Konunun tartışmaya dönmesi çok olağandı, hep aynı şey yaşanıyor hayvanlar söz konusu olunca ve hep benzer gerekçeler sunuluyor.
Bir mekanda korkan var diye, masasını terk etmek zorunda olan kişi hayvan sahibi değil çünkü bu sizin şahsi sorununuz, hayvan görüp rahatsız oluyorsanız oraya oturmayın arkadaşım. Rahatsızlığını belirttiği halde dibine inatla hayvanını götüren biri olmadığı sürece, hayvanlar ve sahiplerinin özgürlüğüne, şahsi rahatsızlıklarınız sebebiyle müdahil olma hakkınız yok. Korkuyorsan, tedavisine baktır, aşmaya çalış; alerjin varsa ilaçlarını kullan, yanına hayvanla "Yaklaşan" biri varsa uyar, bu kadar senin yapabileceğin. Salt sen korkuyorsun diye hayvanı eve mi kapatsın sahibi?
Herkesin korkuları, alerjilerine göre yaşayalım oldu olacak; fıstık alerjim var piyasadaki tüm fıstıklı ürünler yasaklansın diyeyim o zaman ben de. Nasıl ki gidip fıstık içeren bir ürünü zorla aldırmıyorlarsa, kendi halinde köpeğiyle restoranda oturmakta olan birinin yanına da alerjin varsa bir zahmet yanaşma. Arılara alerjim var, dağ bayır gezesim de var napalım? Tüm arıları yasaklayalım. :)) Trafikte kamyonlardan korkuyorum, kamyonları trafikten men etsinler o zaman, ben korkuyorum. İşte istemleriniz de bu kadar saçma, korkuyorsan ve hayvanları sevdiğini iddia ediyorsan ya bunu aşmanın yollarını ararsın, ya da gördüğün hayvana yanaşmaz kendini geri çekersin, seviyorsun madem onun rahatını da düşünürsün, yapabileceklerin bunlar. :)
Tasmalı, sahibi yanında hayvan restorana girince, korkudan deliriyor, rahatsız oluyorsan o restoranı terk etmesi gereken kişi sensin çünkü her canlının sosyalleşmeye hakkı var ve kendi halinde yatan bir hayvana karşı korkun tedavi gerektiren bir şey. Şahsi durumunuz sebebiyle bencil düşünüyorsunuz ve bunu göremiyorsunuz.
Pislikten kıldan tüyden başladı, sonra korkarım ya saldırırsa denildi, şimdi de alerji... Siz kısaca çevremde hayvan istemiyorum deyin olsun bitsin.