben her kedilerimi sokaktan çok zor durumdayken aldım şimdi onun yavrularını sokağa ölümemi mi terk edim. Bizde keyfimizden gidip kısırlaştırmadık. Bahçeli istanbul dışında bi evim olsa istekleri kadar doğursunlar ama şuan doğururlarsa ben bakamam ve hiç biri yuvalandırılamaz ve sokağada atamam evde 30 kediyle sonraki sene 60 kediyle mi yaşayalım.

Kediyle beni bir mi tutuyosunuz? Ben allah kısmet ederde doğurursam 1 yada 2 tane dogururum. Kedi gbi 7 tane değil. Ben 2 çocugum olunca dururum ama kedi her yıl 7 tane doğurur ve evde 3 dişi kedim var senede 21 kediden bahsediyorum. Kusura bakmayın ama bilinçsizce çifleştirip yavru kedileri sokağa atmaktansa, her kış geldiğinde acaba yavrular nerdedir kaç tanesi ölmüştür diye düşünüp vicdan azababı çekmektense kedimi kısırlaştırmayı tercih ediyorum.

Bu arada allah hesap mı sorar bana yoksa kedilerimin hepsini ölümden döndürdüğüm için gözüm gbi baktıgım için mükafat mı verir kimse bilemez bunu!

Hayvan bakmayanlar için bu konuda konuşmak çok kolay
Ama bakmaktan bahsediyorum, ciğer, tavuk haşlayıp kapı önlerine dökmekten değil
Evinde hakkıyla, onu aile ferdi yerine koyarak bakmaktan bahsediyorum
Hayvanların sürekli, kontrolsüzce çoğalmalarının acısını yıllardır çeken bir hayvansever olarak bu konuda ansiklopedi bile yazabilirim. Ölürlerse ölsünler doğaları bu diyenlere tek bir lafım var, onlar doğalarında yaşamıyorlar maalesef, onlar biz insanların onlara sunduğu sokak aralarında yaşıyorlar. Ve yine biz insanların onlara sunduğu vahşete karşı varlıklarını sürdürüyorlar. Beş yavru doğuran bir dişi kedinin bebeklerine ne oluyor sokakta hiç gözlemleyebildiniz mi ? 4 tanesi çocukların elinde, gözleri oyularak, popolarından teller sokularak, adam asmaca oynanarak katlediliyor, kalan bir tane daha yaşına gelmeden ya araba altında kalıyor ya da parazit vb... hastalıklardan ölüyor. Örnekleri binlerce çoğaltabilirim ancak benim gibi bu işe yıllarını veren insanların acımasız, sevgisiz, vahşi ilanına gönlüm razı değil. Kısırlaştırma parası bulamayıp veterinerlere borç yapan insanlar tanıyorum ben, tedavilere para yettiremeyip kredi kullananlar, biri de benim. Yavrular bir yana, sürekli hamile kalıp dermansızlıktan hasta olan anneler cabası. Dert öyle çok ki ve nelerle uğraştık ki anlatması güç. O yüzden anlatmaya çalışma, uğraşma anlamazlar. Bir hayvanı sebepsiz kısırlaştırmanın günahı eminim ki onlarca yavrunun işkence çekmesinden azdır....

hayvanlar için önemli olan tek şey çiftleşmektir.. onlar insanlar gibi "ah yavrularım, evlatlarım gerekirse ceketimi satar onları okuturum" moduna girmezler malum kendi sağlıkları için gereklidir bu işlem.. evde de beslense, sokakta da kalsa durum bu.. siz yapmazsanız belediye yapar.. ha diyorsanız ki doğal yaşam o zaman bir zahmet göç'e bir çözüm bulun da dağ-bayır ev dolmasın, onlar da "doğal" ortamlarında yaşasınlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…