Bilinçlenelim!

cok onemli bir konu duyarliliginiz icin tesekkur ederim.dusuncesi bile elimi ayagimi titretiyor Rabbim yavrularimizi korusun bizede onlari esirgeme kuvveti bilinci versin

kızınıza bu konuyu anlatıs tarzınıza hayran kaldım dıyebılırım kutluyorum sızı
bn cocuk gelısımcıyım ve ebeveynlerın bu konuda bıınclı davranmaları bnı cok mutlu edıyor

Rabbim evlatlarımızı korusun....

cok onemli bir konu duyarliliginiz icin tesekkur ederim.dusuncesi bile elimi ayagimi titretiyor Rabbim yavrularimizi korusun bizede onlari esirgeme kuvveti bilinci versin

Rabbim evlatlarımızı korusun....

bende zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.. amin Allah hepimizin yavrularını doğacak olan evlatlarını korusun..

Şimdiki çocuklar bu yönden çok şanssız bence. Annemiz babamız bizimle bu konuda şifreli konuşma gereği bile duymuyordu.
Çünkü o zaman insanlık yaygındı, bu şekilde şeyler yoktu. Gerek yoktu, çünkü o zamanlar taciz diye birşey bile yoktu.
Şimdi o ruhu bozulmuş insanlar; bırakın o minicik bedenleri.. Hayvanlara bile yapıyor bunları.
Gelecek nesilden biri olmadığıma şükrediyorum, şu anda hala yaşıyor olmamız, evlatlarımızı sağlıklı büyütüyor olmamız bile bir mucize. :/
Allah'ım o mahlukları uzak etsin yavrularımızdan..

Çok güzel açıklamışsın gerçekten, benim henüz çocuğum olmadığı halde çok endişelendiğim bir konu bu :18: Allah bütün melekleri böyle iğrenç yaratıklardan korusun...

Konuyu açan arkadaşa çok teşekür ederim,aslına bakarsanız çok can sıkıcı bir konu ama aramızda manyaklar mevcut en kıymetlilerimizi korumamız gerekir
benim oğluşumda 2 yaşında ama ben daha 8-9 aylıkken bile oğluşumla konuşmaya başladım seni anne baba ve babaanne temizliyeler bıcıbıcı yaptırır anne yokken yabancı kimse seni sevemez,ben yokken biryere gidilmez gibi:)) biraz erken başlamışım diye bilirsiniz ama bizim babamız adli personel oraya gelen davaları duyarsanız inanamazsınız....

bu zamanda artık hiç bir şeye şaşırmıyorum.gözleri dönen bu insanlar her yerdeler ve savunmasız bir çokta masum çocuklarımız var.

Allahım korusun onları.. herkesi.

bence atladığımız bir konu var arkadaşlar tamam bunu anlatan arkadaş çok güzel anlatmış ama bunu sert bir şekilde uygulanırsa ilerde vajinusmus a sebep olabilir kızlarımızda çocugumuza güzel bir dille anlatılması gerek..mesela "kukunu anneden başka kimseye gösterme" denildiğinde çocuk bunu farklı algılayabiliyor ve ilerde evlendiği zaman eşinede aynısını uyguluyor tamamen bilinçaltı olarak.ve vajinusmus başlıyor.bunun başka bir yolu olmalı bence.suan vajinusmus şikayeti olan kızlarımız geçmişte" altını kimseye gösterme,eteğini açma,anneden başkası bakamaz"denilen cocuklar çocuk için bunu algılayabileceği uygun yaşı kollamak lazım.

Güzel bir noktaya değindiniz aslında.Bende bu konuda yazmak istedim.Çocukları bilgilendirmek şart ama cinsellik konusunda da şart.Ben öğretmenim yıllardır ilköğretim müfredatında üreme konusunu anlatıyorum.6.sınıfa gelmiş öğrencilere erkek ve kadın üreme organlarının ayrıntılarıyla görevleri,sperm ve yumurta hücreleri,bebeğin oluşumu ve adet döngüsünü anlatıyorum hatta videolarını da izliyorlar.Çoğu kız ve erkek yerin dibine giriyor ben anlatırken.Onlara bunların doğal gelişim sürecimiz olduğunu anlatıyorum kabulleniyorlar.Yalnız çoğunun bu konularda evde bilgilendirilmediklerini anlıyorum.Yıl içinde kaç kız öğrenci çıkartıyoruz tuvaletlerden ağlayarak bana birşey oldu kanamam var diyen.Anneler lütfen 4.sınıf erken demeyin beslenme alışkanlıkları,hormonlu gıdalar...vs.Çocuklar artık çok küçük yaşlarda ergenliğe giriyor.Onların dehşete düşmesine izin vermeyin.İlk bilgilerini sizden alsınlar.

Çocuklarınızla çok açık konuşamasanız bile kötü niyetli insanların onlara zarar verebileceğini anlatın küçük yaşlarda.Hiçkimse 24 saat çocuğunu koruyamaz ummadığınız anda ummadığınız yerde başına herşey gelebilir o yüzden kendisini korumayı öğretin.Yardım istemeyi,bağırmayı,reddetmeyi ve sorgulamayı öğretin yavrularınıza.

İlginiz için çok teşekkür ederim. Bir eğitimci tarafından bilgi almak çok güzel.

gercekten çok guzel bi konu olmus..tşk ederim...

yıllar önce teyzem anlatmıştı;

teyzemin arkadasının kızı ortaokul matematikte zayıf oldugu için ailesi kıza özel ders verdirmek için alanında iyi bir hoca tutuyor ,hoca diyorki kızınız bana gelecek evim derslik statusunde oldugu için hemen konsantre olur.aile kbul edıyor kızlarını gonderıyor yarı doneme yaklaşırken annesi dıyorki kızına bide beraber tekrar yapalım masaya kızının yanına oturuyor.
kızı demişki ''anne beni kucagına almayacakmısın?'' annesi afallamıs bi şekılde kızına bakmıs nerden çıktı o demiş.. kızıda x hocam beni hep kucagına alarak ders verıyor,bilidğim sorularda ödül olarak beni seviyor demiş... ailesi o gunden sonra kızı bi daha gondermemiş..
teyzem özellıkle anlatmıstı cunku ozamanlar ben özel ders alıyordum bi hocadan
şuan teyzemin kızıda özel ders alıyor ama hoca özellıkle eve gelıyor ve teyzem mutlaka baslarında duruyor

egitimci arkadaslar yanlıs anlamayın ama maalesef böyle insanlar da var yok değil

eger kız ve erkek evladım olursa..ortaokula baslatmadan odalarını ayıracagım mesela.. sonuc itibariyle kımse cocuklarına konduramaz biri tacız edilen diğeri tacizi eden sıfatıyla.. Allahım sen koru ... kkda okumustum sanırım..abi minik kardesıne taciz edıyordu bi odaya kapatıp aileside oyun oynuyorlar sanıyordu.. tekrar yazıyorum Rabbim korusun.. ama tedbiri almak gerek her ne olursa olsun.. kız yada erkek hangisi buyukse onun odasını ayırayacgım mesela..

sonra misafir cocuklarından kızımın yasıtı-buyugu-kucugu herneyse oyun oynayacakları zaman daima benım gozhapsımde olacakları kesın , baska odada oldukları zaman bile arkadasıma bahane uydurup en kolay bahane şu olur sanırım;benım kız az cadıdır dur bakayım senın oğlunu yolmasın diyip yanlarına gitmek olur sanırım..

basıma soyle bişey geldi kucukken ben 5yasındaydım annemın arkadasının oğluda 7yasında filandı benden buyuktu yani.. doktorculuk oynardık o genelde doktor bense hep hasta..vaziyeti yazıyorum üstümü cıkarırdı oylece annem içeri girmesin diyede kapıyı kıtlerdi..zaten annelerımız hiç gelmezdi yanlarımıza cocuk işte oyun oynuyorlar diye dusunurlerdı sanırım kımbılır.. arada eli biyerlere gidecek olurdu ben sakınırdım sonra derdiki ben doktorum nıye ceknıyorsun .. dokunup dkunmadıgını hatırlamasamda kendimi sakındıgımı çok iyi hatırşlıyorum zaten bilinçaltıma öylebi yerleşmişki evlendim bi sure vajınısmusla ugrastım

bunu yazdım benden ders cıkartın ,tek kız cocuklarınızı değil erkek cocuklarınızı dahi koruyup gözkulak olmanızı tavsiye ederim..cunku devır artık kız erkek cocuk ayırt etmeyecek kadar canavar bi devir oldu...

İlginiz için teşekkür ederim. Gerçekten çok kötü bir durum. Allahım korusun kötü niyetli insanlardan. Bu dünyaya çocuk getirmek için tekrar tekrar düşünmek gerekiyor. Bazen anne babanında yetemediği yerler olabiliyor. Ama neyse ki şimdiki anneler biraz daha bilinçli. Teyzenizin size anlattığı durumu okuyunca gerçekten çok şaşırdım. Kanım dondu resmen.. Zaman gerçekten çok kötü daha da kötüye gidiyor. Çocuklarımız kız olsun erkek olsun peşini asla bırakmamak gerekiyor. Evlatlarımız bizim en büyük varlıklarımız ve sorumluluklarımız.

Allah korusun .. Tedbirli olmak gerekiyor her zman :2:

araştıralım.. Bilgi sonsuzdur. Söz konusu çocuklarsa her türlü bilgiyi edinmek gerekiyor..

cok güzel bır konu acmısın arkadasım tebrıkler bende 4 yasında bı kız annesı olarak kı seneye okula baslıcagız bı arkads yazmsıya pamuga kımse dokunamaz mısalı bızdede o gecerlı bızde boncuk dıyoruz kucukken vucudunu tanımaya basladında ne dıcemı bılemedım ıcın boncuk dedık kaldı ısmı oyle mesela evde lavaboya ben goturum sımdık artık tek gıtsın dıye alsıtırmaya calıorumkı okula baslıcak dedım sımdık evde ben goturorum ama okulda senı kımse goturmez kendın gıdersın cok ayıp baskası tutmaz bılıorum anne der hanım zaten tanımadıgı kısılere hıcc sırnasmazda
Arkadasın bırıde odalarını ayırcam demsı cok guzel demsıın canım ben yıllar once duymusdumkı duydugumda 5 belkı gıdıyordum belkı gıtmıordum yaln olmasın annemler arkadsları ıle konsurken duymusdum ıkı kardes kız ıle erkek aynı odada yatıorlrmıskı bunlarında aklı basında yanı 18 bılemedın 20 olsun hanı dersınkı 7 8 yaslarında tvlerde aksam kadr goruorlar yanı bırlıkde oluorlarmıs aılesı gormus bunları o vazıyete kı ne vahlar ne vahlar cok kotu bısey
tv de mesela az oncede yazdım herseyı gosterıorlar acık sacık cocuklardan ne kadr o sahneler cıkdında kaptsakda yıne cıkıor yıne reklamdı vs de goruorlar ustelık gecen gece kızm bızmle yatmak ıstedı ok deıdk geldı yanımıza uyucaz arkamı dondum esıme dogur bakıor suratım anne dıye seslenıor efendım dedım sız opuse bılırsınzı ben karnlıkda gormuorumkı zaten demzmı hanı dısarda dese yanında bısye yapılıor sanır esım eve gelrı uzakdan selam verıım opmem bıle ama su tv yokmu herseyı gosterıor ıste ne dım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…