• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçli olarak geçmişi umursamamak mümkün mü?

Kesinlikle canım çok haklısın. bazen aslında çok utanıyorum bizimkilerde dert mi diye. ama nefs işte insanı her türlü sıkıntıya sokuyor. Aslında herşeyi kafada bitirmek lazımmış yeni anladım bende. :31:

evet herşeyi kafada bitirmek gerekiyor, insanlar moral bozmada çok becerikli, ama sen onlara bakmıycan yoluna bakacan, buda zamanla olcak bişey.

kesinlikle mümkün çünkü her şey aslında beyinde bitiyor kalp sadece sembolik inan bana daha önce sayısız kere yaptığım bir şey tek bilmen gereken ne kadar çok yaşanmışlık varsa o kadar çok acı veriyor alışkanlıktan dolayı ama bir süre sonra her şey normale dönüyor yeni insanlarla tanışıp bir şekilde yerlerini dolduruyorsun kötü arkadaşın ne kendine ne sana faydası var biran önce uzaklaş o insanlardan kimse de vazgeçilmez değil bu hayatta ailen hariç:34:

kesinlikle mümkün çünkü her şey aslında beyinde bitiyor kalp sadece sembolik inan bana daha önce sayısız kere yaptığım bir şey tek bilmen gereken ne kadar çok yaşanmışlık varsa o kadar çok acı veriyor alışkanlıktan dolayı ama bir süre sonra her şey normale dönüyor yeni insanlarla tanışıp bir şekilde yerlerini dolduruyorsun kötü arkadaşın ne kendine ne sana faydası var biran önce uzaklaş o insanlardan kimse de vazgeçilmez değil bu hayatta ailen hariç:34:

aynen canım çok haklısın bende öyle yaptım ve şu an çok daha mutluyum :)

mutlu olmak her şeye sıfırdan başlamak istiyorsan geçmişteki her şeyi affet. herkesi affet ve önce kendini affet. o zaman rahatlayacaksın ve yaptığın hataların bilincinde emin adımlarla geleceğ yürü. hayata huzurla yeni baştan başla. işe yarıyor ben yapıyorum. her gün herkesi ve en önce kendimi affedip, kötü şeyleri unutup yatıyorum. sabah kalktığımda güne çok iyi başlıyorum

Kızlar merhaba. Aslında sırf bu konuda sizin önerilerinizi almak için buraya kaydoldum diyebilirim. çok tuhaf bir dönem atlattım. bir sene öncesine kadar kendi halinde her şeyden zevk alan ve kimseyi umursamayan biriydim. Fakat bazı olaylar sonucunda yanlış arkadaşlar seçtim hayatım tepetaklak oldu. Yanlış arkadaşın yanlışlıkları içine sürekli olarak sürüklenip gidiyorum. o kişileri hayatımdan çıkarmak istiyorum ve geçmişi tamamen düşünmemek hiç birini umursamamak istiyorum sizce mümkün mü bu? Geçmişi umursamamak ya da unutmak, her şeye sıfırdan başlamak? Böyle bir şey yaşayan var mı aranızda? :43:

Canım tam olarak ne yaşadın bilmiyorum ama yanlış arkadaş seçimlerim yüzünden benimde hayatım berbat bir hal almıştı.Ve gerçekten içinden çıkılamaz bir durumdu.Geçmişi unutamıyorsun ama önemsememeye başlıyorsun gerceklesmesi mumkun olan ve daha kotu olan durumlari dusunup haline sukrediyorsun vs...

Back
X