Bilgisi olanlar lütfen cevap vermeden geçmesin :(

miniş kediş totoş minnoş hayvanda dil olsa var ya..ata demireri selamlıyorum ne güzel demiş tek kişilik dev kadrosunda...neymiş efenim aslanlar çiftleşiyor,ulan ben senin yatak odana giriyor muyum...

e
ev olmadığı kesin

kedi ve köpeklerin çoğunu insan melezleyerek bu hale getirdi. haliyle doğadaki akrabalarıyla çok farklılar. evrimsel olarak doğada yaşayamayacak hale geldiler.

Çok sağolun. Benim diğer iki kedimde kısırlaştırıldı ama onlar da böyle bişey olmadı çok kolay atlattılar. Benim minnoşumun bünyesi zayıfmış kediden kediye değişiyomuş yani.

Benim büyük köpeğim de yaştan dolayı artık anestezi alamıyor. Çok gerektiğinde olabilecek en az doz veriliyor ama uyanana kadar çektiğimi ne siz sorun ne ben söyleyeyim : (

Neyse bitti gitti artık sizinki de, geçmiş olsun : )

e

ev olmadığı kesin
Peki neresi bilmek istiyorum. Neresiyse bulduğum kedileri götürüp oraya bırakıcam bundan sonra.

İnsanlarda söyleyecek laf çok da "fikir" yok.

Birisi doğayı onlara uygun hale getirmek der, sorsan kızartma yağını biriktirip gerekli toplama noktalarına bırakmaktan bihaberdir. Bir diğeri kesin hüküm verir ama alternatif hakkında fikri yoktur. Ben soruyorum işte, bu hayvanları nereye koyucaz? Nerede yaşayacaklar? Aklı selim önerisi olan buyursun tartışalım ama ahkam keserek falan olacak işler değil. Önce mantık ve düşünce.

burda bişey eleştirilecekse hayvanların baştan genetiğiyle oynanarak evcil hayvan adı altında tüketim malzemesi olarak insana sunulmasıdır. pet shoplardır.evde hayvan besleyen insanlar değil. yapılcak başka birşey var mı artık. yok.
sokaklar onların evi değil. bu hayvanların doğayla alakası kalmamış. doğa beton olmuş zaten. kendi duygusal sisteminizi hayvanlara maledemezsiniz. bi aslana antilop yavrusu yiyor diye katil diyemeyeceğiniz gibi. annelikten mahrum etmek gibi bi kavram kullanamazsınız. aslolan yaşamını devam ettirmesine olanak sağlamaktır.

Son düzenleme:
valla o
onlar dışarıda yaşamak için yaratılmışlar.....doğaları böyle..... ha diyorsunuz ki işte ölüyor köpek öldürüyor araba altında eziliyor.... insanların hepsinin yaşlanınca ölmediği, kiminin trafik kazasında kiminn selde,kiminin zehirlenerek öldüğü ne kadar doğal haytın gereği yaşam mücadelesiyse bu da öyle yani.....
hayvan alımına karşı değilim bahçeniz varsa ki bahçe bile bazen yetersiz kalıyor sorun yok ama kısırlaştırmaya kimsenin hakkı yok.....benim de 2 köpeğim var ama bahçemde her akşam oyun oynarız hafta sonları dağa götürürüz....bahçe yetmiyor bile hayvanlara.....

İkisi aynı şey mi allahaşkına ya birini göre göre ölüme itiyorsunuz bir bakın sokak kedilerinin ortalama yaşam süresine, bir de ev kedilerine bakın. Eğer insanla karşılaştırıyorsanız biz hasta olunca doktora gidiyoruz ama sokaktakileri götürecek kimse yok? Kedi ile köpek de bir değil zaten kedi eğitimli hayvandır tuvaleti problem olmaz. Köpeğinse düzenli egzersizlerini yapması lazım. Ben de köpek istiyorum ama eve tabi ki alma niyetim yok kedi ve köpek çok farklı yaradılışa sahip hayvanlar. Ve köpeğe bahçe yetmez evet, ben de bir süre misafir ettim memleketimdeki bahçeli evimde, her sabah ve her akşam uzun koşulara çıkardım.

bunu anlatmak gerekiyor bu hayvanlar doğal evrimsel sürecini yaşamadı. güçlü olan ayakta kalmadı.avlanamaz kendini koruyamaz hava koşullarına uyamaz. şu anda doğada olsalar doğal seleksiyon gereği çoğunun soyu tükenirdi. hele bazı cinsler o kadar nazik ki. benim köpeğim yeni öldü ve cins olarak solunum problemliydi koşamaz bile. gözü kulağı devamlı enfeksiyon olurdu. bu hayvanın evi sokak diyebilir miyiz?

valla o zaman madem evde neden kısırlaştırılıyor......bu kdarına hakkımız var mı.....

Günümüzde kedi ve köpeklerde kısırlaştırma ile ilgili pek çok bilimsel gerçek ve bu işlemin sağlayabileceği sağlıksal avantajlar açığa kavuşmuş ve ortaya konmuş olmasına rağmen hala çok sayıda kedi ve köpek sahibi “YYB”lerin (yaygın yanlış bilinenler) veya “YYD”lerin (yaygın yanlış düşünceler) etkisi altında kalarak kısırlaştırma kararı vermekte oldukça zorlanıyorlar. Bu konunun önemini vurgulayacak bilgiler ve ayrıca uyguladığımız operasyon prosedürleri gibi detayları II. bölümde bulabilirsiniz. İlk bölümde dişi ve erkek, kedi ve köpeklerde kısırlaştırmanın faydalarını kısaca maddeler halinde aktarıp “YYB” ve “YYD” lere değineceğiz.

Kedi ve Köpeklerde Kısırlaştırmanın Faydaları (♀=dişi; =erkek)

♀, ♂ Eşleşme isteğine bağlı problemler ( evden kaçma, yüksekten atlama veya düşme, aşısız hayvanlardan hastalık bulaşması, vb.) önlenecek veya büyük ölçüde azalacaktır.

♀Meme tümörü, yumurtalık ve rahim kanseri riskleri elimine edilecek veya azaltılacaktır. ( özellikle ergenlik öncesi (prepubertal dönemde) kısırlaştırılırlarsa)

♀, ♂ Plansız kedi ve köpek yavrularının sayısı azaltılmış olacaktır.

♀, ♂ Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına yardımcı olacaktır. ( kısırlaştırmanın köpeklerde 1-3; kedilerde 3-5 yıl kadar ömürlerini uzattığı kaydedilmiştir!)

♂Eşleşme isteğine bağlı olarak sık karşılaşılabilecek problemlerönlenebilecek veya azaltılmış olacaktır. Özellikle kedilerde görülen spreyleme veya işaretleme (kötü kokulu-feromonlu- idrar yapmaları), kaçma, kavga edip yaralanma, trafik kazası bu problemlerin başında sayılabilir.

♂Testis kanseri riski ortadan kaldırılıp, prostata ilişkin hastalıkların da riski büyük ölçüde azaltılmıs olacaktır.

Bilinmesi gereken önemli noktalar:

* Kediler, insanlardan 45; köpekler ise 15 kat daha fazla üreme yeteneğine sahiptir! Yani üremek için değil, her birinin sağlıklı ve iyi koşullarda yaşamalarını mümkün kılabilmek amacıyla sağlayabileceğimiz şartlar için biz insanlara ihtiyaç duyarlar. Bu şartların sağlanabilmesi, üreme hızları göz önünde bulundurulursa ancak sayılarının artış hızının önüne geçmek, sayılarının artmasına izin vermemek-yani kısırlaştırma ile mümkün olabilecektir.

* Trafik kazası geçiren köpeklerin %85’i kısırlaştırılmamış köpeklerdir.

* Kısırlaştırılmamış sokak kedilerinin yaşam ömrü ortalama 2 yılın altındadır. (FIV-Feline Immune defficiency Virus, en çok ısırık yaralarıyla bulaştığı ve kısır olmayan erkek kedilerin daha çok kavga ettikleri bilinmektedir.)

(alıntıdır)

Bilelim ona göre konuşalım :) Allah sizin gibi insanları korusun , benimde bir kedim var yaşadığınız endişelerin aynısını yaşadım :)

valla o zaman madem evde neden kısırlaştırılıyor......bu kdarına hakkımız var mı.....

Önceki bir mesajımda anlatmıştım ama şu an bu mesajın üstünde yer alan bilgiler de söylediklerime paralel. Hayat kalitesi ile ilgili. Bir de hayvanları insanlar gibi düşünmeyin lütfen annelik duygusu, cinsellikten zevk vs duygular yok onlar için. Sadece içgüdü bu.

Sağlık konularına hiç girmiycem. Zaten yukarda arkadaşımız çok acıklayıcı bir biçimde anlatmış. Ben kendi sebeplerimi anlatıcam sadece. Benim evimde 6 tane kedim var. Bi tanesi kör ilk onu kısırlaştırdık çünkü kızgınlık döneminde etrafa işiyodu koltuğa, yatağa, çantama, camlara, duvarlara, evin bütün köşelerine işiyodu habire evde bi temizlik durumu hepsini geçtim evde ağır bi koku artık kendi sağlığım açısından kısırlaştırmam gerekiyodu. Kör olduğu için asla güvenipte kimseye veremezdim. Ki kör olmasının sebebide bahsettiğniz DOĞA. Topraktan mikrop kaptı gözlerini kaybetti. Diğer kedimiz erkekti yine onuda ölmek üzereyken aldık kızgınlık döneminde diğer dişi kedilerimize saldırıyodu çiftleşmek istiyodu o yüzden kısırlaştırdık. Hatta bi kere kızgınlık döneminde camdan atladı (4. Kattan) ve bu kedim normal zamanda kapı açık kalsa eşikten dışarı adım atmaz o derece korkak.
En son konuda geçen kedim ise kızgınlık döneminde daha 4 aylık olan erkek kedilerimle çifleşti diğer kediler küçük oldugu için minnoşu kısırlaştırdık. 1 yaşından önce yaptırmayalım dedik minnoşta 2 yaşında.
Yani kısaca zaten kedi evde tek ise kimse kedisini kısırlaştırmaz (sağlık nedenleri hariç) ama dişi kedi ve erkek kedi aynı evde yaşam sürüyosa kısırlaştırmak gerek. Her insan evinde 2 3 kediye bakabilir. Ama 20 30 kediye bakamaz ama bakmak isteyen olursa kısırlaştırmaz.
Bu arada ben 3 kedimi kısırlaştırdım daha kısırlaştırmadığmız 3 kedi daha var. Kısırlaştırmaya karşı olanlar bu kedilerimin doğucak yavrularına bakıcaklarsa diğer 3 kedimi kısırlaştırmiyim. Ama hem bişey yapmıyıp bi öneri sunmayıp kimse bana aaaa hayvanın doğasını bozdun demesin.
Kedimi Doğurturup dogurturup sokamı atim yavruları allah aşkına yani bazen sırf mualefet olmak için yorum yapanlar var bizde biliyoruz narkoz almak iyi değil. Ben iki gündür kedimin başında ağlıyorum. İki gündür gözünün içine bakıyorum.
Keyfimden böyle bişey yapmışım gbi kimse yorum yapmasın. Televizyon seyrederken hadi gidelimde minnoşu ameliyat ettirelim demedik.
Söyledikleriniz doğru ama gerçek hayat malesef böyle değil. Dışarsı anlattıgnız kadar güzel bi yer değil. Ben daha bu halimle bi gece çıkıp dışarda kalıp çöpten yemek yiyemezken dışarda uyuyamazken kedilerimden bunları beklemek çok yanlış. Keşke elimizden gelse hepsini eve alsak. Şuan yaz olduğu için yemek su versek yaşarlar sanıyosunuz ama kışın sokakta beslediğim kedilerden kaç tanesi öldü biliyo musunuz?

birkaç kişinin yazısını okudum sinir oldum bilmeden araştırmadan nasılda. Yorum yapıyorlar. Hayır hayvanların doğal yaşamlarını destekleyecek ne yapıyorlarsa gelip bir hayvansrvere kısırlaştırmanın vicdansızlık olduğunu söylerler....benmde kedim var ve kısırlaştırdım...bu arada 3 saatte yürüyordu ama dişilerde ameliyat daha farklı cnm umarım kedin iyidir...cahil cahil konuşanlara hiç cevap bile yazma bunlar sokakta yaşayan canlar için bir su vermeyi bırak yanlarına bile yaklaşmazlar..

Çok sağolun bende daha önce bi dişi birde erkek kedimi kısırlaştırdım. İkisinide annem veterinere götürüp getirdi ben akşam işten eve geldiğimde iki kedimde bıraktıgım gibiydi. Ama bu kedim dün sabah kısırlaştırıldı. Bi kaç saat sonra 48 saat olucak daha yeni bi kaşık yaş mama yedi ve operasyondan 12 saat öncede yemek vermeyi kesmiştik kendine geldi ama eskisi gbi değil tabi baktıkça bi garip oluyorum. Bünyesi zayıfmış öyle demişti veteriner halbuki çokda iyi besleniyo ama beslenmeyle alakalı değilmiş. Yarın sabah inşallah daha düzelmiş olucak

Terbiyeni topla ve bilip bilmeden de konusma. Ben evime kanadi kirik martiyi bile almis veterinere götürmüş tedavisini yaptirdiktan sonra dogaya salmis bir insanim. Bir kedi disarda usuyorsa ilk benim evime cikar kapimda miyavlar sanki evi biliyormuş gibi gecer yerins uzanirdi. Kış boyunca bakar sonra da dogasina yollardim.. asil siz bilip bilmeden konusmayin. Dedigim gibi sizler vicdaniniza kilif uydurmis bi de su bile vermez bunlar diyorsunuz ya yuh yani..
Cam kenarina ekmek koyup martilari alistirmistik bir gun unutmusuz diye camimizi tiklatiyorlardi. Emin olun hayvanlari sizden daha cok seviyorum ve bu sevgimi hissettikleri icin hepsi bana geliyor. Ama bana gelip yardim isteyen hayvani kisirlastirmam ben. Dogasina hayatina zarar vermem. Yok bilimselmis de yok yararliymis da. O zaman bütün hayvanlari kisirlastiralim madem kisirlastirmak bu kadar onemli.
Yahu bi de Allah neden kisir yaratmadi ki? Hayvanlari eziyet icin mi gonderdi? Tovbe estagfurullah ya.
Saygısız saygisiz konusup durmayın. Siz köle gibi emrinizi geçirmeye calisiyorsunuz o kadar.....! NOKTA.....

Aynilarini ben de soyledim anlattım ama anlamamakta israrcilar ve illa hayvanlarin evcillestirilmesi gerektiginj ve kisirlastirilmasi gerektigini savunuyorlar. Ben de cok dedim ama anlayana davul zurna az anlamayana sivrisinek saz..

dışarıda yaşayan kedilere ne oluyor biliyor musunuz?

bir yakınımın evinin orada kediler vardı birine araba çarptı birini köpek parçaladı.

bu mu doğal yaşamın güzelliği?

eve almayalım gitsinler şehrin o güzel doğa yaşamında ecelleriyle ölsünler tabi.

bunları yazıyorum ama hayatımda evde kedi beslemedim ancak hasta annesi olmayan kedileri eve almak onları iyileştirmek onlara güzel bir hayat sağlamaya çalışmak çok güzel bir davranış.

Hanimefendi doganin kanunu bu. Tabiki de olecekler. Bir çocuğa da araba çarpıyor. Kimsesiz insnalar soguktN acliktan oluyorlar madem bu kadar merhametlisiniz onlari eve alip bakmaniz daha sevap olur. Hayatin bir döngüsü var. Hayvanlar icin de bu gecerli. Eğer ecelleri araba carparak olmekse siz ne kadar evde bakarsaniz bakin o araba ona carpacak. Kanunlari degistiremezsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…