- Konu Sahibi Omurboyubirkan
-
Hanimefendi doganin kanunu bu. Tabiki de olecekler. Bir çocuğa da araba çarpıyor. Kimsesiz insnalar soguktN acliktan oluyorlar madem bu kadar merhametlisiniz onlari eve alip bakmaniz daha sevap olur. Hayatin bir döngüsü var. Hayvanlar icin de bu gecerli. Eğer ecelleri araba carparak olmekse siz ne kadar evde bakarsaniz bakin o araba ona carpacak. Kanunlari degistiremezsiniz...
Eğer bir kedinin sprumluluğla bir insanın sorumluluğu aynı olsaydı inanın 6 tane yardıma muhtaç insanıda evime alırdım. Ayrıca bir insanla bir kediyi nasıl aynı kefeye koydunuz. İnsan bu ya sağlıgı yerindeyse çalışır kazanır yemeğni yer. Ama bir hayvan biz çöpe ne attıysak onu yemek zorunda kat kat poşetleri delip bulmak zorunda.Hanimefendi doganin kanunu bu. Tabiki de olecekler. Bir çocuğa da araba çarpıyor. Kimsesiz insnalar soguktN acliktan oluyorlar madem bu kadar merhametlisiniz onlari eve alip bakmaniz daha sevap olur. Hayatin bir döngüsü var. Hayvanlar icin de bu gecerli. Eğer ecelleri araba carparak olmekse siz ne kadar evde bakarsaniz bakin o araba ona carpacak. Kanunlari degistiremezsiniz...
Bu yaştan sonra narkoz tehlikeli olur bence. Sadece sokak köpekleriyle çifleştirmemeye çalışın bence başka köpekler hamile kalmasın diye. Zaten her köpek kısırlaştırılmak zorunda değil veterinerde bişey demediyse demek sağlıgıla alakalı bi durumda yokalman kurdu ve coban kopegi kirmasi bir kopegim var, bahcede serbest, ciftlesme doneminde tutabilene ask olsun, ancak herkes memnun hatta yavrulari olsun diye bize disi kopek getiriyorlar genelde.
hic aklima gelmemisti kisirlastirmak, veteriner hekim de uyarmadi, bilgisi olan var mi? su an 10yasinda
Yanitiniz icin tesekkur ederim,Bu yaştan sonra narkoz tehlikeli olur bence. Sadece sokak köpekleriyle çifleştirmemeye çalışın bence başka köpekler hamile kalmasın diye. Zaten her köpek kısırlaştırılmak zorunda değil veterinerde bişey demediyse demek sağlıgıla alakalı bi durumda yok
Ne demek rica ederim... İyi sabahlar : )Yanitiniz icin tesekkur ederim,
Bildigim kadariyla sokak kopekleriyle hic ciftlesmedi, zaten bahce korunakli. Disariya da bizimle cikiyor.
O kacamagi yapan bir tek annesi var ; )
Pek gormedigim icin ve ilgilenen kisi ben olmadigimdan yorumlari gorunce endiselendim.
Tekrar tesekkur ederim...
alman kurdu ve coban kopegi kirmasi bir kopegim var, bahcede serbest, ciftlesme doneminde tutabilene ask olsun, ancak herkes memnun hatta yavrulari olsun diye bize disi kopek getiriyorlar genelde.
hic aklima gelmemisti kisirlastirmak, veteriner hekim de uyarmadi, bilgisi olan var mi? su an 10yasinda
Aynen katiliyorum kedinizi cok seviyosunuz madem bugun bir Jinekologa gidip rahminizi aldirmanizi oneririm ayni acilari sizde tadin derim kendi zevkin icin hayvana eziyet etmissin annende buna yardim etmis acaba kedinin dili olsada konussa boyle bir sey istermiydi acaba?Allah bunu sorar ahirette merak etmeyin siz!!!Yazık ya yazık. . Şimdi buna hayvan sevgisi mi deniyor? Sevdiğiniz hayvanin dogal dengesini bozup nasıl kisirlastirabiliyorsunuz anlayamiyorumm.
Hayvanin dili olsa böyle bir sey ister miydi acaba?
Evet vicdansizsin..Arkadaşlar yav he he deyin geçin Allah aşkına. Hiç girmeyin bile tartışmaya.
Ben vicdansızın, kontrol manyağının tekiyim; kendi zevkim için gözümden sakındığım hayvanımı kısırlaştıran sadistim. Vebali de benim boynuma. Bu kadar.
Kuzum bu yaştan sonra anestezi riskli. Benim büyük de 10 yaşını bitirdi, ocak ayında minik bir operasyon nedeniyle anestezi almak zorunda kaldı, onda bile korka korka yaptık. Hayati bir zorunluluk olmadıkça ileri yaştakilere anestezi yapılmaz.
Erkek köpeklerde zaten kısırlaştırma ilk etapta akla gelen bir şey olmuyor. Daha ziyade yumurtalık ve rahim kanserleri (ki dişi köpeklerde yaygın) ve pyometra gibi rahim hastalıklarını engellemek için yapılıyor. Benim iki kızım da 1,5 sene arayla pyometra geçirdi, özellikle ufaklık çok ağır geçirdi ve ileri yaşta kısırlaştılar.
E tamam ben de onu diyorum. Vicdansızım, sadistim, manyağın tekiyim.Evet vicdansizsin..
Nerden biliyosunuz bir tane hayvan icin birsey yapmadigimizi?evde besledigimiz hayvanlari sokaktaki kopeklere ekmek verdigimizi ordan gorebiliyor musunuz?insanlari elestirmek konusunda sizden daha profesyonel degiliz maşallahHayır daha komiği bir tane hayvan için bir şey yapmamış içindeki hayvan sevgisi insanları eleştirmekten ibaret olan insanlara klavye hayvanseveri diyorum ben de o zaman.
Nerden biliyosunuz bir tane hayvan icin birsey yapmadigimizi?evde besledigimiz hayvanlari sokaktaki kopeklere ekmek verdigimizi ordan gorebiliyor musunuz?insanlari elestirmek konusunda sizden daha profesyonel degiliz maşallah
Evde beslemiyorum cunki cocugum var evde muhabbet kusunun cocuga zarar verecegini dusunmuyorum sokaktaki hayvanlara yemek verincemi bi haber oluyorum hayvanlarin kimyasini bozmaya devam edin yok hayvanlarin kizisma donemlerini siz bilemezseniz evde cok zor donemler geciriyor diyorsaniz sizde eslestirin yanina bir arkadas alin mutlu olsunlar..Hayvanlarla haşır neşir olup da hayvanlara bu kadar bihaber olunacağını düşünmediğim için. Evde kedi köpek besleyip de (bahçeye bağlamaktan bahsetmiyorum) onların kısırlaştırılmasına vicdansızlık demek bu konuda cahil olmak demektir benim görüşüme göre.
Evde beslemiyorum cunki cocugum var evde muhabbet kusunun cocuga zarar verecegini dusunmuyorum sokaktaki hayvanlara yemek verincemi bi haber oluyorum hayvanlarin kimyasini bozmaya devam edin yok hayvanlarin kizisma donemlerini siz bilemezseniz evde cok zor donemler geciriyor diyorsaniz sizde eslestirin yanina bir arkadas alin mutlu olsunlar..
Beslemeyin evde birakin kendi hayatlarina Allah kisirlastirin hayvanlari demis mi?cocuklara zararli degil oylemi pes baska bisey demiyorum!insanlarin bilincli uremedigine emin degilseniz bu soruyu ailenize sorun lutfen: ))Sonra her sene 5 tane doğursun Daha kendini toparlayamadan bir daha doğursun. Onlar bizim gibi bilinçli üremiyorlar. Hoş şu anda insanların da bilinçli ürediğinden şüpheliyim de o ayrı. Ayrıca evdeki kedi köpek çocuklara zararlı da değildir. İşte bu kadar bilgilisiniz bu konuda. Size toz pembe dünyanızda mutluluklar.
Zaten terbiyeniz ve seviyeniz konusunda bir fikrim vardi simdi iyice pekisti. Daha yazmayacagim size cunku ben bu seviyeye sizin gibi tahammul edemiyorum.Beslemeyin evde birakin kendi hayatlarina Allah kisirlastirin hayvanlari demis mi?cocuklara zararli degil oylemi pes baska bisey demiyorum!insanlarin bilincli uremedigine emin degilseniz bu soruyu ailenize sorun lutfen: ))
Gercekten cok komiksiniz hayvanlari kisirlastirmayin yorumuma bu sekilde karsilik verdiginiz icin guldum: )ayrica siz kendi terbiye ve seviyenizi elestirin bugune kadar cevrenizdekiler size hep haklisin sen demisler elestiriye acik olmani tavsiye ediyorum yoksa tahammul sınırını zorlarsin buda psikolojik sorunlara yol acar diycem acmis bile artik cok gec; )) Birde insanlarin bilincli uremedigini dusunuyorsan bu konu hakkindaki dusuncemi en yakin zamanda arastir..Zaten terbiyeniz ve seviyeniz konusunda bir fikrim vardi simdi iyice pekisti. Daha yazmayacagim size cunku ben bu seviyeye sizin gibi tahammul edemiyorum.
hı hı eminim öyledir canm çok etkilendim hayvansever dostummmm!!!Terbiyeni topla ve bilip bilmeden de konusma. Ben evime kanadi kirik martiyi bile almis veterinere götürmüş tedavisini yaptirdiktan sonra dogaya salmis bir insanim. Bir kedi disarda usuyorsa ilk benim evime cikar kapimda miyavlar sanki evi biliyormuş gibi gecer yerins uzanirdi. Kış boyunca bakar sonra da dogasina yollardim.. asil siz bilip bilmeden konusmayin. Dedigim gibi sizler vicdaniniza kilif uydurmis bi de su bile vermez bunlar diyorsunuz ya yuh yani..
Cam kenarina ekmek koyup martilari alistirmistik bir gun unutmusuz diye camimizi tiklatiyorlardi. Emin olun hayvanlari sizden daha cok seviyorum ve bu sevgimi hissettikleri icin hepsi bana geliyor. Ama bana gelip yardim isteyen hayvani kisirlastirmam ben. Dogasina hayatina zarar vermem. Yok bilimselmis de yok yararliymis da. O zaman bütün hayvanlari kisirlastiralim madem kisirlastirmak bu kadar onemli.
Yahu bi de Allah neden kisir yaratmadi ki? Hayvanlari eziyet icin mi gonderdi? Tovbe estagfurullah ya.
Saygısız saygisiz konusup durmayın. Siz köle gibi emrinizi geçirmeye calisiyorsunuz o kadar.....! NOKTA.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?