Bilinçlenelim!

gulenkalp

Ruh yaşlanmasın yeter..
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
2.291
1
66
Denizli
Kimimiz anne kimimiz anne adayı. çocuğumuzu yetiştirirken öğrenecek şeyimiz hiç bir zaman bitmez.

Bir kız çocuğu bebek oynamalı saçlarını taramalı saatlerce..

Bir erkek çocuğuna top alınmalı akşam eve dizi kanamış gelmeli..

Her çocuğun hakkıdır oyun oynamak,dondurma yemek. hiç bir çocuk o küçük bedenlerine yapılmış tacizi haketmiyor!

Buna dur diyemiyoruz malesef ama çocuklarımızın hayatını mahveden bu iğrenç olayla savaşabiliriz.

Sizi sadece şu yönde uyarmak bilinçlendirmek istiyorum. internette her şey bulmak mümkün çocuğunuz olsa da olmasa da tacizin etkilerini,onlar anlatmadan nasıl anlayabilceğinizle ilgili yazıları muhakkak okuyun..

bu olay Türkiye'nin de kanları donduran bir gerçeği. Allah kimseye yaşatmasın.

"Çocuklar bizim en değerli varlıklarımız.. "

(konuyu inşallah doğru yerde açmışımdır ve daha önce yazılmamştır)

canim guzel bir konuya deginmissin...seni tebrik ediyorum
gercekten cocuklarimiza sahip cikmamiz lazim...bu dunyada bir suru dengesiz insan var iclerinde cocuk yetistirmek gercekten cok zor...cocuklari cocugum olsun diye yapip ortaliga salmak degildir anne babalik her zaman kollamak gerekir evlatlari...

evet çok dikkatli olmak gerekiyor. benim bebeğim 3 aylık olduğu halde gözüm sürekli üzerinde biri kucağına alıp başka odaya bile götürse peşindeyim. hiç kimseye güvenemem. Rabbim sen koru çocuklarımızı. nasıl bir dünyadayız. bebeğe çocuğa tecavüz edilen bir ülkedeyiz zaten. çok ama çok dikkatli olmalıyız.

Son düzenleme:
Kızıma şunu öğrettim, kaldı ki ben demesemde her tuvalete gidişimizde yüzüme bakarak tekrar ediyor..

Ben senin annenim, ben ve öğretmeninden başkası seni tuvalete götüremez, eğer ben çok hasta isem arada baban götürebilir demi kızım diyorum, Tamam anne diye karşılık veriyor ve sonra ekliyorum;

Pamuğuna annenden başka kimse bakamaz, baban bile. eğer benden başkası senin pamuğuna dokunursa hemen gel söyle diyorum tamam anne diyor.

Geçenlerde babasının eli yanlışlıkla değmiş koşa koşa kulağıma geldi '' Anne babam pamuğumu dövdü '' diyor güldüm baban yanlışlıkla dövmüştür kızım dedim idrak etti. çok önemli hanımlar evlatlarımızı bu tip konular için kesinlikle uyarmalıyız, onun mahrem bölgelerine o izin vermeden kimselerin dokunamayacağını öğretmeliyiz..ben şimdilik basit ifadelerle anlatım tarzını seçerek idrat etmesini sağladım, sizlerde bu yolu deneyebilirsiniz

Son düzenleme:
üç kızım var bazı şeyleri onlara benimde söylemem gerekiyor.aslında uyarılarda bulundum ama biraz daha açık söylemem gerek artık yukarıdaki arkadaşın anlattığı gibi konuşmalar yapmalıyım
dünya çok kötü çocuk büyütmek çok zor bu devirde

Konuyu açan arkadaşı gerçekten canı gönülden tebrik ederim. Bende bir anne adayıyım kız erkek farketmez zaman o kadar kötü ki küçük erkek çocuklarına bile taciz ediyorlar.BİZLER BURDAN SESİMİZİ DUYURALIM DURRRR DİYELİM

çocuk tacizlerinin tvlerde bile ifşa edilmesine müsaade eden bir ülkedeyiz bende 13 haftalık hamileyim ve ne kız ne erkek ikisini de korumak bu kadar zorken ne yapacağımı düşünüp duruyorum allah hepimize yardım etsin hadi biz öyle böyle büyüdük bizden sonrakileri ne beklediğini hayal bile edemiyorum

Anlatış tarzınızı çok beğendim

Cinsel tacize uğramış çocuklar hangi belirtileri verir?

1- Cinsel suiistimal yaşamış kız çocuğu genellikle içine kapanır. Kız çocuğu kendini suçlu hissettiği için, kendine karşı acımasız davranır. “Eğer ben şöyle yapmasaydım, böyle yapmazdı…” gibi vesveselere kapılır. Cinsel suiistimal yaşamış erkek çocuk ise dışa dönük bir davranışa bürünür. Genellikle “maço davranış” adı verilen davranış bozukluğu içerisine girer. Etraftaki en değerli olayları, duyguları ve kuralları hafife almak suretiyle, içindeki acıyı önemsememeye çalışır. Tüm ahlaki davranış kalıplarını küçümser.

2- Cinsel tacize uğramış erkek çocuk genellikle “agresif” olur. Her şeye çok çabuk sinirlenir. İçindeki ruhi çalkantıyı dışarı atmak için, yıkmaya, kırmaya, dökmeye, devirmeye yönelik dürtü hisseder. Düzen içinde giden şeylerin düzenini bozmak ister. Bu durum kız çocuğunda tamamen terstir. Cinsel tacize uğramış kız çocuk daha çok “depresif” davranış sergiler. Yıkıcılığı içe doğrudur. Psikolojik olarak her an içinde bir deprem yaşar; ancak dışarı vurmamak için var gücü ile direnir. Dışa dönük herhangi bir davranış bozukluğu sergilememeye gayret sarf ederler. Yaşamayı çok sevdiği ve etrafta çok sevildiği halde, intihar etmiş kız çocuklarında bu türden bulgulara rastlanılmıştır.
3- Cinsel tacize uğramış erkek çocuk yaşadığı olayı herkesten “gizler”. Yaşadığı bu olayın duyulması halinde arkadaşları tarafından alay konusu olacağı ve dışlanacağı endişesini taşır. Çevresinde artık erkek olarak değil bir “homoseksüel” olarak algılanacağı endişesine kapılır. Kız çocuğu, erkek çocuğunun aksine, yaşadığı bu olayı en yakın arkadaşı ile “paylaşmak” ister. Bu paylaşmanın nedeni, vicdanında kendisini rahatsız eden sorulara cevap bulmaktır. Ve kendisinin suçlu olmadığının onayını arar. Cinsel tacize uğramış kız çocuğu teselli arar.

4- Cinsel tacize uğrayan erkek çocuk “güç kazanmak” ister. Silahlara, kesici, dürtücü aletlere özel ilgi duyar. Hızlı arabalar ve güç gösterileri onun için vazgeçilmez fırsatlardır. Uğradığı bu olayın güçsüzlüğünden kaynaklandığını düşünür. Kız çocuğu ise güç kazanmak değil, “güçlüye sığınmak” ister. Grup arkadaşlıklarında en güçlü olanın ilgisini çekmek ve onun korumasının altında olmak ister. Erkeklere güvencini yitirmiş olabilir; ama güçlü bir erkek arkadaşın şemsiyesi altında olmaktan huzur duyar.

5- Cinsel tacizin “nedeni” konusunda erkek çocukları, “kandırıldım” diye kendilerini teselli eder. Erkek çocuk, kendisinin kolay kandırılan biri olduğunu göstermek için “saf rolü oynar”. Bunun aksine, kız çocuğu kendi vicdan muhasebesinde, “çaresizdim” tesellisine sığınır. Bu durumu çevresine, ağır işlerden kaçma, verilen görevleri “gücüm yetmez ki” şeklinde cevap verme ile yansıtır.

6- Cinsel taciz yaşamış erkek çocuk “kimlik ispatı” telaşı yaşar. “Ben hâlâ erkeğim”, diyerek kendini motive etmeye çalışır. Anlamsız ve gereksiz zamanlarda, kendisine “erkek” vurgusu yapar. Vücutlarındaki “kıllaşmayı” erkek olmanın ispatı olarak etrafa gösterir. Homoseksüel ve transseksüellere karşı aşırı reaksiyon ve öfke sergiler. Kız çocuklarında “kimlik ispatı”ndan daha çok, “kimliksizleşme” eğilimi görülür. Kimlik inkârı iki şekilde dışa yansıyabilir.
Cinsel taciz yaşamış kız çocuğu, kıyafetlerini erkek kıyafetlerinden seçmeye çalışır. Anlamsız zamanda anlamsız cinsel konuşmalar yapar, aşırı argo kelimeler kullanır, cinselliğe vurgu yapan küfürler eder ve cinsel içerikli fıkralar anlatır. Kendisine “helal olsun, tıpkı erkek gibi” denilmesi hoşuna gider.
Cinsel taciz yaşamış kız çocuğu kendinden daha büyük yaşlara ait kıyafetler giyer. Aşırı dekolte kıyafetler seçer. Yaşına yakışmayacak yoğunlukta makyaj yapar. Tacize uğradığı yaşı, görüntüyü ve kimliği üzerinden atarak daha farklı bir kimliğe bürünmek ister.
7- Cinsel taciz yaşamış erkek çocuk, kızlarla beraber olmak ve görünmek istemez. Onların oynadığı oyunlara iştirak etmemeye özen gösterir. Kendisinin kız gibi algılanacağı korkusunu yaşar. Bunun aksine taciz yaşamış kız çocuğu, oyun oynarken erkeklerin arasında bulunmayı tercih eder. Tacize uğramış kız çocuğu, bilinçaltında, babasını, ağabeyini ve erkek akrabalarını temize çıkarmak için erkek çocuklar ile özellikle oynamak ister. agunes@eurozaman.de

çok teşekkür ederim bunu eklediğiniz için ben buraya koyup herkes okuyup geçsin istemedim araştırıldığında daha akılda kalıcı oluyor diye düşündüm. Ama görüyorum ki ben zaten amacıma ulaşmışım duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.

evet çok yararlı bir konu.bende çoık korkuyorum 2kızım var büyüğü 4yaşında bazeen komşuya oynamaya gidiyo soruyorum naptınız kım vardı falan diye annem çocuklara sorulmaz diyo kızıyo bana o sormuyomuş demekki benim başıma gelmişti küçükken ama kımseye söylemedim ailemden sadece çok yakın arkadaşımla paylaşmıştım hiç kimseye güvenilmez bu devirde.ben soruyorum iyimi yapıyorum kötümü bilmiyorum ama çok korkuyorum ALLAHIM o minicik varlıkları evlatlarımızı korusun...

Çok Güzel Bir Konu Açmışsın
Gülen Kalpciğim Tebrik Ederim Seni Şekerim

bende her fırsatta kızıma e oğluma bunları anlatıyrum canım. kitaplarda böyleisne adice tahriklere maruz kalan çocukları okuyunca içim parçalanıyo ya benim çocuklarımın başına gelse diye düşünmeden edemiyorum ve sürekli onları uyarıyorum. bu konu kız erkek diye ayrılmıyo . gözü dönmüşler erkek çocuklarınıda kız çocuklarınıda kullanmaka istiyor. allah tüm çocukları özellkle kimsesiz çocukları korusn.

Kesinlikle hic vakit kaybetmeden kiz yada oglan cocugu hic fark etmez konusulmasi gerekir ..

Kuku , pipis , pamuk , tutu , memis , popo ...................ya kimse dokunamaz annecim baban dahi kimse bakamazda eger bakar yada dokunursa hemen bana söylüyosun ben yoksam bagiriyosun hemde cok bagiriyosun sonra yanima gelince yine bana anlatiyosun .

10 yasindan sonraki cocuklarda ise baslarina böyle birsey gelince kendilerini suclu hissetme durumuda olabiliyor yada utanma sanki kendi hata yapmis gibi.Birde tanidiksa o zaman hicbirsey söyliyemiyorlar ..

Ben kizima anlattim bunu
böyle birsey olursa bu senin degil yapanin sucu ayrica bu kim olursa olsun dayin dahi olsa bana geliceksin . Sakin cekinme ben seni herzaman dinlerim .

Birde yanlis yetistiriyoruz cocuklarimizi bence

aaa bak amca seni sevcekmis kizim öpsün hadi yada büyükse aaa cok ayip hadi elini öp hos geldin de ..

Kizim biraz büyüdügünde dedim ona sen artik kucaga alinipda öpülüpde sevilicek cagda degilsin (zaten bayilirlar büyümeye :) ) kimse seni kucagina alipda sevemez gitme annecim öpdürmede kendini kimseye.
Hatta hatta ben kizimin hos geldiniz diye el öpmesinde istemiyorum hic gerek yok uzaktan hos geldiniz yeter.
Cok gereksiz bence bende öpmem tokalasmamda kolay kolay sevmiyorum cok gereksiz geliyor bana.

Sonra konusmuyoruz cocuklarimizla herseyi konusmaliyiz bence benim pedogog arkadasim söylemisti okulda cinsellik analatilmadan önce evde kizsa anne erkekse baba konusmali demisti ..
Malesef Almanyada 4. sinifta basliyolar anlatmaya biraz erken buluyorum ama onlardan önce ben anlatmaliydim
Benede öyle yaptim anlattim kizima adet dönemini , cocugun nasil oldugunu
haa cok detaylimi elbette hayir ama cocuk benimle böyle seyleride konusabilirsin mesajini aldi benden ,
cocukla bu iletisim kuruldukdan sonra daha rahat geliyor gerisi cekinmiyor ozaman cocuk .

Allah cikarmasin karsimiza öyle ruhu bozuk insalari korusun Rabbim evlatlarimizi ....

amin

Çok güzel anlatmıssın katılıyorum sonuna kadar bizde yiğenimi böyle büyüttük. Amin canım.

gereksiz açılan konularda gereksiz bir şekilde tartışılıp zaman kaybedildiği sürece bende inatla bu konuyu güncelleyeceğim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…