- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.064
- 598
- 38
- Konu Sahibi Omurboyubirkan
-
Çok sağolun. Benim diğer iki kedimde kısırlaştırıldı ama onlar da böyle bişey olmadı çok kolay atlattılar. Benim minnoşumun bünyesi zayıfmışofffff ben de minişimi kısırlaştıracağım ileride ama şimdiden korktum. Çok geçmiş olsun sizin kuzuya da
ev olmadığı kesinŞimdi kafama takılan bir şey var, çok iyi bilmiyorum aydınlatabilir misiniz? Kedilerin doğal hayatlarını sürdürdükleri yer tam neresi oluyor? Apartmanın önündeki çöplük mü yoksa park etmiş arabaların altı mı?
Çok sağolun. Benim diğer iki kedimde kısırlaştırıldı ama onlar da böyle bişey olmadı çok kolay atlattılar. Benim minnoşumun bünyesi zayıfmışkediden kediye değişiyomuş yani.
Peki neresi bilmek istiyorum. Neresiyse bulduğum kedileri götürüp oraya bırakıcam bundan sonra.e
ev olmadığı kesin
burda bişey eleştirilecekse hayvanların baştan genetiğiyle oynanarak evcil hayvan adı altında tüketim malzemesi olarak insana sunulmasıdır. pet shoplardır.evde hayvan besleyen insanlar değil. yapılcak başka birşey var mı artık. yok.
sokaklar onların evi değil. bu hayvanların doğayla alakası kalmamış. doğa beton olmuş zaten. kendi duygusal sisteminizi hayvanlara maledemezsiniz. bi aslana antilop yavrusu yiyor diye katil diyemeyeceğiniz gibi. annelikten mahrum etmek gibi bi kavram kullanamazsınız. aslolan yaşamını devam ettirmesine olanak sağlamaktır.[/QUOTE
Size katılıyorum. Benim kedim siyam cinsi, para falan vermedim tabi arkadaşım kedisi yavruladı, sütten kesilince aldım. Sokaklarca cins kedi neden yok mesela? Evden kaçan eden oluypr sürüyle. Bu cinsler sokakta yaşayamazlar, dışarı çıktıklarının gecesinde ölürler. Diğer kedileri bekleyen tehlikeler haricinde, sokağa alışmış kediler de bir tehdit unsurudır bunlar için.
Ben çok hesap kitaplı düşünüyorum galiba bahçeli ev diyorlar. Bugün istanbulda bahçeli bir ev minimum 700-800 milyar civarında. Apartmanın bahçesini bahçeden saymıyorum çünkü ortak alanı kendi malım gibi kullanacak kadar hukuksuz biri değilim. Her bahçesi olan beş kedi baksa bile sokakta kedi kalmaz mı sanıyorsunuz?
Ayrıca mutsuz olduğuna nasıl karar veriyorsunuz acaba hergün saatlerce kedimle oyun oynuyorum, konuşuyorum. Bilen bilir siyamlar siz ona bir şey söylerseniz değişik bi miyavlamayla cevap verir size. Benim kedim mutlu gayet, şu an guruldayarak geldi burnunu burnuma sürtüyor hatta. Herkese böyle bir sevgiyi tatmak nasip olur umarım.
onlar dışarıda yaşamak için yaratılmışlar.....doğaları böyle..... ha diyorsunuz ki işte ölüyor köpek öldürüyor araba altında eziliyor.... insanların hepsinin yaşlanınca ölmediği, kiminin trafik kazasında kiminn selde,kiminin zehirlenerek öldüğü ne kadar doğal haytın gereği yaşam mücadelesiyse bu da öyle yani.....Peki neresi bilmek istiyorum. Neresiyse bulduğum kedileri götürüp oraya bırakıcam bundan sonra.
İnsanlarda söyleyecek laf çok da "fikir" yok.
Birisi doğayı onlara uygun hale getirmek der, sorsan kızartma yağını biriktirip gerekli toplama noktalarına bırakmaktan bihaberdir. Bir diğeri kesin hüküm verir ama alternatif hakkında fikri yoktur. Ben soruyorum işte, bu hayvanları nereye koyucaz? Nerede yaşayacaklar? Aklı selim önerisi olan buyursun tartışalım ama ahkam keserek falan olacak işler değil. Önce mantık ve düşünce.
İkisi aynı şey mi allahaşkına ya birini göre göre ölüme itiyorsunuz bir bakın sokak kedilerinin ortalama yaşam süresine, bir de ev kedilerine bakın. Eğer insanla karşılaştırıyorsanız biz hasta olunca doktora gidiyoruz ama sokaktakileri götürecek kimse yok? Kedi ile köpek de bir değil zaten kedi eğitimli hayvandır tuvaleti problem olmaz. Köpeğinse düzenli egzersizlerini yapması lazım. Ben de köpek istiyorum ama eve tabi ki alma niyetim yok kedi ve köpek çok farklı yaradılışa sahip hayvanlar. Ve köpeğe bahçe yetmez evet, ben de bir süre misafir ettim memleketimdeki bahçeli evimde, her sabah ve her akşam uzun koşulara çıkardım.valla o
onlar dışarıda yaşamak için yaratılmışlar.....doğaları böyle..... ha diyorsunuz ki işte ölüyor köpek öldürüyor araba altında eziliyor.... insanların hepsinin yaşlanınca ölmediği, kiminin trafik kazasında kiminn selde,kiminin zehirlenerek öldüğü ne kadar doğal haytın gereği yaşam mücadelesiyse bu da öyle yani.....
hayvan alımına karşı değilim bahçeniz varsa ki bahçe bile bazen yetersiz kalıyor sorun yok ama kısırlaştırmaya kimsenin hakkı yok.....benim de 2 köpeğim var ama bahçemde her akşam oyun oynarız hafta sonları dağa götürürüz....bahçe yetmiyor bile hayvanlara.....
valla o zaman madem evde neden kısırlaştırılıyor......bu kdarına hakkımız var mı.....İkisi aynı şey mi allahaşkına ya birini göre göre ölüme itiyorsunuz bir bakın sokak kedilerinin ortalama yaşam süresine, bir de ev kedilerine bakın. Eğer insanla karşılaştırıyorsanız biz hasta olunca doktora gidiyoruz ama sokaktakileri götürecek kimse yok? Kedi ile köpek de bir değil zaten kedi eğitimli hayvandır tuvaleti problem olmaz. Köpeğinse düzenli egzersizlerini yapması lazım. Ben de köpek istiyorum ama eve tabi ki alma niyetim yok kedi ve köpek çok farklı yaradılışa sahip hayvanlar. Ve köpeğe bahçe yetmez evet, ben de bir süre misafir ettim memleketimdeki bahçeli evimde, her sabah ve her akşam uzun koşulara çıkardım.
valla o zaman madem evde neden kısırlaştırılıyor......bu kdarına hakkımız var mı.....
Sağlık konularına hiç girmiycem. Zaten yukarda arkadaşımız çok acıklayıcı bir biçimde anlatmış. Ben kendi sebeplerimi anlatıcam sadece. Benim evimde 6 tane kedim var. Bi tanesi kör ilk onu kısırlaştırdık çünkü kızgınlık döneminde etrafa işiyodu koltuğa, yatağa, çantama, camlara, duvarlara, evin bütün köşelerine işiyodu habire evde bi temizlik durumu hepsini geçtim evde ağır bi koku artık kendi sağlığım açısından kısırlaştırmam gerekiyodu. Kör olduğu için asla güvenipte kimseye veremezdim. Ki kör olmasının sebebide bahsettiğniz DOĞA. Topraktan mikrop kaptı gözlerini kaybetti. Diğer kedimiz erkekti yine onuda ölmek üzereyken aldık kızgınlık döneminde diğer dişi kedilerimize saldırıyodu çiftleşmek istiyodu o yüzden kısırlaştırdık. Hatta bi kere kızgınlık döneminde camdan atladı (4. Kattan) ve bu kedim normal zamanda kapı açık kalsa eşikten dışarı adım atmaz o derece korkak.valla o zaman madem evde neden kısırlaştırılıyor......bu kdarına hakkımız var mı.....
Çok sağolun bende daha önce bi dişi birde erkek kedimi kısırlaştırdım. İkisinide annem veterinere götürüp getirdi ben akşam işten eve geldiğimde iki kedimde bıraktıgım gibiydi. Ama bu kedim dün sabah kısırlaştırıldı. Bi kaç saat sonra 48 saat olucak daha yeni bi kaşık yaş mama yedi ve operasyondan 12 saat öncede yemek vermeyi kesmiştik kendine geldi ama eskisi gbi değil tabi baktıkça bi garip oluyorum. Bünyesi zayıfmış öyle demişti veteriner halbuki çokda iyi besleniyo ama beslenmeyle alakalı değilmiş. Yarın sabah inşallah daha düzelmiş olucakbirkaç kişinin yazısını okudum sinir oldum bilmeden araştırmadan nasılda. Yorum yapıyorlar. Hayır hayvanların doğal yaşamlarını destekleyecek ne yapıyorlarsa gelip bir hayvansrvere kısırlaştırmanın vicdansızlık olduğunu söylerler....benmde kedim var ve kısırlaştırdım...bu arada 3 saatte yürüyordu ama dişilerde ameliyat daha farklı cnm umarım kedin iyidir...cahil cahil konuşanlara hiç cevap bile yazma bunlar sokakta yaşayan canlar için bir su vermeyi bırak yanlarına bile yaklaşmazlar..
birkaç kişinin yazısını okudum sinir oldum bilmeden araştırmadan nasılda. Yorum yapıyorlar. Hayır hayvanların doğal yaşamlarını destekleyecek ne yapıyorlarsa gelip bir hayvansrvere kısırlaştırmanın vicdansızlık olduğunu söylerler....benmde kedim var ve kısırlaştırdım...bu arada 3 saatte yürüyordu ama dişilerde ameliyat daha farklı cnm umarım kedin iyidir...cahil cahil konuşanlara hiç cevap bile yazma bunlar sokakta yaşayan canlar için bir su vermeyi bırak yanlarına bile yaklaşmazlar..
Aynilarini ben de soyledim anlattım ama anlamamakta israrcilar ve illa hayvanlarin evcillestirilmesi gerektiginj ve kisirlastirilmasi gerektigini savunuyorlar. Ben de cok dedim ama anlayana davul zurna az anlamayana sivrisinek saz..
dışarıda yaşayan kedilere ne oluyor biliyor musunuz?
bir yakınımın evinin orada kediler vardı birine araba çarptı birini köpek parçaladı.
bu mu doğal yaşamın güzelliği?
eve almayalım gitsinler şehrin o güzel doğa yaşamında ecelleriyle ölsünler tabi.
bunları yazıyorum ama hayatımda evde kedi beslemedim ancak hasta annesi olmayan kedileri eve almak onları iyileştirmek onlara güzel bir hayat sağlamaya çalışmak çok güzel bir davranış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?